Chcela som sa opýtať, aký máte názor na maľovanie mladých dievčat. Moja sestra (14) by sa chcela občas namaľovať (tak zľahka, špirálou a tak) a pýtala sa ma že či to má zmysel. Podľa mňa je celkom pekná a netreba jej maľovať sa. Nejako nevie
Keď sa jej to chce, nech sa maľuje...podľa mňa je to úplne normálne, ale ustriehni, aby sa nezmaľovala ako nejaká...nechcem povedať, ale hádam vieš čo myslím. A maľovanie všeobecne je podľa mňa fajn, pokiaľ dotyčnú neuvidíme nikdy bez mejkapu
@bambulqa222 presne tak ako hovorí @n0wen0u , len nejaký ľahký make-up...má už 14, takže to už je celkom dosť na to, aby vedela čo je pre ňu dobré a správne... keby mala menej, tak by som povedal, že namaľovať si môže akurát tak tvár na čierno a robiť čerta na Mikuláša ... ale podľa mňa by si to mala nechať na ňu a ak to poserie, riadne ju zrúb a potom daj fórum: "Ako oživiť zrúbanú sestru"
mladé baby je občas v dnešnej dobe riadne vybliakať hlavne, mladé sa nemajú čo maľovať. Za prvé bude to ťahať až do 40tky a jej pleť bude vypadať ako vysušené jabĺčko. Však je mladá, pleť má krásnu, mladú... na také kktiny má času dosť! potom až bude zošuverená a kydať toho na seba viac a viac preto aby to zakryla bude nadávať aká bola v mladosti sprostá!
bambulqa a ty sa nemaľuješ vôbec? ako sú medzi vami 3 roky a ty sa pýtaš, ako žena po 40-ke, čo nevie, čo so svojou malou dcérou, lebo je medzi nimi priepastný vekový rozdiel.
@kolivideam Tu ide aj o to čo spomenula @chidori . Preto sa so mnou ségra rozprávala,lebo nevie či to bude na niečo dobré,ale chcela by sa si páčiť,tak by sa chcela tak zľahka namaľovať.
@luc.ka Tak ja sa maľujem (nie veľa) . No neviem čo presne jej mám povedať lebo podľa mňa jej to netreba. Ségra je iná ako ja a napr. ja mám nevýrazné mihalnice,tak si dávam špirálu,ale neviem či jej treba dávať na seba nejaké maľovačky,ak chápeš.
@bambulqa222 jááj...to ona sa ťa pýtala?? No tak ja neviem ako vyzerá, takto ti nemôžem poradiť...Pokiaľ usudzuješ, že to nepotrebuje, tak nech si to proste nedáva, nech si nekazí mladú pleť s týmito debilinami
@domiki25 Tak nie že sa chce nejak maľovať lebo ostatný,ale keď sa pozrie do zrkadla niekedy si myslí že by bola so špirálou krajšia ...A zrejme ide už aj o chalanov
Povedz jej: "čím viac sa budeš teraz machliť, tým skôr sa ti pleť skazí a v 40ke budeš hnusná". A nemala by toto riešiť skôr vaša mama?? Myslím, že by som to rýchlo vyriešil.
podla mna, pokial si bude davat len spiralu, tak je to v pohodke.. ale 14tky ktore si daju este aj tiene a ruz, pripadne licka su otrasne, lebo sa maluju ako dospele zeny, ktore idu na nejaky vynimocny vecer a nie ako 14tka do skoly
@bambulqa222 tak jasné, to je normálne. ako, ak na seba teraz nebude patlať kilo makeupu a púder a čierne tiene, ceruzku a neviem čo, tak.... ja si myslím že prečo nie.
len ju stopni, keď to začne preháňať, aby to na nej nevyzeralo neprirodzene.
@darkkizz ja sa pri takýchto diskusiách cítim ako najviac zmachlená atrapa človeka byť čo najviac naturálna je asi teraz in, alebo čo minimálne birdz-módne-trendy tomu nasvedčujú
mam pocit, ze je to cisto jej vec, inak je strasne zlate, ze mas u nej taku autoritu a trojrocny vekovy rozdiel mam 14 a moje spoluziacky maju 16, tak ked si predstavim, ze by som ich brala ako velmi zodpovednych starsich ludi, je to prinajmensom cudne.
ja sa nemachlim z jedineho dovodu, niet na to casu... len velmi zriedkavo pridem do skoly nacas a som rada, ak sa stihnem ucesat
asi od 14tich sa tieš donnodenne malujem ..ale len zlahka-špirála,jemne make-up a púder. ale keby som nemusela tak by som sa nie ..len oči nevýrazné.no nedaj niečo na ne! tvár biela a vydrbákovaná-no nedaj niečo na ňu! lesknem sa jak vianočná gula-no neprepudruj to! ..ale zas je to aj lepšie nejaký ten make-up mať na tvári. ..lebo debiliny zvonka (prach a podobne) sa ti udržia napovrchu a neupcháva ti to póry
ja sa malujem od 12 asi ... v 13-14 to bolo najhorsie, najviac som sa malovala... s postupom casu som zistila ako som si znicila tvár tak som prestavala... a je to cim dalej tym menej korektor a tak, ten keby som nemusela tak nic najradsej ... takze ked sa zacne malovat sama bud sa jej nebude chciet alebo si uvedomi ze jej to skodi
Nech si každá dáva na tvár čo chce. Veď každej vyhovuje niečo iné. Každá sa o seba stará inak a každá si inak potrpí na vzhľad.
