Boli raz dve sestry z bohatej rodiny jedna bola krásna a dobrá a druhá škaredá a zlá a zápáčil sa im jeden chlapec,ktorí sa zamiloval do krásnej Izabely,nevšímal si zvádzania škaredej Kláry,tak Klára jedného dňa zmizla a už sa neobjavila,nikto nevedel kam šla,ale ani ich to moc nezaujímalo,veď už bola dospelá a nikto ju nemal moc v láske.
Jedného krásneho dňa sa narodila ich krásna dcérka s nádhernými modrými očami farby letnej oblohy,ktorej dali meno Ruženka,po ružičkách,lebo mala ružové líčka podobné krásnej ružovej ruži.
Na krstiny pozvali veľa ľudí z bohatej štvrte ,len na Kláru pozabudli a to Kláru naštvalo,dozvedela sa že sa im narodila dcérka a ani sa neopovážili ju vyhľadať a išla na tú oslavu ,prišla tam a hneď pristúpila k postieľke a vyriekla kliatbu: Keď budeš mať 17rokov pichneš sa do prsta a a zaspíš naveky.
A začala sa rehotať.
Ty si mi vzala muža a ja ti vezmem dcéru v rozkvetu,ktorú ani neuvidíš úplne sa rozvinúť do krásy a dospieť,čo je najväčšie prianie matky vidieť svoju dcéru dobre dospieť.
A na to odkráčala z miestnosti.
Rozhostilo sa ticho ,len Izabela plakala a Viktor ju tuho držal a chlácholil,že nedovolí aby sa dcérke niečo stalo.
Roky plynuli ako voda a z Ruženky vyrástlo krásne dospievajúce dievča s vlasmi ako ako žiariace slnko a očami letnej oblohy a s tváričkou s jemnými črtami do tvaru srdca.
Chodilo na strednú školu do 2ročníka a bola tajne zamilovaná do jedného sladkého chlapca,ktorí si ju ale vôbec nevšímal,ani netušila že on ju tiež miluje a myslí si že je pre ňu,len vzduch.A pripravoval pre ňu krásny darček na jej 17-tiny,ktoré už mala mať za 2 týždne ,chcel jej dať kyticu ružových ruží,pozvať ju na romantické miesto a povedať jej že ju miluje.
Ako sa ten dátum blížil bol stále nervoznejší a nervoznejší.
Ruženka sa zbudila vo svojej posteli s nebesami,mala narodeniny,pri posteli si našla darčeky a začala ich rozbaľovať,boli to krásne dari ale najviac ju zaujala pozvánka na romantickú večeru na pláži pri svitu mesiačika a oblohou plnou hviezd a podpísaný bol pán neznámi.
Celý deň sa na to tešila,až nastal večer,vykradla sa z domu a išla na určené miesto,ako tam išla z diaľky zbadala pláž a svojho princa stáť pri sviečkach do tvaru srdca,utekala celá šťastne k nemu,keď k nemu dobehla ,za chrbtom niečo schovával,boli to ruže ružové ,ktoré si celá šťastná vzala ,ale netušila že na nich sú trny a ako prechádzala prstom po stonke jednej z ruží pichla sa do prstu ,pozrela naň z neho jej odkvapla kvapka krvi na piesok,zavrávorala a padla k zemi.
Z diaľky sa ozval chichot.
Konečne som sa pomstila,už sa nikdy neprebudí.
Chlapec sa rozhliadol kde je tá zlá čarodejnica,ale nikde ju nevidel,tak sa naklonil nad svojou princeznou svojich snov a ako sa na ňu díval,ako tam,leží,tak zistil že nie je mrtvá,ale len spí.Nadklonil sa nad ňu a pobozkal ju na pery,dievča sa zrazu prebralo a usmialo sa na neho on ju celý šťastný zdvihol do náruče a rozkrútil sa s ňou.
Láska vyhrála nad zlom...
Koniec

 Blog
Komentuj
 fotka
scenetiffani  28. 1. 2010 19:31
Výborné
 fotka
whataboutsusan  14. 4. 2010 13:09
akoze moderna je tym ze si povedala ze nechodila na aristokraticku skolu ale na strednu? mhmmm uzasne naozaj plne dovtipu
 fotka
moncici777  24. 7. 2010 12:45
moderna je ze je z modernej doby a ne zo stredoveku...
Napíš svoj komentár