Zmeny na BIRDZ Fórum - urobme spolu najlepšie fórum!
Keďže sa hromadia sťažnosti na fórum, na to, že tu vzniká príliš veľa rovnakých tém, na to ako ľudia zakladajú nasraté diskusie "admin mi zmazal diskusiu" (pritom majú návod ako sa sťažovať na admina, ale radšej založia ďalšiu tému), vznikajú tu témy o bl
Ono forum ako take zato nemoze...sprisnil by som pracu adminov-moderatorov fora. Ak sa niekde vo fore XY zacnu hadat (myslim teraz vulgarne narazky ty ko pi..a tak dalej), tak by som ich najprv upozornil a potom by som zmazal natvrdo ich prispevky. Lebo je rozdiel argumentovat faktami a nadavkami, urazkami a stupidnymi prispevkami
ale inak toto: "zaviesť tlačítko "pošli námet na tému", kde by následne admini/moderátori/uživatelia, ktorí by mali veľkú karmu na fóre mohli vyberať témy, ktoré zverejnia" neni az tak zly napad. bolo by to tu prehladnejsie...ale zase by bolo znervoznujuce cakat kym nejaky admin sa toho chopi a zverejni tu temu.
@kosmiklove to by nebol az taky problem v cakani... clovek ktory ma problem, standartny problem, alebo ho zaujima nejaka tema typu - vlastenecky zakon, tak to nie je vec, ktoru potrebuje riesit v priebehu 5 minut, cize tam ak sa forum zverejni o hodinu-dve by nemal byt problem...
Ak ma dakto problem typu Ludia, pomoc, kde si zmenim fotku na birdzi? - co bude mat dotycny zodpovedane v prvej otazke - tak to nie je vec co si zasluzi byt forom...
podla mna najlepsie je ! kedze ziadne podobne nepoznam. a ked ano tak take ze tam chodi 10 ludi. a s tym ze tu je milion nezmyselnych tem a ze sa budu stale len opakovat uz asi nikdo nic nespravi. jedine secko zmazat a zacat od znova ale uz nejak kontrolovane no nwm asi sa to neda aj keby sa to urobilo za mesiac to je take iste nwm proste neriesitelny problem
Na jednej strane je oblubena moznost, zlucovat rovnake temy moderatormi. A cenzura obsahu administratormi. Na strane druhej by mohlo byt premazavanie historie fora.
Mozno to chce warezacku strukturu fora (phpB . Mozno by to na ludi posobilo a spravali by sa inak, ako na inych forach. Kde by sa napr. zabananoval uzivatel na zaklade nedodrziavania pravidiel, ale tu by mohol nadalej vyuzivat ostatne vymozenosti birdz.sk.
Je tazko vysvetlit uzivatelovi ze nema zakladat temu, akych je v plna historia fora a p.
@kosmiklove navyše v ľubovoľnom momente, kedy by si prišiel na birdz by si videl nové témy (ktoré síce sú možno pár hodín staré, ale pre teba sú nové, navyše neopakujú sa štyri témy o tom istom, ale len jedna (v ktorej je tým padom viac komentov, keďže sa nedelia do štyroch tém).
no...z tym nemozem suhlasit. lebo ked urcis nejaky..."kluc" kto moze zakladat/schvalovat/riadit forum, umoznis "korupciu" na birdzi. lebo bude stacit ze niekto niekomu nebude sympatickii a koniec..... a tymto len das do ruk moc rozhodovat ake temy maju bit, ludom, ktorii sice mozu mat velky status a tajne cislo, ale na nejake "adminovanie" fora jednoducho nemaju, ani po intelektualnej, ani po povahovej, a ani po osobnostnej stranke.
radsej urob system, ktory bude velmi stare,alebo sa opakujuce temy po istom case mazat-presuvat do tzv. archivu tem.(ktory bude ako samostatny priecinok/polozka v menu.
Ja mam ten dojem, ze ide o to dostat svoju temu vo fore na co "najcerstvejsiu" poziciu. Nakolko staru temu uz nieje mozne na tuto poziciu dostat a teda sa neda ozivit a pokracovat v nej.
Napisem koment do diskusie z 1/2009 a nik si to nevsimne . . . mozno to chce pohyb v temach . . . napisem koment a tema vyskoci nahor a zostane tam az pokial sa neobjavi koment v inej teme . . . ta ju stlaci dole.
@tomas podla mna to zas tak dobry napad neni ze by moderatori a admini museli najprv potvrdit temu, toho by bolo neskutocne vela a nestihali by ani keby ich bolo 100 a za chvilu by sa to vymklo s pod kontroly
@matheusko preto sa to nebude volať "založiť fórum" ale "pošli námet o čom by sa mohlo diskutovať" (na čo v prípade zverejnenia príde samozrejme dotyčnému TS-ka + e-mail (pre nových uživateľov) a v prípade nezverejnenia by sa mu poslalo, že buď je to v rozpore s pravidlami alebo že "ďakujeme, za super námet, je to skvelý nápad diskutovať o tejto téme, taká diskusia tu už na fóre je - nájdeš ju tuto (link), niekto mal podobný nápad ako ty - tak si prečítaj komenty k tejto téme"
myslím si, že priorita človeka nie je ZALOŽIŤ TÉMU O NIEČOM, ale DISKUTOVAŤ O NIEČOM, čiže človeku plnohodnotne postačí aj pár hodín, pár dní stará téma o tom istom...
ad historické fórum, hej asi sa preriedia témy, ktoré stratili zmysel napr témy typu: Kto vypadne v 3. kole Československej Superstar - sú krátkodobé a stratia význam po pár dňoch, ale niektoré historické témy stále majú význam a obsahujú kvalitné názory. Čiže nebudeme automaticky mazať všetko po istom dátume... Asi to treba ručne čistiť pravideľne...
"Adminskej korupcií" sa dá predísť, že admini a moderátori NEBUDÚ VIDIEŤ, KTO JE AUTOR TÉMY, budú vidieť názov a popis témy (alebo možnosti na hlasovanie) a tým pádom budú rozhodovať o téme a nie o tom, kto ju pridal...
Už som mala diskusiu, že by bolo vhodné, keby rovnaké alebo podobné témy boli presmerované do staršej diskusie a tá nová by bola zamknutá.
Tak by napríklad mesiac pred Vianocami, Valentínom a pod. nevznikalo denne minimálne desať tém o tom istom. Takéto témy potom vytlačia aj tie kvalitnejšie diskusie a sú o ničom, lebo sa v nich len nadáva na zakladateľa, lebo to už každému lezie na nervy.
Tak by sa časom možno ľudia na birdzi naučili aj diskutovať v starších témach, lebo by boli neustále obnovované zamknutými diskusiami.
