Ahojte,
dostala som škrečka na narodky a vyberám mu nejakú klietku. Celkom sa mi páči keď tá klietka má tunely. Mám vybranú jednu klietku, ale neviem či k nej môžem primontovať tiež tie tunely. Ide to na všetky klietky, alebo si musím teraz kúpiť takú kto
Tie rolky nechcem preto, lebo chcem vidieť aj ako v tom behá a úprimne priznám sa chcem si to kúpiť preto lebo je to pekné na oko a budem mať ja z toho radosť
@dumbledore
A ak sú mreže na tej klietke zvislé môžem to tam dať aj tak? Musím tam z tých mreží nejako odcvaknúť nejakú časť?
CHcela by som aby tie tunely išli nejako vonkom klietky nad týmito uvažujem.
prosímťa mu nekupuj toe plastové pičoviny...je to na nalíkanie deti, lebo je to pekné, farbené...prve si zisti čo škrečok potrebuje a čo je preňho BEZPEČNÉ
@15matka14
keby tie farebné hlúposti neboli bezpečné asi to nemajú v chovprodukte. Klietku strihať nemienim pretože mi to už fakt nepríde pre škrečka bezpečné a aj preto sa pýtam na názory ostatných predtým ako kúpim hlúposť.
fakt máš 22r? v chovprodukte majú to, čo je pekné a ide im predaj. To aj na tesco granule (čo sú same obilniny a pes je mäsožravec" povieš že sú ok, lebo to predávajú??? A ty keď ideš do obchodu vyberieš si špirálu podľa kvality alebo podľa obalu??? Normálne ti vravím...ak nechceš kúpiť hlúposť, kúp niečo na štýl čo som dala link a nie plastovú blbosť kde tunel je úplne zvislo...máš fakt 22r si uvedom, že nie všetko pekné je aj dobré...btw dáš si kráááásne červené jablko so supermarketu alebo obyčajné z babkinej záhrady?
ja ked som mala škrečkov tak mali len domček a koleso na behanie... a stačilo im to lebo bud behali alebo spali alebo žrali... čiže uprimne všetky tie tunele pravdepodobne škrečok ani nevyužije ... ale je to na tebe čo mu kúpiš.
@15matka14
V tomto máš pravdu ale chcela som sa aj takto poradiť najprv pred kúpou lebo zvieratko mám prvý krát napriek tomu, že mám 22 Ale ďakujem za tvoju radu bola najlepšia čo som tu asi dostala. Ďakujem.
Nekupuj mu tie plasty... on v tom bude celý deň chudák zavretý, mala som za život asi 4 škrečky, teraz mám pieskomilov a poviem ti, že najväčšia radosť pre škrečka bolo koliesko, kde sa mohol aj hodiny krútiť, potom toaleťák, to bola zábavka aby sa nenudil a hrýzol to aj týždeň keď bol malý no a nakoniec kokosový domček s malinkým otvorom, aby sa mal kde schovať a nesvietilo mu tam, keď chcel tmu. A inak mal aj niekedy domček z ružového plastu a rozsekal ho. Radšej mu urob bunker z halúzok z ovocných stromov Nech sa radšej ten škrečo cíti príjemne ako doma, sama uznáš, že nejaké svietivá ružová ho môže akurát tak deptať
nie ale ako vážne..pozeraj hlavne nato aby tam mal to čo potrebuje, nie čo je pekné a aby to bolo bezpečné, tie plastové blbosti také určite nie sú...a tie čo som dala link, sú drahšie, ale fakt spĺňajú účel...ber to ako dobrú radu..ja mám zvierat vždy dosť
ja by som mu tam tiež dala radšej niečo prírodnejšie ako palstové kktiny..akože ok tebe sa to ľúbi..ale jako by sa tebe páčilo celý deň behať medzi plastami?
chápem ťa....tiež sme mali doma viacero druhov hlodavcov a keď im bolo treba kúpiť klietku, tiež som pokukávala po hentakých typoch...sú pekné, farebné, zaujímavé,...pozorovateľovi sľubuje zážitok a zvieratku život ako v raji... proste už len ich vzhľad predáva...
