Nie je pod utokom, len tajnych sprav je veeeelmi vela, musime ich rychlo prerobit, lebo v tejto podobe, zhadzuju cely birdz... lebo je ich straaaasne vela.
neway, sprav je velmi vela... teoreticky ak si par ludi zmaze spravy, tak to ani nepocitime... v kazdom pripade sa to musi spravit inak, lebo teraz to narastlo do obrovskej databazy sprav a ta to nezvlada... cize sa to musi rozdelit.... vy by ste nemali nic postrehnut ...
Zemek a dalsi, trva to preto, lebo to databaza nezvlada (servery pracuju na malo percent, hardwarovo je to dostacujuce, ale databaza to nezvlada... a ked vela ludi naraz pise tajne spravy tak to cele spadne...
Tomáš // Ináč jednu dobu tu bolo,že sa dali vymazať naraz všetky TSky.Tak aj to by sa mohlo obnoviť,lebo neviem komu sa chce klikať tooolko správ,aby ich vymazal...
mne aj birdz ide celkovo dako spomalene,stale mi vyhadzuje ze stranku nelze zobrazit.......ale to mozno ja mam nieco s netom ,neviem lebo ostatne mi vsetko šlape
haha, ja som si nedávno vymazala všetky správy, lebo ma to sralo, že to spomaľuje birdz. 500 správ a v živote by som ich už neprečítala viac. tak padli!
aj som si myslela, že to bude tými správami, čo to tak blbne...preto som rada, že sa na tom pracuje ...dnes mi to dosť blblo, keď som chcela niečo napísať, alebo odoslať...
mne neblbnú len správy ale celý Birdz...a pokiaľ sa to nevyrieši, asi si dám pauzu od Birdzu, lebo sa vždy len zbytočne naseriem, že mi to pol hodinu načítava, nejde mi otvoriť TS, napísať komentár, nejde mi nič...
chápem, že sa pracuje, a je to super, ale už to nejako dlho trvá... //
nechcem vyzerat sproste ,mozno to tu uz bolo nekde spomenute ale predsa sa to opytam ... newie niekto priblizne cas za kolko budu TSky fungovaat ?? tomas ?? aspon priblizne ... diky
aha ho, a ja som uz chcela ist pisat spravu a nemtudom takz ani nepomoze, ked vymazem vsetky spravy, uz som tak raz spravila, pre mna nie je problem, len povedzte
ma tak napadlo minule: Tomáš dokáže obnoviť zmazané TS-ky - dokázal by ich aj prečítať? .. nie ze by som ho z toho upodozrieval, alebo zeby mi natom nejak záležalo - ale len čisto zo zvedavosti ..
Fylo, autor lubovolneho systemu na svete dokaze precitat cokolvek, cize sef Azetu by mal moznost precitat si cokolvek, ale kto by to robil? Ja nestiham citat spravy pre seba nie to este cudzie DD
Keď si tak vezmeme - tak firma google tiež vie o každom našom kroku ktorý spravíme na sieti - ale zaujíma ich to?? Určite nie - pretože komu by sa chcelo študovať toľké enormné dáta - nikomu!
Zaujimave to s tym obnovenim a citanim TS-iek A len tak medzi recou prajem ti Tomasko pevne nervy a rychle prsty......snad to coskoro doriesis!!! A nie len kvoli nam, ale aj kvoli sebe, aby si si mohol pripisat dalsi velky uspech
ja len tak uvazujem nad tým, že ako by ste ich chceli vymazavat ,ked sa k nim neda vôbec dostať? proste to vydrzime a neprideme tak o kopu sprav....ja som napriklad na svojich cca 15000 správ hrdá a nechcelo by sa mi ich mazať aj keby to slo
44. Pedall, ja som to nemyslel tak ze viem sa dostat k heslu. NEVIEM, hesla su zasifrovane a viac krat roznymi sposobmi, cize nikto nevie zistit heslo. Preto ked zabudnete, vieme vam vygenerovat nove heslo, nevieme vam zistit stare, lebo sa neda zistit.
