Je veľmi nízka pravdepodobnosť že človek zostane do konca života sám. Že si nikoho nenájde alebo že nebude mať vlastnú rodinu. Môže za to spoločensko-psychologický vplyv, no aj biologický. Aj napriek tomu že je tu šanca že zostanete nakoniec úplne sami, pravdepodobne sa vás to nikoho kto práve čítate tieto vety netýka.

Je teda zrejmé že aj keď reálny svet sa dá uchopiť a v podstate existuje len v stave ( tu a teraz ) ponúka, alebo presnejšie niekde v budúcnosti ponúkne okamih v ktorom si uvedomíte že nie ste sami a pravdepodobne do konca svojich dní už ani nebudete. Stane sa to jedného dňa a či už človek verí na osud alebo nie, pravdepodobnosť že dovtedy zomriete alebo svet zničí ďalšia svetová vojna nie je až taká vysoká ako fakt že budúcnosť jednoducho príde a nastane.

Nebolo to dávno ale nebolo to ani nedávno čo som sa zhováral o tejto na prvý pohľad zvláštnej myšlienke s jednou mojou staršou kamarátkou s ktorou už ale nie sme dnes v tak intenzívnom kontakte. Venčili sme jej psa a pri tom som sa zamyslel nad tým že tam niekde, práve teraz existuje, žije svoj život a reálne niečo robí osoba ktorá vstúpi do môjho života a ja do jej. Že tak ako je vysoko pravdepodobné to, že sa dožijem staroby a životného partnera, je nevyhnutné že tam niekde teraz je a možno som ju už stretol, rozprával sa s ňou, možno ju zdravím cestou do práce, alebo ju len poznám z minulosti, no ten človek práve teraz reálne existuje a v budúcnosti sa to jednoducho stane.

Spomenul som si práve vtedy na jednu situáciu o ktorej som tej kamarátke povedal. Keď som chodil ešte s mojou bývalou mali sme v partii jedného kamaráta ktorý mal priateľku. Celkom pekné dievča, dlhé blond vlasy, veľké oči a veľmi pekný úsmev. Jednoducho bola sympatický človek a jedného dňa sme sa u jednej známej stretli všetci ( vtedy 6ti - známa aj jej priateľ navyše ) na jej byte. Takže sme tam boli 3 páriky, hrali sme activity, rozprávali sme sa, smiali. Vtedy som s ňou prvý krát prehodil pár viet a ani vo sne by ma nenapadlo to, čo sa stalo o nejaký čas v budúcnosti.

S odstupom času som bol vtedy myslením a zásadami o niečo iný človek ako dnes, je to jedna z vecí ktoré sa naozaj tiež dokážu veľmi na človeku časom meniť. A aj keď som si vtedy na tom byte nedokázal predstaviť že niekedy budem bez Veroniky a situácia by mohla byť iná, to dievča, tá blond sympatická slečna bola tým človekom ktorý mi vstúpil v budúcnosti do cesty. Bol to zvláštny pocit keď som si uvedomil že som vedľa nej sedel, rozprával sa s ňou a spoznával ju ako človeka a o to zvláštnejší pocit keď som o pár rokov ležal pri nej a hladil jej vlasy. Zvláštny.

Niekde tam tí ľudia sú, možno ste ich ešte nikdy nevideli, možno ich dobre poznáte a stretávate denne ale budú tvoriť väčšinu z vašich životov a budete zdieľať s nimi to najsilnejšie čo si s niekym môžete dať.

A jedného dňa keď si uvedomím že ten deň nastal, spomeniem si na túto chvíľu a pocit že som vedel že tam niekde je. Nie je to osudové spojenie, nie je to predurčenie ako z príbehov o láske, je to realita a fakt ktorý je viac ako pravdepodobný a tak aj takáto prirodzená vec ako je budúcnosť ktorej sa nevyhneme prináša do sveta trochu rozprávky.

 Blog
Komentuj
 fotka
piotra  14. 5. 2016 17:04
a možno aj nie...
ale nie, príjemný článok
 fotka
method  14. 5. 2016 17:06
Niekde tam tie kotuce su, cakaju na mna, kym ich zdvihnem! Podte na moju hrud morääää!
 fotka
doyouhearme  14. 5. 2016 17:19
super to mi aspoň o kúsok zlepšilo náladu
 fotka
forte  14. 5. 2016 17:25
@2

Kotatka, ku mne :3333
 fotka
fragile.  14. 5. 2016 17:26
Screenshot

 fotka
fragile.  14. 5. 2016 17:26
 fotka
armita  14. 5. 2016 17:28
Akurát som na toto včera myslela. Pekne si to napísal
 fotka
majky538  14. 5. 2016 17:34
to by bolo na tému, či ste si povedali pri niekom, že ste ho mali v živote fakt spoznať, náhoda alebo osud
10 
 fotka
melancholik  14. 5. 2016 23:46
@piotra su iba 3 moznosti ... 1. predcasne zomriem .. 2. zostanem bez partnera .. 3. stane sa to ... ine moznosti niesu a nastastie je najpravdepidobnejsia 3 ka...tak hlavu hore
11 
 fotka
melancholik  14. 5. 2016 23:47
12 
 fotka
disorder  15. 5. 2016 00:17
pri tom kto som,je to najmenej pravdepodobne,a nic ine ako spriaznenu dusu nechcem,aj ked ja som debílek,takze mozno...
,,Venčili sme jej psa a pri tom som sa zamyslel nad tým že tam niekde, práve teraz existuje, žije svoj život a reálne niečo robí osoba ktorá vstúpi do môjho života a ja do jej" - a tato cast sa dobre citala
13 
 fotka
antifunebracka  15. 5. 2016 02:28
Sranda, že hoci je možnosť "samoty až do smrti" relatívne málo pravdepodobná, bojí sa jej strašne veľa ľudí.
14 
 fotka
sianagirl245  16. 5. 2016 20:02
Ja nad tym niekedy rozmyslam aj opacne ze ludia ktorych niekedy stretavam kludne mohli byt v minulosti v mojom zivote a mohla som s nimi napriklad travit nejaky cas ako dieta no nevidela som ich trebars 15 rokov a pravdepodobne nikdy nezistim ze je to ten clovek co vtedy...a kludne to moze byt aj ten "zivotny partner". Mozno som sa s nim stretavala ako dieta kazdy den na ulici ktovie...alebo mozno niektori ludia ktorych si z minulosti pamatam no neviem ani ich meno ani vyzor su okolo mna kazdy den a nespoznavam ich asi mi to neda spavat
15 
 fotka
hagelslag  12. 3. 2017 17:25
Neviem no....ja si myslím, že budem sám do konca života už len z dôvodu, že som sa v živote asi 6x presťahoval úplne a stratil kontakty...práca čisto mužský kolektív a za hranicami. Viem, že nemusím a možno ani nebudem za hranicami celý život(kto vie čo život dá) ale i tak neviem si predstaviť ako 30-40 ročný keket sa zoznamovať na ulici s nejakou mamičkou 10 ročných detí ale i tak, nikto nikdy nevie ako a kde bude o týždeň
16 
 fotka
kuko1965  18. 5. 2017 00:12
Je to síce pekné ale aj tomu osudu niekedy treba pomôcť.
Napíš svoj komentár