Ale viem, že by to bolo náročné na čas, bolo by treba asi viac ľudí, čo by tu neustále boli. Ale aj tak si myslím, žeby nebolo zlé to časom urobiť.
@tomas suhlasim aj so swenom ale este ma napadla dalsia vec...ak to spravis tak ludi dost obmedzis...bude tu malo tem a tie kde sa ludia dokazali dobre pobavit tu uz nebudu vobec pretoze ich admini neschvalia...tym padom tu nebude nic zaujimave a ludi presne bavit chodit do fora. nakoniec to tu zapadne prachom
@tomas ale...mi to pripomina system na...tusimze zoznam.sk, kde clovek napise komentar,odosle...a....nic, len caka a caka kim mu ho aj zverejnia/schvalia. takze to bude dost odveci, ked to budu robit ludia...napr. z predsudkami proti homosexualom, a dakto zalozii taku nejaku temu, tak vopred vravim ze urcite ju taky clovek neschvali. a vies ze kto chce, si vzdy dovod na neschvalenie najde.
@22swen no to aj ja si myslim ze neni dobre lebo ako Admin/Moderator bude vediet ci ma diskusiu schvalit?,, ci tu uz bola alebo nie ked ich tu je tisice to sa jednoducho neda.
zatial najlepsi napad ma podla mna @matheusko aj ked este neco k tomu by bolo treba domyslet no nwm co
@tomas inac..neviem ci si si vsimol, ale v poslednom case som si vsimol, ze niektore "nezmyselne" diskusie sa menia na chat nebolo bi odveci spravit nejaky chat aspon ako temu-diskusiu, z nazvom napriklat CHAT
@swen . . . neviem, ja len tak hadzem myslienky . . . ono vymysliet sa da kadeco, horsie je to zaviest potom do praxe a ako to pochopi birdz.sk komunita uzivatelov.
@matheusko to mas pravdu. mna napadlo aj fora, presunut na webky, a spravit len centralnu a hlavnu stranku tem a ankiet,z ktorej bi sa priamo prepinalo na ankety a diskusie na webkach uzivatelou co ich zalozili. nieco ako teraz z fotkamy mas....
Niekto mal nápad na rozdelenie fóra podľa veku, vieme určiť vek zakladateľa fóra, prípadne rozdeliť témy podľa toho akej vekovej hranici sa hodia, a človek tak uvidí len témy, podobne starých uživateľov.
NAPRÍKLA Čo by mohlo spôsobiť, že by o vlasteneckom zákone prebiehali dve diskusie v jednej by sa hádali 15-17 roční, v druhej ľudia nad 20 rokov...
To je strašne na polemizovanie, niekedy môže mať 15-ročný človek múdrejšie a serióznejšie príspevky ako nejaký 23-ročný, ktorý sem chodí len kvôli tomu, aby provokoval a písal mimo tému.
Možno by bolo dobré keby každá téma do nejakých podkategógii. Ale určite nie podľa veku. Možno by bolo dobré, keby boli témy rozdelené napríklad na seriózne,pre zábavu a tretia podkategoria by bola o otázkach typu aké ročné obdobie máš najradšej, aké jedlo máš najradšej a podobne.Teda proste o banalitách z bežného žvota. A človek, ktorý by ju zakladal, by si vybral, kde patrí.
Síce by sa našli ľudia, ktorí by to nedodržiavali, ale dúfam, že viac by bolo užívatelov, čo by to rešpektovali.
a čo keby sa veľmi jednoducho spravilo také menšie filtrovanie.. poviem len tak obrazne príklad "Zmysluplná téma" / "Nudím sa a vytváram hovadiny" .. stačili by dve farebné kombinácie prípadne nejaký malý symbol vedľa nadpisu a zakladateľ témy by mal sám uvážiť kam tému zaradí a samozrejme že admin to bude môcť napraviť... je to síce malý krôčik ale myslím žeby to pomohlo proti všelijakým opakujúcim sa spam témam a hlavne by nemalo vznikať toľko konfliktov lebo kto si bude chcieť len rýpnuť, tak jasne uvidí že táto téma nieje preňho.. Schvalovanie diskusií by bolo podľa mňa moc zdĺhavé a ako už bolo spomenuté zaručene by to viedlo aj ku "korupcií"..
@35 zaradenie tem uzivatelom je nefunkcne, nakolko si uzivatelia robia co chcu . . . a admin sa moze potrhat, ked sa v spicke navalikopa tem, ktore treba upratovat. To moze rovno moderator al. admin presuvat, zlucovat a mazat
@matheusko presne tak, aspon bi aj odpadli podrazdene komentare od zakladajucich, ze niekto im v ankete pise nieco, z cim nesuhlasia. a tym bi odpadli hadky v anketach typu....zakladatel diskusie/ankety VS. ostatny
@tomas nechcem teraz moc picovat na pracu adminov, ale oni sa fakt nejdu pretrhnut.. vznikne tu napriklad nejaka tema, ktora sa zvrtne na rasizmus a ta tema existuje kludne radovo aj niekolko hodin eventuelne 10tky hodin. Taketo obrovske forum potrebuje aspon 100 adminov, idealne rozdelenych podla jednotlivych kategorii fora (samozrejme pravomoci by sa vztahovali na cele forum..)
Ziadne restrikcie v podobe user filtrov, ci povolovania obsahu. Jednoducho len viac serioznejsich adminov, ktori budu svoju "pracu" vykonavat svedomite..
A samozrejme moznost mazat jednotlive prispevky (a postihovat konkretnych uzivatelov) a nie cele temy. Na inych forach to funguje, preco by to nemalo fungovat aj tu? Sice je tu nejake bubu, ze nerobte hento alebo tamto, ale uprimne. Kedy bol nejaky vaznejsi postih? Nikdy (okrem uchylov), lebo uz by tu bola velka cast userov zabanovana, vratane mna.
Preco nezaviest nejaku birdz polepsovnu (na styl phpBB jailu), kde by si uzivatelia odpikavali tresty podla zavaznosti priestupkov? Ja neviem by mali zakazane 24 hodin komentovat, pripadne rovno aj citat bud jednotlive temy, alebo cele forum. Do toho zaviest nejaky birdz sud zlozeny s birdzakov (ktorych tajne cislo je vyssie ako , ktory by mohol na poziadanie "poskodeneho" rozhodnut bud o jeho vine alebo nevine a naslednom podrzani vo "vazbe", alebo oslobodeny. Jednak by sa useri zacali aspon ciastocne spravat normalne a tiez by sa to ponalo relativne zabavnou formou.
