Ahojte... Budeme sa sťahovať do rodinného domu a neviem akého psa si máme kúpiť. Potreboval by som psa, ktorý nie je veľmi veľký a je priateľský s rodinnými príslušníkmi. Tiež aby bol schopný postrážiť dom a odohnať hlodavce. Keďže budeme mať hydinu, bolo
pes bude taký, akého si ho vychováš, keď sa mu nebudeš venovať, tak aj to najlepšie plemeno bude robiť neplechu. pozri sa do útulkov, zober si dospelého psa, ktorý už má vyprofilovanú povahu a v útulku ti o ňom presne budú vedieť povedať všetky jeho chyby aj zápory. a spravíš k tomu dobrú vec.
Kokeršpaniel Strašne priateľský psík , vhodný k deťom , poľovnícke plemeno Tiež sme mali istý čas kurence , a aj iné zvieratá a nič ani sa ich nedotkla ešte ich aj chránila (strážila) . Je stredného vzrastu Alebo potom ma napadá ešte bígla Ale všetko závisí od toho ako si psa vychováš ako bolo hore spomenuté ..
@stratenadeva juhu, bigel, to je úplne naj best plemeno, ak chceš, aby to nelovilo hydinu. je to poľovník - to znamená, že práve po tej hydine pôjde. asi si moc psov tých plemien nestretla. a k tomu tvrdohlavé jak krava, takého psa cvičiť, to chce trochu skúností, ktoré tieto chalan očividne nemá.... (keď ani nemôže odpovedať na moju jednoduchú otázku)
@slusnik97 pes ktorý ma 1 mesiac žije na materskom mlieku. v prvom rade ti mesačného psa nikto neda, a ak áno, ten pes bude mať psychiku v keli na celý život, lebo bol od matky odtrhnutý príliš skoro.
a že chovatelia sa lepšie starajú, na tom by som sa zasmiala. myslíš, že v útulku majú len choré nezvládnuteľné psy a tak podobne?
(za narážku že neodpovedáš vyššie sa ospravedlňujem)
@slusnik97 no jo, asi by bolo lepšie všetky psy chytené z ulice a odobrané chovateľom (niekedy aj paierové) rovno utrácat. veď sú to stovky psov, a radšej ich všetky poslať na druhý breh ako ich chovať v takýchto otrasných podmienkach, že áno....
@soraya úplne s tebou súhlasím... neskutočne ma dokážu vytočiť ľudia, ktorí chcú silou mocou psa, pritom o nich nič nevedia a celý ich záujem skončí vtedy keď im psík ožužle prvú topánku poprípade ho rovno vyhodia preč... je mi takých zvierat úprimne ľúto.. keby môžem, hneď beriem psíka z útulku..
@ameryka no ja mám jedného psa z ulice, jedného z útulku, jedného z KS. a pravidelne beriem dočasky. A niekedy fakt nevládzem už riešiť situáciu okolo psov, a keď sa k tomu pridajú takýto ľudia, ktorí zrejme našu prácu považujú za niečo.... ja neviem čo... vôbec to nepridáva radosti....
My máme zlatého retrievera..sú priateľský, poslušný, hravý (až moc), ale na cudzích vrčia..takže netreba sa ničoho báť. Hlodavcov chytajú jedna radosť..a myslím, že keby si sa dotyčnému psíkovi povenoval, rozhodne nepôjde na hydinu,.. Inak ďalší taký úžasný pes je bérnsky salašnícky pes..avšak ten je veľmi veľký. Tam by si musel potom vybrať fenku, tá je od psa menšia. Ale psy sú ako veľký plyšáčikovia
labradora by som neodporúčala, ten potrebuje aby si sa mu veľa venoval, keď nemáš čas nájde si vlastnú zábavku a tá sa ti zrejme páčiť nebude. Radšej kokeršpaniela, pretože vie obrániť majetok,je však priateľský, učenlivý a oddanný a znesie všetky zvieratá. Sú však náchylnejšie na zápali očí a uší na to treba dať pozor.
ak si zoberieš psa z útulku bude ti velmi vďačný ...psy z útulku si toho vela prežili a sú radi ked si ich niekto zoberie domou a ešte ktomu budeš mať dobrý pocit z toho že si mu pomohol...ja mám psa z útulku a myslím že je to ten najúžasnejší pes na svete myslím si že adopcia je tá najlepšia volba ..ale ak tak velmi trváš na tom že chceš nejakého super úžasného čistokrvného rozmaznaného psa tak ti doporučujem jazvečíka - zodpovedá tvojím požiadavkám
no ja jak som si prečital rotvajler.sk tak rozmýšľam že si niekedy zadovazim rotvajlera ale slubujem ze si s nim nebudem doplnat moje nedostatocne ego a slubujem ze sa mu budem venovat. ked budem starsi, budem mat na to cas. odhadujem tak v sestdesiatke. Rotvajler je jeden z najinteligentnejších psov s najstaršou dokumentovanou históriou vzniku plemena.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
veď ty mu adopciou zachrániš život a on ti za to bude do smrti vďačný
2. psi od chovatelov su v ovela lepsom stave a lepsie sa o nich
staraju
a že chovatelia sa lepšie starajú, na tom by som sa zasmiala. myslíš, že v útulku majú len choré nezvládnuteľné psy a tak podobne?
(za narážku že neodpovedáš vyššie sa ospravedlňujem)
čo ti preboha vadí na psíkoch z útulku ?
skús tam aspon zájsť , určite ti tam nejaký padne do oka a mávajú aj šteniatka ..
prečo nepomôcť ?
borderska kolia
Možno borderská kólia..