V tomto článku sa pokúsim načrtnúť svoj pohľad na to čo nás ako EU čaká.. Tak poďme nato. Snáď všetci vieme čo nás do tejto sitúacie dostalo a dostaneme sa tam zas hoci nie v najbližších rokch ale budeme su troška na to počkať.. Momentálne problémy krajín PIIGS nahrávajú do karát veľkým hráčom na menovom trhu ktorý získavajú na neistote ktorú sa sami snažia rozdúchavať.

Čo je veľmi jednodché v dnešnej politcickej situácii u nás v EU, kedže nejednotná hospodárska a ďaňová politika oslabuje samotnú EU aj ked sa snaží vyzerať ako silný superštát. No občania zaodpovedných krajín ako Nemecko alebo Fínsko musia doplácať na nie tak už disciplnovaných bratov ako Gréci a Portugalci. Ďalší problém je že ekonomiky týchto krajín ponúkajú výrobky alebo služby s nízkou pridanou hodnotou ako sezónna turistika alebo pestovanie a zber ovocia... otázkou zostáva čo po tom ako sa skončí sezona od mája do októbra ???.

Odpoveďou je že potom sa nedeje nič respektíve veľmi málo a preto ste si mohli všimnúť že cez leto pracujú celé rodiny v mnohých zamestnaniach aby mali financie na obdobie mimo sezónu.

Zaťiaľ čo v krajinách ako Nemecko vznikly produkty ktoré pozná celý svet ako Porsche, Maybach, Bosh. Toto je jeden z hlavných problémov ktoré možeme pozorovať. A i vďaka tomu sme dnes tak kde sme . Ale ak sa obyvatelia krajín PIIGS prebudia a stanú sa zodpovednejšími voči sebe i EU možme to spolu prekonať a viesť šťastú budúcnosť..

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár