hmmm no myslím že je to zvláštne.... ale aj take páry by mali mať právo na dieťa nie ?..... ale asi by som nechcela žiť v takej rodine....predsa len lepšie ako decák ........
proti registrovaným partnerstvám nemám vôbec nič...ale nie je veľmi vhodné, aby si adoptovali deti, kvôli tomu, že v našich ,,zemepisných šírkach,, na to nie sme pripravení a dieťa by mohlo dosť pravdepodobne byť terčom posmechu tých ostatných...i keď vždy lepšie ako byť v rodine tyranov...
@malapohroma aj tak sa na to treba pozerať...v mnohých prípadoch by dieťa bolo určite vychovávané radšej v takej rodine...ale v bežnom živote som skôr proti, ale kvôli tomu, ako som to napísala, že decká sú zákerné a tomu dieťaťu by sa mohli posmievať...
@iwuanka ale to si len myslíš a neviem na akom základe, pretože porovnávaš niečo, čo možno poznáš, s niečim čo vôbec nepoznáš. to ani ja. Ale viem napríklad, že ak má dieťa aspoň jedného rodiča inej národnosti, už od mala hovorí jeho rečou. A preto si myslím, že v týchto prípadoch by to bolo niečo podobné, ale o dosť "tragickejšie".
@9 / @malapohroma - v lepšom prípade sa vezmú (veď máme starých rodičov, že áno)... v tom horšom ide baba na interupciu resp. odloží dieťa do ústavu alebo hniezda záchrany, event. hodí do kontajnera...
úplne súhlasím s @malapohroma a viac sa nejdem vyjadrovať lebo to dopadne ako v tom fóre včera a by sa rozčúlim kvôli ľuďom ktorý nechápu absolútne nič a sú chorí z toho že niekto má rád rovnaké pohlavie.....
áno, som za adopcie a vyrastať v milujúcej rodine je určite dôležitejšie než sexuálna orientácia rodičov. homosexuáli sú presne takí ako my, žijú tie isté životy, bežné problémy, to len zvyšok Slovenska im to sťažuje.
inak som zasadne proti adopciam.. tie partnerstva by som mozno preglgol ale adopciu urcite nie. To by bol moralny upadok tejto uz aj tak dost prehnitej spolocnosti.
@anik359 nemyslím len z toho hľadiska....deti s ktorými bude chodiť do škôlky, školy ho budú odsudzovať, robiť si z neho posmech, dokonca ho volať že je gay, a to bude mať na to dieťa fatálne následky
Ale oddavame, tisice, ale ne sourozence, to by byl incest.
"Incest? My nejsme homosexualove!"
Ne? Tak proc se chcete brat?
"Samozrejme pro financni vyhody. A mame se radi. A zadne jine vyhlidky krome toho nemame."
Ale my oddavame jen homosexualy a lesbicky, kterym byla odeprena prava zarucena ostatnim obcanum. Kdyz nejste homosexualove, muzete si vzit zenu.
"Ale pockejte, to prece mohou homosexualove take. To, ze nejsem homosexual jeste neznamena, ze si chci vzit nejakou zenskou. Ja se chci ozenit tady Jimem. A ja zase s Timem. Tak vy nas budete diskriminovat jenom proto, ze nejsme homosexualove?"
Dobre, dobre, nechme toho. Tady mate ty papiry.
Dalsi!
.
"Ahoj, chceme se brat!"
Jmena?
"John Smith, Jane Jamesova, Robert Green a JuneJohnsonova."
Kdo si bere koho?
"My vsichni se chceme navzajem ozenit a provdat."
Ale vzdyt jste ctyri!
"Spravne. Ctyri normalni bisexualove a mame se navzajem radi. Ja miluji Janu a Roberta, June miluje Roberta a Jane a Robert zase miluje June a mne.Takze se chceme vsichni vzit. Zduraznit sve sexualni preference v manzelskem svazku je ta jedine spravna cesta."
Ale my oddavame jen homosexualni a lesbicke pary.
"Takze vy diskriminujete bisexualy?"
Ne, ne, to jen, ze tradicni predstava manzelskeho svazku se tyka paru.
"Ale, od kdy se zastavate tradic?"
Ne, to ne, chtel jsem jen rici, ze nekde proste musi byt stanoven nejaky limit.
"A to rika kdo? Neexistuje zadne logicke zduvodneni limitovat snatek jen pro dvojice. Vetsi skupiny jsou mnohem lepsi. Krome toho, chceme sva prava. Starosta mesta prohlasil, ze ustava zarucuje rovna prava vsem.“
Naval ten oddavaci list."
.
Tak dobre. Dalsi prosim.
"Dobry den. Chci se ozenit."
Jmena?
"David Deeds."
A jmeno partnera?
"Zadne neni. Ja si chci vzit sam sebe."
Sam sebe? Co tim sakra myslite?
"To je tak. Muj psychiatr tvrdi, ze mam rozpolcenou osobnost. Takze ja bych ty dve poloviny chtel spojit snatkem. Abych mohl podavat danove priznani jako rodina."
V poradku. Tady mate ten papir. Dalsi! Ta pani s tim kokrspanelem prosim.
@37@tommyhot Áno, deti by mali vyrastať v rodine, kde je otec alkoholik a matka prostitútka... lebo to je pre dieťa oveľa lepšie, než ako keby ho mali vychovávať dvaja uvedomelí otcovia alebo dve zodpovedné matky.
@stage@17 Porovnávaš neporovnateľné. Jazyk sa človek učí (či už cudzí, alebo materinský), príťažlivosť k určitému pohlaviu sa naučiť nedá.
@littlephoenix@15 Deti sa iným deťom aj tak vysmievajú za kadejaké somariny - ak je rodina chudobná, ak má dieťa strojček, odstávajúce uši, veľký nos, okuliare... vždy sa niečo nájde... A v prvom rade v týchto veciach treba začať od rodičov - lebo práve na rodičoch záleží ako sa ich dieťa s výsmechom vysporiada, prípadne ak ide o tie druhé deti, tie v útlom veku zvyknú opakovať po rodičoch - "Ocko sa smial že moja spolužiačka má dve mamy, tak sa jej môžem smiať aj ja"
@insomnya toto je uplne prehnana argumentacia, ktora mi uz lezie na nervy.. Takyto obraz na obranu teplych vytvaraju ich zastancovia, pretoze to je jediny argument, ktory maju.
Heterosexualne pary su alkoholici a nasilnici a homosexualne pary su uvedomele.. hlavne ze kopa homosexualov je prijebanych uchylakov, doslova buzerantov a zzenstelych sovinistov, co je na kazajku.
Buzerant bude vzdy obhajovat svoju deviaciu co je vidiet aj tu na birdzi a obavam sa, ze by svoje nestandardne myslienky mohol aplikovat aj na dieta, co by mohlo dopadnut velmi zle..
Nemam rad tento neoliberalizmus, kedy sa odbocuje od tradicnych hodnot, ake udala sama priroda.
P.S. tymto vsetkym samozrejme nechcem zakryvat problem rozvratenych rodin. Ale hladat riesenie v 4% populacii mi pride padnute na hlavu.
@insomnya prečo to tu porovnávame s nefunkčnou rodinou? porovnávajme funkčnú homesexualnu, ktorú nepoznáme s funkčnou rodinou, ktorých sú okolo nás tisíce. Aj homosexuálna rodičovská dvojica sa môže skladať s prostitúta a alkoholika, nie? áno, niekto pristupuje k manželstvu nezodpovedne, a trestuhodne, ale takú rodinu si spoločnosť za vzor určite nedáva.
@45@galinka co by sa nedala? Vedci v tomto robia pokroky a uz vedia upravit geneticku informaciu a zmenit tak orientaciu. Za chvilu dospejeme k tomu, ze zmenit orientaciu sa bude dat liekmi a neskor prideme na to, ze sa to da naucit, ako vsetko ostatne. Mozno sa to zda ako sci-fi, ale ani s modifikaciou genetickych informacii nikto neratal a predsa je to uz tu (zatial to plati len pre mysi, lebo najst cloveka dobrovolnika, co by zo svojho buduceho decka spravil tepleho bude dost problem)
@galinka možno áno, ale ak v tom prostredí žiješ od narodenia?
@tommyhot presne tak, v týchto otázkach ďalšieho smerovania spoločnosti (a ešte v mnohých ďalších) musia existovať limity. i keď viem, že mnohí s tým nesúhlasia a chcú, aby si robil každý to, po čom túži.
@47@stage OK, zopakujem ešte raz to, čo som napísal o niekoľko komentárov vyššie... Som za adopciu detí [bez ohľadu na ich pohlavie (to je pre @johnysheek -a )] normálnymi ľuďmi (bez ohľadu na ich pohlavie).
@sheily ale v koľkých rokoch zistil, že je homosexual, mne sa v škôlke s tým nikto nezveril. a v puberte sú iné vplyvy ako rodičia. neviem ako ty, ale ja mám proste dojem, že nie všetci gayovia (vidím to tak na 80%), to majú genetické.
vsak kazdy vie ze v europe su zakazane svadby rovnakeho pohlavia
iba v holandsku su povolene
@mateko v skole sa detom vysmievaju kvoli roznym veciam a keby sa mu nevysmievali kvoli tomu ze jeho adoptivni rodicia su homosexuali tak by sa mu vysmievali kvoli tomu ze je adoptovany
a posmech si z neho v skôlke robit nebudu lebo na to su tam deti dost male
a v skole to bude musiet akceptovat mozno iba nejake kratke obdobie
a vzdy to mozu riesit aj ucitelky
a zasa ze by to malo nejake fatalne nasledky tak to nemyslim poznam vela ludi (vcetne mna) ktorym sa dlhe roky vysmievali a su tu
@insomnya nie, ty si v @41 napísal : "Áno, deti by mali vyrastať v rodine, kde je otec alkoholik a matka prostitútka... lebo to je pre dieťa oveľa lepšie, než ako keby ho mali vychovávať dvaja uvedomelí otcovia alebo dve zodpovedné matky."
@anik359 by si sa čudovala čo už deti robia aj v predškolskom veku ....ako to že v škole to bude musieť akceptovať iba nejaké krátke obdobie? 9 rokov + 4 na strednej, to je celkom dosť....vieš, lebo všade sa nájdu svine ktoré sa mu budú za to vysmievať a pravdepodobne ho aj šikanovať ...aj to dieťa samé sa môže hanbiť za orientáciu svojich rodičov ....neskôr z toho bude zakomplexované
najprv z jednej strany pocuvam, ze dvaja sa brat nemusia, ved oni ten papier nepotrebuju, len sa rozvadzaju potom a kadeco .. ze dolezite je ze sa miluju..
a nasledne pocuvam, ze je potrebne aby sa zaviedli registrovane partnerstva, lebo "oni bez toho nevedia zit" ?
inymi slovami..
adopcia ako taka, je v dnesnej dobe snaha o zaclenenie dietata do fungujucej rodiny.. ktora musi splnat tolko veci, ze to az nie je pekne.
z toho vyplyva, ze povolit adopciu homosexualom si vyzaduje povolit ju nasledne asi aj jednotlivcom..
na druhej strane podmienky na nu su dnes tak vysoke, ze kto ich splni tak nech si to dieta adoptuje..
druha vec vsak je a ano asi urcite je to diskriminacne.. ak pride k tomu, ze jedno dieta moze ist do dvoch "rodin" jedna z nich homo a druha heterosexualna... i z pohladu podpory rodiny by som si prial aby bola uprednostnena hetero..
teda ked to zhrniem.. nie som zaasdne proti adopciam.. avsak vzhladom k tomu, ako poznam nasich politikov a poslancov tak sa bojim ako to dopadne.
tak ci onak.. v tomto volebnom obdobi nic take nehrozi..
nemám proti nim nič, bože veď sú to ludia.. a nech si aj deti adoptujú, dve rovnaké pohlavia im kolkokrát vedia dať viac ako normálny heterácky pár.
a áno aj by som chcela aby som mala takých rodičov. chcela by som okúsiť aké to je. a aj keď som ja "bi" chápali by to....mojim rodičom o tom povedať nemôžem lebo by ma asi vyhodili z bytu. a mnoho ďalších dvôvodov ktoré ale nechcem napísať.
@hluzar minimalne by som suhlasil s tym, aby sa z teplych dali spravit normalni, aby sa dala modifikovat geneticka informacia chorym a inak postihnutym ludom atd. Tu nejde o vyrabanie cloveka, ale o napravanie odchyliek prirody.
@insomnya ja som ten sarkazmus pochopil, neboj, veď som ti naň odpovedal v zmysle, aby si nestaval za model rodinu s matkou prostitutkou a otcom alkoholikom. veď taký môžu byť aj dvaja gayovia, ktorí si adoptujú dieťa.
@salora v prvom rade dokazal, ze homosexualita je vec geneticka a v druhom rade je to predpoklad pre znovuzaradenie homosexuality medzi choroby. Pretoze co je choroba? je to len geneticka informacia vymykajuca sa standardu (cize odchylka). A v tomto pripade je standard, ze muz a zena spolu ziju, idealne za ucelom vytvorenia rodiny. Ak evolucia zariadi, ze homosexuali budu moct splodit dieta, potom v tom nevidim ziaden problem. Do vtedy je to pre mna devicia, resp choroba.
@johnysheek suhlasim a z tohto hladiska nevidim dovod v adopcii deti homosexualmi.. Heterosexualov cakajucich na vyhovenie ziadosti o adopciu je mrte, preco potom davat tuto moznost niekomu inemu, ked standardna rodina je muz a zena a ten priestor na to, aby deti bez rodicov mohli ist do standardnej rodiny tu stale je?
@tommyhot k tvojim ostatnym prispevkom.. myslim ze to beries dost skreslene a pobavilo ma ako chces "liecit" homosexualov.
za1: ak povolis moznost zmeny genetickej informacie.. tak ludstvo moze ist do prdele lebo si domysli co asi vznikne.. kto to bdue mat pod palcom a kam to dospeje
za2: ako sam vravis su to odychlky a vynimky a ver mi, ze tie budu vzdy nech sa ich budes snazit akokolvek potlacit.. jedine ze by si vytvoril "dokonale stroje" a prepac.. ale sme ludia a oni su tiez ludia.. a to ze jemu sa pacia chalani, tebe ciernovlasky a mne blondyni nikoho z nas menej cenneho nerobi!!!
za3: problemom adopcii je to, ze vsetci chcu male deti ktorych je na adopcie "nedostatok" lebo treba suhlas matky/rodicov a ti ho nedaju a bla bla a dieta konci v decaku a ked ma 2,3 roky tak je "privelke" a malokto ho uz chce..
ono toto nie je problem o adopciach.. je to problem o celom systeme a nastaveni..
@stage@47@52 Keby sa to dalo naučiť od rodičov, tak homosexualita neexistuje - keďže homosexuálne páry u nás deti nemávajú, tak v praxi takmer každý slovenský homosexuál musel byť vychovávaný jedným dospelým, alebo heterosexuálnym párom. A predsa ich je toľko!
A k tomu čo insomnya napísal - hlavne tým chcel povedať, že ak rodina, kde je otec alkoholik a mama prostitútka - čo sa snáď zhodneme že nie je vhodné prostredie na výchovu dieťaťa - má povolené vychovávať to dieťa, prečo to nepovoliť dvom normálnym ľuďom, aj keď sú rovnakého pohlavia?
@tommyhot@48 Momentálne sme v prítomnosti, kde sa toto ešte prakticky robiť nedá (možno až na tie myši) a myslím že na uvedenie do praxe si ešte pekných pár rokov počkáme. A keby to aj bolo hneď teraz reálne - v takom prípade môžeš s čistým svedomím homosexuálom povoliť aj adopcie - veď to "úbohé" dieťa z toho vedia "vyliečiť"...
@hluzar mozno mas pravdu...teda urcite mas pradu...lebo na toto sa neda odpovedat objektivne... v tomto podla mna platia subjektivne nazory... a je jedno, ci ma clovek 16, 20, 50 rokov... za 2 roky mozno zmenim nazor, no teraz to vidim takto
@toxo tam nejde o nazor tam ide o nejaku uctu k ludom, clovek ktory pouzije argument ,,mozu si vytierat rite s cim chcu "" nie je vacsinou opozicnou stranou brany moc vazne.
@69 /@tommyhot - mno predovšetkým to nahráva do karát opäť homosexuálom a názor, ktorí tu niektorí zastávajú, že HMS sa dá vypestovať napr. výchovou, je blud Okrem toho, kórejské pokusy nie sú ničím iným, než len pokusmi na myšiach a vedci zatiaľ vedia s istotou len to, že myš má s človekom spoločné len to, že je to cicavec. Pokusy len naznačujú, ešte nič nedokazujú
@hluzar asi som to napisal trochu divne...reagoval som na to, ze mne je jedno ci si ziju v registrovanom manzelstve(to je ten papier z radnice), alebo bez, len nech si neadoptuju deti
Ked pisem o tom, co to predstavuje byt gay, narozdiel od vas nepisem len to, co si myslim, pisem to, co viem . Nemozete takuto hadku vyhrat cestnym sposobom, preto sa uchylujete k vulgarizmom a zosmiesnovaniu.