Dalej by mohlo pribudnut hodnotenie konkretnych komentarov. Ak by bol pocet negativnych reakcii o X% vyssi ako pocet tych pozitivnych tak by sa prispevok schoval a bolo by ho mozne dodatocne rozkliknut..
Tym, ze vytvoris content filter adminom pracu aj tak neulachcis, pretoze ci chces alebo nie, tie jebnute temy budu stale pribudat a admini sa nimi budu musiet zaoberat tak ci tak.
@37 nemyslím zaradenie do kategórií ako je teraz, to by kľudne mohlo ostať, ale len niečo ako v správach máš prioritu tak tu by bol nejaký znak alebo logo ktoré by označovali či je to vážna duchaplná téma, alebo len nejaká vtipná diskusia bez zmyslu, minimálne by to predišlo konfliktom medzi "mudrcmi" a tými čo sa len bavia.. a myslím že toto rozoznať by nemalo problém ani 10 ročné decko...
@tommyhot a zase to, co mi vadii najviac-ze o ludoch tu, bi maly rozhodovat inii ludia, len preto ze maju nejaky vysoky status/tajne cislo. ja ti kludne ukazem niekolko ludiii, co maju vysoky status, ale inac to su....no...
@42 tá polepšovňa by sa sem určite hodila... len je tu stále problém adminov a akéhosi odosobnenia, museli by byť všetci objektívni a spravodliví.. napríklad malo by byť jedno či napíše nejakú urážku nováčik alebo niekto kto je hviezda.. trest by mal byť rovnaký..
@martin182 preto by boli clenmi birdzaci a nie len admini.. Aby to bolo aspon ako tak "objektivne"..
no a s tajnym cislom vyssim ako X preto, ze kto pozna birdzakov a ich spravanie najlepsie ako ti, co su tu aktivni? Urcite nie niekto, kto ma tajne cislo 500 a chodi sem raz do mesiaca..
@swen tak určite je tam ten subjektívny pohľad ináč to nejde, jedine žeby boli spísané jasné pravidlá a podľa tých by sa riadilo ale ani to sa nedá jednoznačne určiť.. Možno by trošku prispela aj Karma, ako to funguje v mnoho fórach.. kde by sme na základe jednotlivých príspevkov mohli dať prst hore / dolu, možno by to niektorých motivovalo k lepšiemu správaniu.. (a aj keby nie aspoň by bolo o kolonku viac v birdz vysvedčení
@johnysheek ked uz davat bany tak nie na mena, ale na registracne emaily. Predsa registrovat si novy email + novy ucet na birdzi, da viac namahy ako registrovat si len novy ucet.
@matheusko aha pekne, dufam ze zrobis potom aj fotky a das tu do albumu (ja rad pozeravam albumy a tvorbu na webkach )
@tommyhot budem konkretny....pozrie dotycni temy napr. o slovensku a hrdosti na slovensko, o homosexualite, a ten istii clovek bude rozhodovat o niekom kto v tych temach z nim nesuhlasil a odporoval? to bude ale totalne neobjektivne rozhodovanie potom. ci ty vazne veris ze clovek ktorii napise ze kto je "gay je chorii a sa ma dat liecit" bude objektivne rozhodovat o niekom kto je gay? boze....ja niesom tak naivnii , tak snad ty ties nie.
neviem ako to mysleli, len hm.. treba to vsetko doriesit..
ono toto forum.. bude tu milion napadov a to je fajn.. ale lepsie nez kvatitu by bolo dobre sa zamerat na par z nich a tie domysliet..
@tommyhot no poznam par ludi, co tu maju fake nicky a zakladaju vdaka nim diskusie takmer v kuse.. a veru ti si dali tu namahu mat viac emailov. mimochodom.. zas zalozit si niekde fake mail nie je taky problem..
ale ako swen pisal.. ak by to bolo len na forum ako take a mno.. to by sa asi dalo.. snad..
@matheusko to mas pravdu, ale stale su podla mna vacsou zarukou nez neaktivni uzivatelia, ktori nemaju prehlad o tom, kto tu robi aky bordel..
Kazdopadne to su teraz nepodstatne veci, ktore sa daju doladit neskor. Mna skor zaujima ci @tomas ale aj ostatni suhlasia s konceptom, ktory som navrhol?
@martin182 no vies, ja skor bi som privital jasne pravidla, a jasne definovane co je este ok, a co uz nie. lebo takto sa v tom clovek nevyzna. a nejasne pravydla zvadzaju k nejasnej interpretacii, a tym vznikaju nedorozumenia,spory,hadky.....
@swen ale nechapes, ze o tom cloveku nebude rozhodovat 10 ludi, ale povedzme 2000 (alebo neviem kolko je tu naozaj aktivnych userov a boli by ochotny zapajat sa do sudnych procesov) ? A myslis si, ze z tych 2000 je nadpolovicna vacsina neobjektivna a napriklad proti gayom?
Kazdopadne, ak ta admini zavru do polepsovne, tak na to zrejme budu mat dovod. To, ze by si mal moznost "odvolat sa" uz je skor len taky bonus, ak by si sa naozaj citil ukrivdeny.
@johnysheek problem to nie je, ale ked ti admini denne zabanuju aj zo 2-3 nicky ktore si vytvoris, dokedy ta to bude bavit? a ked ta to prestane bavit tak bud sem prestanes chodit, alebo sa zacnes spravat normalne (i ked mozno som len naivny)
@tommyhot ja keby som bol na tomasovom mieste napisem asi nieco v tom zmysle ze......."nieco na tom dobre je, ale nieco nie. hlavne to rozhodovanie uzivatelou o inich uzivatelou je znacne neobjektivne..."" a tak isto musis respektovat istu slobodu prejavy, a nie cenzurovat hlava nehlava" "
@swen to by bral asi každý len vieš to je nereálne by som povedal.. Napríklad keď už sme spomínali to urážanie.. niekoho može uraziť to, že mu niekto vynadá do ko--- , ale niekoho druhého može zas uraziť to že niekto nemá rád banány.. taktiež obyčajné posmievanie môže niekoho uraziť oveľa viac ako keby mu dotyčný narovinu vynadal, len ako to spísať do pravidiel? Tam musí ozaj rozhodnúť ten admin.. Preto treba takýmto situáciam skôr predísť ako ich riešiť.. Tak ako hovoria doktori - prevencia je lepšia ako liečenie Chcelo by to nejakú motiváciu k dobrému správaniu (napríklad tú karmu) a takisto postihy za zlé správanie napr. tá polepšovňa ako spomínal @tommyhot , prípadne v kombinácií s nejakými trestnými bodmi alebo niečo čo budú birdzáci vidieť, to určite nebude pre dotyčného príjemné a rozmyslí si to nabudúce..
