neviem čo by som robila..ale myslím že by som sa postavila za svojho brata..nie nemyslím viem to..neviem či o tom prehovarat otca..ale tvoj brat to nemôže zmeniť či už to otcovi vadí či nie..stým nič neurobí..cíti čo cíti..a tvoj otec by to raz mal pochopit..
ja sa zase staviam na hlucnu stranu, keby vsetci len ticho trpeli nikdy sa nic nevyriesi.
mna ako malu mlatil otec najprv len varechou, potom remenom, 60 ran za sebou v pohodicke, bola som z toho cela fialova. ako rada by som vtedy bola keby sa ma nejaky clen rodiny zastal.. nikdy nevies ako sa citi ta rodinna obet a hlasna podpora jej urcite pomoze lepsie ako len ticho mu posepkat "je to ok".. ale je pravda ze ak je otec raz idiot nezmeni sa to ani ked budes hovorit nahlas, no napriek tomu by si podla mna mal, nech otec vidi ze nie je jeho nazor zhodny so vsetkymi
Problém je že dnes sa decku pomaly ani facka dať nemôže...potom vyrastajú kadejakí homoši a podobne. Výchova nemá byť príliš liberálna ale má mať svoje hranice.
Ja len jednu poznamku k tejto diskusii. Nikto z vas nevie ci jeho dieta nebude homosexualne orientovane, takze si uvedomte jednu vec kym budete sudit druhych. Vsetci mame pravo na zivot, ludia by sa mali tolerovat. Bohuzial niektori sa asi tak moc nudia, ze sudia druhych ...doprial by som vam skusenost, pri ktorej by ste si uvedomili par podstatnych veci...
No mna sa sestra vzdy zastala, aj ja jej. Tiez by som to na tvojom mieste nejak zamerne nevyvolaval ale ked bude nejaky konflikt tak sa ho urcite zastan. Co sa bojis vlastneho otca?
...Ale inak podla mna je tvoj foter uz dost z toho v prdeli a nevie ako ma reagovat, nevie sa s tym zmierit...
Tiez netusim co by som robil...
Ako by som sa zachoval. Pochybujem, ze by som robil sceny, ale urcite by som sa na neho inak pozeral...
Tazko povedat, ale tiez by som bol v prdeli :/
Proste totalne sklamanie a zlyhanie...
Sak to je taka rana pre rodica, ze koniec...
S tym sa mozno tachsie zmieruje ako ten jeho teply syn...
Nemam nic proti homosexualom, ale mat teple dieta, tak to tiez asi blbo znasam...
Kazdy foter rad vidi, ako mu chlapec beha za zenami, ako si zaklada rodinu, ako vycbovava vlastne deti...
Kazdy rodic chce pomahat vychovavat vnucata...
A ja si extra neviem vysvetlit ako to vobec existuje tato homosexualita, aj ked nemam nic proti homosexualom. Neviem si to spravne zaradit a spracovat svojou logikou... Sorry ludia
Nám to môže byť jedno, ale keby si mal teplého syna, tak by si si mal uvedomiť, že ide o neho a nie o teba.
Tipujem, že každý rodič rád vidí dieťa, ktoré si s ním rozumie a nie dieťa, ktoré si znepriatelil kvôli vlastnej hlúposti, nie?
Úplne ti rozumiem, že je to ťažké aj pre rodiča, ale ak to rezultuje do konania rodiča, ktoré dieťaťu škodí, tak sa to tým, že je to proste pre rodiča ťažké nedá ospravedlniť.
