Nepýtam sa teraz konkrétne na seba, ale keď si dám dva ibajginy (ibuprofeny) naraz zaberú rýchlejšie ako len jeden? Či jeden bude mať rovnakú silu a treba len počkať?
@levicok To je síce pravda, ale netreba sa nimi zbytočne napchávať..
Šak čo, bolí ma hlava, dám si ibalgin, dám si dva....A keď budeš takto konať vždy tak sa potom nečuduj, keď budeš mať bolesti a ibalgin ti už nezaberie..
Ja si ho dávam len v krajných prípadoch keď už nič iné nepomáha...Väčšinou sa stačí napiť minerálky, prejsť na čerstvom vzduchu alebo oddýchnuť
@levicok Nepreháňaj. Ak si niekedy zažil (čo Ti nikdy neprajem zažiť) migrenózne stavy, tak vieš, že človek často vyvráti všetky lieky, čo doposiaľ zobral.
Ibalgin je jediný liek, čo mi v takýchto stavoch ako-tak zaberá (aj keď pomerne krátkodobo) a ja som vďačná za každú chvíľu, kedy ma hlava nebolí do tej miery, že sa nemôžem nadýchnuť.
A zároveň netvrdím, že po dobu 12 hodín sa sústavne napchávam nejakým sajrajtom. Naozaj neviem, medzi akými riadkami si tento fakt vyčítal.
ja riesim bolest zo zasady prirodne... dam si par slukov a ono to prejde ale napr segra ked ma kramy tak ona si dava 2x 400ibalgin a zapija to s wiskey a vravi ze to je jedine co jej pomaha
@mrnesmely suhlasim.. ja tiez kym nie je naozaj zle, tak riesim problemy radsej prirodnou cestou.. samozrejme najde sa len malo lekarov, ktori okrem tabletiek naordinuju aj nejaky ten cesnak, ci bylinky..
Btw zakladna prevencia proti bolesti hlavy je dostatocny prisun tekutin. A z rastlin je na bolest vseobecne dobra napriklad Medovka Lekarska, ci Majoran Zahradny..
Tu si kuknite ucinky jednotlivych rastlin aj ako sa maju podavat a netlacte do seba zbytocne vseliake chemicke sracky, hlavne ked sa to da riesit aj inak
@tommyhot taktiež keď nezaživaš nehovor... Vlastne hovor
Pýtal som sa hlavne kvôli už mojej spomínanej sestre (stačí mi teraz pohlad na ňu), ktorá si dáva dva,ale mne sa to zdá príliš, preto som chcel vediet, či by taky istý účinok nemal aj jeden.
O tekutinach to nie je, a už vôbec nie o bylinkovych čajoch
hm... vy ste nikdy nezažili krámy, kedy sa nielenže nemôžete pohnúť, ale dokonca aj keď sa nehýbete tak to bolí jak hovado... zvýšená teplota môže byť tiež, čiže môže prísť aj bolesť hlavy a absolútna neschopnosť sa sústrediť.. a v takomto stave ísť do školy/práce ? (lebo byť na PNke týžden z každého mesiaca, hm...)
jasné, ani každá baba to takto nezažíva a pravidelne každý mesiac také šialené bolesti mať, tak to asi naozaj nie je až také bežné.. ale mne sa raz za čas zadarí ich mať nie práve najpríjemnejšie a naozaj vtedy nič nechemické ešte nezabralo...
ibalgin nejem, dám si nurofen gelové kapsulky, tie zaberú ihneď - ale viac ako 200vku som nikdy sama neužila, iba vtedy, keď mi ju nanútili v nemocnici.
tiež súhlasím s tým, že na tomto si veľmi rýchlo vybuduješ závislosť a postupne budeš potrebovať čoraz viac na utíšenie bolesti. preto nikdy viac ako 200vku.