Mne sa paci myslienka , kde by forum bolo sucastou webky uzivatela. A hlavna stranka by obsahovala len prepojenia a odkazy. Admin zmaze nevhodne odkazy, cim znehodnoti temu alebo zmaze aj celu temu, pripadne sa zrusi aj uzivatel a hotas. Registracie cez potvrdenie z reg. mailu a . . .
@tommyhot 2000 ludii?? ved ani 100 nechodii do fora . tak ako budu rozhodovat o niekom niecom, okom nemaju ani paru? to z tym gay bol len priklad (asi vies preco ) lebo zase som cital niekde tu nejaku anketu, kde sa poniektorii vyjadrovaly dost....no...zle.
@johnysheek no je to na dlho a....teraz ma napadlo, ze co nato povedia "deti" co sem pridu cez den a uvydia co sme riesili hlavne tie "deti" co zakladaju hlupe ankety a diskusie
@martin182 ano, ved to. mohol bi sa zrobit ten filter na nadavki, ze bi pisalo len ******* alebo --------- miesto nadavok. plus to co pises,admini. lebo hadky som tu vydel aj na uplnich nezmysloch (hadky-to je ties siroky pojem
@matheusko ja som zvedavy, co tu k tomu vsetkemu napisu cez den ludia, co zakladaju prave tie hlupe a nezmyselne ankety/diskusie napriklad dnes mi tu "chyba" "zabavna diskusia" od zajka
- konečne potvrdenie registrácie cez registračný mail (zabránilo by sa tým aspoň sčasti jednak fake diskusiam a jednak zneužitiu cudzích mailov)
- udeľovať (dočasné) bany, to správanie a urážanie v diskusiách je niekedy naozaj neskutočné (som tu cca 4 roky, ale nikdy som nevidela nikoho potrestaného, iba čo si pamätám nebo).
Kto má s niekým nejaký osobný problém, existujú predsa TS.
- aby mohli ľudia hlasovať za vyradenie ankety alebo diskusie (povedzme bežní useri, ktorí majú TČ cez 200 by mohli danú anketu označiť "na vyradenie" a ak by tá anketa dostala napríklad 100 hlasov, tak by bola jednoducho zmazaná).
- ak by sa niekto cítil byť ukrivdený, mohol by sa sťažovať a vyriešilo by sa to už cez spomínaný súd v @42
@tomas prečo by sa nemohli témy opakovať, ľudia v živote stále riešia tie isté problémy, názory sa menia, stále prichádzajú noví ľudia, nové názory. je to fajn tak ako to je. tomu sa hovorí sloboda slova.
@mrnesmely ale to sa netykalo toho, ze raz za polrok alebo nejake obdobie sa objavi podobna tema - s tym sme nikdy nemali problem, ale:
- ked schvalili vlastenecky zakon bolo tu asi 20 tem o vlastneeckom zakone
- ked budu volby, bude tu 20-30 ankiet "koho by ste volili vo volbach"
- ked sa stane neviem aka udalost vyznamna (zacne superstar, kristina vyhra euroviziu a podobne) tak o tom tu bude v priebehu 1-2 dni 10 rovnakych tem - toho sa toto pravidlo tyka.
suhlasim so @79 ... a mozno by nebolo zle, ak by sa dalo spravit nieco ako filter pre zakladatela diskusie/ankety. ze si vyberie, kto mu moze a kto nemoze diskusiu komentovat. napr. podla veku, alebo tajneho cisla, alebo podla toho, ako dlho je uz registrovany na birdzi - skratka, sam zakladatel by si urcil parameter a to, ake komenty mu v diskusii nevadia. alebo nie ze by vyberal kto moze prispievat, ale aby vybral obmedzenia - kto prispievat nemoze. temy nech su viditelne aj ostatnym, len moznost komentovania obmedzena
@tomas mne sa nahodou paci riesenie filtrovania for a ankiet adminmi... ALE museli by byt aktivnejsi
(dat administratorske prava ludom ktory su tu aj doobeda aj cez noc nielen 3 hodiny denne na vecer alebo ked dvaja vypadnu lebo nieco nebude tu tyzden ankiet) Aby sa vazne na tie ankety a diskusie necakalo pridlho taka pol hodinka je asi maximum lebo ludia ked sa nieco spytaju chcu odpoved hned a nie pozajtra. To by podla mna uplne stacilo keby toto fungovalo a vedelo sa to zaviest aj do takej miery aby sa necakalo dlho odfiltrovalo by sa tym 90% hluposti vo fore
Súhlasím aj s @tommyhot , admin by tu mal byť stále a hlavne ak vznikne problém, tak ho riešiť hned.
Koľkokrát napríklad niekto omylom stlačí enter, takže v ankete je jedna možnosť,ihned prosí admina o zmazanie alebo doplnenie, ale tá téma tu ostane, prípadne sú možnosti pridané po nejakých dvoch hodinách z čoho naozaj vyplýva, že admini tú v tom čase nie sú.
@tomas palec hore! Treba nejaku particku power userov ktory by to kontrolovali ci uz prispevky alebo tak a pouzivat swearban pri pouziti nadavky sa slovo nahradi nejakym slovom nahradi opakom vyznamu slova napr alebo ak user pouzije nadavku tak skonci na 24hodin z banom na forum
@84 . . . staci aby boli aktivny viaceri aspon v spicke, a denne . . . a ustriehnut by sa to aj dalo. Akurat ze asi ani admin na to nema nerva, ked uzivatel nieje kompletny a po zmazani jeho temy, zacina utocit vytvaranim novych tem, ktore su tiez na zmazanie. Preto prve co ma napadlo bola struktura ako pri warez forach phpBB a tu celkom pekne dalej nacrtol tommyhot.
Skrátka a jednoducho, dávajte na to fórum väčší POZOR. Ak nemáte dosť kompetentých ľudí na to (a nielen na to, je neuveriteľné, ako sa napriek "prísnym" pravidlám Birdzu dokáže fotka nejakej holej ženskej pretŕčať v top fotkách POL DŇA, kým ju niekto zmaže), tak by sa mali vymenovať nejakí aktívni spoľahliví užívatelia, ktorí sú tu už dlho a nepôsobia nejako zaujato, aby to tu kontrolovali.
čo tak si vziať inšpiráciu z iných fór, mám na mysli hlavne z typu SMF v ktorom je veľa vecí čo tu padlo vyriešených dobrým systémom....
niektoré veci musia ale riešiť moderátori, a tých by na birdzi fakt malo byť zrejme najmenej 20 ale to samozrejme takí ľudia,ktorí to budú robiť svedomito..
viem že by to bolo zrejme asi veľa práce pre @tomas -a ale rozhodne daktoré veci ktoré má smf fórum by ľudí potešili..
napr:
- spájanie duplicitných tém(moderatori)
- niečo ako "smetisko" kam by sa dávali témy vhodné na zmazanie, a keby do tej témy napríklad mesiac alebo 2 nikto neprispel by sa automaticky zmazala...
