ťažko povedať, záleží, čo si predstavuješ pod začlenením. som na firme tri mesiace, s pár vyvolenými už som dala po práci párkrát pivo a kalčeto ale napríklad vždy čakám, kým sa vyprázdni kuchynka, než si idem dať obed alebo spraviť kávu a väčším firemným akciám sa vyhýbam ako čert krížu, aby som nemusela absolvovať oťukávací small talk s niekým novým a cudzím
Vo veľkom kolektíve veľmi ťažko, ak vôbec (teda skôr si vytvorím dlhoročný veľmi silný vzťah s pár jedincami), v malom som zistila minulý rok, že mi to veľmi dobre ide. A ešte aj @9.
A môj problém je aj v tom, že sa bojím ozvať ako prvá.
Ale teraz som veľmi spokojná.
A celkovo sa oveľa lepšie cítim v malom kolektíve.
Trvá to trošku dlhšie, nakoľko všetko je pre mňa nové, nikoho tam nepoznám a musím sa poobkukávať ešte, podobne ako keď som prvý deň niekde na novej škole. Keď je niekto viac otvorenejší sa skamarátiť je to lepšie, lebo zvyčajne som nesvoj a trošku aj hanblivý, neistý, aby som medzi nich zapadol a mali sa o čom rozprávať, no najmä zapadol.
dost to zavisi od toho, aki su v tom kolektive ludia a co ich bavi preberat ale vseobecne s tym skor nemam problem a dokazem sa relativne rychlo zaclenit aj bez pomocnej ruky
Ako kedy, ale nieco medzi 2. a 3. moznostou. Uz sa mi podarilo zapadnut aj rychlo a zazil som aj situaciu, kde som mal pocit, ze som vlastne nezapadol. Takze dost zalezi, aky je to kolektiv, ako tych ludi vnimam.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
ťažko povedať, záleží, čo si predstavuješ pod začlenením. som na firme tri mesiace, s pár vyvolenými už som dala po práci párkrát pivo a kalčeto ale napríklad vždy čakám, kým sa vyprázdni kuchynka, než si idem dať obed alebo spraviť kávu a väčším firemným akciám sa vyhýbam ako čert krížu, aby som nemusela absolvovať oťukávací small talk s niekým novým a cudzím
vždy záleží na kolektíve, keď s nimi nič nemám spoločné ani o čom sa rozprávať.... tak nikdy sa nezačlením, lebo proste nie
A môj problém je aj v tom, že sa bojím ozvať ako prvá.
Ale teraz som veľmi spokojná.
A celkovo sa oveľa lepšie cítim v malom kolektíve.
ale myslim si, ze dokazem byt plnohodnotnou sucastou kolektivu, uz nech to znamena cokolvek
nemam rada kolektivy