@johnysheek upravovat geneticke informacie mozu lekari aj teraz.. Je problem pred umelym oplodnenim zobrat spermie a vytvorit z nich cokolvek? Kto na to pride, ze bola zmenena informacia?
ale ved ja nehovorim aby mali vsetci iq 450, hovorim len o tom, aby sa odstranili zakladne nedostatky, akymi su opacna orientacia, rozne fyzicke si psychicke postihnutia atd. Nechecm vytvarat dokonale stroje, chcem ludstvo, ktore ma od narodenia rovnake sance. Pretoze akonahle sa narodi niekto s odchylkou, tak je automaticky odstaveny na bok.
A tym chces povedat, ze ked povolime adopciu aj homosexualom, tak oni budu chciet prave tie deti, ktore su "za zenitom"? alebo na co si tym chcel reagovat?
ked sami by ste nechceli byt vychovavany v takej rodine ako s tym mozte suhlasit? druhemu dietatu by ste dopriali aby zilo v takej rodine ked vam samim to nevyhovuje?
toto absolutne nepovazujte ze nejake vrhnutie sa do vas..to sa len pytam skor tak nepochopene
@tommyhot proste nesuhlasim s akoukolvek zmenou genetickej informacie.. v ziadnom pripade.. a pride mi to ovela horsie ako keby kazde dieta mali vychovavat homosexuali.. (nie ze by to ze to dieta bude mat niekoho kto ho bude milovat bolo zle! )
a co sa tych "starsich deti tyka" -- vobec som nerozlisoval orientaciu..
ps: co sa odchylok tyka.. ak ju niekto ma a je odstaveny nabok.. chyba nie je v odchlyke ale v tych co ho odstavia nabok!!!
@tommyhot ma z praktickeho hladiska pravdu v jednej veci, geneticky by bolo mozne opravit ludi tak , aby vyhovovali vseobecnym predstavam idealu. Zmizli by predsudky, lebo by nebolo co odsudzovat. Kzdy by si bol s kazdym rovny.
A vsetci budeme cez kopirak...... Jedinecnost sa touto cestou vytrati, ale s nou aj nenavist a zavist......
Samozrejme prosta ludska tolerancia a pochopenie dokaze presne to iste s jednou vyhodou , ze jedinecnost cloveka ostane zachovana.
@salora je sice pravda, ze zatial su pokusy prevadzane len na mysiach, no pokial viem v sprave je uvedene, ze rovnaky gen, ktory pozmenili mysiam ma aj clovek, preto je velky predpoklad, ze by takto vedeli modifikovat aj ludske geny. Samozrejme otestovanie je zlozite, kedze vela dobrovolnikov sa na to asi nenajde..
@82@hluzar no vidis a ako gay by si zas mohol byt trochu sebakriticky a uvedomit si, ze tvoja orientacia je odchylka od standardu, ktorym je muz+zena a nemozes ju preto staviat na rovnaku uroven s heterosexualnymi vztahmi. proste je to deviacia ci sa ti to paci alebo nie a bude to tak pokym sa priroda nerozhodne inak.
A keby tu bola možnosť čisto áno,tak ju dám...ale nie je,tak po chvíľke uvažovania som dospela k názoru,že nechcela...
Však prečo áno? Otec a matka sú pre mňa dobrí...A to že s týmto súhlasím,nemusí znamenať že by som také chcela...Nevadilo by mi to,ale keď mám na výber či chcem alebo nie,tak nechcem...
Navyše rodičia rovnakého pohlavia sú určite lepší ako nejaký detský domov...
@hluzar aka jedinecnost? ze niekto je napriklad fyzicky postihnuty a je odpisany a nema takmer ziadne sance na slusny zivot? Mozno casto posobim ako egoista, ale som nazoru, ze deti by mali mat od narodenia rovnake sance a kedze vieme aka je ludska natura, inak ako genetickym "ocistenim" sa to podla mna neda dosiahnut..
samozrejme nepojde o to zostrojit cloveka s hnedymi ocami, velkymi prsiami ci vtakom atd.. len sa niektore odchylky upravia. Myslim si, ze je az priliz nespravodlive, ked sa priroda vybujaci na detoch a preto budem takyto sposob riesenia situacie vzdy obhajovat.
@johnysheek modifikacii genetickych informacii sa podla mna nevyhneme. Rovnako ako ludskym klonom. Za par rokov to bude jeden z najvacsich biznisov ci sa to niekomu paci alebo nie. Tak preco to nevyuzit sposobom o ktorom rozpravam?
Samozrejme s tym odstavenim suhlasim, ale ludska natura je taka aka je a s tym nikto nic nespravi.
@hluzar v komente @21 to krásne vystihol..a tým by sa celá diskusia mohla ukončiť lebo sem prídu sprosté decká ako @semhamforas , ktoré G/L videli akurat na obrazku a budu sa tu bit do hrude, že šak G/L sú fetišisti a že šak to neni možné aby vychovávali deti
@tommyhot ale nadalej ostanu ludia, ktori budu mat komplexy z toho, ze maju maleho vtaka , alebo z toho, ze maju krivy nos, alebo z toho, ze su obezni....
geneticke smyk smyk a vsetci mozeme byt ako zo zlata.
Objektivne to da na to da pozerat len globalne. Bud mame pravo zmenit vsetko (cim sa vytrati ludska jedinecnost a budeme zit jak v Equilibriu)
@hluzar ved ja nikde netvrdim, ze deviacia je choroba. Ja tvrdim, ze homosexualita je aj deviacia aj choroba..
A odkedy plati, ze psychicka choroba niekomu ublizuje? Moze to tak byt a rovnako nemus. Tak isto ti jebne postihnuty ked sa mu budes posmievat ako ti jebne aj gay, ked sa mu budes posmievat. Podme si porovnat psychicku chorobu (PCH) s homosexualitou (HMS)
PCH: je to deviacia
HMS: je to deviacia
PCH: je to vrodene (ak teda nedojde k poskodeniu mozgu pocas nejakeho urazu), cize genetika
HMS: je to vrodene, cize genetika
PCH: jej nositelia si pripadaju normalni a nepokladaju sa za chorych
HMS: jej nositelia si pripadaju normalni a nepokladaju sa za chorych
PCH: psychicky to ublizuje najblizsim, ktori sa s tym nevedia zmierit
HMS: psychicky to ublizuje najblizsim, ktori sa s tym nevedia zmierit
atd atd... podla mna tych spolocnych crtov je vela (aby som bol korektny su tam samozrejme aj rozdielne crty) a kedze aj ine deviacie sposobene chybnou genetickou informaciou sa pokladaju za chorobu, preco sa potom nepoklada za chorobu aj homosexualita? ved to je rovnako chybna geneticka informacia.
@sula no lebo mam svoju rodinu... a svojich rodičov (teda už len rodiča)....a cítila by som sa dosť zvláštne a vpodstate nevďačne, keby tam odkliknem, že by som chcela byť vychovaná v takej rodine, keď už rodinu mám..inú.....súhlasím s tým..ale prečo by som to mala/musela chcieť?...
takže tak nejako...neviem ci sa chápeme, bo nemám veľmi dobré vysvetľovacie schopnosti
@hluzar ale maly vtak ani krivy nos nie je ziaden velky problem. Su to len komplexy psychicky labilnych ludi. Lenze homosexualita je aj vzhladom k dojebanej demografickej krive problem a zasadny.
Este raz citaj co pisem. Nie som za to aby sme vyrobili dokonaleho cloveka, pojde o to napravit deviacie, ktore mozu sposobovat problemy ako jednotlivcom tak aj celej spolocnosti.
@tommyhot A co robia vlastne v tvojom tele tak zvane skodlive bakterie ? Pokusaju sa prezit. Nic viac.
To, co je choroba , a co choroba nie je je odvodene z toho, co cloveku ublizuje a co mu neublizuje.
Keby co ja viem pasomnica tvojmu telu neublizovala, ale nejakym sposobom by ho zdokonalovala, uz to nie je choroba. Ale stale by islo o tu istu pasomnicu.
Ide o to, ze tie definicie su odpovedene hlavne z etickeho hladiska a pre dobro ludstva.
Je aj v zaujem ludstva, aby neboli utlacovane mensiny, ktore nikomu neublizuju.
Keby deti neboli detmi , ale vyzretymi bytostami schopne vztahov proti pedofilii by nikto nic nemal.
Zial nie su a pedofily maju kurva smolu.
Ale to sa gayov netika........ nie je jediny dovod, aby sme si museli vytrpiet to , co musime.
@tommyhot homosexuali tu vzdy boli tak o com rozpravas. problem nie je orienatacia minoritnej populacie.. problem je sposob zivota tych ostatnych..
a to ze sa mozno v buducnosti bude menit gen info je na svedomi buducich generacii.. fakt si natolko hlupy ze si myslis, ze by to viedlo k niecomu dobremu???
pozri sa von z okna a uvedom si, ako to funguje.
bol tu nobel.. chcel pomoct.. bola z toho zbran...
objavilo sa stiepiace reakciea bola z toho bomba...
mas ten pocit, ze pri zmene gen informacie toto nenastne.. ba prave naopak a bude to este cosi horsie..
@hluzar no dobre, vidim ze nereagujes na to, ze geneticka deviacia je choroba, tak idem argumentovat tvojim stylom..
Incest niekomu ublizuje? aky je v principe rozdiel oproti homosexualite? jedni nemozu plodit deti, druhi s velkou pravdepodobnosotu splodia postihnute deti.. obe skupiny prispievaju do spolocnosti negativne.. a vidis jedno je moralny a zakonny problem a druhe podla nositelov tejto deviacie nie je ani len moralny problem (znova spojitost s hociakov inou deviacou, ktora pre danych deviantov nepredstavuje ziaden ani len moralny problem).
Si teda za incest? Lebo v principe to co si napisal v @103 vyjadruje suhlas s takouto deviaciou, ktora nikomu neublizuje.
Dalej kludne taka nekrofilia. Ublizuje niekomu? A pokracovat by som mohol milovnikmi hovien a inymi deviaciami, ktore su klasifikovane ako uchylky, ci dokonca choroby a rovnako nikomu neublizuju. Su nespravne len z moralneho hladiska.
@johnysheek na jednej strane, mas pravdu.. problem je v ludoch, ze nedokazu konat len "dobro"..
a koli tomu, si ochotny absolutne pozastavit akekolvek napredovanie v technike a hlavne poznani ludi ? to co tu pise @tommyhot su fakty, nic ine..
jeho "riesenie" je trosku radikalne, tazko menit ludi, ktori su zvyknuti na svoj zivot, avsak da sa takejto deviacii "zabranit" v buducnosti.. osobne proti gayom a lesbam nic nemam, nech su ti ludia stastni taki aki su, necitim sa byt viac od nich, ale su taki, ktori su koli tomu nestastni..
myslim si vsak, ze tommyhot-ovi slo hlavne o to, si myslim, ukazat, ze normalne to tak nie je, pretoze tito ludia sa nedokazu prirodzene reprodukovat, to znamena, ze to nie je "podla prirody spravne", avsak ja som toho nazoru, ze ked sa taki narodili, tak rozhodne ich nemenit a neodsudzovat za to.. kazdy sa narodi inak a ak sam nechce zmenu, tak nech si zije ako chce
ak by to bolo mozne a niekto by si chcel upravit geny, tak nech sa paci, vsetko je to o vybere ludi
preco sa na to nepozerate, ako na prirodzenu potrebu ludi, a ich asimilacii na novo-vzniknute stavy : ci uz prirodne, alebo socialne
co ak uprava genov bude v blizkej buducnost nevyhnutna, zastavili by ste takyto vyskum, len preto, aby teraz sa nerobilo "bu bu bu" a na dalsie generacie by sa kaslalo ?
ak je to trosku OT tak ma ospravedlnte, je tu katastrofalne teplo
@johnysheek nauc sa citat prosim ta, robi ti to zjavne problemy. Alebo mi ukaz, kde pisem o tom, ze upravovanie genetickych informacii nebude robit sarapatu vsetko pre ma svoje proti, aj auto ktore nici emisiami zem a predsa v nom vozis, lebo okrem skodenia prinasa aj pozitiva.
Btw vyskum genetiky bude stale napredovat, alebo (teraz ta ja oznacim za hlupeho) si az taky hlupy, ze budes lobbovat za to aby sa v ramci obmedzenia zneuzitia genetickych uprav prestalo s tymto vyskumom a tak sa ochudobnime o objavy, ktore mozu zachranit radovo miliony ludi pred najroznejsimi chorobami?
@hluzar snazis sa uz uplne nezmyselne kluckovat.. homosexualita je jednym z najcastejsich predpokladov na sirenie virusu HIV a dalsich chorob.. (som zvedavi aky argument zas pouzijes na ospravedlnenie homosexualov)
Incest produkuje postihnute deti a 4% popluacie neprodukuje deti ziadne. Nevidim v tom rozdiel, v oboch pripadoch je narusena demograficka krivka a v oboch pripadoch nas to stoji velke peniaze, kedze nema kto robit na dochodcov (napriklad jeden z problemov)
@n0win0u problem v tejto debate je ten, ze vacsina tu z diskutujucich (a hlavne odporcov genetickej upravy) asi nevie, ze geneticke informacie sa upravuju este predtym nez sa clovek narodi a preto v tom nie je ani len moralny problem.. Nejdes pretvarat existujuceho cloveka, ides len upravit genetiku buniek, ktore priroda trochu dovrzala.
@hluzar ake miesanie prosim ta? Rozpravam o deviaciach.. Len ty sa stale snazis argumentovat ani neviem cim.
No dobre tak aky je tam rozdiel (??), ze sa splodi postihnute dieta, alebo sa nesplodi dieta ziadne?? lebo 4% co nie je zanedbatelna populacia deti splodit nemoze. Neviem ake je percento deti, ktore sa narodia postihnute, ale automaticky tak ako homosexaulov, mozes tieto deti "vyskrtnut" zo zoznamu ludi udrzujucich vhodnu demograficku krivku. Dosledok je stale rovnaky a preto nechapem preco stale kluckujes. Alebo ty nevidis ako problem, ze 4% populacie (logicky o 4%) narusaju demograficky vyvoj?
@hluzar zaloz diskusiu o tom, ze ludia nechcu mat deti alebo sa o deti nestaraju a ver, ze budem na tvojej strane (ale reagovat budem asi az v noci, kedze sa pomaly chystam na pivson)
@johnysheek si hlupak nechcel som ti to napisat, lebo aj napriek rozdielnym nazorom som ta pokladal za normalneho, ale zakryvat neschopnost reagovat na argumenty smajlikmi je ubohe a trapne.
@hluzar to ze 3 miliardy nema co jest je ina kapitola. Bavime sa tu o zhorsujucom sa demografickom vyvoji, ktory narusaji aj ti, co deti nemaju. Tak ako vo volbach aj hlas toho co nejde volit je hlas, tak isto je to aj v pripade kazdej inej statistiky.
@tommyhot nejde o to na cej si strane , toto je vec na ktorej sa nezhodneme, ale moze byt dalsich 20 veci , na ktorych by sme sa zhodli.......
S cistym svedomim ako clovek, ktoreho sa predmet diskusie dotyka mozem prehlasit, ze to , o com heteraci len spekuluju , ja mam zazite.
Nejde o nic ine ako o snahu viest plnohodnotny zivot.
V podstate suhlasim s tym, ze v tejto dobe adopcie pre homosexualov nie su dobry napad. Lenze chyba nie je v homosexualoch ale v nepripravnej spolocnosti.
Ved o co ide ak nie o predsudky, o komplexy a o to, ze sa ludom zda trapne ? Same banality.
Praktickost veci je v tom, ze par deti naviac by mohlo mat domov.
@tommyhot statistiky , nas nezachrania, len informuju o momentalnej situacii.....
mozno by bol svet lepsi , keby polovica bola tepla.... bolo by nas tu 3,5 miliardy, kazdy by mal pracu , detom by sa dostalo kvalitnejsieho vzdelania, lebo by ich nesedelo v triede 35 ......
Ale to su nezmyselne uvahy. Treba pracovat s faktami, ktore su skutocne a realne.
Momentalne homosexualita neoohrozuje prezitie ludskeho druhu, prakticky nie su dokazy o tom, ze by niekedy ohrozovalo a je vysoko nepravdepodobne, ze niekedy ohrozovat bude.
Preto tieto krivky jednoducho nepovazujem za parny argument.
Inak, čo si myslíte o "adopcií dieťaťa jednotlivcom"? (čiže žiaden homosexuálny pár, ani heterosexuálny pár, ale jednotlivec, proste slobodný muž, slobodná žena, vdova, vdovec)
Slobodné matky bežne vychovávajú dieťa, tu a tam sa stane, že muž ostane s dieťaťom sám, lebo žena zomrela, môže si takýto človek adoptovať ďalšie dieťa (proste sama matka, alebo sám otec)? Napríklad z dôvodu aby dieťaťu nebolo smutno, že mu zoženie bračeka/sestričku... (Pod otázka, môže si adpotovať aj prvé dieťa, alebo len v prípade, keď už jedno dieťa má vlastné - čiže dokázal/a tým svoju normálnosť heterosexuálnu?)