- editovanie svojho posledného príspevku(ale len do určitého času/dokedy dakto iný nepridá príspevok podomňou)
-vysvietenie mojich neprečítaných tém(tj téma ktorú som ja nečítal tam má pri sebe žiarovečku, keď si ju otvorím a prečítam tak zhasne, ale zase keď pridá do nej dakto príspevok zasvieti)
@iginkoo veď kvoli tomu je tu toto fórum o zmenách, nie každý nápad je dobrý, niektoré sú možno prehnané, niektoré sú možno dobré a niektoré zlé... preto sa tu o nich teraz diskutuje
Tak ak sa jedna o skvalitnenie fora, vzdy mi napadne jedna a ta ista vec. A viem, ze sa s tym uz asi velmi opakujem, ale teda aspon pre mna osobne ked to tu bolo, tak to zvysovalo kvalitu a funkcnost fora o 100 percent.
A teda bolo by super, keby sa sem vratila funkcia, ze by tu bola moznost rozkliknut stranku, na ktorej by boli vsetky temy v ktorych mame aspon jeden svoj prispevok, zoradene podla najnovsieho komentu v tej teme. Myslim si, ze by to bolo velmi velke skvalitnenie fora, diskusie by sa mohli viac rozvinut, mohli by vznikat aj dlhsie diskusie, ktore by sledovalo aj viac ludi, myslim si ze by dokonca mohlo pribudat menej povrchnych prispevkov, diskusia by mala moznost rozvijat sa detajlnejsie a do hlbky...
Nehovoriac o zvedavosti. Velmi casto prispievam do tem, ktore ma niecim naozaj mimoriadne zaujali a bolo by mi luto prist o nove prispevky (ktore by niekto pridal po predchadzajucom najdeni diskusie vo vyhladavani) a tiez o moznost reagovat na ne.
Dalsia vec je vyhladavanie a rozdelenie do tem (v lavom stlpci). Nemam chut momentalne pouzivat jedno ani druhe, pretoze ak pridam prispevok do rok starej diskusie, vobec nikto si to uz ani nevsimne. Takto vlastne uz den stare diskusie upadaju do zabudnutia. A teda vyhladavanie a kategorizacia stracaju svoju hlavnu ulohu a to je skoda.
@tomas co sa tyka zakladanie tem a ankiet malo by to fungovat akymsi hlasovanim.
Predstav si stupnicu o 0 do 10. 0 znamena, ze tema je uplne zla a 10 ze je uplne dobra. Ako si pisal ista skupina pouzivatelov birdu by mala riadit, ktora tema sa zmaze a ktora nie. Samozrejme nemusia to byt pouzivatelia TOP ale staci ak by mali napr. TČ 1000 - 1500.
Bude + a - a cim viac plusiek tema ostava no ak bude mat vela - tema sa sama zmaze resp. schova. Napr. ak bude mat zalozena tema hodnutu 5 mala by sa schovat ak bude mat >5 ostava.
Takto by sa dali jednoduch vyfiltrovat ankety, ktore ludia chcu a ktore nie. Len sa naskytuje otazka kolko hlasov bude treba. Istu vahu by malo amt aj TČ. Nemalo by byt smerodajne, ale napr. pouzivatel s TČ 1000 bude mat o nieco mensiu vahu ako pouzivatel s TČ 2000.
Je to len model co tu pisem lebo inak si neviem predstavit ako by pouzivatelia hodnotili ci ma forum alebo anketa ostat alebo nie.
@tommyhot dobry napad, ale ber v uvahu, ze sa to da obist. Napr. zalozenim dalsieho nicku. Ani IP neobide, ked ma niekto dynamicky. Potom pride admin a zmaze to, zabanuje a typek si zalozi dalsi nick. Je to kolotoc.
@tomas Prepáč, ale všetky návrhy z úvodného komentu sú zlé. Aj akékoľvek filtrovanie podľa mesta/pohlavia/veku/statusu/obľúbenosti/čísla nohy.
A dovoľ mi opakovať sa: chce to phpBB + občasné moderovanie (nie ani tak flamewars a stopríspevkových dialógov medzi dvoma užívateľmi, ako kopírovaného spamu, reklamy a obrázkov v rozpore s pravidlami)
ja som uz navrhoval - temy radit podla casu posledneho prispevku a ak by niekto zalozil duplicitnu temu, tato by bola adminom presunuta do povodneho vlakna a zrusena.
a vedla kazdej temy by bolo tlacitko "shit", a keby tema dostala vela shitu, tak by sa nezverejnovala, alebo zverejnovala niekde mimo kulturne temy... alebo mozno podobne riesenie, ako "kvalitne blogy"
@hajzelodkosti hej ale tomu sa nevyhnes pri ziadnom systeme.. Aj keby zabanujes cely rozsah IPciek nejakeho providera, stale sa najdu ludia co to budu vediet obist. Bohuzial..
nečítal som všetko, ale zaujal ma @matheusko -v komentár, v ktorom spomína, aby sa obnovovali staré témy.
@tomas iste si bol na na webtrh.cz . Tam sa mi páči, že ak prispeješ do nejakej témy, vidíš niekde vo svojom profile, keď niekto pridá nový komentár. to by sa zišlo aj tu. Navyše by sa mohlo vytvoriť prepínátko s 2 možnosťami:
a) najnovšie =najnovšie ankety a fóra
b) momentálne komentované =boli by tam aj staršie ankety a fóra, ktoré niekto naposledy komentoval a pod. Taktiež by sa upozornenie o novom príspevku zobrazovalo aj tým, čo už raz diskutovali.
čo sa týka opakovania tém a pod., myslím si, že nie je možné tomu úplne zabrániť. určite na to nebude stačiť nejaký technický prvok, chcelo by to ľudí, moderátorov fór. Tí by mazali často sa opakujúce diskusie s tým, ž eby upozornili pridávajúceho, aby použil vyhľadávanie. Naučme ľudí hľadať (a preverme funkčnosť vyhľadávania, zdá sa mi, že minule mi nenašlo fórum podľa slov, ktoré tam isto boli).
Inak to ale bude pekne ťažké skvalitniť. Treba však bojovať .
@tommyhot to mi je jasne, preto si myslim, ze samotny pouzivatelia by mali hodnotit, ktora anketa ci forum sa zobrazia. Samozrejme aj tu hraju ulohu clovek a teda nebude to objektivne.
