Nie som dobré dievča? Ale prosím vás. Viem že nie som. Pozastavujete sa nad tým? Tak do toho, ďalej strácajte čas vychovávaním ma, pohoršovaním sa nado mnou. Je mi to jedno. Tak ako väčšina vašich prijebaných "zmysluplných" vyjadrení.
Ako od ženy sa odo mňa čaká že sa budem pekne usmievať, držať hubu a krok a usilovne prikyvovať? Nebudem. Mám svoj názor a za ním si stojím. Nie som feministka. Som žena. Nie hlúpa kreatúra postávajúca po boku svojho partnera predstierajúca úsmev.
Som vulgárna? Komu to vadí? Neverím že preto niekto nemôže spávať. Tak sa do toho neserte. Čo na srdci to na jazyku. Nebudem sa predsa pretvarovať. Keď mám nutkanie zahrešiť si, tak si zahreším. Keď to potrebujem dať na papier, dám. A som žena a ženám to nepristane. Neposerem sa z toho.
Prečo sa odo mňa čaká vždy len jedno a to isté? Mariana dobre vyzeraj, Mariana pekne sa usmievaj, Mariana ....
Ženské povinnosti? Len toto? Len hrať ozdobu? Nie!
Možno sa to niekomu nepáči. Je to môj život. Nie váš.
Nebudem nikoho hračka. Nikto si so mnou nebude robiť čo chce. Nie som doplnok. Nikto ma nebude ojebávať.

Ja odmietam! počúvať ako sa mám správať a ako nie. Možno si myslíte že som sedlák. Tak si myslite. Aj tak o mne prd viete.
Nedávajte mi lekcie vhodného správania pre ženu. Aj ženy majú nejaké práva.
A že o mne hovoria že som rebel? Neviem. Nepovažujem sa za rebela. Iba.. ak sa mi niečo nepáči poviem to na plnú hubu. Nebudem vážiť slová, lebo niekomu sa nepáči ako sa vyjadrujem. Nebudem skákať ako pískate. Ak sa mi chce poslať niekoho do piče pošlem ho.
Nie som "jemná víla" ... aké majú ľudia najradšej. Lebo ženám to pristane. Žena má byť jemné a nežné stvorenie. Och áno.

A čo že exnem pollitrové pivo? A čo je na tom že viem zvárať? A hlavne, kde je problém že si bez problémov zanadávam? Ja viem prečo .... Lebo som ženská.
Nie som z doby kamennej. Ani z čias keď ženy boli hovno.
A prečo keď muž podvedie je to v poriadku a keď žena tak je to už problém?
Prečo ak muž povie že pretiahol X žien je frajer a ak žena povie že ju pretiahlo X chlapov hneď je za kurvu?

Prečo?? Vysvetlíte mi to niekto? Prečo sa mám správať podľa vašich "nepísaných pravidiel" kde nepatria hrubé slová.
Nie som z tých prijebaných báb čo bežne stretávam v meste. Čo sedia oproti mne na lavičke a riešia ktorá s kým niečo mala a aké má dnes hrozné vlasy. Z tých čo keď ide okolo pekný chalan začnú sa chichotať ako jebnuté. A milo sa usmievajú a polohlasom sa rozprávajú . Je to hanba ženskému pohlaviu. Také vymleté mozgy.
Som vulgárna a mám fakt neumytú papuľu. A odmietam byť jednou zo sladkých dievčatiek....