@hluzar a preco nehladat tym detom domov prave v standardnej rodine? neviem ako si homosexuali predstavuju adopcie a mozno by som ich v nevyhnutnych pripadoch dokazal aj akceptovat, ale v prvom rade treba hladat riesenia aby sa deti dostali do hetero rodin, cize do rodin, ktore su podla "standardov" prirody a az potom nech sa hladaju alternativne riesenia.
Neviem na kolko je pravdive co povedal johnysheek, ze hetero pary si nechcu vo vacsine adoptovat deti starsie ako 3 roky, ale ak je to aj pravda, nemyslim si, ze to v pripade homosexualov bude ine..
@126@hluzar ano, a na jedneho dochodcu by nepracovali piati ludia, ale 300 ludi a pri pocte dochodcov by system padol za mesiac.
Hladovym oblastiam by si sa aj tak nevyhol, pretoze to nie je neriesitelny problem. Akurat nie je ziadna vola tych, ktori to mozu zmenit (cize im tento stav vyhovuje). A ked niekto bude chciet aby z tych 3 miliard ludi, ktore navrhujes bola polovica chudobna, tak to tak bude a nezabrani tomu nikto.
@tommyhot je to paliva tema momentalne ..... musela by to prijat spolocnost , potom by sa muselo upravit milon zakonov o rodine..... ja nie som za to, aby sa to v tejto dobre riesilo.......
aj ked som gay zaujem dietata je prvorady
Len poukazujem na to, ze problem nie je v tom, ze by sa homosexuali nevedeli postarat o dieta.....
problem je v spolocnosti, ktora by im to tak , ako vsetko ostatne doteraz len stazila.......
@tomas som zasadne proti, resp idealne je hladat ozajstne riesenia a az v nevyhnutnom pripade sa uchylit k niecomu takemuto.. Ale to som ti uz pisal do spravy
Druhá možnosť A nechcel lebo v našich zemepisných šírkach na to spoločnosť nie je pripravená, tj. by sa mi plno debilov vysmievalo a tak podobne.. Keď už tam inak je tá sektárska možnosť Že nechápem ako to môže niekto podporovať, tak tam mohla byť aj taká istá pre druhú stranu, lebo tí ktorí to nepodporujú asi nevideli decák zvnútra Rešpektujem cudzie názory ale veci sa majú tak..
@tommyhot dobre ja som to nejak spasonostne nemyslel ,,, mas pravdu, ale hlavne som chcel povedat, ze sme premnozeni , doslova sa na tejto planete tlacime, takze homosexualita prezitie druhu evidentne neohrozuje.
@hluzar jasne, ze problem nie je v tom, ze by sa o deti nedokazali postarat. Ale ak najdes vhodny par muz+zena co je zakladny princip rodiny, ktory nemoze mat deti, tak naozaj nevidim dovod, preco hladat ine riesenia.
mam sice urcite predsudky proti gayom (lezby mi az tak nevedia, kedze takmer kazda zena sa sprava ako lezba so svojimi kamaratkami a v tom pripade by mi potom museli vadit vsetky zeny), ale teraz sa na to pozeram z cisto pragmatickeho hladiska.
som a vždy budem a mám u prdele celú vedu.. proti zmene genetických informácií..
neviem čo bude o 30 rokov.. možno tu už nebudeme ani my.. ale viem, že akonáhle sa niečo také povolí, bude to okrem iného nielen obrovský biznis ale najlepší možný a takmer dokonalý spôsob rozdeliť ľudí na nadradených a podradených..
pri objavoch sú vždy prví tí najmocnejší resp najbohatší.. a tento objav by nikdy nebol využitý.. ale vždy by bol ZNEUŽITÝ
preto keď sa chceme rozprávať o blbcoch, kto je väčší?
ten ktorý hovorí o tom že veda ide ďalej, tak to povoľme už teraz a podľa mienky malého okruhu ľudí prispôsobme svetu všetkých ostatných..
alebo ten, kto si uvedomuje všetky možné hrozby a preto s tým nesúhlasí???
.............
píšeš tu o homosexualite ako chorobe.. ale argumentácia je štýlu.. chcem aby to bola choroba a tak hľadám všetko možné len aby to dokázalo...
tak si zober jednu vec.. problémom demogrfie sveta nie je tých (nech) 4% homosexuálov.. problémom je tých 96% heterosexuálov
hlavne tých zo západných krajín.. tkorí hrajú len na svoje triko.. ktorých životným krédom je Užiť si!! a tým pádom sa nechcú obťažovať niečím takým ako je výchova dieťaťa..
keď sme pri homosexuáloch.. koľko žien z nich si "nechá" spraviť dieťa?
....
strašne chceš meniť choroby a ľudí skrz genetické informácie lebo budeme mať tú možnosť..
človek má už teraz v rukách obrovské objavy.. je kopec plánov a možností ako by sa dalo mnohým veciam ktoré sú zabrániť.. ale to by sa muselo zmeniť myslenie tých pri moci, ktorí ovplyvňujú nás všetkých..
ale nie.. to sa nedeje.. oni stále myslia tak ako každý dnes len NA SEBA..
a takto to vždy bude..
takže AKý som ja hlupák že IM nechcem dať EŠTE väčšiu moc do rúk ako majú????
@hluzar ja som samozrejme nehovoril o preziti druhu, ale o probleme s dochodcami. Do radovo niekolko desatroci sa zruti kazdy jeden system na svete ak sa nezvysi porodnost, pretoze nebude mat kto pracovat na dochodcov. V podstate toto je dlhodobo neudrzatelny problem a ak nechceme zvysovat porodnost existuju len 2 riesenia.
1) toto je cisto ekonomicke, cize natlacit peniaze takym sposobom aby sa nehybala inflacia (pretoze ani vyspela ekonomika sa tomuto problemu s dochodcami casom nevyhne)
2) alebo nechat dochodcov zomriet odhladu, resp ich preriedit
Ine riesenia neexistuju a preto sa mi myslienka homosexuality (ale aj rodin bez deti) moc nepozdava. Nehladaj v tom nic ine, len cisty pragmatizmus a preto som za upravovanie genetickych informacii a tak postupne za znizenie poctu homosexualov, postihnutych ludi atd a zaroven analogicky k zvysenia reprodukcie schopnych ludi.
@tommyhot riesenie ekonomickeho kolabsu by som skor hladal v technologiach .... az dosiahneme potrebnej technologickej urovne, ekonomika ako taka prestane aj tak existovat ..... ale to uz je na inu diskusiu
@johnysheek tomu, ze das niekomu do ruk novy objav, ktory potom zneuzije sa nevyhnes. Proste to tak bude a na ukor toho zastavit vyvoj je ta najvacsia hlupost aku som za cely svoj zivot pocul.
Ako si povedal vieme stiepat atom a vyuzit ho vo vojne, no rovnako nim vieme osvetlit cely nas svet a hlavne relativne ekologicky.
Vieme jazdit na aute a znicit tak prirodu, no zaroven si vieme ulahcit zivot a prepravit sa pomerne rychlo tam kde potrebujeme.
Vieme riesit interupciu a dat tak zelenu detom, ktore mozu trtkat takmer bez nasledkov, no rovnako vieme zachranit zenu, ktora by inak zomrela ak by na interupciu nesla. a takychto kontrastnych pripadov ti dam stovky...
@johnysheek mas lepsie riesenie? Kludne navrhni rad sa poucim. Ale urcite nebude ekonomickeho charakteru, lebo vyrabat kapital ked je coraz viac dochodcov je zdlhodobeho hladiska nemozne aj pre najvyspelejsie ekonomiky sveta.
@tommyhot takze ty si za to, aby tvoje deti boli v buducnosti otrokmi niekoho kto bude mat blizko k ludom, ktory dovedu zmenu genetickej informacie do dokonalosti..
budes cely stastny, ze tvoje deti sa doziju 150 rokov a budu mat upravene vlastnosti aby boli co najprospesnejsi "ludstvu" inymi slovami.. co najviac sa hodili do planov niekoho koho vlastne nikto poznat ani nebude, len bude mat vsetku moc v rukach..
ano vidim to cierno bielo.. staci mi vidiet nasu vladu a tym ktorym zverime moc ako sa spravaju..
staci mi vidiet ostatnych predstavitelov statov.
staci mi vidiet europsku byrokraciu a zastup funkcii ktore su pomaly neprehladnejsie ako..
je krasne ze to vies vymenovat.. nastupuje vsak otazka.. ked ma vsetko dve stranky.. KEDY .. KDE je ta hranica, kedy ta zla stranka je uz neunosna v porovnani s tou dobrou!!!!!
ci mi chces pvoedat, ze vsetko co je dobre a zle zaroven ma existovat .. i napriek tomu, ze to dobre ani zdaleka nevyvazuje to zle??
uz nehovorim o tom, ze miesto toho, aby sa zmenilo myslenie ludi.. aby sa opaet kladol doraz na moralku, lasku a zlepsenie medziludskych vztahov..
ty sam vravis, podme to riesit vedou.. inymi slovami.. KASLIME na to co z nas robi ludi.. HLAVNE ze dosiahneme velky pokrok..
prepac.. ale co je teraz vacsou hlupostou aku si kedy vo svojom zivote pocul???
Praca nie je principom, ale prostriedkom. 3 dovody, preco vlastne ekonomika a ekonomia existuju
1. Mat byvanie
2. Mat potravu
3. Moct prekonavat vzdialenosti.
Keby nam domy vedeli postavit stroje
potravu zaobstarat stroje
a ropa by bola nahradena povedzme .... solarnou energiou (co je prakticky zadarmo)
Praca by stratila zmysel. Cize odpoved v tom, ako ludstvo prezije nie je v tom kolko ludi musi makat na kolko dochodcov, ale v technologickom pokroku, ktory cim je vyzsi, tym mame v podstate jednoduchsi zivot.
Kedysi si si musel zviera uluvit, uvarit, zjest. Z toho, na co kedysi clovek potreboval polku dna sa technologickym vyvojom stala zalezitost zbehnutia do potravin.
Technologia riesi vsetko. Technologia na dostatocnej urovni uspokoji vsetky dluske potreby. To je riesenie
@johnysheek pozri nebyt pokroku tak tu uz davno nie sme, lebo by sme si nevedeli zalozit ani ten posraty ohnik a vymreli by sme pri zrani surovych zvierat na rakovinu zaludka a konecnika. Iba pokrok nas drzi pri zivote..
A samozrejme zenies to do extremov. Atomova bomba existuje uz kolko? No 60 rokov minimalne a kolkokrat sa realne pouzila vo vojne? Predavaju sa geneticky modifikovane zvierata? Pokial nemas povolenie, tak nie. Atd atd.
Ta hranica je udavana svetovymi kontrolnymi organmi, ktore sice nie su 100% funkcne, ale existuju a preto to nevidim take ciernobiele ako ty.
Btw co brani mocnym a bohatym zaplatit tim vedcov aby skumali genetiku cloveka? Nic, takze sa tu zbytocne rozohnujes, pokroku sa nevyhnes. Ci uz z iniciativy vedcov, ktori maju dobry umysel, alebo z iniciativy mocnych, ktori maju nekale umysly, ale svojim objavom mozu alternativne aj posluzit spolocnosti.
@johnysheek ak mas u prdele celu vedu, tak ta poprosim, aby si uz nikdy nenastupil do ziadneho prostriedku sluziaceho na prepravu, aby si PRAVE TERAZ, vypol svoj pocitac, zhasol, zlozil okuliare, ak mas, odhodil svoje oblecenie, nesprchoval sa, nepripravoval si jedlo vo svojej plynovej, alebo elektrickej trube, zabudni na tenisky a tak dalej..
a ano vulgarizujem, ale uprava genov a genofondov, skutocne moze byt to najdolezitejsie na nase prezitie v buducnosti.. ty ako veriaci, ktory veri v to, ze osud mame dany.. neveris tomu, ze to, ze ludia su neskutocne zvedavy a schopny asociativne premyslat, ze to bol najvacsi dar, a akekolvek poznatky vo vede su skvostom toho, cim sa odlisujeme od zvierat ? fakt si az taky zadubenec, ktory nechce akceptovat to, ze toto je buducnost ludstva, tieto objavy ? nech robia zlo, alebo konaju dobro, ale su to najvacsie pokroky, ktore si na nasej malej planetke (ne)dokazeme predstavit, preco zatvarat oci len koli tomu, ze ludia aj tak ostanu ludmi, len pouziju nieco ine ? ak aj by vsetko smerovalo do zahuby, tak potom by to tak chcel Boh, nie je tak ?
zacni zit ako zver ! ak si taky neskutocny puritan, tak potom to nemoze byt pre teba problem.. nebud taky pokrytecky, to, na co ludia prichadzaju denno-denne nas posuva dopredu, cert vem negativa a ublizovanie ludom.. ludia by sa zabijali a ublizovali si aj tak, ak je vsak svetielko nadeje, tam niekde, za horizontom, tak preco to neskusit ? chciet od ludi, aby nerobili "zlo", je nieco ako ziadat od kravy aby ti zarecitovala shakespeara, neda sa to..
mas pravdu, ze ludia su jednoducho ludmi a rozhoduju mocni, ale vzdy to tak byt nemusi..
ano clovek ma v rukach obrovske objavy, ale nevie ich trebars plne vyuzit, avsak to nepokladam za nieco, preco by sa so vsetkym malo teraz skoncit, ty osobne, ak by sa vyvinul liek so 100%nou uspesnostou znicenia rakoviny v tele cloveka, tak ani s tym by si nesuhlasil ? pretoze to je tiez vlastne zasahovanie, z nasho pohladu, do niecoho, co sa ovplyvnit neda, je to trosku mozno iny pripad ale principialne to je to iste
----
ak sa ti nieco na tomto prispevku nezda, alebo resp zda utocne, tak vedz, ze to tak byt nema, len som sa rozohnil, nemam rad, ked niekto siaha na to, co mam najradsej a to najkrajsie co poznam, na prirodu a vedu
@hluzar technologia nemoze nahradit cloveka uplne.. Myslis si, ze vsetci ludia si budu moct zaobstarat stroj na vyrobu jedla? Alebo solarne panely? Za co, ked nepracuju, cize nemaju ziaden prijem? Ako postavia dom, ked nebudu mat na neho peniaze? Alebo si myslis, ze staty budu vdaka technologickemu pokroky rozdavat ludom techniku dolezitu na prezitie?
A co taky lekari, ci pravnici. Cely svet bude nepracovat, len oni budu makat ako sroby? Lebo ich nahradit nedokazes..
A co ak bude technologia az na tolko vyvinuta, ze nas ludi uz nebude potrebovat?
Technologicky pokrok ano, ale nie na ukor ludi, ktori tak vdaka technike stratia pracu.
A dalsia vec je, ze problem s dochodcami nas trapi uz teraz a ak to neporiesime do 20 rokov tak nastane svetovy kolaps. Nemyslim si, ze za 20 rokov budeme na takej urovni o akej rozpravas.
jednoznacne ano. absolutne a vyhradne jedina vec, ktora moze vplyvat zle na dieta vychovavane v takejto rodine nema nic spolocne s rodicmi rovnakeho pohlavia, ale so spolocnostou. alebo skor extremistickymi jedincami v nej. vacsina ludi, kebyze ma v blizkom okoli napr. lesbicky par, vychovavajuci dieta, (vsetci traja slusni a sporiadani) skor ci neskor ich uplne v pohode akceptuje, nech by predtym hovorili cokolvek. realita vacsinou vie zmenit taketo nazory. samozrejme nie vzdy, vsade treba par obmedzencov, vsak by bol ten svet potom malo korenisty
neverim v osud.. verim v to ze ludia si ho tvoria sami.. ale som zo zasady proti tomu, aby sa pristupovalo k niecomu pod pojmom mensie zlo.. lebo nic take ako mensie a vacsie zlo neexistuje..
problemom nie je veda ci priroda.. a snaz sa pochopit ako som to myslel..
problemom je to co s tym robi clovek.. a pravda je taka.. ze clovek je v dnesnej dobe prilis pohodlny a prilis hlada tie najjednoduchsie riesenia miesto toho aby sa rozhodol pre tie spravne..
je to uplne vsade. ludia vidia 10m pred seba ale dalej by sice videli no nechcu, lebo by zistili ze to co robia je hlupost..
veda je fajn.. ale jedna vec je, ked veda sluzi cloveku a druha ked clovek vede..
nepovedal som ze som proti vede.. povedal som, ze som proti tomu, aby sa clovek odclovecil.. sme na dialnici ktora nas k tomu vedie.. ked si budeme navzajom tak vzdialeny a je to uz i teraz.. ked ti kopec ludi povie, ze chce mat radsej psa ako kamarata cloveka..
nejde o utok na vedu.. a je mi luto, ze si si z toho vzal len to.. je to utok z mojej strany na hlupych ludi.. ktori sice vidia kde je buducnost ludstva.. ale nemyslim ze sa to snazia vidiet celel dokopy.. kam to speje..