Obnova starých for je nemožná, to by sa dalo realizovať keby tu denne vznikne maximálne 10 for, lenže tu vznikne denne 60 for, ktoré sa posúvajú na hlavnú stranu.
Ľudí nebaví čítať ani dva príspevky pred ním nie tak 50 príspevkové staré fórum o tom čo tu bolo riešené stokrát.
Nech sa davaju do poriadku nové fóra o ktorych budú rozhodovať bežní useri, nie len *vyvolení s číslom nad 2000*.
@tomas Nepáči sa mi nápad rozdelenia fóra podľa veku, to je škatuľkovanie, nepodporujem to. Potom akési vyhľadávanie diskusií na určitú tému by nebolo odveci (veď už to raz na BIRDZi bolo, dávno, že tam bolo okienko vyhľadávania diskusií v ktorých sa nachádza nejaké konkrétne slovo... kam to zmizlo?)
ďalej mám taký nápad, že by história fór trvala najviac 2 mesiace (šak sú tu ešte zaznamenané fóra z roku 2006, kto si podľa teba pozerá 4 roky staré ankety/diskusie?)
a ani podľa tč s ami to teda vôbec nepáči... to potom sa bude každý snažiť mať čo najvyššie len aby mohol diskutovať vo fóre... :/ alebo, keď mi na tajnom čísle vôbec nezáleží, a nebudem ho mať veľké tak nebudem môcť pozerať niektoré fóra? nie, nie, nie, nesúhlasím...
Mozete hnoj obalovat cukrom, ale sisku z neho neurobite. Uroven fora hovori o urovni ludi, ktori do neho prispievaju. Ak je realny obraz Slovakov takyto tak proste je. Ak sa zavedu prisnejsie pravidla tak Birdz uz nebude pre vsetkych tak ako doteraz.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
111 komentov
ale inak toto: "zaviesť tlačítko "pošli námet na tému", kde by následne admini/moderátori/uživatelia, ktorí by mali veľkú karmu na fóre mohli vyberať témy, ktoré zverejnia" neni az tak zly napad. bolo by to tu prehladnejsie...ale zase by bolo znervoznujuce cakat kym nejaky admin sa toho chopi a zverejni tu temu.
Ak ma dakto problem typu Ludia, pomoc, kde si zmenim fotku na birdzi? - co bude mat dotycny zodpovedane v prvej otazke - tak to nie je vec co si zasluzi byt forom...
Mozno to chce warezacku strukturu fora (phpB . Mozno by to na ludi posobilo a spravali by sa inak, ako na inych forach. Kde by sa napr. zabananoval uzivatel na zaklade nedodrziavania pravidiel, ale tu by mohol nadalej vyuzivat ostatne vymozenosti birdz.sk.
Je tazko vysvetlit uzivatelovi ze nema zakladat temu, akych je v plna historia fora a p.
radsej urob system, ktory bude velmi stare,alebo sa opakujuce temy po istom case mazat-presuvat do tzv. archivu tem.(ktory bude ako samostatny priecinok/polozka v menu.
Napisem koment do diskusie z 1/2009 a nik si to nevsimne . . . mozno to chce pohyb v temach . . . napisem koment a tema vyskoci nahor a zostane tam az pokial sa neobjavi koment v inej teme . . . ta ju stlaci dole.
myslím si, že priorita človeka nie je ZALOŽIŤ TÉMU O NIEČOM, ale DISKUTOVAŤ O NIEČOM, čiže človeku plnohodnotne postačí aj pár hodín, pár dní stará téma o tom istom...
ad historické fórum, hej asi sa preriedia témy, ktoré stratili zmysel napr témy typu: Kto vypadne v 3. kole Československej Superstar - sú krátkodobé a stratia význam po pár dňoch, ale niektoré historické témy stále majú význam a obsahujú kvalitné názory. Čiže nebudeme automaticky mazať všetko po istom dátume... Asi to treba ručne čistiť pravideľne...
"Adminskej korupcií" sa dá predísť, že admini a moderátori NEBUDÚ VIDIEŤ, KTO JE AUTOR TÉMY, budú vidieť názov a popis témy (alebo možnosti na hlasovanie) a tým pádom budú rozhodovať o téme a nie o tom, kto ju pridal...
» www.birdz.sk/forum/iba-pre-c...
Tak by napríklad mesiac pred Vianocami, Valentínom a pod. nevznikalo denne minimálne desať tém o tom istom. Takéto témy potom vytlačia aj tie kvalitnejšie diskusie a sú o ničom, lebo sa v nich len nadáva na zakladateľa, lebo to už každému lezie na nervy.
Tak by sa časom možno ľudia na birdzi naučili aj diskutovať v starších témach, lebo by boli neustále obnovované zamknutými diskusiami.
Ale viem, že by to bolo náročné na čas, bolo by treba asi viac ľudí, čo by tu neustále boli. Ale aj tak si myslím, žeby nebolo zlé to časom urobiť.
zatial najlepsi napad ma podla mna @matheusko aj ked este neco k tomu by bolo treba domyslet no nwm co
ale mohol by byt chat aj tak normalne jak na pokeci len by bolo menej miestnosti alebo iba jedna
NAPRÍKLA Čo by mohlo spôsobiť, že by o vlasteneckom zákone prebiehali dve diskusie v jednej by sa hádali 15-17 roční, v druhej ľudia nad 20 rokov...
To je strašne na polemizovanie, niekedy môže mať 15-ročný človek múdrejšie a serióznejšie príspevky ako nejaký 23-ročný, ktorý sem chodí len kvôli tomu, aby provokoval a písal mimo tému.
Možno by bolo dobré keby každá téma do nejakých podkategógii. Ale určite nie podľa veku. Možno by bolo dobré, keby boli témy rozdelené napríklad na seriózne,pre zábavu a tretia podkategoria by bola o otázkach typu aké ročné obdobie máš najradšej, aké jedlo máš najradšej a podobne.Teda proste o banalitách z bežného žvota. A človek, ktorý by ju zakladal, by si vybral, kde patrí.
Síce by sa našli ľudia, ktorí by to nedodržiavali, ale dúfam, že viac by bolo užívatelov, čo by to rešpektovali.
Ziadne restrikcie v podobe user filtrov, ci povolovania obsahu. Jednoducho len viac serioznejsich adminov, ktori budu svoju "pracu" vykonavat svedomite..
A samozrejme moznost mazat jednotlive prispevky (a postihovat konkretnych uzivatelov) a nie cele temy. Na inych forach to funguje, preco by to nemalo fungovat aj tu? Sice je tu nejake bubu, ze nerobte hento alebo tamto, ale uprimne. Kedy bol nejaky vaznejsi postih? Nikdy (okrem uchylov), lebo uz by tu bola velka cast userov zabanovana, vratane mna.