 Blog
Komentuj
 fotka
surreal  28. 5. 2010 23:25
Ale no, žena dnes už nemusí byť len "ozdoba", ono to často súvisí s jej IQ a sebaúctou, či si takú nálepku na seba nechá nalepiť ... A puberta je puberta. Aj ja som mala v trinástich slepačiu éru a dnes na to spomínam skôr žartovne , lebo veď ... evolúcia . sála mi z toho dosť taká ...horkosť? alebo ja neviem. Taká až by som povedala zbytočná nasratosť . "Nie hlúpa kreatúra postávajúca po boku svojho partnera predstierajúca úsmev." - ono to silne závisí od spoločnosti, v ktorej sa pohybuješ. Ak je to naozaj takáto spoločnosť, tak hľadaj inú - ver mi, nie všade to tak je a ja osobne som sa s tým stretla možno jedine v Smotánke (veľký dôraz na to, že to bolo len nejakou tragickou náhodou, keď som popri bežiacej telke prechádzala na záchod ). A to s tým preťahovaním a predsudkami, to je skutočne smutné a je to dôkazom pozostatkov stariny, ktorej sme sa (a my Slováci OBZVLÁŠŤ) ešte nestihli úplne zbaviť. čiže zhrniem to takto, že s podstatou vlastne súhlasím, ale mám pocit, že to berieš príliš k srdcu a príliš tomu dovolíš, aby ti to dvíhalo tlak. A možno trochu aj zveličuješ...
 fotka
pstrosica  28. 5. 2010 23:26
Nechcem tu vôbec moralizovať ani mudrovať, ale tiež som mala podobne obdobie. preco by zena nemohla toto a hento... ?Kaslat na vsetkych, nie som hlupa pipina, ani krotka poslusna trubka? - To mi viac-menej zostalo. ale skrotla som, dost som skrotla.
 fotka
hajzelodkosti  28. 5. 2010 23:26
spravne číčo a ty vies zvarat? ty kks inak vies co som ta ucil? Lesson 4
 fotka
pstrosica  28. 5. 2010 23:29
@surreal spomen erzu judiniovu to sadlo...
 fotka
darkkizz  28. 5. 2010 23:29
@hajzelodkosti áno Murko viem .... hej a to bolo ktoré slovíčko ?? :
 fotka
kosmiklove  28. 5. 2010 23:44
zacinas mi niekoho pripominat
 fotka
darkkizz  28. 5. 2010 23:45
@kosmiklove viem koho myslíš tak to si rovno môžeš podať ruky ešte s jedným užívateľom
 fotka
kosmiklove  28. 5. 2010 23:48
@darkkizz s kym?
 fotka
prodigy1  28. 5. 2010 23:48
Ty si vulgarna sedlaňa tak ja som hodny farmar ktory hlada žensku
10 
 fotka
darkkizz  28. 5. 2010 23:49
@kosmiklove tak s jedným čo mu tiež niekoho pripomínam
11 
 fotka
darkkizz  28. 5. 2010 23:51
@prodigy1 ty si farmár hej?
12 
 fotka
prodigy1  28. 5. 2010 23:52
@darkkizz v uvodzovkach
13 
 fotka
darkkizz  28. 5. 2010 23:53
@prodigy1 chápem chápem
14 
 fotka
kosmiklove  28. 5. 2010 23:59
@darkkizz nemozes byt konkretna?
15 
 fotka
darkkizz  29. 5. 2010 00:00
@kosmiklove ani nie
16 
 fotka
kosmiklove  29. 5. 2010 00:03
@darkkizz coho sa bojis?
17 
 fotka
darkkizz  29. 5. 2010 00:05
@kosmiklove nebojím sa ničoho, ale nezvyknem takto menovať
18 
 fotka
etelnair  29. 5. 2010 00:41
19 
 fotka
etelnair  29. 5. 2010 02:10
umm...takze..mam pocit ze sa tu miesaju dve veci v tomto blogu... neviem z jakych pomerov vychadzas lebo to znie jak keby si patriarchalne rolnictvo zazila (co asi nie, skor to bude ta prehnana nasratost ale nikto od teba hadam neocakava aby si drzala hubu a krok, prikyvovat partnerovi a usmievat sa atd. tie veci s tou kreaturou jak tam je spomenute... ak ano tak v komente @1 je to spomenute.. a co sa toho tyka si to spomenula asi vsetko, aj to ze zeny maju svoje prava ale akurat sa mi nezda najlepsi sposob ako ich dat najavo to, ze o sebe vykricis do sveta ze si vulgarna sedlana... a tu nejde o to ci to zenam pristane alebo nie... skor ci to pristane vobec ludom lebo ked nejaky clovek zahlasi ze ma neumytu papulu a ma kazdeho v pici a je mu jedno ze sa sprava ako sedlak tak ani nemusim vediet ci je to muz alebo zena lebo si ho zaradim akurat ako sedlaka...skor by som povedal ze u zien je to vacsi nezvyk ale nezda sa mi ze by to bolo na skodu, skor by sa to malo menej tolerovat u muzov ako snazit sa to iste presadit aj u zien... a na druhej strane predsa len tam rozdiel medzi muzmi a zenami je a to ze bude zena exovat jedno pivo za druhym, v pocte nadavok na vetu predbiehat rytmusa a spravat sa celkovo jak posledny rusky drevorubac z nej urcite uvedomelu emancipovanu a hrdu zenu nespravi... skor sa moze stat ze bude asi takou zenou ako je paviel chlapom xD

