Ocot – 100ml
Voda – 280ml (môže sa dať aj viac, len ja mám radšej takú hustejšiu horčicu, ale +50-150ml by tomu pridalo takú podobnú viskozitu ako obchodné, i keď farba je iná)
Postup: (ja to robím tak, že všetky ingrediencie dávam rovno do zaváraninového pohára, kde ju budem aj skladovať)
Horčičné semiačka rozomelieme na prach, napríklad na kávovom mlynčeku. Nevadí, keď nie je úplne rozomleté na prach, ale treba sa o to aspoň pokúsiť. Ale aj trošku väčšie časti bývajú v horčici, hlavne že je to semeno narušene aby sa uvoľnila tá chuť. Rozomletú horčicu rovno sypeme do zaváraninového pohára(7dc s uzatvárateľným viečkom bude stačiť). Všetky sypké časti si odvážime a dáme do pohára a poriadne pomiešame.
Pridáme ocot, a vodu pridávame postupne ako to budeme miešať. Miešame aj niekoľko minút, nech to je podrobne premiešané.
Teraz sa to bude variť vo vodnom kúpeli. Do hrnca dáme na spodok handru/utierku a na to položíme ten pohár. Tá latka sa dáva preto aby sa pohár nepraskol, keby niekto nevie. Pridáme vodu. Ale stále sme nezatvorili pohár, takže samozrejme tej vody bude max. do trištvrte pohára. Počas varenia občas miešame. (možno vás to bude páliť počas miešania, tak použiť handru, ale dá sa na to zvyknúť... ). Od bodu varu varíme 6-8minút, občas miešame. Potom pohár zatvoríme a necháme tak v tej horúcej vode odstáť aspoň jednu hodinu aj dve...
A horčica je hotová, môže sa konzumovať a takto vydrž aj rok v chladničke aj po otvorení. Pozor, ale takáto horčica je veľmi štipľavá. Prípadne môže sa použiť len 80g horčičných semiačok a pridá sa viac kurkumi a červenej papriky. Lebo žltá horčica je veľmi štipľavá a kurkuma je skoro bez chuti.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.