14.06.2011

Zaujmavy nadpis co? xD Predvcerom som mala taky zvlastny sen, ze som stale bludila po krajine a nemala som kam ist. Smutne je ze vcera som opustila svoje hniezdecko a podstate uz nemam trvaly domov (jedine ze by som isla do Norska). Ale v tom sne som bola akoby bludiaca dusa a nevedela som kam vobec patrim, ked som sa nad tym zamyslela tak sa vlastne tak aj citim v skutocnom zivote. Je to ako ked sa ma niekto opyta v ktorej krajine mi bolo lepsie. Na tuto otazku nikdy neviem odpovedat.

Kazdy krat ked sa vraciam na Ukrajinu je to ako keby som presla casovym strojom. Byvam v dedine kde chodievam dva kilometre do studne aby som natahala vodu, nemame splachovacie vecko a sprcha je tak tiez vonku, musis prebehnut cez cely dvor aby si sa dostal do domu. Kuchyna sa nachadza v druhej budove---teda u babky je to tak a kazdy den stravime 4 hodine na kilometrovej zahrade, o 8mej vecer idem pre kravicku. No ktore storocie by ste typli? Pravda je taka ze toto je v 21st (ale mame obchod co je otvoreny 24h a to ani na slovensko som nevidela okrem tesca xD ). Ale stale sa tam rada vraciam, je tam moja rodina. Vzdy ked som tam vsade sa mi premietaju spomienky a je to akoby sa cas spomalil. A je to tak! Ty ludia byvaju uplne inym zivotom, nikam sa neponahlaju a vsetci su uvolneny. Nemaju vela peniazi a vobec im to neprekaza dokazu vychutnat zivot aj bez nich. Vsetko co potrebujes je rodina.

Ked som bola v Kanade, prezila som tam vela rokov. Chodila som tam do skoly od 1-eho rocnika a v podstate tam vznikali aj zaklady mojej osobnosti. Naucila som sa tam mnoho a hlavne multikulturalny rozvoj ktory je v niektorych europskych krajinach dost potlacani a odsudeny. Povedala by som ze sa tam v skole viacej ucia ako sa predierat zivot ako iba si pisat poznamky a pekne sa to biflit. Taktiez je tam uzasny system, kazda hodina je ina, ty nepises poznamky ale akoby ste mali kazdu hodinu prezentaciu. Su tam sutaze, projekty a vyleti. Kazdy sa v tom zapaja lebo ich to bavi. Nepamatam si den kedy som si povedala ze nechcem ist do skoly. Mozno to som bola iba ja ale ani mojich kamaratou som nepocula sa stazovat na tento system. Urcite existuju aj skoly ktore to take dobre nemali ale v tomto blogu chcem hlavne prebrat vlastne zazitky.

Konecne sme na Slovensku. Depresia. A to nevtipkujem, ja som vazne mala depresie, prvy rok som nemala ziadnych priatelov lebo som nevedela absolutne po slovensky a rodicia boli zaneprazdneny s nasim penzionom a restauraciou. Druhy rok uz som si nasla kamaratky ale stale to nebolo najlepsie, musela som zvladnut monitor a naucit sa slovencinu za 2 roky co nebolo take jednoduche a este zvladat vsetky mozne predmety s matematikou, kde som nechapala otazke nie este vypracovat nejaku odpoved. o.o Na stastie som to celkom uspesne zvladla a odisla som do Bratislavy na strednu skolu. Stredna skola bola najlepsia vec co sa mi kedy stala, spoznala som super ludi, zacala som zase zit zivot a aj ked samotna skola bola onicom az tak mi to nevadilo lebo som mohla stravit cas so super ludmi.

Teraz my povedzte, kde je najlepsie? V lete sa stahujem do Norska a verim, ze aj tam zazijem mnoho uzasnych veci. Mozno jedneho dna predsa len najdem krajinu v ktorej budem sa chciet usadit ale zatial chcem nadialej cestovat.

 Blog
Komentuj
 fotka
ardonaiel  14. 6. 2011 13:53
Veľmi pekným spôsobom je to napísané a ten nadpis s obrázkom je originálny, aspoň tu na Birdz.sk 3hviezdičky už máš isté odomňa, ešte prečítam dielko.
 fotka
ardonaiel  14. 6. 2011 14:01
Za 2roky slovenčinu? fúú, to potom klobúk dolu a v texte je trošku cítiť, že to nepísal slovák ale aj tak sa mi to lepšie čítalo ako niektoré blogy "Slovákov"



PS: Nech sa ti darí.
 fotka
flyleaf  14. 6. 2011 14:48
máš zaujímavý život
 fotka
pomponchan  14. 6. 2011 22:48
@ardonaiel dakujem, mne az tak o nejaku slavu na birdzy nejde ja len pisem co ma napadne xD nie som nejaky uzasny bloger xD



no za 2 roky a to som sa dost natrapila



ja som si myslela ze je to dost citit ale tak som rada ze nie som az taka zla xD



@flyleaf dakujem ale podla mna kazdy ma zaujmavy zivot svojim sposobom
 fotka
flussica  17. 6. 2011 16:34
Aha, uz viem, preco som nic nepisala. Lebo stastnu cestu uz som Ti popriala.
 fotka
pomponchan  17. 6. 2011 20:12
@flussica na nic lepsie si nedosla? :/
 fotka
flussica  17. 6. 2011 20:18
Nemozes donutit cloveka hovorit, ked nema slov.
 fotka
pomponchan  18. 6. 2011 07:35
@flussica aha takze tak malo pre teba znamenam???!!! v____v
 fotka
flussica  18. 6. 2011 13:36
Nie - to slova pre mna tak malo znamenali vcera .
10 
 fotka
pomponchan  20. 6. 2011 20:41
@flussica myslis moje slova? sak pockaj neposlem ti list z ukrajiny
11 
 fotka
flussica  20. 6. 2011 20:45
Dufam, ze uz si ho aspon pisat zacala, nech mas viac ujmy z toho .