@iginkoo ako vies, ze nezazivam? ludia sa idu posrat ked ich trosku boli hlava, ja mavam niekolkokrat do tyzdna takmer anafylakticke soky (neodpadavam ale nemam od toho daleko) kedy som rad, ze sa viem nadychnut aspon na piatykrat a neplacem
a btw nepodcenuj prirodnu liecbu by si sa cudoval co vsetko to dokaze vyliecit teraz mam uz 2 tyzdne zapalene opuchnute hrdlo, ze ledva prehltam a len tak zo srandy som si dal strucik cesnaku a na 2 dni mi uplne odpuchlo.. Keby ma v tom momente napadlo jest ho 2x denne tak som teraz nemusel byt na antibiotikach (to mi aj doktorka povedala)
Viem velmi dobre co je to bolest, ked sa nemozes ani pohnut.. v rodine mame infarkty a ja som slabe srdce zjavne zdedil tiez.. to ale neznamena, ze teraz pri kazdom prde budem do seba tlacit kila tabletiek..
no tak rychlejsie nezaberu urcite. na mnozstve nezalezi, trva to taky isty cas kym sa to dostane do obehu. ale ked si das viac, ucinok bude vacsi. logicky
Bolesť hlavy riešim tak, že si ľahnem, uvarím si nejaký čaj "na pokojnú myseľ", jednoducho oddychujem a potom, ak sa dá, idem na nejakú chvíľku von. Pokiaľ to nepomôže, čo sa často nestáva, šľahnem si max. polovicu paralenu. Ibalgin nemám moc v láske.
@hetfield citla som bakalarku ejdneho borca rozoberal tma to ze vela ludi uziva ibalgin a mysli si ze je neskodný vidia iba to ze "im ulavi od bolesti" ... prirovnával ibalgin 200vku ze ma take toxické ucinky na organizmus ako ked sa da clovek uplne dole (z alkoholu)
@v3nty urcite ze kazdenne uzivanie neni moc dobre ale keby si zazil taku kurevsku bolest zubov jak som zazil ja tak by si do seba hadzal ibalgin jak lentilky
@tommyhot podľa vás Ľudia, čo užijú tabletku, lebo doslova skapinaju od bolesti su ľudské trosky... a ty si hrdina, lebo radšej by si umrel, ako dal do seba niečo chemické.
Pritom mi stačí pozrieť niektoré tvoje posledné fóra, kde sa pýtas na svoje zdravotné problémy - čo to je, pôjdem do nemocnice, aké lieky na to treba, ockovanie mi pomôže? Teraz neviem, kto je tu ten "posero".
Na toto (či skôr na takýchto ľudí celkovo) nemám naladu.
@gwendolyn deci vody a do toho za cajovu lyzicku sody bikarbony, pripadne soli (soda je ucinnejsia) a kloktat niekolkokrat denne. Ale kloktat tak, aby ta az napinalo (nech sa ta voda dostane co najviac do hrdla ako sa len da).. Hlavne to neprehltaj aby si neprisla o oblicky
Cesnak je zaklad, treba sa premoct. Na zmiernenie chuti ho mozes namocit do medu a potom zapit mliekom ak ti vadi ten "smrad". Idealne je ho prekrojit na polovicu a tie prehltnut.. Alebo si ho kludne rozotri na hrianky, postruhaj na langos atd.. Hlavne ho nejedz na lacno a vecer, ako sa hovori "rano liek, vecer jed"
Dalej nakrajaj si platky cibule daj do pohara a zalej trosku vodou.. Daj tam za 2 lyzicky medu, alebo cukru (ja som alergicky na pel, cize to riesim cukrom), niecim prikry a nechaj odstat aspon zo 5 hodin. Potom tu stavu vypi.. Mozes kludne zjest aj tu cibulu, ak si trufas
Aj bazovy caj dost pomaha celkovo pri chripke (na vypotenie).
@tommyhot čo nechemické? snaha bola to najprv len proste predýchať, prípadne rozchodiť (niektorým babám pomáha ísť si zabehať..), ale po pár krokoch som skončila ani neviem ako sediac na zemi, opierajúc sa o stenu a s ešte narastajúcou bolesťou v bruchu.. a áno, pila som všemožné čaje, ktoré by mali pomôcť - a asi tak po polhodine sa dostavil taký účinok, že bolesť sa troška zmiernila.. žiaľ, fakt len troška.
Ale neurazím sa, ak poradíš niečo ďalšie, čo na krámy isto zaberie
@iginkoo ale ja sa nepytam preto, ze sa bojim. Ja sa pytam preto aby som vedel co mam ocakavat, preto aby som vedel ake su skusenosti druhych ludi atd..
A nevymyslaj si, o ockovani som nic nepisal ked uz tak pisal som o vakcine proti alergii bez, ktorej by som tu uz par rokov nebol..