Ide o to, ze ked mate nejake veci na nejakom serveri, a to je jedno ci je to gmail.com, azet.sk, zoznam.sk email, centrum.sk email, pobox.sk, post.sk alebo napriklad birdz.sk, tak tie udaje (nie hesla, ale myslim samotne spravy, maily a pod, su niekde ulozene... su ulozene na servery ako subory, alebo data, napriklad aj zaheslovane fotky vo fotoalbumoch na azete su umiestnene na nejakom serveri, a ked niekto (majitel, programatori) ma pristup k tomu serveru tak si moze pozriet co tam je (i ked nevie zistit tvoje heslo, lebo to ani nepotrebuje).
ale nebojte, Admini na BIRDZ taketo moznosti nemaju, spravcovia serveru, ci programatori (niektori) teoreticky by vedeli sa dostat, ale nech vas to potesi, ak su tu stovky tisic fotiek, (azet ma 18 milionov fotiek), miliony tajnych sprav, tak to je myslim dostatocna istota, ze si to nikto cudzi necita, lebo by mal problem to najst
Schizofrenik, spravy sa mazu, ak ich prijemca aj odosielatel zmazali (cize odosielatel z odoslanej posty, a prijemca z dorucenej posty) v tom pripade sprava moze byt vymazana systemom, nemusi byt archivovana, okrem pripadu, ze dalsou spravou niekto odpovedal na tuto...
K tým heslám; Už sa mi niekoľko krát stalo že som sa chcela prihlásiť po niekoľkých hodinách a zistila som že som prihlásená, aj keď pred tým som sa odhlásila.
A kedy konečne pôjdu tie TS ky?
Už som si aj HP prečítala...po prvý raz od kedy to tu je.
Tommyhot, sak samozrejme, ze ked si dakto da heslo velmi lahke, alebo tak. Ja som len povedal, ze hesla su zasifrovane, to znamena ze ani ja ich neviem zistit. Lebo niekto povedal, ze ja viem, ale neviem. A to musis uznat ze ked su hashovane, tak ja neviem heslo.
Ostatne su ludia, ktory si daju nick co ja viem svoje krsne meno, a heslo si daju to iste slovo, a to moze nahodnym sposobom zistit barzkto, nemusi nic ani vediet a ani mat neviem ake skusenosti Resp. velmi slabe hesla sa daju aj nahodne typnut, bez neviem akeho programovania...
Mam par technickych pripomienok (vlastne som si spravil tento account len skrze afery sprav o ktorej som sa dozvedel)
1.) Pokial je nieco zasifrovane , tak sa to da odsifrovat , nakolko (symetricke) sifrovanie je symetricke.
2.) Tomas, necital som tvoje zdrojaky (zatial ) ale myslim ze mas na mysli hashovanie .
Ak nie , sorry (aj ked este som nevidel rozumny system v ktorom by niekto pouzival na password storage sifrovanie) , ak ano , vyjadruj sa exaktne (hashovanie a sifrovanie su 2 diametralne rozlicne veci - aj matematicky aj aplikacne) !!
3.) Nespravil som birdz, avsak uz aky taky piatok robim a viem ze back-endy sa robia tazko. Preto ludia : netlacte, back-end sa nespravi za den (a uz vobec nie pokial bezi na mysql)... myslim ze s oracle by tento problem nebol , (pokial je db masina malo zatazena) , avsak , oracle (so safe transactions) je DRAHA.
(inac 1GB verzia je free...ot)
4. to abaffy: neviem (teoreticke uvahy), podla mna sa cez hash checksums da spravit login overenie. K tomu sa da teoreticky sifrovat kazda informacia heslom (napr AESkom a kluc je MD5 hash hesla-ktory nie je ulozeny na servri) takze NIE JE pravda ze neverejne informacie ma admin pravo citat (pokial sa jedna o takyto system) - pravdu povediac neexistuje podla mna dnes implementovany (inac na spravy by to neslo lebo kluce atd. sirenie osobe ktora to ma citat - to nejde , ale napr. na neaky internetovy zapisnik ci notes (teda iba sukromne) by to slo! (to iste plati aj o fotkach , teda keby azet chcel MOHOL by spravit riesenie , ktore je take ze fotky su ulozene sifrovane a pri requeste na zobrazenie sa desifruju podla hesla , nie je to heslo spravne (zisti sa podla hash checksumu) - nezobrazi sa to jednoducho ..
Tomas, kedy asi budu hotove tie TS? Bytstne mi chybaju, a asi si uz zacnem trhat vlasy! Aspon by si mohol povedat ze kedy budu. Dam si odpocitavanie na plochu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
72 komentov
Len dúfam že birdz nie je pod nejakým útokom - už len to by nám chýbalo.
ale ze z kvapiek sa skladaju cele oceany..na to nikto nemyslel
vseho do casu, vsak ono to zase pojede...
ale ano verim ze tych sprav musime mat hromaduuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...
chápem, že sa pracuje, a je to super, ale už to nejako dlho trvá... //
Som zvedavá, či toto mi sem pridá alebo tiež...
PS: ale inac som OK
aale naštve, ak človek nemá iný kontakt na osoby len link na birdze...
Ide o to, ze ked mate nejake veci na nejakom serveri, a to je jedno ci je to gmail.com, azet.sk, zoznam.sk email, centrum.sk email, pobox.sk, post.sk alebo napriklad birdz.sk, tak tie udaje (nie hesla, ale myslim samotne spravy, maily a pod, su niekde ulozene... su ulozene na servery ako subory, alebo data, napriklad aj zaheslovane fotky vo fotoalbumoch na azete su umiestnene na nejakom serveri, a ked niekto (majitel, programatori) ma pristup k tomu serveru tak si moze pozriet co tam je (i ked nevie zistit tvoje heslo, lebo to ani nepotrebuje).
ale nebojte, Admini na BIRDZ taketo moznosti nemaju, spravcovia serveru, ci programatori (niektori) teoreticky by vedeli sa dostat, ale nech vas to potesi, ak su tu stovky tisic fotiek, (azet ma 18 milionov fotiek), miliony tajnych sprav, tak to je myslim dostatocna istota, ze si to nikto cudzi necita, lebo by mal problem to najst
kedyyy to už budeeeee mam tam 4 správy a neviem sa ich dočkať
A kedy konečne pôjdu tie TS ky?
Už som si aj HP prečítala...po prvý raz od kedy to tu je.
Ostatne su ludia, ktory si daju nick co ja viem svoje krsne meno, a heslo si daju to iste slovo, a to moze nahodnym sposobom zistit barzkto, nemusi nic ani vediet a ani mat neviem ake skusenosti Resp. velmi slabe hesla sa daju aj nahodne typnut, bez neviem akeho programovania...
ved mne uz birdz poriadne nefunguje tyzden
Keď sa to dnes nezmení začnem štrajkovať...
1.) Pokial je nieco zasifrovane , tak sa to da odsifrovat , nakolko (symetricke) sifrovanie je symetricke.
2.) Tomas, necital som tvoje zdrojaky (zatial ) ale myslim ze mas na mysli hashovanie .
Ak nie , sorry (aj ked este som nevidel rozumny system v ktorom by niekto pouzival na password storage sifrovanie) , ak ano , vyjadruj sa exaktne (hashovanie a sifrovanie su 2 diametralne rozlicne veci - aj matematicky aj aplikacne) !!
3.) Nespravil som birdz, avsak uz aky taky piatok robim a viem ze back-endy sa robia tazko. Preto ludia : netlacte, back-end sa nespravi za den (a uz vobec nie pokial bezi na mysql)... myslim ze s oracle by tento problem nebol , (pokial je db masina malo zatazena) , avsak , oracle (so safe transactions) je DRAHA.
(inac 1GB verzia je free...ot)
4. to abaffy: neviem (teoreticke uvahy), podla mna sa cez hash checksums da spravit login overenie. K tomu sa da teoreticky sifrovat kazda informacia heslom (napr AESkom a kluc je MD5 hash hesla-ktory nie je ulozeny na servri) takze NIE JE pravda ze neverejne informacie ma admin pravo citat (pokial sa jedna o takyto system) - pravdu povediac neexistuje podla mna dnes implementovany (inac na spravy by to neslo lebo kluce atd. sirenie osobe ktora to ma citat - to nejde , ale napr. na neaky internetovy zapisnik ci notes (teda iba sukromne) by to slo! (to iste plati aj o fotkach , teda keby azet chcel MOHOL by spravit riesenie , ktore je take ze fotky su ulozene sifrovane a pri requeste na zobrazenie sa desifruju podla hesla , nie je to heslo spravne (zisti sa podla hash checksumu) - nezobrazi sa to jednoducho ..
Tak asi tolko
Mohol by si to povedať tak, aby to pochopilo aj také malé nechápavé dieťa bez štipku talentu na techniku ako som ja?
Chcem svoje TS ky!!!