Rozhodla som sa s vami podeliť o moje „kuchárske umenie“
Keďže je v jednom nemenovanom diskontnom potravinovom reťazci „Týždeň Mexiko“ vybrala som sa na nákup. Milujem mexické jedlo a v Spojených štátoch Amerických (no dobre v USA) som sa naučila jeho veľmi jednoduchú, no chutnú prípravu.
Tak dajme sa do toho.
Budete potrebovať:
tortillu – mexickú placku akejkoľvek veľkosti, pšeničnú/kukuričnú to je jedno
black beans / chilli beans alebo proste fazule z konzervy na čo sa hrajú?
nachos – mmmm to sú tie chutné chipsy ako sider, veď predsa príloha musí byť
dip – či už syrový/ rajčinový to je podľa chuti (cheese dip je úplne naj!)
ryžu – myslím že to vysvetlivku nepotrebuje
syr – akýkoľvek, u mňa to je gouda
Teraz nasleduje veľmi zložitá príprava, teda príprava ryže. Tá sa ako jediná musí variť ale to zvládnete. Budeme jej potrebovať veľmi málo tak za malú šálku (dolejeme 1/12 šálky vody) a uvaríme, neprevaríme pokiaľ sa dá. Zatiaľ si zohrejeme fazule, ja som mala fazule aj s kukuricou ktorá sa vždy všade hodí.
Následne potrieme tortillu trochou omáčky z fazúľ (aby ryža neutekala), dáme asi za lyžičku ryži, dve lyžičky fazúľ a posypeme syrom. Ak sa vám to zdá málo kľudne si pridajte ale ja mám rada chuť tortilly. Následuje mikrovlnka (ako sa to slovo píše???).
Dip si dáme do misky, tak primerané množstvo a spolu s naplnenou tortillou zohrejeme na 20sec. len aby sa syr roztopil a tortilla zmäkla.
nemam ani sajnu ako by som to uvarila andy ale tomas si kupil v tom nemenovanom potravinovom retazci tortily tak nam to mozes prist zajtra uvarit, dobre? cakam ta
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.