Ak porovnavas zavazne choroby, na ktore sa umiera s nejakou trapnou bolestou hlavy (alebo nejakou inou bolestou nesuvisiacou so zranenim), ktora sa da odstranit dobrym cajom alebo inou prirodnou cestou, tak potom ano, radsej na to nemaj naladu
@nenay idealne je ked si spravis caje z rastlin, pripadne sypane caje.. hentie sackove prdy co predavaju velmi nepomahaju..
Na kramy mozes skusit Rebricek, Rumancek, pripadne Zihlavu ci Medovku.. Pohladaj si tieto rastliny na stranke ktoru som sem hodil ( » www.herbar.net ) tam mas napisane ako ich pripravovat..
A este odporucam pivo Okrem toho, ze je tam alkohol ktory utlmuje bolest, obsahuje vapnik a horcik, ktory taktiez posoby proti bolestiam a krcom.. Dalej obsahuje zelezo, ktore krvacanim stratis hodne.. Vitamin B6, ktory zas udrzuje hladinu progesteronu atd.. Dobre je pocas kramov aj zvysit hladinu drasliku a znova pivo je na to idealne
A este dodam, ze otupovat mozog mozes radsej poldecakom (1 denne ti nijako neuskodi) pripadne poharom vina.. nez tabletkami, ktore ti nicia pecen, ci oblicky...
@tommyhot joj, no ale čo so mnou, keď mi alkohol nechutí? (tým nechcem povedať, že tabletky mi chutia... tie chuť proste nemajú)
a sáčkové čaje už ani poriadne nepoznám, vždy robím sypané... a bolo to čosi na ten spôsob ako si mi napísal teraz. (teda, ono to bola vždy nejaká zmes priamo na ženské bolesti)
@tommyhot ja na tých tvojich forach nič zle nevidím. Ale serie ma že vy si tu dovolíte označiť dovoliť ľudí za doslovne trosky, len preto, lebo užijú jednu posratu tabletku aby sa mohli postaviť z postele a normálne fungovať. Vies čo vôbec znamena pojem *ľudská troska*?
Vakčina bez ktorej by si tu o pár rokov nebol... Tabletka, bez ktorej by sa moja sestra nepostavila na nohy. Ja v tom až taky rozdiel nevidím, prepáč
A uz som ti raz písal, že keď si tu trápnu bolesť kŕamov nikdy neprežil, tak si to nemáš šancu ani predstavit, tak ako si nemáš ani šancu predstavit ženský porod (nie že ja viem, ale aspoň mám pre to pochopenie).
@mrnesmely podľa všetkého nie sme v praveku ale v 21.storočí. Ale doprial by som ti 3 dni takú neznesitelnu bolest, že by si od bolesti nevládal ani plakať, potom by si snáď prestal mať nutkanie označovat tu niekoho za ľudské trosky.
@iqinkoo dopiče mňa týždeň v kuse bolela tak strašne celá papula po vytrhnutí zuba múdrosti, že som ani spať nemohol, ale žiadne blbé tabletky som si nedal. tak nepičuj. buď si chlap alebo sračka.
A rozdiel je v tom, ze tie vakciny ma drzia pri zivote (nie, ze by som nevladal vstat z postele, ale uz by som bol mrtvy) a nepoznam nic, cim by som ich mohol nahradit. Tabletku na bolest nahradis vselicim, len treba najst to prave orechove.. ibalgin spravi akurat to, ze ti otupi mozog (nelieci pricinu) a ako som spominal, ten kludne mozes otupit neskodnym poldecakom domaceho, ked ti tak strasne vadia liecive rastliny.. Btw ked ma bolesti, tak preco neodstrani pricinu?
Kramy som nezazil to mas pravdu, ale metody na zmiernenie bolesti existuju.. Tabletky su vo vacsine pripadov len ludska pohodlnost.. Lenze kazda pohodlnost so sebou nesie aj negativne ucinky..
@nenay nechuti ani mne, ale radsej nebudem fajnovi a pretrpim chut poldecaku (preferujem alpu, ta ma sama o sebe liecive ucinky), ako by som sa mal pomaly ale isto zabijat liekmi..
sypane caje tiez nie su vzdy uplne ono, pretoze z rastlin castokrat potrebujes suseny koren a nie listy, pripadne len vylisovat stavu z cerstvej rastliny atd. Odporucam zajst za nejakou bylinkarkou, pripadne za nejakou 80 rocnou babkou.. Oni maju lieku na vsetko mozne a cudovala by si sa, ale oni skutocne pomahaju..