PS: A ZASE si vztahovacna ! NEmyslim len Tvoje slova.
12 
 fotka
pomponchan  20. 6. 2011 20:54
@flussica



no asi dnes zacnem ak teda na to budem mat naladu >



PS: prepac ze si to myslim lebo predsa len ten komentar sa nachadza pod mojim blogom a myslim ze komentare by mali byt k teme ale ked na tom trvas.



Dnes na opekacku som si spravila tu slavnu grilovanu papriku natretou olivovym olejom s cesnacikom, solou a korenim o ktorej som ti rozpravala na prechadza. A tak mi bolo luto ze nebolo viacej lebo som si dala jednu a babku druhu. No neskorej po opekacke som na stole nasla dalsie dve papriky a ja babke ze ved sme si to mohli este opiect keby som vedela ze este mame! A ona ze mne ta jedna stacila a totalne ma ignorovala, ako ju nemohlo s toho napadnut ze JA by som si ju aj dala!? T___T
13 
 fotka
flussica  20. 6. 2011 21:03
(No, a Alina zase sedi za tym pocitacom a za internetom.. vies co, chod si pozriet telku !) No dobre, koniec babko-manie. Telefon mas ?



Lenze ten komentar nebol zaprve spontanny a za druhe uz vlastne nadvazoval na nieco celkom ine, lenze ja nemozem za to, ze riesis veci, co isli dalej rozoberat uz aj v spravach, este stale verejne .



..no a znovu! Pozri sa - co ma Tvoje barbekjú s tym, ze este pred tyzdnom si napr. bola bezdomovec ? ..a chutilo?

(Juch, ale inac, z tych Tvojich receptov nemozem . Sa na tom vzdy smejem aj v telefone, ked volas a zrazu len.. "No a dneska som si varila take zemiaciky a nacistila som cibulku najprv..."

OK, takze tento komentar uz je total out of topic, ale OK, zas si predstav: O 10 rokov uz zabudnes aj heslo aj vsetko na svoj ucet, ale zrazu Ti zijde na um, ze sa ides pozriet a zaspominat si na Birdz. A otvoris si blogy a uvidis vsetko toto a budes len pobavene citat a tesit sa, ze si to predsalen riesila verejne a teraz sa k tomu mozes vracat, aj ked uz sem davno ako uzivatel nechodis .

A toto bol klinec odvecovosti, ale aby sme to uplne oceresnickovali...



Bananova pasteka! Iba tak.
14 
 fotka
pomponchan  23. 6. 2011 11:24
@flussica vies ze uz som aj zabudla na tuto konverzacie preto mi tvoja pol stranova uvaha nedavala zmysel xD



ale tak fajn



hmmm inak ty si mi nezdvihala telefon! > Ty ignorant jeden! A bol to posledny den co som mohla s tebou pokecat.



A musela si moje meno zverejnit co? Ja tomu nechapem Zuzka hlavne ze sa ti stale snazis zachovat svoju identitu. >



neviem vadilo mi ze pri inych si sa zapajala s dlhymi komentarmi a teraz nic.



A co chces, aspon som schopna nieco uvarit na rozdiel od teba a salat sa nepocita, ani pomazanky a ani obycajne zemiaky. :/



No vidis, bude srande nemusis vsetko brat tak vazne!



Boze tak sa mi chce spat, akurat cakam vo Lvove na stanici kde som zistila ze mi vlak nejde 12:30 ale 14:39 no pekne rozdiel co? T____T Ale uz chcem byt vo vlaku a cakat na vecer aby som si lahla a uz len o 4 rano sa zobudim a za pol hodiny vystupujem. v___v krasne co? ufff toto cestovanie nie je sranda hlavne ked kazdy od teba chce peniaze a ty ich musis odhanat.



Bananova pasteka? Ja mam banany v taske ale tento krat su hore xD
15 
 fotka
flussica  23. 6. 2011 17:06
Polstranova? Neprehanaj ..



Ale ved som si zapla druheho operatora a uz si nezavolala. Tak..?



Ale coby, dost ludi vie moje meno. Kym nevytrubis adresu, nenastves ma .

..ozaj, ozaj, pocuvaj! Ja uz asi tiez nebudem na Slovensku, najblizsie mesiace. Takze ak mi planujes nap. ten list, tak uz potom jedine do CR, ale tam budem vlastne az o dva tyzdne, takze mas casuuu.. adresu Ti potom dam, ked to bude aktualne, OK ?



Na dobre veci sa dobre zvyka, co..



No, o vareni by sme mohli polemizovat, ale nakolko by sa nase nazory zrejme uplne nezhodovali, nerada by som sa k tej teme priblizovala - hadat sa cez internet je trapne. Ak chces, pridi sa pohadat osobne !



Tu vetu s vaznostou nechapem - ved som ani v tom komentari nemala co pisat vazne .



V podstate len dve hodinky..

Ale si rada, ze si prec z Kosic, nie? Tak sa furt nestazuj .

Koho musis odhanat O_o? Preco by po Tebe mal chciet kazdy peniaze? Akoze, kym nema pistol, tak v pohode, nie?



Jeeej, ten Tvoj banan v Zline.. unforgetable experience XD.

(No ale stacilo by, tieto spomienky si setrime do listu.)



Ale akoze.. uz mi odp. v sprave, lebo uvedomujes si, ze tymto dost zahlcujeme MB (=moj Birdz) niektorym osobam, ktore mame v priateloch?
Napíš svoj komentár