v skutočnosti je však toto malé vedecké laboratórium tomu zvieratku k ničomu....na tej nezmyselnej trubici si môže tak najskôr ublížiť...a presne tak ako ľudia, aj zvieratká sú tvory vyberavé....to, že sa páči niečo tebe ešte neznamená, že sa to bude páčiť automaticky aj tomu zvieratku a že sa tomu nebude zdiaľky vyhýbať..
ja som tú klietku nakoniec nekúpila...namiesto nej som si vybrala radšej niečo jednoduchšie...doplnila hoblinami, domčekom ( stačí i na bok obrátený hlinený kvetináč - ty doňho vidíš a škrečok sa v ňom neudusí), kolesom (asi najobľúbenejšia hračka pre škrečky), napájačkou, rolkami z toaletného alebo kuchynského papiera a rôznymi konárikmi ( pozor na niektoré druhy drevín)...škrečok hlásal spokojnosť...je to nočný živočích, takže väčšinu dňa aj tak zalezený prespal a celú noc pretočil na kolese...
ak nemáš doma agresora a chceš s ním chceš zažiť aj niečo zaujímavé, radšej ho vyber z klietky....pomocou škatúl, kníh, atď mu vymedz nejaký priestor, kde ho budeš mať pod kontrolou a tam mu urob prekážkovú dráhu (z konárikov, kociek..) a sleduj ho...
rozhodni sa už ako chceš...konečné rozhodnutie bude aj tak tvoje, je to tvoja investícia a tvoje zviera...prezentuješ sa však ako chovateľ-začiatočník, preto si myslím, že je ťa fajn upozorniť aj na túto stránku tých klietok
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
my sme našim tiež dávali rolky z toaleťáka alebo tie dlhšie zo servítok, tie len tak rýchlo nezožral teda
A ak sú mreže na tej klietke zvislé môžem to tam dať aj tak? Musím tam z tých mreží nejako odcvaknúť nejakú časť?
CHcela by som aby tie tunely išli nejako vonkom klietky nad týmito uvažujem.
» www.tatrapet.sk/produkty/klietk...
Neviem či si celkom rozumieme tie dva linky čo som uverejnila tak z tých klietok by som chcela dačo takéto spraviť. Šlo by to?
keby tie farebné hlúposti neboli bezpečné asi to nemajú v chovprodukte. Klietku strihať nemienim pretože mi to už fakt nepríde pre škrečka bezpečné a aj preto sa pýtam na názory ostatných predtým ako kúpim hlúposť.
V tomto máš pravdu ale chcela som sa aj takto poradiť najprv pred kúpou lebo zvieratko mám prvý krát napriek tomu, že mám 22 Ale ďakujem za tvoju radu bola najlepšia čo som tu asi dostala. Ďakujem.
v skutočnosti je však toto malé vedecké laboratórium tomu zvieratku k ničomu....na tej nezmyselnej trubici si môže tak najskôr ublížiť...a presne tak ako ľudia, aj zvieratká sú tvory vyberavé....to, že sa páči niečo tebe ešte neznamená, že sa to bude páčiť automaticky aj tomu zvieratku a že sa tomu nebude zdiaľky vyhýbať..
ja som tú klietku nakoniec nekúpila...namiesto nej som si vybrala radšej niečo jednoduchšie...doplnila hoblinami, domčekom ( stačí i na bok obrátený hlinený kvetináč - ty doňho vidíš a škrečok sa v ňom neudusí), kolesom (asi najobľúbenejšia hračka pre škrečky), napájačkou, rolkami z toaletného alebo kuchynského papiera a rôznymi konárikmi ( pozor na niektoré druhy drevín)...škrečok hlásal spokojnosť...je to nočný živočích, takže väčšinu dňa aj tak zalezený prespal a celú noc pretočil na kolese...
ak nemáš doma agresora a chceš s ním chceš zažiť aj niečo zaujímavé, radšej ho vyber z klietky....pomocou škatúl, kníh, atď mu vymedz nejaký priestor, kde ho budeš mať pod kontrolou a tam mu urob prekážkovú dráhu (z konárikov, kociek..) a sleduj ho...
rozhodni sa už ako chceš...konečné rozhodnutie bude aj tak tvoje, je to tvoja investícia a tvoje zviera...prezentuješ sa však ako chovateľ-začiatočník, preto si myslím, že je ťa fajn upozorniť aj na túto stránku tých klietok
Ďakujem za radu si zlatá a určite si klietku budem vyberať aj na základe tvojej rady