@tommyhot napísal to nesmely a ty si s ním súhlasil, teda súhlasil si aj s tými ľudskými troskami, tak nabudúce si lepšie premysli, s čím budes súhlasiť ale nemám sa tu s tebou naladu ťahať za slovíčka...
Metódy na zmiernenie existuju - každý prípad je individuálny, mojej sestre este nepomohlo nič okrem tabletiek, čo ma teda robit? A najst príčinu... Lekári sa o to pokúšajú tisícrocie a doteraz nevedia čím to je spôsobené,že pri kramoch niekoho brucho neboli vôbec, niekoho trochu a niekto sa nemoze ani pohnúť.
no ja na blest hlavy neberiem ibalgin ja beriem valetol apolka mi zabera uz pri najsilnejsej bolesti...to u mna je taka ze mi je zle a mam pocit ze sa mi roztriesti hlava ale inak to mam z toho ze pijem malo vody ked nerata polievky tak mozno pol litra mozno aj menej takze aj to mam z toho a tabletky beriem uz len vo velmi krajnom pripade
Keď ste proti všetkému chemickému a proti *zbytočnému* pchaniu tabletiek do seba, tak to ste aj proti HAK? Asi nie, myslim, ale rád si vypočujem aj váš názor na tuto tému
Lebo teraz neviem čo je väcsie zlo, dať si za mesiac dve tabletky ibalginu alebo dlhé roky pravidelne cpat do seba hormony len kvôli niekoho pohodlnosti.
@iqinkoo , PS: už by sme mohli zakopať vojnovú sekeru nie? skrátka máme odlišný názor na lieky. no a čo. niekto fajčí, niekto pije, niekto berie lieky. každý má voláku závislosť. ja napríklad som závislý na hraní hier na PC (niekedy aj 8 hodín denne), ale liečim sa .
@mrnesmely dakedy by som ti priala tie bolesti pri krámoch aby si takéto niečo z úst už nevypustil...
raz keď mama mama videla ako ležím mokrá od potu a mučeníckym výrazom na ksichte tak sa rozplakala, takže to musel byť zrejme pekný pohľad... takže ja ľudská troska vsádzam na tabletky, lebo na čo trpieť keď mi môže byť lepšie....
@mrnesmely , ok my dvaja mier aspoň si neserieš do huby, keďže si teraz napísal, že si aj proti HAK...
Ale tak sa mi zdá, že @tommyhot niekde písal, že proti HAK vôbec nič nemá a zrazu je v tejto diskusii proti všetkému chemickému, to sa mi moc férové nezdá, preto mi to nedalo, aby mi to objasnil
raz na nočnej ma tak začalo boleť rameno, že som skoro plakala. dám si jeden ibáč,nič,druhý nič,tretí nič. tak som si dala dokopy 4 400 a potom jak sa mi dobre robilo.lietala som. ale inak ibáč neznášam, ale to bola taká boleť, že som nemohla.
no dáš si 5 a čo stým...ja som mal takú silnú formu migrény ze som skončil v nemocnici na par týždňov..nezaberali mi žiadne lieky nič...bol som od rana do večera napichnutý na hadičkách aby mi zrieďovali krv..dostaval som enekcie na zriedenie krvy.. mal som ukrutne stavy bolesti a odpadával som furt..vracal som a pálila ma ohromne záha..nebol som schopný prijať žiadnu stravu..proste neprajem nikomu zažiť..som vďačný bohu ze sa mi to už neopakovalo ...
@iginkoo nauc sa poriadne citat. Ja som proti liekom, ktore sa daju nahradit prirodnou formou.. Ak sa nedaju, tak bohuzial. Ja sam berem lieky kazdy den uz niekolko rokov, ked vymyslia nieco neskodne proti alergii na pel, travy, prach a roztoce tak nemam problem vysadit chemiu a nasadit nieco ine..