@johnysheek ak neponuknes riesenie nemas pravo kritizovat ine riesenia. Myslenie ludi nezmenis, do vienka sme dostali to co sme dostali a aj keby neviem ako velmi chces vzdy sa najde clovek, ktory si bude mysliet, ze nad neho niet. Zbytocne budes mrhat energiu tam, kde je to nemozne.
@tommyhot tam ide o to ze praca a peniaze nemozu existovat samostatne..... keby nebola praca , nebudu automaticky ani peniaze a tento stav sa da dosiahnut len technologickym pokrokom...... ziadnym nabozenstvom, ideologiou humanity ani nicim inym
technologia je to jedine, co moze urobit svet lepsim miestom pre zivot
@hluzar stale rozpravas v basnickach a peknych frazach, ale neodpovedal si mi na otazku ako si to predstavujes. Povedzme, ze som maliar ktory rozdava obrazy pre to aby tesil ludi a nie preto aby priespieval do budovania ekonomiky.
Takze rano sa zobudim, namalujem obrazy, pojdem ich na ulicu rozdat a nikto mi nezaplati. Pridem domov a som hladny a co dalej? Ako si to predstavujes. Co bude nasledovat, ako si zabezpecim to jedlo ked nevytvaram ziadne materialne hodnoty? Na to sa pytam.
@tommyhot prepac ale nemam pravo kritizovat?? mam pravo kritizovat a mam pravo vyjadrit svoj nazor..
a ked je tvoje riesenie zle.. mam pravo povedat je zle!! a teda treba hladat nejake ktore bude dobre.
alebo teraz mame jedno riesenie neskutocne zle.. a kedze nikto iny na ine neprisiel tak sa budeme drzat toho zleho??? nie nahodou pokusime sa vymysliet ine.. LEPSIE!!!
chlapce ty si skadial???
a dalsia vec.. NIC NIE JE NEMOZNE.. ale ako som xkrat spomenul... nikto nema volu nieco menit.. lebo ludom to takto vyhovuje.. preco by si mal niekto odtrhnut od ust.. a pomoct inde.. ked proste nemusi..
preco sa afrike desiatky rokov dava humanitarna pomoc, ale nikto ich nikdy nenaucil ze sa zit i inak..
preco im "vyspele" krajiny stale predavaju nove a nove zbrane.. miesto toho aby ich naucili obrabat zem a uzivit sa sami???
to su riesenia. to je to co treba zmenit.. a nie neviem co..
clovek ma nekonecne vela moznosti.. je schopny mnohych veci.. vy tu tocite o vyskme a buducnosti a vede.. evzmem si co vsetko sa vymyslelo a na co je to? aby si desatina ludstva zila nad pomery... a zvysok zivoril..
a teraz chcete dat tej desatine do ruky este silnejsi nastroj..
prepac.. ale vidis len ten svoj obmedzeny smer a nemam pocit, ze by si premyslal aj nad niecim inym ako sa to da spravit..
lebo VZDY mame na vyber.. a ten kto to vidiet nechce a nechce hladat LEPSIE a SPRAVNEJSIE rozhodnutia a cesty..
@tommyhot napisal..... pricinoval by si sa o blaho spolocnosti , ale nie tym, co musis robit, ale tym, co chces robit
napriklad vcera som cital tvoju diskusiu s niekym o vesmire...... naozaj mas potencial (bez srandy)
vo svete, o ktorom hovorim, by si sa mohol tomu profesionalne venovat, rozvijat svoje teorie a svoj potencial bez strachu, ze umries hladom, alebo skoncis na ulici ......
Koho bavi soferovanie, tak by tie potraviny vozil. Robil by to rad, lebo by to robil pre blaho ostatnych ludi
..... nemusel by sa bat, ze zo svojho trapneho 7 000 korunoveho platu sofera neuzivi deti.... lebo by ziadny plat nemal.... nepotreboval by ho
Vsetky potreby , ktore sam pomaha zaistovat, by mal doma zaistene.
To je ekonomia buducnosti (hoci nie prilis trefne a vystizne nazvane)
@tommyhot , ale na to, aby sa to dalo realizovat musime dosiahnut potrebny technologicky pokrok...... nase primarne potreby musia byt zaistene, uz v momente, ked sa narodime a potom JE take nieco mozne
všetci tu píšete o tom aké je zlé mať dieťa v 16...ale nikto z vás to nezažil!!!!! skúste zažiť ten pocit a ked sa naň začnete tešiť napokon on prídete.... neprajem to nikomu!!!!!
@johnysheek tak kritizuj bez toho aby si nieco ponukol, ale potom necakaj, ze ta budem brat vazne. Ofrflat vie kazdy, ale najst riesenie uz nie.
tak sa teda pokus najst ine? ty sa o to ani nepokusas, len si si prisiel kopnut. ziadne navrhy zatial nepadli.
Neargumentuj prosim ta afrikou, lebo do nej absolutne nevidis a nepoznas zmyslanie cernochov. Boli pokusy naucit ich niecomu uzitocnemu a skoncilo to nasilim (hadaj z koho strany )
Suhlasim, nie je vola, ale pokial nebudes prikladom tak vola ani nebude. Stale rozpravas o tych hore a o neviem kom. Zacni teda od seba ak vies, ze sa da nieco zmenit. Ja si to nemyslim.
@hluzar stale trvam na tom, ze si mi vela konkretneho nenapisal. Rozpravas v hadankach.
Je to ak s vajcom a sliepkou. co bolo skor? A rovnako kto by mi vyrobil to jedlo, ktore mi nezistne niekto prinesie domov? A kto , resp z akeho materialu by ten dotycny vyrobil stroj na vyrobu toho jedla? A odkial by nan zobral material atd atd.. Proste ma zaujima ten prvotny impulz..
A celkovo mi to znie ako modifikovana ale v principe myslienka komunizmu a preto si myslim, ze je to utopia.
@johnysheek a zacal si? co take robis aby si zmenil zmyslanie ludi? ze sem prides ako najvacsi masta, najebes sem 30 najroznejsich smajlikov, napisesl lol s 50timi O, nieco ofrfles a neponuknes riesenie a potom este aj niekoho polutujes?
zle riesenia su vzdy lepsie nez ziadne a pride mi maximalne nezodpovedne drzat sa hesla, kto nic nerobi nic nepokazi.
mas len reci a pri tom si rovnaky ako ti, ktorych sudis
@tommyhot ty sam si bol co si povedal.. neverim tomu.. z coho vyplynulo nebudes to robit, nebudes sa ani snazit..
a to je ten problem..
zle riesenia su lepsie??? ano ako vravim.. budme pohodlny.. vymyslime jeden sposob a kaslime na hladanie niecoho lepsieho..
cakas odo mna, ze ti sem bachnem riesenie co ako spravit.. povedz mi jeden dovod preco?
preto aby si ma zacal brat ako hm.. rovnocenneho.. dakujem nemusim.. ty si i tak budes slepo omielat svoju pravdu..
aby si mohol hladat chyby v tom co napisem a skritizovat to.. hm.. ani o to nemam zaujem.. ked si nie schopny skusit vylepsit tie svoje riesenia.. na zaklade kritiky nepotrebujem tvoju kritiku na svoje navrhy..
ci mi len chces dokazat, ze ty si na nieco prisiel a ja nie.. fajn.. tak tento suboj si vyhral.. ak chces, zadovazim ti i nejaku trofej..
...
co sa smajlikov tyka.. asi som prehliadol co si videl ty..
...
a teraz k veci.. okrem toho ze sme mile od temy.. ide o jednu vec..
nie je potrebne aby sme dali desiatky navrhov ako co zmnit a potom z nich vybrali jeden..
je dolezite povedat si co chceme dosiahnut a hladat najlepsi mozny sposob..
to ty nerobis.. ty si si vymyslel jedno riesenie a cakas ze ti da niekto ine.. nehladas sposob ako to svoje vylepsit.. ako sa snazit eliminovat nedostatky, ci domysliet ho aby bolo lepsie..
ty si spokojny a chces nieco co mozes skritizovat aby si mal zas navrch..
ano som svina.. nedam ti to.. lebo je to rovnako utopicke ako to tvoje.. akurat ze moje ide cestou ludia pre ludi..a tvoje ide cestou.. rteba nieco sparvit.. tak to nieco spravme.. koho trapi ze to dalsie generacie budu hasit..
vid nasa vlada a vid cely svet.. vsetko funguje na tomto principe.. a ked niekto povie.. "aha, cisar je nahy" tak ho oznacia za hlupe decko..
@johnysheek ty vole a to je taky problem navrhnut riesenie, aplikovat ho a popri tom hladat lepsie riesenia?
cakam od teba riesenie preto, ze si na tolko drzi a picujes na vsetko a pri tom sa tvaris ako najvacsi alibista, "ktory mi ziadne riesenia ponukat nemusi".
prepac ale ty si naozaj .... (dopln si tam co chces). ako mam skusat vylepsovat svoje riesenia, ked nikto (teda okrem hluzara, ktore si ale vyzaduje zmenu spravania sa ludi) nedal ziadne dalsie? To ze nieco ofrfles je sice pekne, ale ked neponuknes nove vychodisko tak tu nema ako vzniknut priestor na vylepsenia. Alebo si myslis, ze niekto moze vylepsit svoje vlastne riesenie ked je s nim takmer spokojny?
nepotrebujem ti nic dokazovat, ale si jak typicky socan, co si pred telkou vylozi nohy na stol, do ruky zoberie pivo a frfle jak je vsetko na picu. to dokaze kazdy...
ved kludne daj navrh ako vylepsit moje riesenie, nemam s tym ziaden problem.. ja som s tym svojim spokojny a kym nepride niekto iny s vylepseniami nemam dovod ho menit, pretoze v nom vidim viac pozitiv ako negativ.
ty si nedal ani riesenie, ani si sa nesnazil vylepsit to moje, len si ho ofrflal. ak chces pokracovat takymto stylom, tak naozaj nemusis reagovat. na takyto primitivizmus naozaj nemam naladu. bud teda budme konstruktivny, alebo sa na to vyserme.
V com je moje riesenie utopicke? Par rokov analyz a vyskumov a ak sa nevyskytne problem, tak sme tam, kde chceme byt. To len tvoje riesenie je utopicke uz len vdaka ludskej nature, ktora je taka aka je a ak by sa aj dala zmenit nie je to zalezitost par rokov, desatroci, ci storoci. Uz tu bolo kopu humanistov a kadejakych moralizatorov a co dosiahli? absolutne nic.
Nesúhlasím. Už len kvôli tomu dieťaťu. Zoberte si dnešnú dobu, veď deti v škole by sa mu posmievali, hanbilo by sa za to. Ako by vysvetlovalo že má dve mamy alebo dvoch otcov ? ... Nemám nič proti takýmto ľudom a z pohľadu toho páru by som im to aj priala, ale zase z pohľadu dieťaťa nie...
@tommyhot prisposobenie sa svetu riesenie neprinesie.. moja kritika smerovala k jedinemu.. veda ako taka je fajn.. ale nesmie zacat riadit nase zivoty..
tym, ze by si prisiel k povoleniu zmien v genetickej informacii ludi, zacali by ludia nielen ze "vznikat" ako cez kopirak.. ale zaroven by sa tvorili umelo ludia schopni roznych veci.. keby bolo treba takych, tak by sa upravili ludia tak.. keby inych tak inak..
mozno to raz pride, ale teraz na to nie sme pripraveni a preto by to bolo ako dat atomovu bombu ludom zo stredoveku.. proste katastrofa.. a o to prave ide.. nestat si len za tymto riesenim ale skusit najst ine..
problem so starymi ludmi existuje.. ale vsimni si ze existuje najma v usa a zapadnej europe.. preco je to tak?
lebo je tu akasi solidarita, lebo sa ludia "neriedia" rozsudkami smrti, ci ponechanim na ich samych..
inymi slovami.. a to som tu pisal.. ale mam pocit, ze si nebral do uvahy co to co som pisal, lebo som nepisal co si chcel.. tak ako si chcel...
mladi ziju pre seba a kaslu na starych.. rodina ako taka, sa vytraca i cely jej zmysel.. a stari ludia su ponechani na tarchustatu..
nadavaj na socanov a neviem koho.. bola sice umela prezamestnanost, ale filozofia bola jasna.. kazdy musi pracovat a tvorit pre stat a stat ho nasledne podpori..
to co je dnes je.. nemas pracu. fajn sed doma.. nejake minimum dostanes..
preto problemom nie su stari ludia ako taki.. ale naopak ludia, ktori v zivote nerobili a nikdy nebudu a stat im dava peniaze..
toto su realne problemy, ktore treba riesit.. nie to, ci je niekto teply alebo nie..
chces riesit aby sa rodilo viac deti.. tak potom nepodporuj ludi v ich uzivani si, ale uc ich zodpovednosti..
nebud za interupcie a dalsie veci ((neber si to osobne, myslim tym cloveka "dnesnej" doby) ale naopak.. chci deti a ked sa narodia a rodicia ho nechcu nechaj ho tym, ktori ho chcu a vychovaju..
kazdy povie, ze nema financie a preto nechce deti.. a pritom rodiny s najvascim poctom deti nemaju ani zdaleka najvacsie prijmy.. ale prave v tych rodinach sa deti csato naucia zit.. vyzit aj z mala a byt skromne.. to co uz pozna len malokto..
a preto nech je to akokolvek utopicke.. vsetky riesenia budu zle, ak nebudu brat do uvahy cloveka a vykaslu sa na zakladne ludske hodnoty a moralne principy..
mna nazyvas neviem kym kto len kritizuje.. ale ty pritom a nielen teraz.. vzdy vidis len ten svoj smer a nechces sa pozriet na to aj z inej strany..
@johnysheek ako sa hovori ak nepride hora k mohamedovi, pride mohamed k hore.. v tvojom pripade si si nasadil latku az prilis vysoko, pretoze zmenit ludi tak ako ty chces je prakticky nerealne. mame svoj vlastny rozum a vzdy a najde niekto "zly".
Geneticka informacia sa upravuje este pred narodenim dietata. To nie je tak, ze sa narodi clovek a ked budem potrebovat z neho spravit murara tak si ho upravim a po tyzdni z neho zas budem chciet niekoho ineho a znova si ho upravim..
Nie sme pripraveni na upravovanie genetiky a sme pripravovani na to zit moralne spravne? My ludia sme taki skazeni, ze si celkom neviem predstavit co by sa stalo, keby s zrazu vsetci spravame tak ako treba.
Problem s dochodcami existuje vsade na svete, akurat ze lavicove staty ako inak bezbreho dotuju a hlavne zahmlievaju co sa len da. Toto nie je problem kapitalizmu, ktory ma mimochodom v pripade nudze podstatne viac kapitalu na umele docasne riesenie situacie s dochodcami..
Ale ved ja som nehovoril, ze dochodcov treba zabit aby sa upravila situacia. Ja som len dal mozne riesenie a ine mozne riesenia nevidim. Teda jedine ze by tu bol utopicky system typu komunizmus, ale to som nespominal lebo je to naozaj nerealne. Na dochodky potrebujes kapital a pokial su vydavky vyssie nez schopnost naakumulovat dostatocny kapital, tak mas jednoducho smolu.
To, ze mladi seru na starych je fakt, to nie je riesenie situacie. A znova tvoje riesenie spociva v zmene ludskeho spravania, co je tazke ak nemozne. Neda sa z hovna spravit diamant...
samozrejme znova suhlasim, ale znova len poukazujes na problem. btw keby stat nedava podpory co by sa stalo? napriklad v USA podpory ako pozname my neexistuju a miesto toho aby sa ludia snazili a hladali vychodisko so svojej situacie su radsej nezamestnani. neviem ci prave negativna motivacia je v tomto pripade ta spravna..
ja som nehovoril, ze chcem nieco riesit (teda okrem genetiky), inak som len nacrtol nejake mozne riesenia.
Ano, ludi treba ucit k zodpovednosti, ale ako? Tieto vseobecne veci co by sa malo a co nie ovladam aj ja, ale rovnako ako ty nemam na ne riesenia. Nemam ani sajnu ako zmenit spravanie ludi a preto mam ine riesenia, ktore su podla mna lepsie ako sediet so zalozenymi rukami a nic nerobit. Alebo vies ako sa da zmenit ludska natura? Ako ju naucit ako treba moralne zit?
Nevidim svoj smer, kludne sa necham poucit, ale poukazovanie na problem o ktorom vie kazdy, nie je navrh riesenia a preto ostavam pri tym svojich rieseniach.
Nie. Aj keď viem, že by tomu dieťaťu vedeli dať viac lásky, ako niektoré heterosexuálne páry. Ale láska nie je všetko, dieťa potrebuje v prvom rade otca a matku. Je to dôležité pri ich vývoji, musia mať ženský a mužský vzor. Stačí sa pozrieť, ako veľmi im takýto vzor chýba, keď majú iba jedného rodiča.
Nie som však proti registrovaným partnerstvám, pretože tam ide o dvoch dospelých ľudí. No rodina s dieťaťom je už iný level.
