Cítim sa ako vysmädnutý bádateľ, ktorý sa ponára hlbšie do pralesa, aby našiel prameň tajomnej rieky. Pretože bez pomoci, bez kompasu, bez dobrej rady som sa stratila.
Všeličo mi ešte nie je jasné. V mojom živote ostali rozľahlé miesta ponorené v tieni. Mám z nich strach. Čo ak znovu zablúdim v tme?
Ťažko znášam pohľady iných, uhýbam sa pred nimi. Mám pocit, že do mňa vidia, čítajú v mojom srdci a posmievajú sa mi. Búrim sa proti tomu, chcela by som, aby sa o mne dozvedeli len to, čo im sama prezradím.
Včera sa objavila iskierka, ktorá do mojej tmy priviedla trochu svetla. A dodala mi chuť pokračovať v ceste. To svetlo to bolo vždy, len som naň zabudla.
Skutoční priatelia sú ako miazga v strome. Tá miazga, ktorá strom živý, ale ukáže sa, až keď vytečie zo zlomenej vetvy. Je dobré máť pri sebe človeka, ktorý sa na nič nepýta a nespôsobuje väčšiu bolesť v otvorenej rane. Takýto človek nepotrebuje slová a sám vycíti moje myšlienky.
V prvom momente ma to poburovalo a pokorovalo. Cítila som sa ako človek, ktorého proti jeho vôli vyzliekli pred niekym cudzím.
Teraz sa z toho teším, je fajn mať pri sebe ľudí, ktorí nepotrebujú slová, stačí im, že sú so mnou.
Niet nad priateľov! Prinášajú radosť, ktorá sa na mňa preniesla ako jar, ktorá prichádza po dlhej zime.

 Blog
Komentuj
 fotka
janulka3112  10. 9. 2008 16:23
chápem čo si tým chcela povedať... ako som minule spomínala, zlé časy pominú ak im dovolíš opustiť ťa. Len rozprávaj, nechaj sa počúvať a uvidíš, že na druhý deň ako sa zobudíš, bude po problémoch...
 fotka
kaira07  13. 9. 2008 12:56
priateľ je niekto pred kým je možné nahlas myslieť..vysloviť čokoľvek, čo by sme pred inými nemohli...nechať myšlienkam voľný priebeh

je to niekto, kto ti zaspieva pieseň tvojho srdca, keď ty sám zabudneš slová

niekto s kým preberieš všetky možné i nemožné témy, navzájom vyslovíte svoje myšlienky a tajomstvá, navzájoms a smejete a rozumiete si už pri pohľade na seba úplne bez slov
Napíš svoj komentár