Btw HAK je najucinnejsia antikoncepcia, i ked je pravda ze som radsej za rozne masticky s podobnou ucinnostou (uz si nespomeniem na nazov), lenze presvedc mlady par, ktoremu sa odmalicka tlaci do hlavy, ze jedine hak alebo kondomy, aby zacali pouzivat nieco ine, menej skodlive... A zas kondom je skor prevencia proti chorobam, nez proti otehotneniu. Ved uz aj tie posrate akoze kvalitne durexy sa trhaju rad za radom..
@tommyhot presvedc mlady pár? včera v noci som si tu z nudy čítal staršie fóra o HAK a tam som čítal aj tvoje príspevky, napríklad
» www.birdz.sk/forum/problem/4... , cela diskusia je zaujímavá (ako by si to bol ochotný priateľke aj zaplatiť len kvôli svojej *pohodlnosti* a pekný je aj príspevok 47, kde si Hak dokonca obhajujes)...
A v tom mi napadlo, že tvrdo tu bojujes proti pár tabletkam ibalginu , ale HAK ten je už úplne v poriadku. Teda pozerás sa na to z toho uhla pohladu, ktorý vyhovuje tebe, tak sa mi zdá. Aj keď je to v podstate jedno, ale nedalo mi to, aby som to po tých tvojich všetkých príspevkov o prírodnej medicíne nespomenul
A to že je to najúčinnejšie proti otehotnemiu - jasne, ale to nie je ospravedlnenie, zvlášť keď existujú nahrady (tuším si mal na mysli pharmatex).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
88 komentov
...myslím, že skôr jednu...
200 beriem dve, 400 stačí jedna, logicky..
No ja väčšinou pijem kávu na bolesť hlavy (nízky tlak).
ibalgin tan ezabije jedine ak ho zies vela
100mg/kg za 12 hodin je este tolko ze ti neublizi
ked si das 400mg/kg za 12 hodin asi sa povracas bude ti zle a budu ta bolet ladviny, Ale nezomries ,..
ibalginom sa na druhy svet nepredavkujes
@levicok tie reakcie, čo opisuješ, sa mne nikdy nedostavili. Takže to je veľmi individuálne.
z ludí sa stáva len banda ufňukancov. vchopte sa!!!!
Šak čo, bolí ma hlava, dám si ibalgin, dám si dva....A keď budeš takto konať vždy tak sa potom nečuduj, keď budeš mať bolesti a ibalgin ti už nezaberie..
Ja si ho dávam len v krajných prípadoch keď už nič iné nepomáha...Väčšinou sa stačí napiť minerálky, prejsť na čerstvom vzduchu alebo oddýchnuť
Good luck
dajme tomu ze vazis 57 kil
Takze mi chces povedat ze si za 12 hodin Zjedla 57 Tabliet ibalgin 400 ?
Ale ja ta kaslem
Ibalgin je jediný liek, čo mi v takýchto stavoch ako-tak zaberá (aj keď pomerne krátkodobo) a ja som vďačná za každú chvíľu, kedy ma hlava nebolí do tej miery, že sa nemôžem nadýchnuť.
A zároveň netvrdím, že po dobu 12 hodín sa sústavne napchávam nejakým sajrajtom. Naozaj neviem, medzi akými riadkami si tento fakt vyčítal.
"@levicok tie reakcie, čo opisuješ, sa mne nikdy nedostavili. Takže to je veľmi individuálne. "
si napisala
Btw zakladna prevencia proti bolesti hlavy je dostatocny prisun tekutin. A z rastlin je na bolest vseobecne dobra napriklad Medovka Lekarska, ci Majoran Zahradny..
Tu si kuknite ucinky jednotlivych rastlin aj ako sa maju podavat a netlacte do seba zbytocne vseliake chemicke sracky, hlavne ked sa to da riesit aj inak
» www.herbar.org
Pýtal som sa hlavne kvôli už mojej spomínanej sestre (stačí mi teraz pohlad na ňu), ktorá si dáva dva,ale mne sa to zdá príliš, preto som chcel vediet, či by taky istý účinok nemal aj jeden.