Preco nezaviest nejaku birdz polepsovnu (na styl phpBB jailu), kde by si uzivatelia odpikavali tresty podla zavaznosti priestupkov? Ja neviem by mali zakazane 24 hodin komentovat, pripadne rovno aj citat bud jednotlive temy, alebo cele forum. Do toho zaviest nejaky birdz sud zlozeny s birdzakov (ktorych tajne cislo je vyssie ako , ktory by mohol na poziadanie "poskodeneho" rozhodnut bud o jeho vine alebo nevine a naslednom podrzani vo "vazbe", alebo oslobodeny. Jednak by sa useri zacali aspon ciastocne spravat normalne a tiez by sa to ponalo relativne zabavnou formou.
Dalej by mohlo pribudnut hodnotenie konkretnych komentarov. Ak by bol pocet negativnych reakcii o X% vyssi ako pocet tych pozitivnych tak by sa prispevok schoval a bolo by ho mozne dodatocne rozkliknut..
Tym, ze vytvoris content filter adminom pracu aj tak neulachcis, pretoze ci chces alebo nie, tie jebnute temy budu stale pribudat a admini sa nimi budu musiet zaoberat tak ci tak.
daj ban zalozi sa novy nick!!
daj ban na ip mozes obmedzit dalsich birdzakov
no a s tajnym cislom vyssim ako X preto, ze kto pozna birdzakov a ich spravanie najlepsie ako ti, co su tu aktivni? Urcite nie niekto, kto ma tajne cislo 500 a chodi sem raz do mesiaca..
@matheusko aha a co budes tvorit? obrazy?
@tommyhot budem konkretny....pozrie dotycni temy napr. o slovensku a hrdosti na slovensko, o homosexualite, a ten istii clovek bude rozhodovat o niekom kto v tych temach z nim nesuhlasil a odporoval? to bude ale totalne neobjektivne rozhodovanie potom. ci ty vazne veris ze clovek ktorii napise ze kto je "gay je chorii a sa ma dat liecit" bude objektivne rozhodovat o niekom kto je gay? boze....ja niesom tak naivnii , tak snad ty ties nie.
neviem ako to mysleli, len hm.. treba to vsetko doriesit..
ono toto forum.. bude tu milion napadov a to je fajn.. ale lepsie nez kvatitu by bolo dobre sa zamerat na par z nich a tie domysliet..
@tommyhot no poznam par ludi, co tu maju fake nicky a zakladaju vdaka nim diskusie takmer v kuse.. a veru ti si dali tu namahu mat viac emailov. mimochodom.. zas zalozit si niekde fake mail nie je taky problem..
ale ako swen pisal.. ak by to bolo len na forum ako take a mno.. to by sa asi dalo.. snad..
Kazdopadne to su teraz nepodstatne veci, ktore sa daju doladit neskor. Mna skor zaujima ci @tomas ale aj ostatni suhlasia s konceptom, ktory som navrhol?
Kazdopadne, ak ta admini zavru do polepsovne, tak na to zrejme budu mat dovod. To, ze by si mal moznost "odvolat sa" uz je skor len taky bonus, ak by si sa naozaj citil ukrivdeny.
@johnysheek problem to nie je, ale ked ti admini denne zabanuju aj zo 2-3 nicky ktore si vytvoris, dokedy ta to bude bavit? a ked ta to prestane bavit tak bud sem prestanes chodit, alebo sa zacnes spravat normalne (i ked mozno som len naivny)
@johnysheek no je to na dlho a....teraz ma napadlo, ze co nato povedia "deti" co sem pridu cez den a uvydia co sme riesili hlavne tie "deti" co zakladaju hlupe ankety a diskusie
- konečne potvrdenie registrácie cez registračný mail (zabránilo by sa tým aspoň sčasti jednak fake diskusiam a jednak zneužitiu cudzích mailov)
- udeľovať (dočasné) bany, to správanie a urážanie v diskusiách je niekedy naozaj neskutočné (som tu cca 4 roky, ale nikdy som nevidela nikoho potrestaného, iba čo si pamätám nebo).
Kto má s niekým nejaký osobný problém, existujú predsa TS.
- aby mohli ľudia hlasovať za vyradenie ankety alebo diskusie (povedzme bežní useri, ktorí majú TČ cez 200 by mohli danú anketu označiť "na vyradenie" a ak by tá anketa dostala napríklad 100 hlasov, tak by bola jednoducho zmazaná).
- ak by sa niekto cítil byť ukrivdený, mohol by sa sťažovať a vyriešilo by sa to už cez spomínaný súd v @42
- ked schvalili vlastenecky zakon bolo tu asi 20 tem o vlastneeckom zakone
- ked budu volby, bude tu 20-30 ankiet "koho by ste volili vo volbach"
- ked sa stane neviem aka udalost vyznamna (zacne superstar, kristina vyhra euroviziu a podobne) tak o tom tu bude v priebehu 1-2 dni 10 rovnakych tem - toho sa toto pravidlo tyka.
(dat administratorske prava ludom ktory su tu aj doobeda aj cez noc nielen 3 hodiny denne na vecer alebo ked dvaja vypadnu lebo nieco nebude tu tyzden ankiet) Aby sa vazne na tie ankety a diskusie necakalo pridlho taka pol hodinka je asi maximum lebo ludia ked sa nieco spytaju chcu odpoved hned a nie pozajtra. To by podla mna uplne stacilo keby toto fungovalo a vedelo sa to zaviest aj do takej miery aby sa necakalo dlho odfiltrovalo by sa tym 90% hluposti vo fore
Koľkokrát napríklad niekto omylom stlačí enter, takže v ankete je jedna možnosť,ihned prosí admina o zmazanie alebo doplnenie, ale tá téma tu ostane, prípadne sú možnosti pridané po nejakých dvoch hodinách z čoho naozaj vyplýva, že admini tú v tom čase nie sú.
niektoré veci musia ale riešiť moderátori, a tých by na birdzi fakt malo byť zrejme najmenej 20 ale to samozrejme takí ľudia,ktorí to budú robiť svedomito..
viem že by to bolo zrejme asi veľa práce pre @tomas -a ale rozhodne daktoré veci ktoré má smf fórum by ľudí potešili..
napr:
- spájanie duplicitných tém(moderatori)
- niečo ako "smetisko" kam by sa dávali témy vhodné na zmazanie, a keby do tej témy napríklad mesiac alebo 2 nikto neprispel by sa automaticky zmazala...