Ja si dám ceruzku na oči, špirálu, farbu na líčka a balzam na pery alebo lesk a žijem. Make - up nepoužívam pretože si stále chytám tvár, cítim sa "v ňom " divne a nejak nemám pupáky (občasne a tie zakryjem)
Ja som začala používať špirálu asi v 15, ale to je tak všetko.
Neviem, či to má veľký zmysel, no pokiaľ sa nezmaľuje ako ..., iba tak jemnučko, tak to je celkom v pohode... V takom veku som to aj ja chcela skúsiť, takže to chápem, ale odtiaľ - potiaľ. Moja sestra (13) to dokonca rázne odmieta
mne sa to niekedy páči a niekedy nie..ale nepáči sa mi keď má niekto toho moc..hlavne čiernu ceruzku keď si nejaká baba dá a ešte na tú časť uplne po okom čo je dosť škaredé..ale tak zas niekedy sa mi to páči keď to má tak do stratena a aj výrazne dosť
ohľadom špirály sa mi nepáči keď to má niekto tak že má oči jak veverica a ešte aj na dolných mihalniciach keď to majú a majú to dlhšie než normálne vlasy..to sa mi skôr páči keď to je také husté alebo slabo..tak prirodzene
a 14 ročná..ako jak chce..keď sa jej to páči nech sa maľuje ale keď si myslí že aby sa páčila ostatným to je blbosť..
Myslím si že každé dievča je pekné same o sebe..a nemusí sa malovať..no mi dievčata máme taký názor že keď sa namaľujeme tak sme krajšie...no nie vždy je to pravda...
Ja mám dosť nevýrazné riasy, tak používam špirálu. A potom si jemne zvýrazňujem obočie aby to vyzeralo prirodzene, lebo ja ho mám také svetlé, že by ho ani Boh nevidel.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
70 komentov
povedz jej, že keby mala mať komplexy, nech si tú špirálu a lesk kľudne dá. ale len kôli tomu, že to robia aj ostatní je to blbosť
Tak keď chce nech sa maľuje a nerieši či to má zmysel a podobne.. Potom to asi nechce.
je zlaté, že máš na segru taký vplyv mňa priveľmi názor mojej staršej sestry nezaujímal ...to skôr ona často dávala na mňa
Nech sa maľuje keď chce.
a teraz mám 18 a dám si na seba maximálne tú špirálu, inak nič a som na to pyšná!
len ju stopni, keď to začne preháňať, aby to na nej nevyzeralo neprirodzene.
možno jej to trošku zvýši sebavedomie
aj ja si pripadám s tou špirálou trošku krajšia.
@domiki25 No...Ja jej to tu dám asi prečítať a nech sa rozhodne
pri tomto sa musi skvelo malovat !!! ( iba ako podtrhovnik pre vseobecne dobre temy a este lepsie odpovede v nich )
ale zase mám záľubu v trhaní obočia, čo už je samo o sebe trošku čudné
ja sa nemachlim z jedineho dovodu, niet na to casu... len velmi zriedkavo pridem do skoly nacas a som rada, ak sa stihnem ucesat
14 je dost
Ja si dám ceruzku na oči, špirálu, farbu na líčka a balzam na pery alebo lesk a žijem. Make - up nepoužívam pretože si stále chytám tvár, cítim sa "v ňom " divne a nejak nemám pupáky (občasne a tie zakryjem)
Neviem, či to má veľký zmysel, no pokiaľ sa nezmaľuje ako ..., iba tak jemnučko, tak to je celkom v pohode... V takom veku som to aj ja chcela skúsiť, takže to chápem, ale odtiaľ - potiaľ. Moja sestra (13) to dokonca rázne odmieta
ohľadom špirály sa mi nepáči keď to má niekto tak že má oči jak veverica a ešte aj na dolných mihalniciach keď to majú a majú to dlhšie než normálne vlasy..to sa mi skôr páči keď to je také husté alebo slabo..tak prirodzene
a 14 ročná..ako jak chce..keď sa jej to páči nech sa maľuje ale keď si myslí že aby sa páčila ostatným to je blbosť..