Viem, že týchto tém tu bolo určite neúrekom, ale ja by som Vám chcela podať môj názor na túto tému Určite ste počuli o testovaní na zvieratách. Je to svinstvo, nikdy by som nedovolila niaké zviera týrať, ale pozrime sa na to trochu inak...Kde by sme bol
uplny suhlas, ale niektore prostriedky aj ked vies chemicky analyzovat, nevies presne ako bude koza na ne reagovat... preto v niektorych veciach je potrebne testovat to na zvieratach (urcite lepsie ako na ludoch!) Hlavne ak ide o babätkovsku kozmetiku, a podobne veci...
@etelnair klonovat je taka vec... ja sa bojim, ze by to niekedy niekto zneuzil, preto som celkovo proti klonovaniu...
Vy si pod testovanim na zvieratach asi predstavujete len kozmetiku, ale na zvieratach su aj testovane vsetky mozne druhy liekov (proti rakovine) a xyz dalsich veci, ktore potrebujeme.
Takze je to sice krute, ale inak to zatial ludia nevedia. Lebo ci sa to uz horlivym zastancom zvierat paci alebo nie, system FUNGUJE na zasade clovek > zviera a bez toho systemu by sme sa daleko nedostali.
Nie ublizovat im zbytocne..... ublizovat im minimalne , len do takej miery, ako je nevyhnutne .
Ale existuje miera, do ktorej to jednoducho nevyhnutne je.
@drejka a čo si potom myslis o kravach ? kolko steakov, hamburgrov si dnes uz mala ? ... ou a co antibiotika, peniclin, urcite si v zivote nevzala ziadne z nich, zvierata su zatial najspolahlivejsia alternativa.
@drejka ja som sa ti len snažil vysvetliť, že si pokrytec, netvár sa, že si vážiš život zvierat, že ti ich je hrozne ľúto ked nie je, to ze to tvrdis nic nemeni na fakte ze nemas problem pouzivat veci, ktore boli vytvorene a su predavane vdaka testovaniu na zvieratach, je to kruté ale je to tak, iba sa skrývaš za pre teba najpriatelnejšiu a morálne najakceptovatelnejšiu myšlienku
@drejka Hovorili sme o LIEKOCH. Ked sa Ti spravia tri vyrazky zo zleho kremu, da sa to este prezit. Ale je nesmierne odvazne zacat pouzivat liek, ktory maju uzivat tisicky chorych ludi a neotestovat to na "nizsej urovni zivota" - bohuzial.. Nieco na tom skutocne JE. V ludskom kodexe a dokonca i v zakonnikoch mas zabitie cloveka na vyssej urovni, ako smrt stovky laboratornych mysi.
@drejka a prosím nemylsi si že som na teba nejak zameraný alebo čo lebo uz som zazil aj také reakcie len vyjadrujem svoj názor, ako každý v tejto diskusii
@drejka viem ze by si chcela chranit zvieratka a tak, je to pekne ale clovek je na vrchole retazca, s tym nic nespravis.... bez napr takehoto testovania by si platila za kozmetiku astronomicke sumy, ak by vobec kozmetika bola....
@drejka - osobne som v každom prípade za etické zaobchádzanie so zvieratami - či v laboratóriach alebo na bitúnkoch, ale treba rozlišovať medzi využití a zaobchádzaním.
Apropo - pokiaľ ide o kozmetiku (lebo pri liekoch je využitie zvierat pochopiteľné a opodstatnené) - ty používaš kozmetiku výlučne len takú, ktorá nebola testovaná na zvieratách? Ako si môžeš byť istá, že nebola - nápis na obale ešte nemusí zodpovedať realite...