a celkovo sa mi to zda fakt trosku take cudne, v komente @1 na konci je to fakt dobre vystihnute... lebo aby si nebola jedna z tych prijebanych ktore si tam spominala este nemusis mat neumytu papulu (xD to slovne spojenie neumyta papula je genialne lebo to presne vystihuje, zvysok pomaly ani netreba citat xD ...vazne ked som to zacal citat ma hned napadlo ci to tam bude niekde pouzite a aj je ...a nastastie sa zeny nedelia len na tieto dve skupiny a jak tak pozeram okolo seba tak ani jednych ani druhych nie je nastastie az tak vela... co tak bojovat v principe za to iste, vediet si presadit svoje ale ako inteligentny clovek (ja sa mam co ozyvat :/) a nenechat si od nikoho srat na hlavu ale zaroven si zachovat prave to co zenu zenou robi ...proste trosku nejaky ten sarm a uroven a tak...a poznam viacej takych zien a urcite vacsi respekt ako k sposobu "aha henten muz nadava, idem aj ja a mam v pici co si cely svet mysli" ... lebo ked zena hrdo vyhlasi o sebe ze je zena a vzapati ze je este aj vulgarna sedlana a ma neumytu papulu tak to vyznie dost blbo....v tomto vidim fakt skor to zvelicovanie a aj trosku tej rebelie
20 
 fotka
etelnair  29. 5. 2010 02:12
ozaj, @kosmiklove ten druhy uzivatel budem asi ja a ak to aj tebe aspon trosku pripomina blogy hajzlaodkosti tak som rad lebo mam este aky taky odhad
21 
 fotka
husky  29. 5. 2010 05:57
uprimny blog od srdca? to mozem
22 
 fotka
periskop59  29. 5. 2010 07:57
Mas pocit, ze nadavky a nevymyta huba ta robia skutocnou emancipovanou zenou, alebo rebelkou? A ked je zenska slusna, no robi si co chce, ma svoj ciel, tak uz je co... trapne dobre dievcatko?

A neviem ci ak niekto povie "do p*ce" je to prejavom rebelstva. Rebel je nieco uplne ine. A nie si jedina zena, ktora chce aby ju brali vazne a neskatulkovali. Ale da sa to aj bez nadavok. Nadavt dokaze kazdy debil.
23 
 fotka
adsy  29. 5. 2010 08:30
výborne napísané a výborne myslené. Gratulujem.
24 
 fotka
darkkizz  29. 5. 2010 08:43
Lesson 4 Murko, FUCKING PEOPLE to si dal
25 
 fotka
darkkizz  29. 5. 2010 08:44
@hajzelodkosti zabudla som ťa menovať
26 
 fotka
darkkizz  29. 5. 2010 08:56
@etelnair Tebe to môže byť tak jedno ako to vyznie. Máš s tým nejaký problém že sa furt rozhorčuješ ako sa správam?? Tak na to kašli. A keď ti to tak straašne pripomína blogy hajzlaodkosti tak OK, možno ich to pripomína? A? Ešte koľkokrát to budem počuť??
27 
 fotka
bonita  29. 5. 2010 09:00
@etelnair a @surreal povedali už skoro všetko čo som aj ja chcela



tiež som na tom bola podobne keď som mala 14 nechcela som sa nikomu podriaďovať a každému som povedala čo si myslím,jasné nenávideli ma,potom som sa naučila, že svoj názor si môžem povedať, ale veľký dôraz sa kladie na to ako ho poviem