suhlasím so @7 až na tú palicu... tvoj bráško má 17 to znamená že je stále v puberte a jeho hormóny nie sú ustálené takže načo robiť v rodine nejakú gay revolúciu.. z tvojho brata možno nemusí vyrásť gay.. po druhé to hovoriť tvojmu tatkovi keď žiadny rodič nechce mať teplého syna aj ked ho má akokolvek rád.. ani ja by som nehcel mať takého syna
myslím, že @drejka na to kápla bojovať s rodičom v tebou alebo súrodencom vyvolanom konflikte je totálna hlúposť. ak sú vaši fakt tkaé konzervy, hádka bude úplne zbytočná a nič nevyrieši a vaic než to že o d otca schytáš cezpapuľu alebo zaracha mu pomôže ak sa radšej s bratom porozprávaš a pomôžeš mu sa cez nechápavosť pvzniesť
to závisí od toho čo chceš byť, či statočný bojujúci rebelantský (spolu)trpiteľ, alebo tichý, tak trochu pokrytecký podporovač zo zákulisia. nemyslím že by niektorá z tých dvoch variánt bola výrazne lepšia alebo horšia vzhľadom ku komukoľvek zúčastnenému (aj keď si myslím že brata by viac psychicky podporilo ak by si sa zaňho postavil nahlas a verejne), je to skôr o osobnom rozhodnutí, kým chceš byť, a či (a ako veľa) problémov si si ochotný kvôli tomu narobiť a vytrpieť
a čo je na tom zlé,že je homosexuálny? skús svojho brata viac podporiť a povedz otcovi nech na nehonekričí,tým nič nevyrieši.akorát sa bude tvoj brat ešte horšie cítiť.
skus nad tym porozmyslat a davat si otazky, co by si spravila ty sama keby si na jeho miestie,co by si chcela pocut od surodenca,.. a nie ze co by sme robili my... pretoze ako mozes vidiet su tu rozne komentare, najviac sa mi pacia tie "najinteligentnejsie" ze riesili by to palicou,.. predstav si ze by si sa dala na stranu otca,.. ako by si sa citila ty, keby ta v rodine kvoli tomuto zatlacaju do kuta a davaju ti tym pocit menejcennosti...
ale hodim sem aj ja svoj nazor na vec, co by som robila ja, keby je napriklad moj brat homosexual... za prvé, nezáleží na tom, či sme homo,hetero,bi.. ale sme v prvom rade LUDIA takze nesudte ludi podla toho ako su orientovanní, záleží hlavne na tom akí sú a tým myslím skutočné hodnoty človeka.. viem že rodičia berú toto dosť blbo, ale nikto za to nemôže, orientácia je daná a vobec to nezávisí od výchovy, .. a tým že má 16 rokov, možno sa ešte v tomto stále hladá a nemusí to byť na 100% ... ale aj tak, myslím si že tvoj brat určite potrebuje tvoju podporu, povzbudenie, .. je to predsa tvoj brat, ber ho takého, aký je... a povedz otcovi nech ho neberie ako gay chlapca, ale hlavne ako jeho syna, nech mu nedáva za vinu to, za čo nemôže... a hlavne, rodina by mala držať pokope,žiadne rozdiely... nech bude tvoje rozhodnutie akékolvek, dufam ze sa rozhodnes spravne, drzim palce
@ahajj takto ti to poviem... a úprimne. stretnúť tak ti jednu jebnem, že budeš vstávať zo zeme a potom môžeš na mňa kričať prečo ma vychovali v tolerancii k slušných ľuďom.
stoj za svojim bratom. on to rozhodne potrebuje. ale dávajte si pri tom obaja pozor.
Všetko treba riešiť, žiadne mlčanie. Nejako mu to načrtnite. Ak sa chytí, tak sa pekne svojho brata zastaň. Váš otec možno pochopí, že záleží nielen na jeho názore, ale aj na tvojom, na maminom a samozrejme tvojho spomínaného brata. Veď on nemôže za to, aký je.
obnoxious / u kazdeho puberta individualna, moze trvat aj dlhsie,zacat neskor a skoncit taktiez.. nie je presne ustanovene ze do 15 a konec, myslim ze to je priblizne okolo 15 roku, takze kludne moze byt este aj teraz v puberte, zvlast ked je to chalan
Myslím že podpora je prvoradá ak uvidí že ma v tebe podporu a "neodsudzuješ" ho budeš pre neho niečo ako bútľavá vŕba, svoje pocity a problémy v tomto smere bude s tebou riešiť a to je dobré aspoň to vyventiluje než aby to v sebe držal s pocitom že všetci sú proti nemu. a to či nahlas to prejaviť alebo nie hmm ak to prerastie do neakých väčších nezhôd s otcom tak sa za neho postav.
