tak predsa niesom sama kto by to chcel a mimochodom aj tak aj ked su JPG a JPEG ,tak si kazdy dava ,co len chce aj animovane blbosti.Bolo by to dalsie zveladenie birdz...hm????
Prepacte, ale ziadne gifko nieje hodne fotoalbumu birdzu
Prekodovat sa to len tak lahko pri uploade neda, pretoze klasickak PHP GD kniznica nevie pracovat s gif, kvoli nejak patentom a podobne, cize to treba rucne doinstalovavat... Zbytocne
A ehm... gliter vecicky, glamorous anieliky a podobne, no naco je to dobre na birdze?
Je toho plna rit na nete, birdz caka vlastny content
hmm podla mojho nazoru podpora jpg uplne staci... presne ako povedal tomas, podla mna je fotoalbum na fotky. teraz trochu vysvetlenia k formatom a dovody preco si myslim ze by nemala pribudnut podpora gif a png.
gif - bezstratova kompresia, avsak podporuje len 256 farieb naraz. Podporuje priehladnost a umoznuje animovanie. Vhodny hlavne na tlacitka, okraje, patterny a podobne (webova grafika). Kvoli obmedzenemu rozsahu farieb absolutne nevhodny na fotky.
png - bezstratova kompresia, kompromis medzi gif a jpg, teda vhodny tak na obrazky ako aj na webovu grafiku.. nevyhodou je ze vysledny subor je vacsi ako jpg. (co by si logicky vyziadalo viac diskoveho priestoru a tym padom aj viac penazi na prevadku birdz ako jpg)
Kedze je mozne medzi sebou tieto formaty lubovolne konvertovat (ale treba ratat s tym co som uz napisal) tak nevidim jediny dovod preco pridat podoru gif a png do Fotoalbumov.
Okrem toho, ze si opajcol nejaku definiciu mi tvoj post nic nevysvetlil.
" co by si logicky vyziadalo viac diskoveho priestoru a tym padom aj viac penazi na prevadku birdz ako jpg)" Kedze kazdy uzivatel ma urcitu quotu na fotky, tak o vacsom diskovom priestore nemoze byt rec.
Ja osobne by som privital png, lebo vacsinu grafik mam v nom a som velmi lenivy to konvertovat doma..
garantujem ti ze toto opajcnute nie je.. nie som taky uboziak aby som pisal o niecom o com nemam ani sajnu...
takze: predstav si kvotu trebars 30fotiek
a teraz si predstav 30 fotiek vo formate jpg.. mas?
a teraz si predstav tych istych 30fotiek vo formate png..
tych 30 fotiek vo formate png bude zaberat niekolkonasobne viac miesta ako tych istych 30 fotiek vo formate jpg... chapes? nehovorim ze kazdy si tam bude davat png ale nevidim jediny dovod naco to umoznit..
A predstav si, ze ked pridavas fotku, tak tam mas napisane, ze maximalna velkost je 500kB. Zatial vsetko, co som pridal do mojho fotoalbumu sa pohybuje okolo 480kB. Takze stale je to to iste.
priznam sa ze o tomto som fakt nevedel... ok tak ak je to tak tak potom by pridanie png do albumov znamenalo to iste co som vravel predtym, (nehospodarne vyuzitie diskoveho priestoru) akurat ze by nebolo take velke ako som si myslel..
este musim dodat ze to dost zalezi od toho kolko ludi by tam png vkladalo.. ale stale trvam na tom ze png do fotoalbumov by prienieslo menej uzitku ako problemov..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
fotoalbum je na fotky
fotky vacsinou skoro vzdy su JPG
preco by teda mal byt GIF?
GIF su vacsinou animovane blbosti, fotoalbum je urceny na fotky
PS.:nie vsetko su animovane blbosti
Prepacte, ale ziadne gifko nieje hodne fotoalbumu birdzu
Prekodovat sa to len tak lahko pri uploade neda, pretoze klasickak PHP GD kniznica nevie pracovat s gif, kvoli nejak patentom a podobne, cize to treba rucne doinstalovavat... Zbytocne
A ehm... gliter vecicky, glamorous anieliky a podobne, no naco je to dobre na birdze?
Je toho plna rit na nete, birdz caka vlastny content
Ale co mate preboha proti PNG? Myslim ze pridanie podpory png by nebolo na skodu a ani by to nebolo tazke
jpg - stratova kompresia, jpg obrazok nemoze byt animovany! Nepodporuje priehladnost.
gif - bezstratova kompresia, avsak podporuje len 256 farieb naraz. Podporuje priehladnost a umoznuje animovanie. Vhodny hlavne na tlacitka, okraje, patterny a podobne (webova grafika). Kvoli obmedzenemu rozsahu farieb absolutne nevhodny na fotky.
png - bezstratova kompresia, kompromis medzi gif a jpg, teda vhodny tak na obrazky ako aj na webovu grafiku.. nevyhodou je ze vysledny subor je vacsi ako jpg. (co by si logicky vyziadalo viac diskoveho priestoru a tym padom aj viac penazi na prevadku birdz ako jpg)
Kedze je mozne medzi sebou tieto formaty lubovolne konvertovat (ale treba ratat s tym co som uz napisal) tak nevidim jediny dovod preco pridat podoru gif a png do Fotoalbumov.
" co by si logicky vyziadalo viac diskoveho priestoru a tym padom aj viac penazi na prevadku birdz ako jpg)" Kedze kazdy uzivatel ma urcitu quotu na fotky, tak o vacsom diskovom priestore nemoze byt rec.
Ja osobne by som privital png, lebo vacsinu grafik mam v nom a som velmi lenivy to konvertovat doma..
takze: predstav si kvotu trebars 30fotiek
a teraz si predstav 30 fotiek vo formate jpg.. mas?
a teraz si predstav tych istych 30fotiek vo formate png..
tych 30 fotiek vo formate png bude zaberat niekolkonasobne viac miesta ako tych istych 30 fotiek vo formate jpg... chapes? nehovorim ze kazdy si tam bude davat png ale nevidim jediny dovod naco to umoznit..
este musim dodat ze to dost zalezi od toho kolko ludi by tam png vkladalo.. ale stale trvam na tom ze png do fotoalbumov by prienieslo menej uzitku ako problemov..
Ale ne, pohoda. Ja som to navrhol preto, lebo som lenivy klikat a konvertovat png na jpg.
A este by som privital batch pridavanie obrazkov