život ťa vyformuje a následne ťa to naučí, lebo v dnešnej dobe keď si otvoríš ústa tak môžeš ísť pekne do riti

a uvidíš, že vtedy ti bude jedno, že tu priority alebo česť



inak ten začiatok, tie akože "feministické" reči sedia aj na mňa a kvôli takýmto vyjadreniam ma považujú za feministku pretože nechcem byť len doplnok muža alebo byť na ňom závislá
28 
 fotka
etelnair  29. 5. 2010 10:51
pre mna za mna sa spravaj ako chces ale nepis to pomaly na sposob reklamy kazda piata zena je tyrana -.-

a to ze mi to pripomina blogy hajzla by som nespomenul kebyze sa tu o tom nehovori vyssie
29 
 fotka
etelnair  29. 5. 2010 11:14
a este..ja sa nad tym nerozhorcujem ale pozastavujem lebo nepoznam zrovna vela ludi co o sebe vyhlasuju ze su vulgarni sedlaci ...a ked niekto tuto svoju myslienku este rozpracuje do blogu ktory sa nesie v duchu "Som Vulgárna sedlaňa pretože odmietam byť jedna zo sladkých dievčatiek" tak nech sa necuduje ze mu to dakto aj okomentuje
30 
 fotka
depropex  29. 5. 2010 14:10
neviem či mám zase napíšať niečo čo rozrobí hádku ale...



daj si povedať, raz z toho vyrastieš. Dúfam.



zistíš že je trápne hovoriť o sebe že niesom trapny lebo robím všetko inak ako ostatný a nikoho nepočúvam a robim si čo chcem...



normalny človek si totiž vezme aj z kritiky pozitivum a neignoruje ostatných ... ak niekto z teba chce sladke dievcatko tak sa na neho vyser ale to neznamena že z teba chceme take dievcatko vsetci.
31 
 fotka
panpeterpan  29. 5. 2010 15:15
fakt ma tento blog rozosmial, dik, ze som mal moznost si ho precitat
32 
 fotka
stmortiis  29. 5. 2010 15:29
Vo väčšine vecí som mala rovnaký názor, ale ako idú roky trošku sa mením..Poviem si svoj názor, nepritakávam na všetko..ale už uvažujem nad tým ako ten názor podám..Nadávať nadávam veĺmi a všade ale žena má byť ženou na to nikdy nezabúdam ..hrdou ženou
33 
 fotka
majuri  29. 5. 2010 15:41
toto ma tak strasne pobavilo
34 
 fotka
zemina  29. 5. 2010 16:19
znie to trochu ako pubertiacky vykrik do tmy, ale v podstate suhlasim

.....jednoznace -vyjadrit svoj nazor je uplny zaklad, ale bohuzial v tejto spolocnosti to vela ludia nedokaze... a to je problem nielen zien, ale aj muzov... to uz je vsak asi na inu debatu
35 
 fotka
saddath  29. 5. 2010 16:51
zas si raz niekto myslí,že je výnimočný
36 
 fotka
transplantovana  29. 5. 2010 16:58
ach jo



zvyknem riešiť, aké mám hrozné vlasy, ohováram jak na bežiacom páse a chichocem sa na každej volovine.. to fakt som jedna z davu? ajajaaaaaj, to som asi v peknej riti.
37 
 fotka
marttina  29. 5. 2010 18:30
@saddath

a inak
38 
 fotka
roadkilled  30. 5. 2010 00:36
nadávam, pijem pivo, nenechám si skákať po hlave, vždy poviem čo si myslí a tak ako si to myslím, a každé sladké dievčatko si vedľa mňa v autobuse radšej odsadne...

nikto ma zaiaľ za ,,vulgárnu sedlaňu" nepovažoval, a nikdy by som sa tak nenazvala, a môžem ti zodpovedne povedať, že by som sa cítila urazená, keby si to o mne niekto myslel...pretože pod pojmom vulgárna sedlaňa sa mi zjaví obraz primitívky a nie ,,rebelky"
39 
 fotka
kokinka  30. 5. 2010 02:14
tak to znam
Napíš svoj komentár