@drejka no niektora kozmetika uz nemusi byt testovana na zvieratach kvoli tomu, ze uz v minulosti na zvieratach testovana bola.... lebo napr obsahuje len tie prvky ktore uz testovane boli ... to mas ako crash test pri autach , zoberes auto , spravis crash test a neskor ked ten model spravis s inym motorom tak uz ten test robit nemusis
a teraz co? tvoj nazor to zastavy? nie tak potom? naco sa tu vsetci seriete ake je to zle? pomoze to nie! a len tak medzi recou. pantene netestuje na zvieratach a nejakym mladym babam to vypalito vlasy!
@drejka fakt som to citala a boli tam aj take tie nechutne obrazky tych vypalenych vlasov! teba tych co zostali! mozno si sa nedostala k tej sarzi! ty mas stastie. nie nie nepostradam len nechapem co to tym zvieratam pomoze ked bude 100 000 ludi stekat v diskusii ake je to hnusne?
Keď vedia vynájsť ľudia počítače, autá, mobili, raketoplány atď. Prečo vymýšľajú lieky? Prečo sa pár krát neobrátia na prírodu? Tá vie vyliečiť všetko! Len treba porozmýšľať: Na čierny kašeľ sa choď každý deň na hodinku-dve do čistého lesa a zhlboka dýchaj. Pôjdeš sa tak prechádzať pól roka (samozrejme sa budeš vyhýbať plynom z áut, cigariet...) a uvidíš rozdiel!
livinka10 .. jasne príroda vylieči niečo čo sa vďaka ľudom po stáročia mutovalo a vééééééľmi pochybujem o tom, že tej mačke ta šupka na hlave nevadila bohužiaľ je to tak testujú na na zvieratách lieky ... my to neovplyvníme
A prečo sa netestuje na ľuďoch??? Hm? Nad tým ste nerozmýšľali čo?
Zvieratá to nechcú, ani ľudia to nechcú, tak sa automaticky obrátime ne zvieratá?! Pane bože, ako môžu byť niektorí ľudia tak sebeckí a pokryteckí, je mi z toho až zle! Choré!!! Fuj! Takí ľudí by sa mali prepadnúť pod Zem a tam zhniť!
@patricino Po 1. Tá mačka.... (nekomentujem) a po druhé, viem že testovanie liekov nezmením, ale to, že ľudia sa chcú neviem ako vyzerať a pri tom aj ubližujú zvieratám, to vo mne vyvoláva hnev!!!!
@livinka10 je X liekov, ktoré užívaš (alebo si užívala) a boli taktiež testované na zvieratách... bohužiaľ nikto nebude riskovať testovanie na ľuďoch ak to môže danú osobu aj zabiť. bohužiaľ je to tak ... človek hlúpo využíva zvieratá keďže nemôžu vyjadriť svoj názor, pocity a ani nič.. je len otázka nás jednotlivcov či sa s tým zmierime alebo nie...
a už keď sme pri tom ... nie len testovanie liekov zabíja zvieratá taktiež vyrubovanie lesov, stavba fabrík na hocijake kktiny a všetko čo vlastne človek robi negatívne ma dopad na prírodu a zver ... tak hlavu hore a čim skôr sa s tym zmieriš tým skôr budeš žiť pokojný život
Tých ľudí, ktorí týrajú zvieratá (bijú, kopú, zapaľujú zvieratá, ubližujú im...) by som najradšej zviazala lanom a hodila do bazéna a o päť minút by som ich vytiahla, prefackala a samozrejme opľula. Tak by som ich priviazala k stoličke poliatej petrolejom, a zapálila ju. Ale skôr ako ten daný človek zomrie by som ho ešte raz hodila do vody (nech prestane horieť ) asi tak na tri minúty, tak by som ho priviazala k stene a začala bičovať. A nakoniec by som na ňu/ho vysypala desať vedier soli. Tak by som ho nechala hodinu-dve nech soľ poriadne vyštípe Tak by som ho/ju zakopala do zeme a asi o dva dni vykopala (aby ešte žila) Tak by som ju/ho znova priviazala ale o tento raz normálnu stoličku a začala by som vlasy vytrhávať pramienok po pramienku. Začala by som do danéh obíjať o stenu a .... a ..... a..... a nakoniec.......