Ako decko by som chcel mat homosexualne orientovanych rodicov? Ale by som radsej chcel ostat v domove, ci heterosexualnej rodine? Decka vedia byt krute k svojim rovesnikom. A na zaver, ak by ste mali dieta a nemohli ho z nejakeho dovodu vychovavat a zivit (umrtie, zla socialna situacia) chceli by ste aby ho vychovaval homosexualny par, alebo by ste mu radsej priali decky domov, kojenecky ustav, ci heterosexualnu rodinu?
Určite by som nechcel žiť v domove mnoho detí majú hetero rodičov a sú týrané a deti potrebuju niekoho kto ich bude mať rád...nedokážem si ale predstaviť žeby som mal takých rodičov...asi by sa k tomu trebalo postaviť odborne aké výhody a nevýhody by to malo a hlavne vplyv na tie deti. Ja som proti proste mi to príde neprirodzené ale je to na diskusiu.
Nie je pravda, ze dieta MUSI mat rodicov oboch pohlavi, pretoze:
- dieta potrebuje v prvom rade niekoho, ku komu sa moze PRIPUTAT. Vacsinou to byva matka, no ako vieme, su deti, ktore vyrastaju bez matky a moze to byt hociktora INA osoba. Je dolezite, aby sa dieta k niekomu priputalo, od tohto zvlastneho citu sa nasledne odvija aj dalsi emocny vyvin. V skratke: dieta sa moze priputat aj k otcovi, surodencovi, socialnej pracovnicke atd.
- a potom tu ide o VZORY. Je pravda, ze kazde dieta potrebuje aj zensky aj muzsky vzor, ale NEMUSI to byt matka alebo otec.
Cize neexistuje ziadny dovod, aby dieta nemohlo vyrastat v opatere homosexualov, pokial vyrasta v laskyplnom prostredi.
Problemom su iba rasisticki obmedzeni predsudkovplni netolerantni tupci!
@sula len vieš, je iné ak si ťa adoptujú, keď si malá, ako keď máš 15 rokov. neviem či by som si tak skoro zvykla volať oboch rodičov otec. ale ak by to malo byť od mala, tak je to iné. ja nemám nič proti homosexuálom
@galinka@76 nik dopredu nevie, či rodičia budú zodpovední alebo nie. ale mojim odhadom v 80% prípadov hetero párov tomu tak je. ty si tuším za to, aby každý muž so ženou žiadali úradníkov o povolenie mať deti. lebo nie každý pár je na to vhodný.
Podľa mňa príspevok @40 vystihuje to, čo mi na adopcii detí homosexuálmi i na uzatváraní ich partnerstiev vadí. Som proste za štandardné zväzky, za štandardné chovanie a tým za štandardné javy v spoločnosti. Stačí, že nás svojimi rozmarmi trápi už podnebie......
A tvoje spojenie "....prečo to nepovoliť dvom NORMÁLNYM ľuďom, aj keď sú rovnakého pohlavia?" ja nikdy neprijmem. Sorry.
A ti hlupáci, kteří zde tvrdí, že stejnopohlavní páry vychovají zase homosexuální děti by zde ze sebe neměli ztrapňovat a dělat ze sebe blbce, ale raději se dovzdělat:
"Existuje dlouhodobá shoda behaviorálních a sociálních věd a profesí zabývajících se lékařstvím a duševním zdravím na tom, homosexualita sama o sobě je normální a příznivá varianta lidské sexuální orientace."
Závěry studií zohledňují ve svých stanoviscích i mnohé odborné společnosti, které se domnívají, že sexuální a citová orientace sama o sobě neovlivňuje kvalitu rodičovských předpokladů a schopností jejich nositelů a nositelek. Mezi tyto společnosti patří Americká akademie pediatrů,[47] Americká akademie psychiatrů pro děti a mládež,[48] Americká psychiatrická asociace,[49] Americká psychologická asociace,[50], Americká psychoanalytická asociace,[51], americká Národní asociace sociálních pracovníků,[52] a další. Kanadská asociace psychologů vyjádřila znepokojení, že někteří lidé a instituce dezinterpretují výsledky psychologického výzkumu na podporu svých tvrzení, když jejich postoje vycházejí spíše z odlišných názorových či hodnotových systémů.[53]
Ačkoliv se někdy v politických debatách objevují tvrzení, že heterosexuální páry jsou přirozeně lepšími rodiči než stejnopohlavní páry nebo že děti leseb anebo gayů si vedou hůře než děti vychovávaných heteorsexuálními rodiči, tato tvrzení nemají žádnou oporu ve vědecké literatuře.[52][54] Existuje dostatek důkazů o tom, že děti vychovávané rodiči stejného pohlaví si vedou stejně dobře jako děti vychovávané heterosexuálními rodiči. Více než 25 let výzkumů zdokumentovalo, že neexistuje vztah mezi sexuální orientací rodičů a zdravým emočním, psychosociálním a behaviorálním vývojem dítěte. Tato data neukázala žádné riziko pro děti v důsledku výchovy v rodině s jedním nebo více homosexuálními rodiči.[47] Žádný výzkum nepodporuje široce zastoupené přesvědčení, že prospěch dětí je ovlivněn pohlavím rodičů.[55] Od konce 80. let 20. století je dobře doloženo, že děti a adolescenti se adjustují stejně dobře jak v netradičním tak v tradičním rodinném uspořádání, muži i ženy jsou schopní být dobrými rodiči a zastoupení obou rolových modelů (ženského a mužského) v rodině není podmínkou lepší adjustace. Metodologie užitá v hlavních studiích stejnopohlavního rodičovství splňuje standardy výzkumu na poli vývojové psychologie a psychologie obecně. Představují takový typ výzkumu, jenž členové příslušných profesí považují za spolehlivý.[56]
Literatura studující rodiny ukazuje, že na prospěch dětí mají vliv rodinné procesy (jako kvalita rodičovství a rodinné vztahy), a nikoliv rodinná struktura sama o sobě (počet, pohlaví, sexualita nebo forma soužití rodičů). Výzkum ukazuje, že rodičovství a výchova dětí v homoparentálních rodinách jsou pravděpodobně přinejmenším stejně tak vhodné jako v rodinách s heterosexuálními rodiči, navzdory tomu, že značná právní diskriminace a nerovnost nadále představují pro tyto rodiny důležité výzvy.[57] Pokud by gayové, lesby nebo bisexuálové byli přirozeně méně schopnými rodiči než jinak srovnatelní heterosexuálové, jejich děti by vykazovaly problémy bez ohledu na typ vzorku. To však nebylo zjištěno. Kvůli trvalému neúspěchu dosavadní literatury vyvrátit nulovou hypotézu (o neexistujících významných rozdílech mezi dětmi homosexuálních rodičů a dětmi heterosexuálních rodičů) leží důkazní empirické břemeno na těch, kteří tvrdí, že se dětem rodičů sexuální menšiny vede hůře než dětem heterosexuálních rodičů.[58]
Viete čo nechápem. Nie ste proti slobodným matká a slobodným otcom, (jeden rodič, dieťa nemá príklad oboch rodičov) ale máte niečo proti dvom otcom alebo dvom matkám? Dvaja rodičia dieťa zabezpečia lepšie, ako po stráne materiálnej, tak citovej, lebo na neho majú viac času. Nemusí sa vychovávať v podstate samo.
nechápem prečo všetci odsudzujú homesexuálov..oni nemôžu zato, veď je dokázané, že je to genetická porucha a stane sa tak ešte v bruchu matky.. len si predstavte aké musí byť ťažké, žiť keď máte radi iné pohlavie ale nemôžte to prejaviť, pretože tento svet je plný predsudkov a prijíma iba DOKONALÝCH ľudí, ktorí tiež nie sú dokonalí. to že je homosexuál neznamená, že nedokáže byť dobrým rodičom. niekedy môže byť dokonca lepším ako heterosexuáli.. myslím, že dieťa by sa dokázalo skôr vyrovnať s tým, že má dvoch otcov ako s tým, keby každý deň videlo ako jeho otec pije a mláti mamu, alebo mama sa niekde poflakuje, nestará sa oňho a užíva si. Keď niekto spomenie homsexuála, tak všetci len prekrúcajú očami, ale hlavná vec, že v minulosti bolo plno teplých kráľov a nikto to neriešil tak ako teraz..
pozrite sa an to ocami tých detí... ako sa k ním budu spra´vať v škole, ako to budú stále trpieť... čo vďaka tomu z nich vyrastie... dožijú sa vôbec puberty alebo sa radšej z tých posmeškov odjebu? odpoveď je jasná
nejde o akúsi predpojatosť voči homosexuálom, ale problém je v tom, že spoločnosť sa v stave, v akom momentálne je, NEDOKÁŽE prijať homosexuálov, a teda by logicky nedokázala prijať ani deti homosexuálnych párov, a kto by na to doplatil - dieťa.
keď budeme natoľko pokrokoví, že budeme schopní brať homosexuálov ako "normálnych" ľudí, bude všetko iné, no zatiaľ nie. spoločnosť nie je pripravená.
Nemám absolútne žiaden problém so zosobášením sa, ani adopciou...keby dnešná spoločnosť, ako už @romanussa povedala, nie je prispôsobená takým pomerom. Nie na Slovensku. Také severanské štáty, Holandsko, možno Anglicko - ešte by to šlo. Lenže ľudia to, neviem prečo, v dnešnej dobe nevedia prijať. V starovekom Grécku to bolo na dennom poriadku, až po tzv. temnom období/veku, t.j. stredoveku, úplne zanikla tolerancia voči inakosti ľudí vo všeobecnosti, nie len čo sa sexuálnej orientácie týka. Takže ak sa chce niekto sťažovať na dnešné pomery, nech ide zaklopať tej VRAJ "Holy Church" na dvere, a nech sa pýta. Myslím, že keby nebolo ranného kresťanstva, teda jeho príchodu takým spôsobom, ako prišla, nebolo by takej netolerancie. Myslím, že veľa v staroveku zohral o aj mnohobožstvo (som veriaca, i keď svojským spôsobom beriem Boha - viera, ako Kierkegaard povedal, je záležitosťou čisto idividuálnou, a to bol prosím pekne teológ a farár )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
199 komentov
nie jak sprosti mladi ktori si nedavaju pozor potom rodia a vezmu sa len kvoli tomu
Ludstvo musi zmudriet, momentalne by to vobec nebol dobry napad.....
Len lutujem tie deti, ktore doplacaju na sprostost spolocnosti. Kolko z nich by uz mohlo mat domov, keby ludom nedrbalo (s prepacenim za vyraz)
------
ghmm..
-"PREPAC ZLATUSIK, TERAZ NEMOZEM, CHOD ZA DRUHYM OCKOM"
-pripada vam to normalne? lebo mne nie
myslim si ze ked si moze "normaly" par adoptovat dieta tak preco by si nemohol aj homosexualny par??
@mateko nemyslim ze to moze mat na dieta zly vplyv pretoze bud to mas v sebe alebo nie
a to dieta predsa bude vidiet ze väcsina ludi su heteraci a ze to je ta "normalna" orientacia
ja si myslim ze to bude mat na dieta skôr dobry vplyv pretoze sa stane chapavejsie k ludom ktori su ini a nebude ich odsudzovat
Som za adopciu detí (bez ohľadu na ich pohlavie) normálnymi ľuďmi (bez ohľadu na ich pohlavie).
@ 29 @ hluzar Insomnya je ON! To je také ťažké podržať kurzor nad menom?
"OCI, PRECO SA BOZKAVATE?"
"ZLATUSIK, PRETOŽE SA MÁME S DRUHÝM OCKOM VEĽMI RADI! TO POZNÁŠ, KEĎ VYRASTIEŠ"
- ani mne nie
inak som zasadne proti adopciam.. tie partnerstva by som mozno preglgol ale adopciu urcite nie. To by bol moralny upadok tejto uz aj tak dost prehnitej spolocnosti.
"Dobre rano, radi bychom se vzali."
Vase jmena prosim.
„Tim a Jim Jonesovi."
Vy jste pribuzni? Vidim, ze jste si podobni.
"Ano, my jsme bratri."
Bratri? Tak to se nemuzete vzit.
"Procpak? Vy neoddavate pary stejneho pohlavi?"
Ale oddavame, tisice, ale ne sourozence, to by byl incest.
"Incest? My nejsme homosexualove!"
Ne? Tak proc se chcete brat?
"Samozrejme pro financni vyhody. A mame se radi. A zadne jine vyhlidky krome toho nemame."
Ale my oddavame jen homosexualy a lesbicky, kterym byla odeprena prava zarucena ostatnim obcanum. Kdyz nejste homosexualove, muzete si vzit zenu.
"Ale pockejte, to prece mohou homosexualove take. To, ze nejsem homosexual jeste neznamena, ze si chci vzit nejakou zenskou. Ja se chci ozenit tady Jimem. A ja zase s Timem. Tak vy nas budete diskriminovat jenom proto, ze nejsme homosexualove?"
Dobre, dobre, nechme toho. Tady mate ty papiry.
Dalsi!
.
"Ahoj, chceme se brat!"
Jmena?
"John Smith, Jane Jamesova, Robert Green a JuneJohnsonova."
Kdo si bere koho?
"My vsichni se chceme navzajem ozenit a provdat."
Ale vzdyt jste ctyri!
"Spravne. Ctyri normalni bisexualove a mame se navzajem radi. Ja miluji Janu a Roberta, June miluje Roberta a Jane a Robert zase miluje June a mne.Takze se chceme vsichni vzit. Zduraznit sve sexualni preference v manzelskem svazku je ta jedine spravna cesta."
Ale my oddavame jen homosexualni a lesbicke pary.
"Takze vy diskriminujete bisexualy?"
Ne, ne, to jen, ze tradicni predstava manzelskeho svazku se tyka paru.
"Ale, od kdy se zastavate tradic?"
Ne, to ne, chtel jsem jen rici, ze nekde proste musi byt stanoven nejaky limit.
"A to rika kdo? Neexistuje zadne logicke zduvodneni limitovat snatek jen pro dvojice. Vetsi skupiny jsou mnohem lepsi. Krome toho, chceme sva prava. Starosta mesta prohlasil, ze ustava zarucuje rovna prava vsem.“
Naval ten oddavaci list."
.
Tak dobre. Dalsi prosim.
"Dobry den. Chci se ozenit."
Jmena?
"David Deeds."
A jmeno partnera?
"Zadne neni. Ja si chci vzit sam sebe."
Sam sebe? Co tim sakra myslite?
"To je tak. Muj psychiatr tvrdi, ze mam rozpolcenou osobnost. Takze ja bych ty dve poloviny chtel spojit snatkem. Abych mohl podavat danove priznani jako rodina."
V poradku. Tady mate ten papir. Dalsi! Ta pani s tim kokrspanelem prosim.
@littlephoenix @15 Deti sa iným deťom aj tak vysmievajú za kadejaké somariny - ak je rodina chudobná, ak má dieťa strojček, odstávajúce uši, veľký nos, okuliare... vždy sa niečo nájde... A v prvom rade v týchto veciach treba začať od rodičov - lebo práve na rodičoch záleží ako sa ich dieťa s výsmechom vysporiada, prípadne ak ide o tie druhé deti, tie v útlom veku zvyknú opakovať po rodičoch - "Ocko sa smial že moja spolužiačka má dve mamy, tak sa jej môžem smiať aj ja"
@hluzar @21
@insomnya @22
@sheily @25
Súhlas.
@anik359 @26 Nevolá sa to už svadba, ale registrované partnerstvo, ale pokiaľ viem, povolené to je vo viacerých krajinách Európy, nielen v Holandsku.
Heterosexualne pary su alkoholici a nasilnici a homosexualne pary su uvedomele.. hlavne ze kopa homosexualov je prijebanych uchylakov, doslova buzerantov a zzenstelych sovinistov, co je na kazajku.
Buzerant bude vzdy obhajovat svoju deviaciu co je vidiet aj tu na birdzi a obavam sa, ze by svoje nestandardne myslienky mohol aplikovat aj na dieta, co by mohlo dopadnut velmi zle..
Nemam rad tento neoliberalizmus, kedy sa odbocuje od tradicnych hodnot, ake udala sama priroda.
P.S. tymto vsetkym samozrejme nechcem zakryvat problem rozvratenych rodin. Ale hladat riesenie v 4% populacii mi pride padnute na hlavu.
P.S.: Nikde som netvrdil, že adopcia detí homosexuálnymi pármi vyrieši problémy, spôsobené rozvrátenými rodinami (s heterosexuálnymi partnermi).
@tommyhot presne tak, v týchto otázkach ďalšieho smerovania spoločnosti (a ešte v mnohých ďalších) musia existovať limity. i keď viem, že mnohí s tým nesúhlasia a chcú, aby si robil každý to, po čom túži.
vsak kazdy vie ze v europe su zakazane svadby rovnakeho pohlavia
iba v holandsku su povolene
@mateko v skole sa detom vysmievaju kvoli roznym veciam a keby sa mu nevysmievali kvoli tomu ze jeho adoptivni rodicia su homosexuali tak by sa mu vysmievali kvoli tomu ze je adoptovany
a posmech si z neho v skôlke robit nebudu lebo na to su tam deti dost male
a v skole to bude musiet akceptovat mozno iba nejake kratke obdobie
a vzdy to mozu riesit aj ucitelky
a zasa ze by to malo nejake fatalne nasledky tak to nemyslim poznam vela ludi (vcetne mna) ktorym sa dlhe roky vysmievali a su tu
Akosi rýchlo zabúdaš.
