Celé detstvo som žila na dedine, teraz žijem v meste a viem si predstaviť aj na dedine žiť, ale príde mi to nepraktické a viac mi vyhovuje život v meste. Samozrejme záleží aj na tom, o akú dedinu ide, či nejakú prímestskú, alebo lazy, ako je vybavená a tak ďalej...
Nikdy, som dedinčan rodený a nikdy by som sa nepresťahovala do mesta, keby som nemusela chodiť do práce, tak tam ani nechodím ...celkovo sú mi mešťania nesympatickí bývam blízko lesa, mám veľkú záhradu...milujem to
Žila som na dedine aj vo veľkomeste a mesto je pre mňa lepšia varianta.... lenže, čo čert nechcel a vždy som tvrdila že NIKDY sa to nestane , idem žiť na dedine.
Nuž ako sa hovorí, odriekaného chleba najväčší kus
po cca dvoch dnoch na dedine chytam paniku, takze v ziadnom pripade. idealny scenar ak budem este ako starsia generacia tu v BA a budem tuzit viac po prirode ako po ruchu mesta je sa prestahovat do Devinskej/k Devinu, tam je aj priroda, aj mesto na skok - inak nope, nope, biiiig pile of nope.
vedela by som žiť aj v meste, žila som tak dva roky a bolo to super, ale na dedine mi je lepšie, nemám problém všade dochádzať autobusom, len tam, kde teraz žijem moc cez víkendy autobusy nechodia takže by som brala takú dedinu, kde sa dá dostať aj cez víkend (najlepšie aj vlakom)
a hlavne, v meste budem mať ťažko farmu s kapybarkami
ja som tiež žila na dedine a teraz byvam v meste- a nevymenila by som, mas tu všetko po ruke
ale mi príde vtipné že ked som byvala na dedine, to som mala cca tristvrte hodinu cesty do skoly autom a chodila som do nej poctivo skoro, no a teraz ked byvam v meste, rovno vedla skoly, 5 minut cesty peso tak vzdy chodim po zvoneni lebo to flakam uplne
Žijem v menšom meste a vyhovuje mi to. Žiť na dedine si predstaviť viem, ako malá som trávila veľa času na dedine u starkých a bolo tam dobre. Čo si ale neviem dobre predstaviť, je žiť vo veľkomeste, na mňa je to príliš ubíjajúce.
žijem v meste, ale na dedine v Kunerade pri Rajeckých Tepliciach mám chatu....
autom sa premiestnim kedy chcem, tam či tam... a kedže Kunerad je pod Martinskými hoľami, mám kam chodiť na výlety či v lete a teraz v zime, ktorá je tu skutočne očarujúca...
Najvacsi problem by boli ludia na tej dedine.
Ak by boli normalni tak by som to mozno nejak prezil (aj ked asi skor nie).
Ale ak by tam boli babky so satkami na hlavach jak moslimovia ktore by navyse nahadzovali vrazedne pohlady a sepkali po celej dedine ze si mafian pretoze mas tetovanie, tak asi nie.
Treba upresniť v akom štáte, žil som v Bratislave, neskôr v menších mestách a nakoniec väčšinu svojho života žijem na dedine, čiže nemal by som problém adaptovať sa znovu na mesto niekde na Slovensku, záleží dosť aj od toho, čo to mesto ponúka- populácia, zamestnanosť, škola, ubytovanie, služby atď. Ale ak by som mal žiť napr. v takej Číne, kde je obrovská preľudnenosť, to určite nie.
niekedy by som povedala ze na dedine nikdy, no teraz mi je to jedno
aj tak viac ako to kde som ma ovplyvnuje s kym som
cize ak s tymi ludmi co teraz, tak kludne aj na dedine
Dosť by ma jeblo na dedine, do týždňa ma vie na smrť unudiť aj malé mesto. Mám rada okolo seba rušno, rôzne výstavy, festivaly, koncerty, múzeá, galérie, pekné podniky a dobré reštaurácie. V meste pod 20 000 obyvateľov máš všetky tieto veci obehané za predĺžený víkend, aj keď sú pekné a zaujímavé a v Unescu a boh vie kde ešte. Dosť by ma jeblo cestovať do najbližšieho veľkého mesta za prácou, školou alebo zábavou, keď môžem žiť vo veľkomeste a zviesť sa všade metrom behom pár minút. Nehovoriac o tom, že máš lepšie kariérne aj štúdijné možnosti a keď ťa ruch veľkomesta prestane baviť, zájdeš si do lesoparku alebo na masáž
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Nuž ako sa hovorí, odriekaného chleba najväčší kus
a hlavne, v meste budem mať ťažko farmu s kapybarkami
ale mi príde vtipné že ked som byvala na dedine, to som mala cca tristvrte hodinu cesty do skoly autom a chodila som do nej poctivo skoro, no a teraz ked byvam v meste, rovno vedla skoly, 5 minut cesty peso tak vzdy chodim po zvoneni lebo to flakam uplne
autom sa premiestnim kedy chcem, tam či tam... a kedže Kunerad je pod Martinskými hoľami, mám kam chodiť na výlety či v lete a teraz v zime, ktorá je tu skutočne očarujúca...
Ak by boli normalni tak by som to mozno nejak prezil (aj ked asi skor nie).
Ale ak by tam boli babky so satkami na hlavach jak moslimovia ktore by navyse nahadzovali vrazedne pohlady a sepkali po celej dedine ze si mafian pretoze mas tetovanie, tak asi nie.
aj tak viac ako to kde som ma ovplyvnuje s kym som
cize ak s tymi ludmi co teraz, tak kludne aj na dedine