Po včerajších správach mi bolo Bratislavčanov ľúto. Celé dni ťažko pracujú, zarábajú veľké peniaze, žijú na vyššej úrovni ako ľudia na východe a ešte toto sa im stane. Neskutočné niečo.
Napadlo 5 - 10 cm snehu. A nikto im o tom dopredu nepovedal. Cestári nestíhali odhŕňať sneh, "profesionálni" vodiči si nestíhali meniť letné pneu za zimné, no hotová kalamita. Začal som uvažovať nad tým, že nepošlem euro na Haiti ale Bratislave. Veď je to naše hlavné mesto a zaslúži si pomoc od nás. Čo by sme robili keby sa naši skromný, čestný a usilovne pracujúci politici nemohli dostať do práce. Začali by štrajkovať a čo by sme bez nich robili. =:c) Ale to som už odbočil od témy.

My na východe musíme byť len ticho. Nemáme robotu, platy máme asi tretinové a ešte aj ten sneh nám niekto iný vezme. Keby som veril na babku Perinbabku, tak by som uvažoval nad tým, že dostala od štátu nejaké lukratívne pozemky, zopár tisíc z európskych fondov a nejakého utečenca. Lenže toto tak nieje.

A na záver dnešná predpoveď počasia hlási, že bude opäť padať sneh, a hlavne na západnom slovensku. Tak dnes to bude už o niečo lepšie, lebo blaváci už budú možno pripravený. A keď nie, tak aspoň budú mať polovicu večerných správ.

 Blog
Komentuj
 fotka
jaro1991  22. 1. 2010 10:01
statni zamesnanci maju vsade na Slovensku priblizne rovnaky platy... ale mas 100 percentnu pravdu, ked povies, ze by bolo treba este viac podporit vychod... A s tym snehom v Bratislave staci poprasok, a je kalamita...
 fotka
tomas  22. 1. 2010 10:03
Poslať euro na pomoc zimou skúšaných Bratislavčanov DD
 fotka
artusios  22. 1. 2010 10:52
Radím Ti nepozerať správy, ktoré nemajú úroveň. Keďže sa asi nič zaujímavé nedeje, novinári si vyberajú najtrápnejšie témy. Však zavolaj ich do Hummého a poukazuj im tam zaujímavé témy na reportáž a možno dostaneš aj nejaký honorár.
 fotka
lululi  22. 1. 2010 10:56
ja verím na babku Perinbabku, hlavne na opitého Jakubka, čo čobí zlotu

dobrý článok, pobavil ma
 fotka
ygor  22. 1. 2010 10:59
Ej, veru, vychod vs zapad.... take clanky nemaju uroven.... a kalamitu mas vsade, v Brne je napr tiez kalamita a bolo asi 5cm snehu....

Navyse sa mi lubi tvoja pedstava, ako si v BA ludia ziju na vyssej urovni... na vyssej urovni si mozes zit kdekolvek, ak sa o to posnazis



btw, Blava hovoria sedlaci
 fotka
siss  22. 1. 2010 11:16
podla mna dobre napísane, vystižne...a to som z BA..presne som sa nad tým pozastavila, že načo to dávajú do správ, že Bratislavčanom trvala cesta do práce o hodinu dlhšie... celovečerná téma...
 fotka
ratsanares  22. 1. 2010 11:47
aspon niekto kto s nami suciti... dakujem ti ze to chapes
 fotka
zlaigica  22. 1. 2010 11:49
co tak to je dost haluz pravda trocha sneh a hned to bolo v pici z 15 min cesty som mal hodinovu.
 fotka
arugad  22. 1. 2010 12:08
neviem či si myslíš že v Bratislave sa žije ľahšie ako na východe, ale ak áno si ťažko na omyle. že zarábame veľké peniaze? panebože takýto komplex z Bratislavy...



a k tomu snehu. hlavné mesto Bratislava, metropola Slovenska má dopravné problémy a ranné zápchy i bez jebnutého snehu. keď nasneží, cestári nestíhajú (tentokrát odhŕňali celú noc) a bez ohľadu na zimné letné gumy sa tvoria zápchy ešte väčšie. takisto tendenčne ako ty predpokladáš, že je to kvôli tomu že si ,,blaváci neprezuli pneumatiky" ja zas tendenčne predpokladám že je to kvôli sedlákom čo nevedia jazdiť po meste a nevedia sa hýbať v hustej premávke z čoho zákonite vytvárajú zápchy.



a áno keď nám pošlete pár eur budeme vám vďační i keď vyžiť z toho ťažko vyžijeme, ale aspoň by to bol konečne znak spolupatričnosti čo je rozhodne lepšie než doterajšia závistlivá zakomplexovanosť z celého západu.



a btw. Blava hovoria sedláci
10 
 fotka
peto662  22. 1. 2010 12:10
ygor- ja som nerozoberal temu vychod a zapad, ja som vravel iba o tom ake maju problemy so snehom bratislavcania. a nemas pravdu ze na vyssej urovni sa da zit vsade. keby si zil tu na vychode, videl by si kolko ludi sa snazi zit lepsie,ale nemaju na to podmienky. podmienky su dolezite.ak ta da zamestnavatel iba minimalnu mzdu, a v meste je 20 pracovnych miest, tak nic ine neurobis...ale to vy v blave nepochopite. pekny den
11 
 fotka
hajzelodkosti  22. 1. 2010 12:19
platy máme asi tretinové - moze byt, ale pamataj, ze aj najom, ceny za potraviny mate minimalne o tretinu lacnejsie. Takze porovnas ako co?