Ale skoro kazdy clovek pozna, alebo spozna v zivote aspon jedneho bez toho, aby sa to o nom nevyhnutne dozvedel.
@insomnya to tiez vie
a k teme som sa nevyjadril.. lebo..
najprv z jednej strany pocuvam, ze dvaja sa brat nemusia, ved oni ten papier nepotrebuju, len sa rozvadzaju potom a kadeco .. ze dolezite je ze sa miluju..
a nasledne pocuvam, ze je potrebne aby sa zaviedli registrovane partnerstva, lebo "oni bez toho nevedia zit" ?
inymi slovami..
adopcia ako taka, je v dnesnej dobe snaha o zaclenenie dietata do fungujucej rodiny.. ktora musi splnat tolko veci, ze to az nie je pekne.
z toho vyplyva, ze povolit adopciu homosexualom si vyzaduje povolit ju nasledne asi aj jednotlivcom..
na druhej strane podmienky na nu su dnes tak vysoke, ze kto ich splni tak nech si to dieta adoptuje..
druha vec vsak je a ano asi urcite je to diskriminacne.. ak pride k tomu, ze jedno dieta moze ist do dvoch "rodin" jedna z nich homo a druha heterosexualna... i z pohladu podpory rodiny by som si prial aby bola uprednostnena hetero..
teda ked to zhrniem.. nie som zaasdne proti adopciam.. avsak vzhladom k tomu, ako poznam nasich politikov a poslancov tak sa bojim ako to dopadne.
tak ci onak.. v tomto volebnom obdobi nic take nehrozi..
@tommyhot - a čo dokazuje ten koresky experiment s myšami?
a áno aj by som chcela aby som mala takých rodičov. chcela by som okúsiť aké to je. a aj keď som ja "bi" chápali by to....mojim rodičom o tom povedať nemôžem lebo by ma asi vyhodili z bytu. a mnoho ďalších dvôvodov ktoré ale nechcem napísať.
za1: ak povolis moznost zmeny genetickej informacie.. tak ludstvo moze ist do prdele lebo si domysli co asi vznikne.. kto to bdue mat pod palcom a kam to dospeje
za2: ako sam vravis su to odychlky a vynimky a ver mi, ze tie budu vzdy nech sa ich budes snazit akokolvek potlacit.. jedine ze by si vytvoril "dokonale stroje" a prepac.. ale sme ludia a oni su tiez ludia.. a to ze jemu sa pacia chalani, tebe ciernovlasky a mne blondyni nikoho z nas menej cenneho nerobi!!!
za3: problemom adopcii je to, ze vsetci chcu male deti ktorych je na adopcie "nedostatok" lebo treba suhlas matky/rodicov a ti ho nedaju a bla bla a dieta konci v decaku a ked ma 2,3 roky tak je "privelke" a malokto ho uz chce..
ono toto nie je problem o adopciach.. je to problem o celom systeme a nastaveni..
A k tomu čo insomnya napísal - hlavne tým chcel povedať, že ak rodina, kde je otec alkoholik a mama prostitútka - čo sa snáď zhodneme že nie je vhodné prostredie na výchovu dieťaťa - má povolené vychovávať to dieťa, prečo to nepovoliť dvom normálnym ľuďom, aj keď sú rovnakého pohlavia?
@tommyhot @48 Momentálne sme v prítomnosti, kde sa toto ešte prakticky robiť nedá (možno až na tie myši) a myslím že na uvedenie do praxe si ešte pekných pár rokov počkáme. A keby to aj bolo hneď teraz reálne - v takom prípade môžeš s čistým svedomím homosexuálom povoliť aj adopcie - veď to "úbohé" dieťa z toho vedia "vyliečiť"...
Vediet, ako to je , ako to funguje, ako sa to prelina s citmi a zivotnym stylom moze JEDINE gay.
Lenze na nazor gaya zvedavi nie ste, pretoze prave on je tercom vasich utokov.
ale ved ja nehovorim aby mali vsetci iq 450, hovorim len o tom, aby sa odstranili zakladne nedostatky, akymi su opacna orientacia, rozne fyzicke si psychicke postihnutia atd. Nechecm vytvarat dokonale stroje, chcem ludstvo, ktore ma od narodenia rovnake sance. Pretoze akonahle sa narodi niekto s odchylkou, tak je automaticky odstaveny na bok.
A tym chces povedat, ze ked povolime adopciu aj homosexualom, tak oni budu chciet prave tie deti, ktore su "za zenitom"? alebo na co si tym chcel reagovat?
@dee99 , @mayben , @ena233 , @sisel , @bibla , @herecka29 , @zizisko , @misicka606 , @nicoolka ,
ked sami by ste nechceli byt vychovavany v takej rodine ako s tym mozte suhlasit? druhemu dietatu by ste dopriali aby zilo v takej rodine ked vam samim to nevyhovuje?
toto absolutne nepovazujte ze nejake vrhnutie sa do vas..to sa len pytam skor tak nepochopene
a co sa tych "starsich deti tyka" -- vobec som nerozlisoval orientaciu..
ps: co sa odchylok tyka.. ak ju niekto ma a je odstaveny nabok.. chyba nie je v odchlyke ale v tych co ho odstavia nabok!!!
A vsetci budeme cez kopirak...... Jedinecnost sa touto cestou vytrati, ale s nou aj nenavist a zavist......
Samozrejme prosta ludska tolerancia a pochopenie dokaze presne to iste s jednou vyhodou , ze jedinecnost cloveka ostane zachovana.
@82 @hluzar no vidis a ako gay by si zas mohol byt trochu sebakriticky a uvedomit si, ze tvoja orientacia je odchylka od standardu, ktorym je muz+zena a nemozes ju preto staviat na rovnaku uroven s heterosexualnymi vztahmi. proste je to deviacia ci sa ti to paci alebo nie a bude to tak pokym sa priroda nerozhodne inak.
A keby tu bola možnosť čisto áno,tak ju dám...ale nie je,tak po chvíľke uvažovania som dospela k názoru,že nechcela...
Však prečo áno? Otec a matka sú pre mňa dobrí...A to že s týmto súhlasím,nemusí znamenať že by som také chcela...Nevadilo by mi to,ale keď mám na výber či chcem alebo nie,tak nechcem...
Navyše rodičia rovnakého pohlavia sú určite lepší ako nejaký detský domov...
Nerozumiem,čomu nechápeš...
deviacia nerovna sa choroba
Deviant bol aj Martin Luther, ked sa postavil proti cirkvy a proti vseobecne prijatym nazorom.
Homosexualita samozrejme je deviacia, nevidim jediny dovod, preco by som mal tvrdit, ze nie je.
Tato deviacia ma robi inym ako ty. Dava mi moznost zazit veci, ktore ty nezazijes. Chapat veci, ktore ty nechapes.
Nevidim jediny dovod, preco by som sa mal zbavovat svojej individuality.
A nie je to psychicka choroba. Co je to vlastne psychicka choroba ?
Psychicka choroba ublizuje bud choremu cloveku priamo, alebo psychycky chory clovek ublizuje pod vplyvom tejto choroby inym ludom.
Homosexualita nerobi ani jedno tutiz nemoze ist o psychycku chorobu.
Zakladna definicia choroby je to, ze skodi.
samozrejme nepojde o to zostrojit cloveka s hnedymi ocami, velkymi prsiami ci vtakom atd.. len sa niektore odchylky upravia. Myslim si, ze je az priliz nespravodlive, ked sa priroda vybujaci na detoch a preto budem takyto sposob riesenia situacie vzdy obhajovat.
@johnysheek modifikacii genetickych informacii sa podla mna nevyhneme. Rovnako ako ludskym klonom. Za par rokov to bude jeden z najvacsich biznisov ci sa to niekomu paci alebo nie. Tak preco to nevyuzit sposobom o ktorom rozpravam?
Samozrejme s tym odstavenim suhlasim, ale ludska natura je taka aka je a s tym nikto nic nespravi.
geneticke smyk smyk a vsetci mozeme byt ako zo zlata.
Objektivne to da na to da pozerat len globalne. Bud mame pravo zmenit vsetko (cim sa vytrati ludska jedinecnost a budeme zit jak v Equilibriu)
Alebo nemame pravo menit nic.
nemyslim si ze celu zakladnu a strednu sa mu budu vysmievat
a ked odmalicka bude zit s homosexualmi tak to nebude brat ako nieco divne alebo zle a preto sa za to nebude hanbit
@hluzar to sice neni europa ale aj tak dobre vediet ze su aj ludia ktori su ochotni akceptovat niekoho kto je iny
A odkedy plati, ze psychicka choroba niekomu ublizuje? Moze to tak byt a rovnako nemus. Tak isto ti jebne postihnuty ked sa mu budes posmievat ako ti jebne aj gay, ked sa mu budes posmievat. Podme si porovnat psychicku chorobu (PCH) s homosexualitou (HMS)
PCH: je to deviacia
HMS: je to deviacia
PCH: je to vrodene (ak teda nedojde k poskodeniu mozgu pocas nejakeho urazu), cize genetika
HMS: je to vrodene, cize genetika
PCH: jej nositelia si pripadaju normalni a nepokladaju sa za chorych
HMS: jej nositelia si pripadaju normalni a nepokladaju sa za chorych
PCH: psychicky to ublizuje najblizsim, ktori sa s tym nevedia zmierit
HMS: psychicky to ublizuje najblizsim, ktori sa s tym nevedia zmierit
atd atd... podla mna tych spolocnych crtov je vela (aby som bol korektny su tam samozrejme aj rozdielne crty) a kedze aj ine deviacie sposobene chybnou genetickou informaciou sa pokladaju za chorobu, preco sa potom nepoklada za chorobu aj homosexualita? ved to je rovnako chybna geneticka informacia.
takže tak nejako...neviem ci sa chápeme, bo nemám veľmi dobré vysvetľovacie schopnosti
Este raz citaj co pisem. Nie som za to aby sme vyrobili dokonaleho cloveka, pojde o to napravit deviacie, ktore mozu sposobovat problemy ako jednotlivcom tak aj celej spolocnosti.
To, co je choroba , a co choroba nie je je odvodene z toho, co cloveku ublizuje a co mu neublizuje.
Keby co ja viem pasomnica tvojmu telu neublizovala, ale nejakym sposobom by ho zdokonalovala, uz to nie je choroba. Ale stale by islo o tu istu pasomnicu.
Ide o to, ze tie definicie su odpovedene hlavne z etickeho hladiska a pre dobro ludstva.
Je aj v zaujem ludstva, aby neboli utlacovane mensiny, ktore nikomu neublizuju.
Keby deti neboli detmi , ale vyzretymi bytostami schopne vztahov proti pedofilii by nikto nic nemal.
Zial nie su a pedofily maju kurva smolu.
Ale to sa gayov netika........ nie je jediny dovod, aby sme si museli vytrpiet to , co musime.
a to ze sa mozno v buducnosti bude menit gen info je na svedomi buducich generacii.. fakt si natolko hlupy ze si myslis, ze by to viedlo k niecomu dobremu???
pozri sa von z okna a uvedom si, ako to funguje.
bol tu nobel.. chcel pomoct.. bola z toho zbran...
objavilo sa stiepiace reakciea bola z toho bomba...
mas ten pocit, ze pri zmene gen informacie toto nenastne.. ba prave naopak a bude to este cosi horsie..
ach joo...
o chvilu dovolme adoptovat deti aj pedofilom
Incest niekomu ublizuje? aky je v principe rozdiel oproti homosexualite? jedni nemozu plodit deti, druhi s velkou pravdepodobnosotu splodia postihnute deti.. obe skupiny prispievaju do spolocnosti negativne.. a vidis jedno je moralny a zakonny problem a druhe podla nositelov tejto deviacie nie je ani len moralny problem (znova spojitost s hociakov inou deviacou, ktora pre danych deviantov nepredstavuje ziaden ani len moralny problem).
Si teda za incest? Lebo v principe to co si napisal v @103 vyjadruje suhlas s takouto deviaciou, ktora nikomu neublizuje.
Dalej kludne taka nekrofilia. Ublizuje niekomu? A pokracovat by som mohol milovnikmi hovien a inymi deviaciami, ktore su klasifikovane ako uchylky, ci dokonca choroby a rovnako nikomu neublizuju. Su nespravne len z moralneho hladiska.
a koli tomu, si ochotny absolutne pozastavit akekolvek napredovanie v technike a hlavne poznani ludi ? to co tu pise @tommyhot su fakty, nic ine..
jeho "riesenie" je trosku radikalne, tazko menit ludi, ktori su zvyknuti na svoj zivot, avsak da sa takejto deviacii "zabranit" v buducnosti.. osobne proti gayom a lesbam nic nemam, nech su ti ludia stastni taki aki su, necitim sa byt viac od nich, ale su taki, ktori su koli tomu nestastni..
myslim si vsak, ze tommyhot-ovi slo hlavne o to, si myslim, ukazat, ze normalne to tak nie je, pretoze tito ludia sa nedokazu prirodzene reprodukovat, to znamena, ze to nie je "podla prirody spravne", avsak ja som toho nazoru, ze ked sa taki narodili, tak rozhodne ich nemenit a neodsudzovat za to.. kazdy sa narodi inak a ak sam nechce zmenu, tak nech si zije ako chce
ak by to bolo mozne a niekto by si chcel upravit geny, tak nech sa paci, vsetko je to o vybere ludi
preco sa na to nepozerate, ako na prirodzenu potrebu ludi, a ich asimilacii na novo-vzniknute stavy : ci uz prirodne, alebo socialne
co ak uprava genov bude v blizkej buducnost nevyhnutna, zastavili by ste takyto vyskum, len preto, aby teraz sa nerobilo "bu bu bu" a na dalsie generacie by sa kaslalo ?
ak je to trosku OT tak ma ospravedlnte, je tu katastrofalne teplo
Incest, ako si sam napisal , produkuje postihnute deti.
Co z toho robi homosexualita ? Opat porovnavas neporovnatelne.
Btw vyskum genetiky bude stale napredovat, alebo (teraz ta ja oznacim za hlupeho) si az taky hlupy, ze budes lobbovat za to aby sa v ramci obmedzenia zneuzitia genetickych uprav prestalo s tymto vyskumom a tak sa ochudobnime o objavy, ktore mozu zachranit radovo miliony ludi pred najroznejsimi chorobami?
Incest produkuje postihnute deti a 4% popluacie neprodukuje deti ziadne. Nevidim v tom rozdiel, v oboch pripadoch je narusena demograficka krivka a v oboch pripadoch nas to stoji velke peniaze, kedze nema kto robit na dochodcov (napriklad jeden z problemov)
Zaraza ma len to, ze ty pleties piate cez deviate , miesas pomarance ,manga a banany do jednej kopy
ale ja sa vraj snazim kluckovat......
K tvojej druhej casti prispevku ten rozdiel tam je...... len ty sa tvaris, ako keby bol zanedbatelny.
Kolko heterosexualov nechce mat deti, kolko heterosexualov sa vykasle na svoje deti. Ale o tom nevznikne na birdzi 5 diskusii tyzdenne.......
Zaujimave, ze tu niekomu stale lezi v zaludku len ta homosexualita , ktora sa previnila len tym, ze existuje.
No dobre tak aky je tam rozdiel (??), ze sa splodi postihnute dieta, alebo sa nesplodi dieta ziadne?? lebo 4% co nie je zanedbatelna populacia deti splodit nemoze. Neviem ake je percento deti, ktore sa narodia postihnute, ale automaticky tak ako homosexaulov, mozes tieto deti "vyskrtnut" zo zoznamu ludi udrzujucich vhodnu demograficku krivku. Dosledok je stale rovnaky a preto nechapem preco stale kluckujes. Alebo ty nevidis ako problem, ze 4% populacie (logicky o 4%) narusaju demograficky vyvoj?
@johnysheek si hlupak nechcel som ti to napisat, lebo aj napriek rozdielnym nazorom som ta pokladal za normalneho, ale zakryvat neschopnost reagovat na argumenty smajlikmi je ubohe a trapne.
keby narusali, tak nas tu nie je 7 miliard z ktorych 3 miliardy nemaju co jest
S cistym svedomim ako clovek, ktoreho sa predmet diskusie dotyka mozem prehlasit, ze to , o com heteraci len spekuluju , ja mam zazite.
Nejde o nic ine ako o snahu viest plnohodnotny zivot.
V podstate suhlasim s tym, ze v tejto dobe adopcie pre homosexualov nie su dobry napad. Lenze chyba nie je v homosexualoch ale v nepripravnej spolocnosti.
Ved o co ide ak nie o predsudky, o komplexy a o to, ze sa ludom zda trapne ? Same banality.
Praktickost veci je v tom, ze par deti naviac by mohlo mat domov.
mozno by bol svet lepsi , keby polovica bola tepla.... bolo by nas tu 3,5 miliardy, kazdy by mal pracu , detom by sa dostalo kvalitnejsieho vzdelania, lebo by ich nesedelo v triede 35 ......
