v škole sme dostali tému " Aký je tvoj názor na homosexuálov ? Máš ich rád ? Bavíš sa s nimi viacej a lepšie ako s heterosexuálne orientovanými ? " ... Chcel by som Vás poprosiť aj o Vaše názory, keďže nám profesorka povolila o tejto tématike komunikovať
nemam s nimi problem....ale ked to az moc prejavuju ze su inak orientovani, tak mi to trochu vadi... nemam potrebu sledovat ich na ulici ako sa bozkavaju a pod.
@semhamforas ja ich považuje za obete vymývania mozgov. Nič iné sa o nich povedať nedá. A ešte aj denník SME považujem za protislovensky orientovaný a liberálny denník ( i keď každý deň pozriem ich stránku, najmä kvôli blogom). Fakt, kam to spejeme....
beriem ich ako rovnaké páry ako heterosexuálne....niekedy sa dokonca v spoločnosti homosexuálneho páru cítim lepšie ako v spoločnosti heterosexuálneho (myslím taký ten pocit "navyše")
a mám pár veľmi dobrých kamošov, ktorí sú homosexuáli
a nechápem že niektorý ľudia sú tak obmedzení a diskriminujú ich nejakým spôsobom, myslím si, že v rámci nejakého "spájania sa", alebo teda hľadania partnera to majú ťažšie ako heterosexuáli
@sugy1 čo ja komu bránim. Pokiaľ narážaš na tú propagáciu, tak áno, som proti tomu, aby bolo malým deťom vštepované, že je jedno kto je na čo orientovaný a že je jedno či ich vychováva muž a žena, alebo žena a žena, alebo muž a muž....
Som na Chemickom gymnáziu a túto tému som si vybral dobrovoľne, je to taká predpríprava na SOČ ( Stredoškolská odborná činnosť ). Skúmaním homosexuality sa chcem so spolužiakom zaoberať ...
@puco90 ďakuejm za link, v Spojených Arabských Emirátoch sa trestá homosexualita trestom smrti ... a ešte niečo k tvojím negatívnym názorom, ak raz budeš mať deti, a zistiš že tvoj syn je homosexuál ako by si zareagoval ? Vyhnal by si ho z domu ? ... Ale tvoje názory akceptujem
To ani ja, ale prečo potom píšeš "to je síce pravda" ? To o čom píše semhamforas je skôr libertarianizmus alebo anarcholibertarianizmus, čo je produkt 20. storočia, keď už máme používať, podľa mňa nepochopiteľne, historický výklad slova liberalizmus
@semhamforas ó niekto si tu otvoril detskú encyklopédiu alebo nebodaj wikipédiu Po prvé, liberalizmus ako aj konzervativizmus alebo socializmus je široký smer, ktorý zahŕňa niekoľko prúdov, takže je mimoriadne odvážne trúfať si na takúto jednoznačnú definíciu liberalizmu.
Podruhé, sociálna demokracia demokracia je jasne odlíšiteľná od ľavicovo liberálnych strán vo väčšine európskych štátov, pričom ľavicovo/pravicová orientácia liberálnych strán kolíše v závislosti od doby viď. FPD, Liberálnych demokratov. Tí majú iné priority od sociálnych demokratov SPD, Labouristi.
to, že niektorí ľudia stotožňujú sociálnych demokratov s liberálmi v kontinentálnej európe je výsledok absencie liberálov v kon. Európe. Veď si zober napr. zákaz Liberální strany v ČR, kvôli jej odmietaniu skutkových podstát vyplývajúcich z ideií bojujúcej demokracie :/ . Pričom tieto princípy sú všeobecne akceptované najmä v strednej Európe, donedávna s výnimkou liberálneho Maďarska.
Liberalizmus je síce vágny pojem, ale myslím, že sa zhodneme, že jeho prioritou je sloboda. Preto aj osoba, ktorá je za zásahy štátu do zmluvného vzťahu medzi zamestnancom a zamestnávateľom, za obmedzený pracovný čas, podporu v nezamestnanosti atď., v zásade presadzuje slobodu, pretože ako už poukazovali prvotní ľavicoví liberáli ako T. Green, L. Hobhouse atď. sloboda dieťaťa, ktoré musí makať v dole šestnásťhodín denne nestojí za veľa a je v zásade obmedzená práve takmer nevoľníckym vzťahom medzi zamestnancom a zamestnávateľom.
Sociálna demokracia má viacmenej irelevantný (resp. menší význam prikladá politickým slobodám, ľudským právam a pod.), pričom jej postoje možno skôr politicky stotožniť s umierneným neomarxizmom a nie liberalizmom Takisto aj historicky je spätá skôr s marxizmom.
Ľavicový liberalizmus je legitímnou súčasťou liberálneho myslenia rovnako ako klasický liberalizmus. Pričom je odlíšiteľný od sociálnej demokracie.