je aj iný spôsob ako testovať na zvieratách napríklad na umelej koži.Vedci už vytvorili rekonštrovanú kožu z umelých kožných buniek. Lenže značkám ako l´oreal, rimmel. atd. sa viac ´oplatí´ testovať na živých zvieratách, pretože je to lacnejšie ..však prečo nie ? určite ich nezaujíma že cítia rovnako ako my alebo že trpia..hlavne že majú z toho zisk ...nejdem sem ani dávať fotky test. zvierat, ked vidím čo to s nimi robí ..nemám chuť si kupovať tie sračky.
@patricino Zrušenie pokusov na zvieratách znamená prechod na alternatívne metódy, pri ktorých nie sú využívané zvieratá. Je to len otázka času. Nebude to mať žiadny vplyv na výdaj liekov ktoré boli už odskúšané na zvieratách a ktoré všetci používame, a nebude to mať žiadny vplyv na už získané lekárske vedomosti. Ak sa v oblasti ochrany zvierat nevenuješ, je jasné, že nemôžeš mať prehľad o úspechoch v tejto oblasti. Že koľko výrobkov je už testovať zakázané (najmä v oblasti kozmetiky), koľko firiem prechádza na alternatívy a na koľkých školách a univerzitáh sa prestalo testovať. Tiež v oblastiach ktoré spomínaš ("vyrubovanie lesov, stavba fabrík na hocijake kktiny a všetko čo vlastne človek robi") funguje ochrana prírody a zvierat. Čiže nikto sa s ničím zmierovať nemusí ako radíš, lebo keby to robil každý, tak je tu ešte feudalizmus a otroctvo.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
@etelnair klonovat je taka vec... ja sa bojim, ze by to niekedy niekto zneuzil, preto som celkovo proti klonovaniu...
Takze je to sice krute, ale inak to zatial ludia nevedia. Lebo ci sa to uz horlivym zastancom zvierat paci alebo nie, system FUNGUJE na zasade clovek > zviera a bez toho systemu by sme sa daleko nedostali.
Nie ublizovat im zbytocne..... ublizovat im minimalne , len do takej miery, ako je nevyhnutne .
Ale existuje miera, do ktorej to jednoducho nevyhnutne je.
A pokial ide o tu ,,kozmetiku"" , tak za to moze v prvomrade spolocnost,ktora si tak vehementne potrpi na vzhlad. Zmenme filozofiu zmenime svet.
Neda sa mat nieco a nepriniest pre to obet.
Ale čo sa liekov týka, to je niečo iné... Tu sa aj ja riadim pravidlom "radšej na zvieratách než na ľuďoch"....
Apropo - pokiaľ ide o kozmetiku (lebo pri liekoch je využitie zvierat pochopiteľné a opodstatnené) - ty používaš kozmetiku výlučne len takú, ktorá nebola testovaná na zvieratách? Ako si môžeš byť istá, že nebola - nápis na obale ešte nemusí zodpovedať realite...
--
Clovek sa len boji zdochnut ako zviera, ktore lieky nema A kozmetika a chemia su len nenazranost nasej konzumnej spolocnosti.
mas pravdu! teraz aspon vies ake mas stastie ze mas este vlasy!
Zvieratá to nechcú, ani ľudia to nechcú, tak sa automaticky obrátime ne zvieratá?! Pane bože, ako môžu byť niektorí ľudia tak sebeckí a pokryteckí, je mi z toho až zle! Choré!!! Fuj! Takí ľudí by sa mali prepadnúť pod Zem a tam zhniť!
a už keď sme pri tom ... nie len testovanie liekov zabíja zvieratá taktiež vyrubovanie lesov, stavba fabrík na hocijake kktiny a všetko čo vlastne človek robi negatívne ma dopad na prírodu a zver ... tak hlavu hore a čim skôr sa s tym zmieriš tým skôr budeš žiť pokojný život