Ale to su nezmyselne uvahy. Treba pracovat s faktami, ktore su skutocne a realne.
Preto tieto krivky jednoducho nepovazujem za parny argument.
Slobodné matky bežne vychovávajú dieťa, tu a tam sa stane, že muž ostane s dieťaťom sám, lebo žena zomrela, môže si takýto človek adoptovať ďalšie dieťa (proste sama matka, alebo sám otec)? Napríklad z dôvodu aby dieťaťu nebolo smutno, že mu zoženie bračeka/sestričku... (Pod otázka, môže si adpotovať aj prvé dieťa, alebo len v prípade, keď už jedno dieťa má vlastné - čiže dokázal/a tým svoju normálnosť heterosexuálnu?)
Neviem na kolko je pravdive co povedal johnysheek, ze hetero pary si nechcu vo vacsine adoptovat deti starsie ako 3 roky, ale ak je to aj pravda, nemyslim si, ze to v pripade homosexualov bude ine..
Hladovym oblastiam by si sa aj tak nevyhol, pretoze to nie je neriesitelny problem. Akurat nie je ziadna vola tych, ktori to mozu zmenit (cize im tento stav vyhovuje). A ked niekto bude chciet aby z tych 3 miliard ludi, ktore navrhujes bola polovica chudobna, tak to tak bude a nezabrani tomu nikto.
aj ked som gay zaujem dietata je prvorady
Len poukazujem na to, ze problem nie je v tom, ze by sa homosexuali nevedeli postarat o dieta.....
problem je v spolocnosti, ktora by im to tak , ako vsetko ostatne doteraz len stazila.......
a tym padom aj tomu decku
mam sice urcite predsudky proti gayom (lezby mi az tak nevedia, kedze takmer kazda zena sa sprava ako lezba so svojimi kamaratkami a v tom pripade by mi potom museli vadit vsetky zeny), ale teraz sa na to pozeram z cisto pragmatickeho hladiska.
@n0win0u tak teda takto..
-------------------------------------------
som a vždy budem a mám u prdele celú vedu.. proti zmene genetických informácií..
neviem čo bude o 30 rokov.. možno tu už nebudeme ani my.. ale viem, že akonáhle sa niečo také povolí, bude to okrem iného nielen obrovský biznis ale najlepší možný a takmer dokonalý spôsob rozdeliť ľudí na nadradených a podradených..
pri objavoch sú vždy prví tí najmocnejší resp najbohatší.. a tento objav by nikdy nebol využitý.. ale vždy by bol ZNEUŽITÝ
preto keď sa chceme rozprávať o blbcoch, kto je väčší?
ten ktorý hovorí o tom že veda ide ďalej, tak to povoľme už teraz a podľa mienky malého okruhu ľudí prispôsobme svetu všetkých ostatných..
alebo ten, kto si uvedomuje všetky možné hrozby a preto s tým nesúhlasí???
.............
píšeš tu o homosexualite ako chorobe.. ale argumentácia je štýlu.. chcem aby to bola choroba a tak hľadám všetko možné len aby to dokázalo...
tak si zober jednu vec.. problémom demogrfie sveta nie je tých (nech) 4% homosexuálov.. problémom je tých 96% heterosexuálov
hlavne tých zo západných krajín.. tkorí hrajú len na svoje triko.. ktorých životným krédom je Užiť si!! a tým pádom sa nechcú obťažovať niečím takým ako je výchova dieťaťa..
keď sme pri homosexuáloch.. koľko žien z nich si "nechá" spraviť dieťa?
....
strašne chceš meniť choroby a ľudí skrz genetické informácie lebo budeme mať tú možnosť..
človek má už teraz v rukách obrovské objavy.. je kopec plánov a možností ako by sa dalo mnohým veciam ktoré sú zabrániť.. ale to by sa muselo zmeniť myslenie tých pri moci, ktorí ovplyvňujú nás všetkých..
ale nie.. to sa nedeje.. oni stále myslia tak ako každý dnes len NA SEBA..
a takto to vždy bude..
takže AKý som ja hlupák že IM nechcem dať EŠTE väčšiu moc do rúk ako majú????
----------------------------
1) toto je cisto ekonomicke, cize natlacit peniaze takym sposobom aby sa nehybala inflacia (pretoze ani vyspela ekonomika sa tomuto problemu s dochodcami casom nevyhne)
2) alebo nechat dochodcov zomriet odhladu, resp ich preriedit
Ine riesenia neexistuju a preto sa mi myslienka homosexuality (ale aj rodin bez deti) moc nepozdava. Nehladaj v tom nic ine, len cisty pragmatizmus a preto som za upravovanie genetickych informacii a tak postupne za znizenie poctu homosexualov, postihnutych ludi atd a zaroven analogicky k zvysenia reprodukcie schopnych ludi.
podporuje to, ze si prestanu ludia vazit jeden druheho viac ako je tomu teraz a mno.. nakoniec na tmo vsetko padne..
to co tomu chyba je ucta.
Ako si povedal vieme stiepat atom a vyuzit ho vo vojne, no rovnako nim vieme osvetlit cely nas svet a hlavne relativne ekologicky.
Vieme jazdit na aute a znicit tak prirodu, no zaroven si vieme ulahcit zivot a prepravit sa pomerne rychlo tam kde potrebujeme.
Vieme riesit interupciu a dat tak zelenu detom, ktore mozu trtkat takmer bez nasledkov, no rovnako vieme zachranit zenu, ktora by inak zomrela ak by na interupciu nesla. a takychto kontrastnych pripadov ti dam stovky...
Pozeras sa na to az prilis ciernobielo.
budes cely stastny, ze tvoje deti sa doziju 150 rokov a budu mat upravene vlastnosti aby boli co najprospesnejsi "ludstvu" inymi slovami.. co najviac sa hodili do planov niekoho koho vlastne nikto poznat ani nebude, len bude mat vsetku moc v rukach..
ano vidim to cierno bielo.. staci mi vidiet nasu vladu a tym ktorym zverime moc ako sa spravaju..
staci mi vidiet ostatnych predstavitelov statov.
staci mi vidiet europsku byrokraciu a zastup funkcii ktore su pomaly neprehladnejsie ako..
je krasne ze to vies vymenovat.. nastupuje vsak otazka.. ked ma vsetko dve stranky.. KEDY .. KDE je ta hranica, kedy ta zla stranka je uz neunosna v porovnani s tou dobrou!!!!!
ci mi chces pvoedat, ze vsetko co je dobre a zle zaroven ma existovat .. i napriek tomu, ze to dobre ani zdaleka nevyvazuje to zle??
uz nehovorim o tom, ze miesto toho, aby sa zmenilo myslenie ludi.. aby sa opaet kladol doraz na moralku, lasku a zlepsenie medziludskych vztahov..
ty sam vravis, podme to riesit vedou.. inymi slovami.. KASLIME na to co z nas robi ludi.. HLAVNE ze dosiahneme velky pokrok..
prepac.. ale co je teraz vacsou hlupostou aku si kedy vo svojom zivote pocul???
1. Mat byvanie
2. Mat potravu
3. Moct prekonavat vzdialenosti.
Keby nam domy vedeli postavit stroje
potravu zaobstarat stroje
a ropa by bola nahradena povedzme .... solarnou energiou (co je prakticky zadarmo)
Praca by stratila zmysel. Cize odpoved v tom, ako ludstvo prezije nie je v tom kolko ludi musi makat na kolko dochodcov, ale v technologickom pokroku, ktory cim je vyzsi, tym mame v podstate jednoduchsi zivot.
Kedysi si si musel zviera uluvit, uvarit, zjest. Z toho, na co kedysi clovek potreboval polku dna sa technologickym vyvojom stala zalezitost zbehnutia do potravin.
Technologia riesi vsetko. Technologia na dostatocnej urovni uspokoji vsetky dluske potreby. To je riesenie
...... nie geneticky upravovat buzny
A samozrejme zenies to do extremov. Atomova bomba existuje uz kolko? No 60 rokov minimalne a kolkokrat sa realne pouzila vo vojne? Predavaju sa geneticky modifikovane zvierata? Pokial nemas povolenie, tak nie. Atd atd.
Ta hranica je udavana svetovymi kontrolnymi organmi, ktore sice nie su 100% funkcne, ale existuju a preto to nevidim take ciernobiele ako ty.
Btw co brani mocnym a bohatym zaplatit tim vedcov aby skumali genetiku cloveka? Nic, takze sa tu zbytocne rozohnujes, pokroku sa nevyhnes. Ci uz z iniciativy vedcov, ktori maju dobry umysel, alebo z iniciativy mocnych, ktori maju nekale umysly, ale svojim objavom mozu alternativne aj posluzit spolocnosti.
a ano vulgarizujem, ale uprava genov a genofondov, skutocne moze byt to najdolezitejsie na nase prezitie v buducnosti.. ty ako veriaci, ktory veri v to, ze osud mame dany.. neveris tomu, ze to, ze ludia su neskutocne zvedavy a schopny asociativne premyslat, ze to bol najvacsi dar, a akekolvek poznatky vo vede su skvostom toho, cim sa odlisujeme od zvierat ? fakt si az taky zadubenec, ktory nechce akceptovat to, ze toto je buducnost ludstva, tieto objavy ? nech robia zlo, alebo konaju dobro, ale su to najvacsie pokroky, ktore si na nasej malej planetke (ne)dokazeme predstavit, preco zatvarat oci len koli tomu, ze ludia aj tak ostanu ludmi, len pouziju nieco ine ? ak aj by vsetko smerovalo do zahuby, tak potom by to tak chcel Boh, nie je tak ?
zacni zit ako zver ! ak si taky neskutocny puritan, tak potom to nemoze byt pre teba problem.. nebud taky pokrytecky, to, na co ludia prichadzaju denno-denne nas posuva dopredu, cert vem negativa a ublizovanie ludom.. ludia by sa zabijali a ublizovali si aj tak, ak je vsak svetielko nadeje, tam niekde, za horizontom, tak preco to neskusit ? chciet od ludi, aby nerobili "zlo", je nieco ako ziadat od kravy aby ti zarecitovala shakespeara, neda sa to..
mas pravdu, ze ludia su jednoducho ludmi a rozhoduju mocni, ale vzdy to tak byt nemusi..
ano clovek ma v rukach obrovske objavy, ale nevie ich trebars plne vyuzit, avsak to nepokladam za nieco, preco by sa so vsetkym malo teraz skoncit, ty osobne, ak by sa vyvinul liek so 100%nou uspesnostou znicenia rakoviny v tele cloveka, tak ani s tym by si nesuhlasil ? pretoze to je tiez vlastne zasahovanie, z nasho pohladu, do niecoho, co sa ovplyvnit neda, je to trosku mozno iny pripad ale principialne to je to iste
----
ak sa ti nieco na tomto prispevku nezda, alebo resp zda utocne, tak vedz, ze to tak byt nema, len som sa rozohnil, nemam rad, ked niekto siaha na to, co mam najradsej a to najkrajsie co poznam, na prirodu a vedu
v prvom rade treba zmenit zmyslanie ludi.. naucit ich zakladnym hodnotam.. ktore by mali vystriedat motta typu:
peniaze, sex, uzivat si, egoisticky len a len pre seba..
A co taky lekari, ci pravnici. Cely svet bude nepracovat, len oni budu makat ako sroby? Lebo ich nahradit nedokazes..
A co ak bude technologia az na tolko vyvinuta, ze nas ludi uz nebude potrebovat?
Technologicky pokrok ano, ale nie na ukor ludi, ktori tak vdaka technike stratia pracu.
A dalsia vec je, ze problem s dochodcami nas trapi uz teraz a ak to neporiesime do 20 rokov tak nastane svetovy kolaps. Nemyslim si, ze za 20 rokov budeme na takej urovni o akej rozpravas.
Maliar by svoje obrazy nepredaval, ale rozdaval by ich.
Lekar by liecil, pretoze chce pomahat.
Cas a usilie by sa investovalo do ludskeho potencialu , vymizla by chudoba, lebo to jedine , co chudobu vytavara su paradoxne peniaze.
Je to silna a prilis futuristicka myslienka. Len hovorim, ze casom sa to pri technologickom vyvoji dosiahnut da.
prepac, ale neda sa mi nebyt ironicky..
neverim v osud.. verim v to ze ludia si ho tvoria sami.. ale som zo zasady proti tomu, aby sa pristupovalo k niecomu pod pojmom mensie zlo.. lebo nic take ako mensie a vacsie zlo neexistuje..
problemom nie je veda ci priroda.. a snaz sa pochopit ako som to myslel..
problemom je to co s tym robi clovek.. a pravda je taka.. ze clovek je v dnesnej dobe prilis pohodlny a prilis hlada tie najjednoduchsie riesenia miesto toho aby sa rozhodol pre tie spravne..
je to uplne vsade. ludia vidia 10m pred seba ale dalej by sice videli no nechcu, lebo by zistili ze to co robia je hlupost..
veda je fajn.. ale jedna vec je, ked veda sluzi cloveku a druha ked clovek vede..
nepovedal som ze som proti vede.. povedal som, ze som proti tomu, aby sa clovek odclovecil.. sme na dialnici ktora nas k tomu vedie.. ked si budeme navzajom tak vzdialeny a je to uz i teraz.. ked ti kopec ludi povie, ze chce mat radsej psa ako kamarata cloveka..
nejde o utok na vedu.. a je mi luto, ze si si z toho vzal len to.. je to utok z mojej strany na hlupych ludi.. ktori sice vidia kde je buducnost ludstva.. ale nemyslim ze sa to snazia vidiet celel dokopy.. kam to speje..
Ale zase radsej nez v domove, to urcite.
technologia je to jedine, co moze urobit svet lepsim miestom pre zivot
Takze rano sa zobudim, namalujem obrazy, pojdem ich na ulicu rozdat a nikto mi nezaplati. Pridem domov a som hladny a co dalej? Ako si to predstavujes. Co bude nasledovat, ako si zabezpecim to jedlo ked nevytvaram ziadne materialne hodnoty? Na to sa pytam.
a ked je tvoje riesenie zle.. mam pravo povedat je zle!! a teda treba hladat nejake ktore bude dobre.
alebo teraz mame jedno riesenie neskutocne zle.. a kedze nikto iny na ine neprisiel tak sa budeme drzat toho zleho??? nie nahodou pokusime sa vymysliet ine.. LEPSIE!!!
chlapce ty si skadial???
a dalsia vec.. NIC NIE JE NEMOZNE.. ale ako som xkrat spomenul... nikto nema volu nieco menit.. lebo ludom to takto vyhovuje.. preco by si mal niekto odtrhnut od ust.. a pomoct inde.. ked proste nemusi..
preco sa afrike desiatky rokov dava humanitarna pomoc, ale nikto ich nikdy nenaucil ze sa zit i inak..
preco im "vyspele" krajiny stale predavaju nove a nove zbrane.. miesto toho aby ich naucili obrabat zem a uzivit sa sami???
to su riesenia. to je to co treba zmenit.. a nie neviem co..
clovek ma nekonecne vela moznosti.. je schopny mnohych veci.. vy tu tocite o vyskme a buducnosti a vede.. evzmem si co vsetko sa vymyslelo a na co je to? aby si desatina ludstva zila nad pomery... a zvysok zivoril..
a teraz chcete dat tej desatine do ruky este silnejsi nastroj..
prepac.. ale vidis len ten svoj obmedzeny smer a nemam pocit, ze by si premyslal aj nad niecim inym ako sa to da spravit..
lebo VZDY mame na vyber.. a ten kto to vidiet nechce a nechce hladat LEPSIE a SPRAVNEJSIE rozhodnutia a cesty..
...
napriklad vcera som cital tvoju diskusiu s niekym o vesmire...... naozaj mas potencial (bez srandy)
vo svete, o ktorom hovorim, by si sa mohol tomu profesionalne venovat, rozvijat svoje teorie a svoj potencial bez strachu, ze umries hladom, alebo skoncis na ulici ......
Koho bavi soferovanie, tak by tie potraviny vozil. Robil by to rad, lebo by to robil pre blaho ostatnych ludi
..... nemusel by sa bat, ze zo svojho trapneho 7 000 korunoveho platu sofera neuzivi deti.... lebo by ziadny plat nemal.... nepotreboval by ho
Vsetky potreby , ktore sam pomaha zaistovat, by mal doma zaistene.
To je ekonomia buducnosti (hoci nie prilis trefne a vystizne nazvane)
tak sa teda pokus najst ine? ty sa o to ani nepokusas, len si si prisiel kopnut. ziadne navrhy zatial nepadli.
Neargumentuj prosim ta afrikou, lebo do nej absolutne nevidis a nepoznas zmyslanie cernochov. Boli pokusy naucit ich niecomu uzitocnemu a skoncilo to nasilim (hadaj z koho strany )
Suhlasim, nie je vola, ale pokial nebudes prikladom tak vola ani nebude. Stale rozpravas o tych hore a o neviem kom. Zacni teda od seba ak vies, ze sa da nieco zmenit. Ja si to nemyslim.
