igen tudok írni is, beszélni is és olvasni is nagyon jól
....és buszke vagyok rá
mert aszt hiszem hogy ez a nyelv elég nehéz
és arra is buszke vagyok hogy még nem felejtettem el, pedig már jó két éve hogy nem használtam
@strangelove tak keď si s tým jazykom bola v styku od narodenia v podstate, niet sa čo čudovať, že ho ovládaš, hoci si ho dobré dva roky ani nepoužívala
@strangelove veď si bola v tom prostredí to je normálne, ja by som sa hanbil keby som nevedel po maďarsky a žil by som v takej oblasti, kde sa tak hovorí a vôbec komunikuje
@dumbledore ja som ale nebola v takom prostredí že teraz sa somnou rodičia rozprávali po madarsky...to nikdy...ani s rodinou....to len so susedmi a kamošmi
..kebyže sa čítať a písať neučím tak to neviem...len hovoriť....ani po slovensky písat neviem kebyze sa to nenaučím v škole nie ?
Nechutný jazyk. Vždy mi príde smiešne ked počujem madara hovoriť po slovensky s tým prízvukom. Okrem toho nedokážem pochopiť prečo sa často krát dvaja ludia rozprávajú polku rozhovoru po madarsky a druhú polku po slovensky
@pe3x lebo ked niekto hovori po madarsky aj po slovensky priblizne rovnako casto a strieda si to aj 5x za den, tak ked sa bavi s niekym kto hovori oboma jazykmi je pre neho pohodlnejsie pouzit vyraz, ktory ho zrovna napadne, ci uz v slovencine alebo v madarcine. ja tiez ked sa bavim s babkou po madarsky pouzijem 2-3 slovenske slova, lebo ma to madarske hned nenapadne, je to vyhoda
nechapem prco by sa mi to malo hnusit alebo nieco no ked je niekto madar tak jak ma rozpravat ? sice viem ze to je skor o slovenskych madaroch ale tak ja to berem tak sirsie a nepaci sa mi moc madarcina ale taka hatlanina slovensko-madarska je super to je proste narecie ako aj ja som zahorak tak preco by som sa mal pretvarovat ze rozpravam spisovne normalne po svojom treba a hotovo ked ti rozumeju tak neni problem to ze sme slovaci neznamena ze musime spisovne rozpravat slovencina je aj zahoractina aj slovensko-madarska hatlanina aj vychodnarcina a podobne
neviem,nechcem vedieť a neznášam to, keď predo mnou hovoria po maďarsky... raz som sa pýtala dvoch báb na cestu a oni že poď s nami, ideme tým smerom zoberieme ťa tam... a potom spustili po maďarsky... a to človek ani nevie, že či sa náhodou nerozprávajú o ňom
Mne sa strašne páči slovo frufru aaaa neviem po maďarsky, ale kamarát, keď telefonuje s maminou alebo babkou predovšetkým hovorí po maďarsky, a občas mi príde smiešne z niektorých slov. Niekedy si vymýšľam slová, ktoré sa mi zdajú maďarské a pýtam sa ho, či niečo znamenajú
@strangelove en gratulalok neked nagyon ugyes vagy enis tudok kitunoen irni olvasni szamolni magyarul es buszken felvalalom hogy magyar vagyok bar tudom hogy nagyon soknak nemfog tetszeni de ..nembaj
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
....és buszke vagyok rá
mert aszt hiszem hogy ez a nyelv elég nehéz
és arra is buszke vagyok hogy még nem felejtettem el, pedig már jó két éve hogy nem használtam
..kebyže sa čítať a písať neučím tak to neviem...len hovoriť....ani po slovensky písat neviem kebyze sa to nenaučím v škole nie ?
Neviem maďarsky, zahlasovala som za "ale chcem", ale úplne by mi stačilo rozumieť a ohurovať maďarské kamarátky
ale ľúbi sa mi maďarčina!