Po druhe, sneh z ciest by sa mal odpratavat automaticky pokail sa nemylim. U vas to tiez takto funguje? Npadane sneh, autobus ide o 50% poamlsie, ludia meskaju do prace, zapchy a tak a vas to nesere? Ci?



A ticho je iba ten co nema co povedat. Prid zit do bratislavy, kde je ludi y vychodu ako nasnezenich. Najprv frflete a potom sem pridete zit a potom, ked tu uz zijete tak velebite vychod. Viete vy vobec co chcete? (hovorim vseobecne a neznamena tto, ze vsetci su taky).
12 
 fotka
galinka  22. 1. 2010 16:48
a) Zapamätajte si konečne že Blava je rieka, nie mesto.



b) Ak to bolo v televízií, sťažuj sa na televíziu, nie na Bratislavu... Bratislavčania si kvôli snehu pofrflú, dlhšie si posedia v aute/autobuse ale nikdy som nemala pocit, že by z toho robili nejaké veľké haló... Kalamity tu sú rok čo rok, každý rok sa ráta s tým, že prvý sneh po dlhšej dobe bude znamenať katastrofálny stav už tak katastrofálnej dopravy v meste...



c) Problémy so snehom nebývajú len v Bratislave... Niekde za noc nasneží tak, že sa ľudia nedostanú z domov, niekde tak, že si ráno nemôžu nájsť v tom snehu auto, nieto ešte sa s ním dostať na cestu a niekde (napr. v Bratislave) sa to prejaví na doprave...



d) Že by si ľudia v Bratislave žili na vyššej úrovni som tiež nepostrehla... či majú Bratislavčania vyššie platy neviem, ale som si istá, že prevažná väčšina vecí v Bratislave je slušne predražená... (možno priamo úmerne k tým vyšším platom)
13 
 fotka
dieromantic  22. 1. 2010 17:07
ako kapem fakt z toho článku ,=D =D
14 
 fotka
dieromantic  22. 1. 2010 17:15
lebo to bolo vtipné
15 
 fotka
dieromantic  22. 1. 2010 17:23
ale oni asi nechápu takému ironickému humoru,že si robíš srandu z toho aká je to katastrofa ,teda to oni tam vždy v správach trapošia s tým ,a ešte tá poznámka že radšej pošleš euro do blavy ako na haiti,ako no konec =D
16 
 fotka
ayreen  23. 1. 2010 00:07
si predstav, že som v BA v pondelok ráno cestou NA SKÚŠKU, keď mi cesta autom do mesta trvala HODINU a POL a hrozilo, že ju fakt nestihnem(pre zápchy a sneh a výpadky trolejbusov, ktoré všade odstavovali) nadávala ako pohan a ver mi, že by to tak bolo či by sa to stalo v BA alebo v Humennom.



a nechápem tieto divné postoje k BA...
17 
 fotka
luc.ka  23. 1. 2010 00:42
dospej, čo-to pocestuj, a keď nič, aspoň sleduj, ako to vo svete funguje. potom môžeš i tak miniatúrne slovensko rozdeľovať a porovnávať.



garantujem ti, že keď absolvuješ prvé dva body, tak pochopíš, že slovensko je rovnaké, či na východe, či na západe.



dobrú noc.
18 
 fotka
luc.ka  23. 1. 2010 00:50
a ešte ti spravím jednu láskavosť. nás v bratislave zvyknú učiť, že v nominatíve množného čísla a v prídavných menách píše mäkké i. ale k vám táto reforma ešte asi nedorazila. nevadí, môžeš byť prvý, ktorý tento trend na východe začne realizovať.



a keby @ygor žil na východe, to by si videl ten život na úrovni
19 
 fotka
jaja0607  23. 1. 2010 22:24
@ luc.ka xD neuražaj vychod hej... nahodou vieme kde sa piše ake y i ale nie stale každemu vijde xD
20 
 fotka
jaja0607  23. 1. 2010 22:24
Inač chvalim autora xD zabil si riadne xD
21 
 fotka
vladkyna  24. 1. 2010 20:15
Ludia vy ste nejakí nasraní, veď to bola len mierna irónia, nie urážanie a hanobenie Bratislavy preboha, dajte si pohov. Chalan neuráža ani vás, ani Bratislavu, proste mal len chuť napísať svoj postoj, a čo?
22 
 fotka
ihavenoname  26. 11. 2010 18:01
Bratislavčania teda šoféry aut majú problém aj keď prší nie too ešte keď trochu napadne sneh veď to by moji spolužiaaci ani do školy& nemohli dojsť

inak dobrý blog
Napíš svoj komentár