@picasso je jedno ci ma niekto 17,12 alebo 34 rokov..homosexualita nezalezi od toho, ci si v puberte, v dojcenskom obdobi alebo napriklad po menopauze..ked sa raz homosexualom narodis, tak budes taky do konca zivota..vsetko sa to deje pocas vyvinu embrya, resp pocas tehotenstva a je to rovnako zalozene na biologickych aspektoch, ako napriklad to, ze sa ti tvoje dieta narodi farboslepe..
či sa otcovi pači alebo nie, je to jeho syn tak ho musi akceptovať. to že ho namláti, ako tu niekto písal, vôbec jeho orientaciu nezmení, len ho to bude deprimovať a bude mu len horšie. ja si myslím že ho treba podporiť aby videl že neni sám môj názor
prosim?! mna rodicia bili ako maleho hlava nehlava az do krvi a som uz pomaly dospely clovek a som gay. AKY MA V TOM ZMYSEL ze ked poriadne rodicia zbiju svoje dieta tak mu automaticky ZMENIA jeho VRODENU orientaciu? vy ste totalne mimo. Viem co hovorim z vlastnych skusenosti. vy ako rodicia (buduci) len jedno. Lutujem vase buduce deti ( ak ich vam Boh dopraje ).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
62 komentov
neviem čo by som robila..ale myslím že by som sa postavila za svojho brata..nie nemyslím viem to..neviem či o tom prehovarat otca..ale tvoj brat to nemôže zmeniť či už to otcovi vadí či nie..stým nič neurobí..cíti čo cíti..a tvoj otec by to raz mal pochopit..
sprosto povedané, čo si spravil to má...jeho by mali drbať zato a nie chúďa decko!!!
@ahaji ty si davaj pozor na hubu čo píšeš a na to aby si nespravil aj ty bukvicu, keď sa oženíš,,,,,,,jeblinkton sprostý..........filip
mna ako malu mlatil otec najprv len varechou, potom remenom, 60 ran za sebou v pohodicke, bola som z toho cela fialova. ako rada by som vtedy bola keby sa ma nejaky clen rodiny zastal.. nikdy nevies ako sa citi ta rodinna obet a hlasna podpora jej urcite pomoze lepsie ako len ticho mu posepkat "je to ok".. ale je pravda ze ak je otec raz idiot nezmeni sa to ani ked budes hovorit nahlas, no napriek tomu by si podla mna mal, nech otec vidi ze nie je jeho nazor zhodny so vsetkymi
niektori tu naozaj pisete veci na zamyslenie
na tvoje roky by si mohla mať iné zmýšľanie, @tenario -v príspevok platí aj na teba a myslím, že dvojnásobne ako budúcej rodičke .......filip
Tiez netusim co by som robil...
Ako by som sa zachoval. Pochybujem, ze by som robil sceny, ale urcite by som sa na neho inak pozeral...
Tazko povedat, ale tiez by som bol v prdeli :/
Proste totalne sklamanie a zlyhanie...
Sak to je taka rana pre rodica, ze koniec...
S tym sa mozno tachsie zmieruje ako ten jeho teply syn...
Nemam nic proti homosexualom, ale mat teple dieta, tak to tiez asi blbo znasam...
Kazdy foter rad vidi, ako mu chlapec beha za zenami, ako si zaklada rodinu, ako vycbovava vlastne deti...
Kazdy rodic chce pomahat vychovavat vnucata...
A ja si extra neviem vysvetlit ako to vobec existuje tato homosexualita, aj ked nemam nic proti homosexualom. Neviem si to spravne zaradit a spracovat svojou logikou... Sorry ludia
Nám to môže byť jedno, ale keby si mal teplého syna, tak by si si mal uvedomiť, že ide o neho a nie o teba.
Tipujem, že každý rodič rád vidí dieťa, ktoré si s ním rozumie a nie dieťa, ktoré si znepriatelil kvôli vlastnej hlúposti, nie?
Úplne ti rozumiem, že je to ťažké aj pre rodiča, ale ak to rezultuje do konania rodiča, ktoré dieťaťu škodí, tak sa to tým, že je to proste pre rodiča ťažké nedá ospravedlniť.
Proste nieco ako moja, alebo zenina chyba, alebo chyba nasich predkov...
Urcite by som to nedal najavo nikomu zo svojich blizkych...
Ale uvazoval by som o tom aj takto ...