@hluzar stale trvam na tom, ze si mi vela konkretneho nenapisal. Rozpravas v hadankach.
Je to ak s vajcom a sliepkou. co bolo skor? A rovnako kto by mi vyrobil to jedlo, ktore mi nezistne niekto prinesie domov? A kto , resp z akeho materialu by ten dotycny vyrobil stroj na vyrobu toho jedla? A odkial by nan zobral material atd atd.. Proste ma zaujima ten prvotny impulz..
A celkovo mi to znie ako modifikovana ale v principe myslienka komunizmu a preto si myslim, ze je to utopia.
a som rad ze si eragoval aj na tu cast s "zlymi rieseniami" hlavne ze nejake budu, vsak..
lol..
tak ma neber vazne.. ale je mi luto, ze si neschopny sa zamysliet nad hocicim z toho co som ti tu napisal..
zle riesenia su vzdy lepsie nez ziadne a pride mi maximalne nezodpovedne drzat sa hesla, kto nic nerobi nic nepokazi.
mas len reci a pri tom si rovnaky ako ti, ktorych sudis
"Večný návrat rovnakého."
» www.birdz.sk/forum/registrov...
» www.birdz.sk/forum/ste-za-sc...
» www.birdz.sk/forum/registrov...
V tejto poslednej téme je najlepší fundovaný názor odborníka s nickom @filippp3 "oni sa nemyluju oni sa jebu do rici..sado amso a take veci"
a to je ten problem..
zle riesenia su lepsie??? ano ako vravim.. budme pohodlny.. vymyslime jeden sposob a kaslime na hladanie niecoho lepsieho..
cakas odo mna, ze ti sem bachnem riesenie co ako spravit.. povedz mi jeden dovod preco?
preto aby si ma zacal brat ako hm.. rovnocenneho.. dakujem nemusim.. ty si i tak budes slepo omielat svoju pravdu..
aby si mohol hladat chyby v tom co napisem a skritizovat to.. hm.. ani o to nemam zaujem.. ked si nie schopny skusit vylepsit tie svoje riesenia.. na zaklade kritiky nepotrebujem tvoju kritiku na svoje navrhy..
ci mi len chces dokazat, ze ty si na nieco prisiel a ja nie.. fajn.. tak tento suboj si vyhral.. ak chces, zadovazim ti i nejaku trofej..
...
co sa smajlikov tyka.. asi som prehliadol co si videl ty..
...
a teraz k veci.. okrem toho ze sme mile od temy.. ide o jednu vec..
nie je potrebne aby sme dali desiatky navrhov ako co zmnit a potom z nich vybrali jeden..
je dolezite povedat si co chceme dosiahnut a hladat najlepsi mozny sposob..
to ty nerobis.. ty si si vymyslel jedno riesenie a cakas ze ti da niekto ine.. nehladas sposob ako to svoje vylepsit.. ako sa snazit eliminovat nedostatky, ci domysliet ho aby bolo lepsie..
ty si spokojny a chces nieco co mozes skritizovat aby si mal zas navrch..
ano som svina.. nedam ti to.. lebo je to rovnako utopicke ako to tvoje.. akurat ze moje ide cestou ludia pre ludi..a tvoje ide cestou.. rteba nieco sparvit.. tak to nieco spravme.. koho trapi ze to dalsie generacie budu hasit..
vid nasa vlada a vid cely svet.. vsetko funguje na tomto principe.. a ked niekto povie.. "aha, cisar je nahy" tak ho oznacia za hlupe decko..
cakam od teba riesenie preto, ze si na tolko drzi a picujes na vsetko a pri tom sa tvaris ako najvacsi alibista, "ktory mi ziadne riesenia ponukat nemusi".
prepac ale ty si naozaj .... (dopln si tam co chces). ako mam skusat vylepsovat svoje riesenia, ked nikto (teda okrem hluzara, ktore si ale vyzaduje zmenu spravania sa ludi) nedal ziadne dalsie? To ze nieco ofrfles je sice pekne, ale ked neponuknes nove vychodisko tak tu nema ako vzniknut priestor na vylepsenia. Alebo si myslis, ze niekto moze vylepsit svoje vlastne riesenie ked je s nim takmer spokojny?
nepotrebujem ti nic dokazovat, ale si jak typicky socan, co si pred telkou vylozi nohy na stol, do ruky zoberie pivo a frfle jak je vsetko na picu. to dokaze kazdy...
ved kludne daj navrh ako vylepsit moje riesenie, nemam s tym ziaden problem.. ja som s tym svojim spokojny a kym nepride niekto iny s vylepseniami nemam dovod ho menit, pretoze v nom vidim viac pozitiv ako negativ.
ty si nedal ani riesenie, ani si sa nesnazil vylepsit to moje, len si ho ofrflal. ak chces pokracovat takymto stylom, tak naozaj nemusis reagovat. na takyto primitivizmus naozaj nemam naladu. bud teda budme konstruktivny, alebo sa na to vyserme.
V com je moje riesenie utopicke? Par rokov analyz a vyskumov a ak sa nevyskytne problem, tak sme tam, kde chceme byt. To len tvoje riesenie je utopicke uz len vdaka ludskej nature, ktora je taka aka je a ak by sa aj dala zmenit nie je to zalezitost par rokov, desatroci, ci storoci. Uz tu bolo kopu humanistov a kadejakych moralizatorov a co dosiahli? absolutne nic.
tym, ze by si prisiel k povoleniu zmien v genetickej informacii ludi, zacali by ludia nielen ze "vznikat" ako cez kopirak.. ale zaroven by sa tvorili umelo ludia schopni roznych veci.. keby bolo treba takych, tak by sa upravili ludia tak.. keby inych tak inak..
mozno to raz pride, ale teraz na to nie sme pripraveni a preto by to bolo ako dat atomovu bombu ludom zo stredoveku.. proste katastrofa.. a o to prave ide.. nestat si len za tymto riesenim ale skusit najst ine..
problem so starymi ludmi existuje.. ale vsimni si ze existuje najma v usa a zapadnej europe.. preco je to tak?
lebo je tu akasi solidarita, lebo sa ludia "neriedia" rozsudkami smrti, ci ponechanim na ich samych..
inymi slovami.. a to som tu pisal.. ale mam pocit, ze si nebral do uvahy co to co som pisal, lebo som nepisal co si chcel.. tak ako si chcel...
mladi ziju pre seba a kaslu na starych.. rodina ako taka, sa vytraca i cely jej zmysel.. a stari ludia su ponechani na tarchustatu..
nadavaj na socanov a neviem koho.. bola sice umela prezamestnanost, ale filozofia bola jasna.. kazdy musi pracovat a tvorit pre stat a stat ho nasledne podpori..
to co je dnes je.. nemas pracu. fajn sed doma.. nejake minimum dostanes..
preto problemom nie su stari ludia ako taki.. ale naopak ludia, ktori v zivote nerobili a nikdy nebudu a stat im dava peniaze..
toto su realne problemy, ktore treba riesit.. nie to, ci je niekto teply alebo nie..
chces riesit aby sa rodilo viac deti.. tak potom nepodporuj ludi v ich uzivani si, ale uc ich zodpovednosti..
nebud za interupcie a dalsie veci ((neber si to osobne, myslim tym cloveka "dnesnej" doby) ale naopak.. chci deti a ked sa narodia a rodicia ho nechcu nechaj ho tym, ktori ho chcu a vychovaju..
kazdy povie, ze nema financie a preto nechce deti.. a pritom rodiny s najvascim poctom deti nemaju ani zdaleka najvacsie prijmy.. ale prave v tych rodinach sa deti csato naucia zit.. vyzit aj z mala a byt skromne.. to co uz pozna len malokto..
a preto nech je to akokolvek utopicke.. vsetky riesenia budu zle, ak nebudu brat do uvahy cloveka a vykaslu sa na zakladne ludske hodnoty a moralne principy..
mna nazyvas neviem kym kto len kritizuje.. ale ty pritom a nielen teraz.. vzdy vidis len ten svoj smer a nechces sa pozriet na to aj z inej strany..
Geneticka informacia sa upravuje este pred narodenim dietata. To nie je tak, ze sa narodi clovek a ked budem potrebovat z neho spravit murara tak si ho upravim a po tyzdni z neho zas budem chciet niekoho ineho a znova si ho upravim..
Nie sme pripraveni na upravovanie genetiky a sme pripravovani na to zit moralne spravne? My ludia sme taki skazeni, ze si celkom neviem predstavit co by sa stalo, keby s zrazu vsetci spravame tak ako treba.
Problem s dochodcami existuje vsade na svete, akurat ze lavicove staty ako inak bezbreho dotuju a hlavne zahmlievaju co sa len da. Toto nie je problem kapitalizmu, ktory ma mimochodom v pripade nudze podstatne viac kapitalu na umele docasne riesenie situacie s dochodcami..
Ale ved ja som nehovoril, ze dochodcov treba zabit aby sa upravila situacia. Ja som len dal mozne riesenie a ine mozne riesenia nevidim. Teda jedine ze by tu bol utopicky system typu komunizmus, ale to som nespominal lebo je to naozaj nerealne. Na dochodky potrebujes kapital a pokial su vydavky vyssie nez schopnost naakumulovat dostatocny kapital, tak mas jednoducho smolu.
To, ze mladi seru na starych je fakt, to nie je riesenie situacie. A znova tvoje riesenie spociva v zmene ludskeho spravania, co je tazke ak nemozne. Neda sa z hovna spravit diamant...
samozrejme znova suhlasim, ale znova len poukazujes na problem. btw keby stat nedava podpory co by sa stalo? napriklad v USA podpory ako pozname my neexistuju a miesto toho aby sa ludia snazili a hladali vychodisko so svojej situacie su radsej nezamestnani. neviem ci prave negativna motivacia je v tomto pripade ta spravna..
ja som nehovoril, ze chcem nieco riesit (teda okrem genetiky), inak som len nacrtol nejake mozne riesenia.
Ano, ludi treba ucit k zodpovednosti, ale ako? Tieto vseobecne veci co by sa malo a co nie ovladam aj ja, ale rovnako ako ty nemam na ne riesenia. Nemam ani sajnu ako zmenit spravanie ludi a preto mam ine riesenia, ktore su podla mna lepsie ako sediet so zalozenymi rukami a nic nerobit. Alebo vies ako sa da zmenit ludska natura? Ako ju naucit ako treba moralne zit?
Nevidim svoj smer, kludne sa necham poucit, ale poukazovanie na problem o ktorom vie kazdy, nie je navrh riesenia a preto ostavam pri tym svojich rieseniach.
Nie som však proti registrovaným partnerstvám, pretože tam ide o dvoch dospelých ľudí. No rodina s dieťaťom je už iný level.
Ako decko by som chcel mat homosexualne orientovanych rodicov? Ale by som radsej chcel ostat v domove, ci heterosexualnej rodine? Decka vedia byt krute k svojim rovesnikom. A na zaver, ak by ste mali dieta a nemohli ho z nejakeho dovodu vychovavat a zivit (umrtie, zla socialna situacia) chceli by ste aby ho vychovaval homosexualny par, alebo by ste mu radsej priali decky domov, kojenecky ustav, ci heterosexualnu rodinu?
Nie je pravda, ze dieta MUSI mat rodicov oboch pohlavi, pretoze:
- dieta potrebuje v prvom rade niekoho, ku komu sa moze PRIPUTAT. Vacsinou to byva matka, no ako vieme, su deti, ktore vyrastaju bez matky a moze to byt hociktora INA osoba. Je dolezite, aby sa dieta k niekomu priputalo, od tohto zvlastneho citu sa nasledne odvija aj dalsi emocny vyvin. V skratke: dieta sa moze priputat aj k otcovi, surodencovi, socialnej pracovnicke atd.
- a potom tu ide o VZORY. Je pravda, ze kazde dieta potrebuje aj zensky aj muzsky vzor, ale NEMUSI to byt matka alebo otec.
Cize neexistuje ziadny dovod, aby dieta nemohlo vyrastat v opatere homosexualov, pokial vyrasta v laskyplnom prostredi.
Problemom su iba rasisticki obmedzeni predsudkovplni netolerantni tupci!
Podľa mňa príspevok @40 vystihuje to, čo mi na adopcii detí homosexuálmi i na uzatváraní ich partnerstiev vadí. Som proste za štandardné zväzky, za štandardné chovanie a tým za štandardné javy v spoločnosti. Stačí, že nás svojimi rozmarmi trápi už podnebie......
A tvoje spojenie "....prečo to nepovoliť dvom NORMÁLNYM ľuďom, aj keď sú rovnakého pohlavia?" ja nikdy neprijmem. Sorry.
» www.glpartnerstvi.cz/rodicovstvi/sir...
» cs.wikipedia.org/wiki/Homoparent...
» en.wikipedia.org/wiki/LGBT_paren...
A ti hlupáci, kteří zde tvrdí, že stejnopohlavní páry vychovají zase homosexuální děti by zde ze sebe neměli ztrapňovat a dělat ze sebe blbce, ale raději se dovzdělat:
» cs.wikipedia.org/wiki/Homosexual...
» sk.wikipedia.org/wiki/Homosexual...
» www.apa.org/about/governanc...
Závěry studií zohledňují ve svých stanoviscích i mnohé odborné společnosti, které se domnívají, že sexuální a citová orientace sama o sobě neovlivňuje kvalitu rodičovských předpokladů a schopností jejich nositelů a nositelek. Mezi tyto společnosti patří Americká akademie pediatrů,[47] Americká akademie psychiatrů pro děti a mládež,[48] Americká psychiatrická asociace,[49] Americká psychologická asociace,[50], Americká psychoanalytická asociace,[51], americká Národní asociace sociálních pracovníků,[52] a další. Kanadská asociace psychologů vyjádřila znepokojení, že někteří lidé a instituce dezinterpretují výsledky psychologického výzkumu na podporu svých tvrzení, když jejich postoje vycházejí spíše z odlišných názorových či hodnotových systémů.[53]
Ačkoliv se někdy v politických debatách objevují tvrzení, že heterosexuální páry jsou přirozeně lepšími rodiči než stejnopohlavní páry nebo že děti leseb anebo gayů si vedou hůře než děti vychovávaných heteorsexuálními rodiči, tato tvrzení nemají žádnou oporu ve vědecké literatuře.[52][54] Existuje dostatek důkazů o tom, že děti vychovávané rodiči stejného pohlaví si vedou stejně dobře jako děti vychovávané heterosexuálními rodiči. Více než 25 let výzkumů zdokumentovalo, že neexistuje vztah mezi sexuální orientací rodičů a zdravým emočním, psychosociálním a behaviorálním vývojem dítěte. Tato data neukázala žádné riziko pro děti v důsledku výchovy v rodině s jedním nebo více homosexuálními rodiči.[47] Žádný výzkum nepodporuje široce zastoupené přesvědčení, že prospěch dětí je ovlivněn pohlavím rodičů.[55] Od konce 80. let 20. století je dobře doloženo, že děti a adolescenti se adjustují stejně dobře jak v netradičním tak v tradičním rodinném uspořádání, muži i ženy jsou schopní být dobrými rodiči a zastoupení obou rolových modelů (ženského a mužského) v rodině není podmínkou lepší adjustace. Metodologie užitá v hlavních studiích stejnopohlavního rodičovství splňuje standardy výzkumu na poli vývojové psychologie a psychologie obecně. Představují takový typ výzkumu, jenž členové příslušných profesí považují za spolehlivý.[56]
Literatura studující rodiny ukazuje, že na prospěch dětí mají vliv rodinné procesy (jako kvalita rodičovství a rodinné vztahy), a nikoliv rodinná struktura sama o sobě (počet, pohlaví, sexualita nebo forma soužití rodičů). Výzkum ukazuje, že rodičovství a výchova dětí v homoparentálních rodinách jsou pravděpodobně přinejmenším stejně tak vhodné jako v rodinách s heterosexuálními rodiči, navzdory tomu, že značná právní diskriminace a nerovnost nadále představují pro tyto rodiny důležité výzvy.[57] Pokud by gayové, lesby nebo bisexuálové byli přirozeně méně schopnými rodiči než jinak srovnatelní heterosexuálové, jejich děti by vykazovaly problémy bez ohledu na typ vzorku. To však nebylo zjištěno. Kvůli trvalému neúspěchu dosavadní literatury vyvrátit nulovou hypotézu (o neexistujících významných rozdílech mezi dětmi homosexuálních rodičů a dětmi heterosexuálních rodičů) leží důkazní empirické břemeno na těch, kteří tvrdí, že se dětem rodičů sexuální menšiny vede hůře než dětem heterosexuálních rodičů.[58]
» cs.wikipedia.org/wiki/Homoparent...
nejde o akúsi predpojatosť voči homosexuálom, ale problém je v tom, že spoločnosť sa v stave, v akom momentálne je, NEDOKÁŽE prijať homosexuálov, a teda by logicky nedokázala prijať ani deti homosexuálnych párov, a kto by na to doplatil - dieťa.
keď budeme natoľko pokrokoví, že budeme schopní brať homosexuálov ako "normálnych" ľudí, bude všetko iné, no zatiaľ nie. spoločnosť nie je pripravená.