- editovanie svojho posledného príspevku(ale len do určitého času/dokedy dakto iný nepridá príspevok podomňou)
-vysvietenie mojich neprečítaných tém(tj téma ktorú som ja nečítal tam má pri sebe žiarovečku, keď si ju otvorím a prečítam tak zhasne, ale zase keď pridá do nej dakto príspevok zasvieti)
plus ešte kopa ďaľších dobrých funkcíí tam je
Ved Birdz a jeho uroven tvoria ľudia, tak nech aj oni rozhodujú...
Nech hlasujú za nezmyselné ankety, za nezmyselné blogy, za to, či ich chcú zmazať alebo nie...
A už vôbec nechcem schválenie diskusii adminmi... Keď ku budú bežní useri pokladať za zbytočnú nech si ju aj sami vyradia...
A teda bolo by super, keby sa sem vratila funkcia, ze by tu bola moznost rozkliknut stranku, na ktorej by boli vsetky temy v ktorych mame aspon jeden svoj prispevok, zoradene podla najnovsieho komentu v tej teme. Myslim si, ze by to bolo velmi velke skvalitnenie fora, diskusie by sa mohli viac rozvinut, mohli by vznikat aj dlhsie diskusie, ktore by sledovalo aj viac ludi, myslim si ze by dokonca mohlo pribudat menej povrchnych prispevkov, diskusia by mala moznost rozvijat sa detajlnejsie a do hlbky...
Nehovoriac o zvedavosti. Velmi casto prispievam do tem, ktore ma niecim naozaj mimoriadne zaujali a bolo by mi luto prist o nove prispevky (ktore by niekto pridal po predchadzajucom najdeni diskusie vo vyhladavani) a tiez o moznost reagovat na ne.
Dalsia vec je vyhladavanie a rozdelenie do tem (v lavom stlpci). Nemam chut momentalne pouzivat jedno ani druhe, pretoze ak pridam prispevok do rok starej diskusie, vobec nikto si to uz ani nevsimne. Takto vlastne uz den stare diskusie upadaju do zabudnutia. A teda vyhladavanie a kategorizacia stracaju svoju hlavnu ulohu a to je skoda.
Predstav si stupnicu o 0 do 10. 0 znamena, ze tema je uplne zla a 10 ze je uplne dobra. Ako si pisal ista skupina pouzivatelov birdu by mala riadit, ktora tema sa zmaze a ktora nie. Samozrejme nemusia to byt pouzivatelia TOP ale staci ak by mali napr. TČ 1000 - 1500.
Bude + a - a cim viac plusiek tema ostava no ak bude mat vela - tema sa sama zmaze resp. schova. Napr. ak bude mat zalozena tema hodnutu 5 mala by sa schovat ak bude mat >5 ostava.
Takto by sa dali jednoduch vyfiltrovat ankety, ktore ludia chcu a ktore nie. Len sa naskytuje otazka kolko hlasov bude treba. Istu vahu by malo amt aj TČ. Nemalo by byt smerodajne, ale napr. pouzivatel s TČ 1000 bude mat o nieco mensiu vahu ako pouzivatel s TČ 2000.
Je to len model co tu pisem lebo inak si neviem predstavit ako by pouzivatelia hodnotili ci ma forum alebo anketa ostat alebo nie.
A dovoľ mi opakovať sa: chce to phpBB + občasné moderovanie (nie ani tak flamewars a stopríspevkových dialógov medzi dvoma užívateľmi, ako kopírovaného spamu, reklamy a obrázkov v rozpore s pravidlami)
Páčia sa mi návrhy od @azizi
@hajzelodkosti nedá mi to, pozri na Depropexovo TČ.
a vedla kazdej temy by bolo tlacitko "shit", a keby tema dostala vela shitu, tak by sa nezverejnovala, alebo zverejnovala niekde mimo kulturne temy... alebo mozno podobne riesenie, ako "kvalitne blogy"
@tomas iste si bol na na webtrh.cz . Tam sa mi páči, že ak prispeješ do nejakej témy, vidíš niekde vo svojom profile, keď niekto pridá nový komentár. to by sa zišlo aj tu. Navyše by sa mohlo vytvoriť prepínátko s 2 možnosťami:
a) najnovšie =najnovšie ankety a fóra
b) momentálne komentované =boli by tam aj staršie ankety a fóra, ktoré niekto naposledy komentoval a pod. Taktiež by sa upozornenie o novom príspevku zobrazovalo aj tým, čo už raz diskutovali.
čo sa týka opakovania tém a pod., myslím si, že nie je možné tomu úplne zabrániť. určite na to nebude stačiť nejaký technický prvok, chcelo by to ľudí, moderátorov fór. Tí by mazali často sa opakujúce diskusie s tým, ž eby upozornili pridávajúceho, aby použil vyhľadávanie. Naučme ľudí hľadať (a preverme funkčnosť vyhľadávania, zdá sa mi, že minule mi nenašlo fórum podľa slov, ktoré tam isto boli).
Inak to ale bude pekne ťažké skvalitniť. Treba však bojovať .
@tommyhot to mi je jasne, preto si myslim, ze samotny pouzivatelia by mali hodnotit, ktora anketa ci forum sa zobrazia. Samozrejme aj tu hraju ulohu clovek a teda nebude to objektivne.
Ľudí nebaví čítať ani dva príspevky pred ním nie tak 50 príspevkové staré fórum o tom čo tu bolo riešené stokrát.
Nech sa davaju do poriadku nové fóra o ktorych budú rozhodovať bežní useri, nie len *vyvolení s číslom nad 2000*.
ďalej mám taký nápad, že by história fór trvala najviac 2 mesiace (šak sú tu ešte zaznamenané fóra z roku 2006, kto si podľa teba pozerá 4 roky staré ankety/diskusie?)
ak ma ešte niečo napadne, napíšem
čo tak podľa TČ ? - ale i to asi nie je dobré..
neviem, nejako to isto treba riešiť, a isto bude vždy niekto komu sa rozhodnutie páčiť nebude..
ale pravidlá treba, a treba ich iste sprísniť, tak v konečnom dôsledku zo zmenami a nech už budú "akekoľvek" suhlasim..
a ani podľa tč s ami to teda vôbec nepáči... to potom sa bude každý snažiť mať čo najvyššie len aby mohol diskutovať vo fóre... :/ alebo, keď mi na tajnom čísle vôbec nezáleží, a nebudem ho mať veľké tak nebudem môcť pozerať niektoré fóra? nie, nie, nie, nesúhlasím...
alebo aby sa dali zakladať fora len od neakeho statusu,alebo doby zaregistrovania
len nech sa to forum neposere
najjednoduchšie a najefektívnejšie riešenie, Tomáš zamysli sa nad tým