A v podstate mas pravdu, ze je lepsie vidiet stastne dieta ako nestastne...
Ale vo vnutri by ma to tisic sralo
No vsetko chce svoj cas...
Jej otca to casom mozno prejde, alebo sa s tym aspon minimalne zmiery a najde si cestu k synovi...
to závisí od toho čo chceš byť, či statočný bojujúci rebelantský (spolu)trpiteľ, alebo tichý, tak trochu pokrytecký podporovač zo zákulisia. nemyslím že by niektorá z tých dvoch variánt bola výrazne lepšia alebo horšia vzhľadom ku komukoľvek zúčastnenému (aj keď si myslím že brata by viac psychicky podporilo ak by si sa zaňho postavil nahlas a verejne), je to skôr o osobnom rozhodnutí, kým chceš byť, a či (a ako veľa) problémov si si ochotný kvôli tomu narobiť a vytrpieť
Ja viem, ze rozhodnutie je na mne a ze ho musim urobit sama. Ale pomohli ste mi. Tato diskusia nebola zbytocna a dakujem vam za to.
Samozrejme vitam dalsie prispevky
Ale naozaj nie je nutne ma tagovat vo vlastnych forach
@7 ty si fakt na hlavu chorí
Pokiaľ ho uráža, alebo ktokoľvek sa mu vysmieva, tak sa treba postaviť na bratovu stranu, pochopiteľne.
Pokiaľ si chce domov priniesť nejakého partnera, tak sa treba postaviť na otcovu stranu, je to jeho vôľa a vy bývate v jeho dome.
skus nad tym porozmyslat a davat si otazky, co by si spravila ty sama keby si na jeho miestie,co by si chcela pocut od surodenca,.. a nie ze co by sme robili my... pretoze ako mozes vidiet su tu rozne komentare, najviac sa mi pacia tie "najinteligentnejsie" ze riesili by to palicou,.. predstav si ze by si sa dala na stranu otca,.. ako by si sa citila ty, keby ta v rodine kvoli tomuto zatlacaju do kuta a davaju ti tym pocit menejcennosti...
ale hodim sem aj ja svoj nazor na vec, co by som robila ja, keby je napriklad moj brat homosexual... za prvé, nezáleží na tom, či sme homo,hetero,bi.. ale sme v prvom rade LUDIA takze nesudte ludi podla toho ako su orientovanní, záleží hlavne na tom akí sú a tým myslím skutočné hodnoty človeka.. viem že rodičia berú toto dosť blbo, ale nikto za to nemôže, orientácia je daná a vobec to nezávisí od výchovy, .. a tým že má 16 rokov, možno sa ešte v tomto stále hladá a nemusí to byť na 100% ... ale aj tak, myslím si že tvoj brat určite potrebuje tvoju podporu, povzbudenie, .. je to predsa tvoj brat, ber ho takého, aký je... a povedz otcovi nech ho neberie ako gay chlapca, ale hlavne ako jeho syna, nech mu nedáva za vinu to, za čo nemôže... a hlavne, rodina by mala držať pokope,žiadne rozdiely... nech bude tvoje rozhodnutie akékolvek, dufam ze sa rozhodnes spravne, drzim palce
stoj za svojim bratom. on to rozhodne potrebuje. ale dávajte si pri tom obaja pozor.
a opýtam sa, čo mama? ak teda...
Držím mu palce, nech to otec pochopí.
A tebe tiež, nech ho dokážeš podržať.
Rozhodne sa postav na stranu otca..... Ak nemáš rád buzerantov....
Ale ak si gaymi zadobre tak sa zariaď ako chceš.... Ja osobne sa prikláňam k tvojmu otcovi.
Otec je možno hlavou rodiny, no žena krkom, ktorý ňou otáča
prosim?! mna rodicia bili ako maleho hlava nehlava az do krvi a som uz pomaly dospely clovek a som gay. AKY MA V TOM ZMYSEL ze ked poriadne rodicia zbiju svoje dieta tak mu automaticky ZMENIA jeho VRODENU orientaciu? vy ste totalne mimo. Viem co hovorim z vlastnych skusenosti. vy ako rodicia (buduci) len jedno. Lutujem vase buduce deti ( ak ich vam Boh dopraje ).