Inak kvôli presnosti ja som narážal tým libertarianizmom na tú absolútnu slobodu, ktorú liberalizmus v žiadnom prípade nepresadzuje Veď ako by mohli liberáli presadzovať absolútnu slobodu, keď sú mnohé liberálne teórie postavené na spoločenskej zmluve, ktorá ipso facto vylučuje absolútnu slobodu. Absolútnej slobode sa najviac blížia práve niektoré libertariánske, prípadne anarchokapitalistické teórie ako som písal Klasický, ani ľavicový liberalizmus s ňou nemajú nič spoločné, tie príjmajú justifikovateľnú autoritu, resp. ospravedlniteľné obmedzenie slobody, pričom si mieru ospravedlniteľného zásahu vykladajú inak
zrovna dnes som v bude videl jedneho homsexuala ako sa bavi s takymi dvoma zenskymi najprv som myslel ze to je zena podla hlasu ale potom som si vsimol ze je muz. rozpraval aku velku cenu ma priatelstvo a ako by rad spoznal niekoho mileho a romantickeho a k teme: myslim ze by sa to malo chapat ako nieco prirodzene a som za to aby mali tie iste prava ako hetero, vo vsetkom. a co sa tyka bozkavania sa na ulici a podobne, to mi vadi aj pri hetero - paroch nakolko som forever alone
@synekdocha Mas uplnu pravdu, ak im vadi pozerat sa ako sa bozkavam s frajerom tak ja mam plne pravo povedat ze aj mne vadi ked sa hetero pary bozkavaju. Vytaca ma to na maximalne obratky, ak sa moze hetero par na verejnosti oblizovat tak sa moze aj gay alebo trans alebo co ja viem co este moze existovat, preco by tam mal byt rozdiel ?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
inych ludi neznasam
Ale homoteroristov by som zlynčoval.
to je ako pýtať sa: aký máte názor na trest smrti?
a mám pár veľmi dobrých kamošov, ktorí sú homosexuáli
a nechápem že niektorý ľudia sú tak obmedzení a diskriminujú ich nejakým spôsobom, myslím si, že v rámci nejakého "spájania sa", alebo teda hľadania partnera to majú ťažšie ako heterosexuáli
proste, ži a nechaj žiť
su to hovna hnusne nieco
Asi by ti vyhovovala anarchia. Mne nie.
takže neviem...ale nevadia mi...
No dovoľ, negatívne názory ?? Prečítaj si ešte raz môj prvý príspevok. Ja mám dosť vyvážené názory.
Ako by som zareagoval?
Takisto ako keby keby bolo moje dieťa ochrnuté, malo nevyliečiteľnú chorobu, alebo malo akýkoľvek iný defekt.
Za chorobu, alebo zlý program nemôže nikto.
Čiže si ozrejmi rozdiel medzi "mať defekt", a "praktizovanie"
Podruhé, sociálna demokracia demokracia je jasne odlíšiteľná od ľavicovo liberálnych strán vo väčšine európskych štátov, pričom ľavicovo/pravicová orientácia liberálnych strán kolíše v závislosti od doby viď. FPD, Liberálnych demokratov. Tí majú iné priority od sociálnych demokratov SPD, Labouristi.
to, že niektorí ľudia stotožňujú sociálnych demokratov s liberálmi v kontinentálnej európe je výsledok absencie liberálov v kon. Európe. Veď si zober napr. zákaz Liberální strany v ČR, kvôli jej odmietaniu skutkových podstát vyplývajúcich z ideií bojujúcej demokracie :/ . Pričom tieto princípy sú všeobecne akceptované najmä v strednej Európe, donedávna s výnimkou liberálneho Maďarska.
Liberalizmus je síce vágny pojem, ale myslím, že sa zhodneme, že jeho prioritou je sloboda. Preto aj osoba, ktorá je za zásahy štátu do zmluvného vzťahu medzi zamestnancom a zamestnávateľom, za obmedzený pracovný čas, podporu v nezamestnanosti atď., v zásade presadzuje slobodu, pretože ako už poukazovali prvotní ľavicoví liberáli ako T. Green, L. Hobhouse atď. sloboda dieťaťa, ktoré musí makať v dole šestnásťhodín denne nestojí za veľa a je v zásade obmedzená práve takmer nevoľníckym vzťahom medzi zamestnancom a zamestnávateľom.
Sociálna demokracia má viacmenej irelevantný (resp. menší význam prikladá politickým slobodám, ľudským právam a pod.), pričom jej postoje možno skôr politicky stotožniť s umierneným neomarxizmom a nie liberalizmom Takisto aj historicky je spätá skôr s marxizmom.
Ľavicový liberalizmus je legitímnou súčasťou liberálneho myslenia rovnako ako klasický liberalizmus. Pričom je odlíšiteľný od sociálnej demokracie.
Inak kvôli presnosti ja som narážal tým libertarianizmom na tú absolútnu slobodu, ktorú liberalizmus v žiadnom prípade nepresadzuje Veď ako by mohli liberáli presadzovať absolútnu slobodu, keď sú mnohé liberálne teórie postavené na spoločenskej zmluve, ktorá ipso facto vylučuje absolútnu slobodu. Absolútnej slobode sa najviac blížia práve niektoré libertariánske, prípadne anarchokapitalistické teórie ako som písal Klasický, ani ľavicový liberalizmus s ňou nemajú nič spoločné, tie príjmajú justifikovateľnú autoritu, resp. ospravedlniteľné obmedzenie slobody, pričom si mieru ospravedlniteľného zásahu vykladajú inak