O pár dní tu budú Vianoce,vždy som sa na ne tešila,ale teraz som radosť nemala teda a to vôbec nie,Samantha je mŕtva a vrah nie je potrestaný,už ani pegas nevedel kde je.Jediné čo som vedela že to je jeden z našich učiteľov,ale ktorý to som teda netušila.
Prvé dni po smrti Samanthy boli strašné,bola to kamarátka a tak veselé dievča v rozkvete,celý týždeň po smrti Samanthy sa neučilo veď kto by myslel na učenie keď je Samantha mŕtva.Silvia ma vždy utešovala,ale aj ona by potrebovala utešiť,ale nikdy si na nič neposťažovala.Bolo to najmilšie dievča ako som poznala a ona ani netušila aké ma kvality.Učila sa na jednotky,celý učiteľský zbor ju zbožňoval a polovica študentov ju milovala a polovica ju nenávidela pre jej dobrotu.Ale ona si z toho nič nerobila bola silná.
Ingrid po nociach plakala tú som zasa tíšila ja,svoje krásne zelené oči mala zmáčané slzami.
Pred Vianocami nás chceli rozveseliť do izby nám nasťahovali nové dievča,ktoré prestúpilo z inej školy k nám.
Bola to 10ročná pekná dievčina s pehami a plavimi vlasmi s hnedými múdrymi očami ona už svoj odbor mala vybratý a bol to ten istý odbor ak osme chodili my s Ingrid a to Stážca podla hodnotení tej školy kde chodila bola veľmi šikovná.Bolo to usmievavé dievča s milým úsmevom,ktoré si hneď každého získalo aj mňa.Volala sa Sandra.
Bolo 21.12. piatok zrovna sme mali prvú hodinu nebezpečné tvory ,učiteľka doniesla na hodinu malé zvieratko v klietke volalo sa Rarik bolo to tak rozkošné,všetky sme zjojkli aké je rozkošne.Vyučujúca sa na nás prísne pozrela.Áno zdá sa vám roztomilé že dámy.Ale to je vaša chyba,keby nebolo v klietke vrhne sa na vás vyskočí vám do tváre a vyškrábe oči.Keď vystrčí svoje pazúre má ich o dĺžke 10cm čo je na také male nič čo meria 20cm strašne veľa a tým je nebezpečné.
Nemyslite si drahé dámy že cez prázdniny vás nechám zahálať to ani náhodou po prázdninách píšete polročný test a keď ho nezvládnete tak letíte zo školy je vám to jasné?Iný vás nevyhodia hneď po polroku ale ja áno u mňa musíte to zvládnuť,keď nie baj baj dámy idete spať na základnú školu nehodíte sa sem.
Po hodine Ingrid celú cestu na druhú hodinu nadávala na vyučujúcu nebezpečných tvorov,ako si ona trúfa nás vyraziť po polroku hromžila.
Ale neboj ,tíšila som ju,nič sa neboj veď si šikovná no nie?
Usmiala sa na mňa.
Áno som veď mi je ukážeme.
To si piš povedala Sandra a upaľovali sme na históriu mágie.
Po piatej hodine telesnej výchovy sme konečne mali prázdniny a mohli si užívať voľna.Silva sa chystala zajtra na prázdniny k rodičom aj ja ale až v nedeľu nastúpim na vlak domov,už sa na mňa mamka tešila upiekla pre mňa zázvorníky ktoré som mala tak rada.
Viktor za mnou bol v sobotu sa rozlúčiť,išiel k rodičom na prázdniny,mal niečo za chrbtom.Usmial sa na mňa a podal mi to ,bola to krásna snehová guľa.Objal ma a dal mi pusu na peri.Začervenala som sa a išla som k šuplíku a vytiahla darček pre neho bolo to cd vianočných piesni,nič iné vhodné ma nenapadlo.Strelil mi pusu na čelo a poprial veselé Vianoce a utekal s ťažkým kufrom dole schodmi ku kočiaru ktorý ho odvezie na stanicu.Ja som stála u okna a pozerala ako kočiar mizne medzi mrakmi až ho už nebolo vidieť.Dalo som si prst na pery a bola som celá zmetená z toho čo sa deje.
Nedeľu ráno som medzi poslednými študentami odchádzala kočiarom na vlak na prázdniny domov.
Vo vlaku bolo rušno študenti medzi sebou diskutovali a smiali sa len ja som bola na sedadle sama.Bolo mi smutno všetci moji kamaráti už sú doma tak sa nemám s kým baviť.Tak som využila príležitosti a otvorila si knihu nebezpečné tvori a učila som sa na polročnú písomku má na nej byť všetko učivo čo sme zatiaľ prešli no bolo to dobrých 150stran až som zavzdychala nad tým.tak som sa začítala do učenia že som si ani nevšimla že vlak zastal .Až keď vrava utíchla som si všimla že vo vagóne som už len sama,vystúpila som a už som videla mamku predierala sa s balónikmi ku mne a celá bola natešená ma vidí.Rýchle ma objala a celú si ma prezrela.Ty si ale vyrástla Mimi si taká krásna,určite ťa balí každý chalan v triede.
Ale mami nie nie nebalí .A usmiala som sa na ňu.Ako ťa mám rada mami chýbala si mi.
Na to mamke vyhŕkli slzy a zas ma objala.
Moje zlatíčko aj ja ťa mám veľmi rada a tak si mi chýbala.
Ako ti ide škola.
Výborne mami som až prekvapená ako dobre,ale budme sa musieť veľmi veľa cez prázdniny učiť lebo máme dôležitú písomku hne´d po prázdninách.
To zvládneš anjelik môj neboj teraz poď privítaš sa s ockom,už sa ťa nemôže dočkať,rozdelili sme sa ,pozri už nám ide na proti.
Otec celý natešený sa ponáhľal k nám a objal ma a zdvihol do výšky.
Moja mala princezná,z teba je normálne slečna vidím že ti škola prospieva.
Nastali Vianoce a ja som si vyspávala v postieľke,konečne po dlhej dobe som sa dobre vyspala.Bolo 9:00hod a usúdila som že treba vstávať,išla som do kuchyne a usmiala sa na mamu ktorá zrovna pobozkala otca na ústa,bola mi otočená chrbtom nevidela ma.
Dobrú ráno prajem zvolala som.
Až ich strhlo.
Mimi to mi nerob prosím ťa nesmieš sa tak plížiť,zvyčajne dupeš nožičkami a teraz ideš ako duch.
Veď kľudne sa bozkávajte mne to nevadí usmiala som sa na nich.
No to ma na škole odnaučili tam musíme chodiť ticho ako myšky.
Koniec 10časti

 Blog
Komentuj
 fotka
sugy1  16. 1. 2012 18:17
námet: vykradnutý HP zmiešaný s Tvájlájtom

gramatika: strašná



MAKAJ NA TOM! Chcem to čítať. Ale nie TAKTO!
 fotka
moncici777  23. 1. 2012 10:39
makam ,makam poctivo,uz existuju 2 dalsie diele
Napíš svoj komentár