O tekutinach to nie je, a už vôbec nie o bylinkovych čajoch
Pritom v reálnom živote pravdepodobne stačí, že raz zakašlete a už plačete u doktora.
hm... vy ste nikdy nezažili krámy, kedy sa nielenže nemôžete pohnúť, ale dokonca aj keď sa nehýbete tak to bolí jak hovado... zvýšená teplota môže byť tiež, čiže môže prísť aj bolesť hlavy a absolútna neschopnosť sa sústrediť.. a v takomto stave ísť do školy/práce ? (lebo byť na PNke týžden z každého mesiaca, hm...)
jasné, ani každá baba to takto nezažíva a pravidelne každý mesiac také šialené bolesti mať, tak to asi naozaj nie je až také bežné.. ale mne sa raz za čas zadarí ich mať nie práve najpríjemnejšie a naozaj vtedy nič nechemické ešte nezabralo...
tiež súhlasím s tým, že na tomto si veľmi rýchlo vybuduješ závislosť a postupne budeš potrebovať čoraz viac na utíšenie bolesti. preto nikdy viac ako 200vku.
a btw nepodcenuj prirodnu liecbu by si sa cudoval co vsetko to dokaze vyliecit teraz mam uz 2 tyzdne zapalene opuchnute hrdlo, ze ledva prehltam a len tak zo srandy som si dal strucik cesnaku a na 2 dni mi uplne odpuchlo.. Keby ma v tom momente napadlo jest ho 2x denne tak som teraz nemusel byt na antibiotikach (to mi aj doktorka povedala)
Ja nekupujem, nemavam takmer žiadne bolesti...
Viem velmi dobre co je to bolest, ked sa nemozes ani pohnut.. v rodine mame infarkty a ja som slabe srdce zjavne zdedil tiez.. to ale neznamena, ze teraz pri kazdom prde budem do seba tlacit kila tabletiek..
Pritom mi stačí pozrieť niektoré tvoje posledné fóra, kde sa pýtas na svoje zdravotné problémy - čo to je, pôjdem do nemocnice, aké lieky na to treba, ockovanie mi pomôže? Teraz neviem, kto je tu ten "posero".
Na toto (či skôr na takýchto ľudí celkovo) nemám naladu.
Cesnak je zaklad, treba sa premoct. Na zmiernenie chuti ho mozes namocit do medu a potom zapit mliekom ak ti vadi ten "smrad". Idealne je ho prekrojit na polovicu a tie prehltnut.. Alebo si ho kludne rozotri na hrianky, postruhaj na langos atd.. Hlavne ho nejedz na lacno a vecer, ako sa hovori "rano liek, vecer jed"
Dalej nakrajaj si platky cibule daj do pohara a zalej trosku vodou.. Daj tam za 2 lyzicky medu, alebo cukru (ja som alergicky na pel, cize to riesim cukrom), niecim prikry a nechaj odstat aspon zo 5 hodin. Potom tu stavu vypi.. Mozes kludne zjest aj tu cibulu, ak si trufas
Aj bazovy caj dost pomaha celkovo pri chripke (na vypotenie).
Ale neurazím sa, ak poradíš niečo ďalšie, čo na krámy isto zaberie
A nevymyslaj si, o ockovani som nic nepisal ked uz tak pisal som o vakcine proti alergii bez, ktorej by som tu uz par rokov nebol..
Ak porovnavas zavazne choroby, na ktore sa umiera s nejakou trapnou bolestou hlavy (alebo nejakou inou bolestou nesuvisiacou so zranenim), ktora sa da odstranit dobrym cajom alebo inou prirodnou cestou, tak potom ano, radsej na to nemaj naladu
Na kramy mozes skusit Rebricek, Rumancek, pripadne Zihlavu ci Medovku.. Pohladaj si tieto rastliny na stranke ktoru som sem hodil ( » www.herbar.net ) tam mas napisane ako ich pripravovat..
A este odporucam pivo Okrem toho, ze je tam alkohol ktory utlmuje bolest, obsahuje vapnik a horcik, ktory taktiez posoby proti bolestiam a krcom.. Dalej obsahuje zelezo, ktore krvacanim stratis hodne.. Vitamin B6, ktory zas udrzuje hladinu progesteronu atd.. Dobre je pocas kramov aj zvysit hladinu drasliku a znova pivo je na to idealne
a sáčkové čaje už ani poriadne nepoznám, vždy robím sypané... a bolo to čosi na ten spôsob ako si mi napísal teraz. (teda, ono to bola vždy nejaká zmes priamo na ženské bolesti)
Vakčina bez ktorej by si tu o pár rokov nebol... Tabletka, bez ktorej by sa moja sestra nepostavila na nohy. Ja v tom až taky rozdiel nevidím, prepáč
A uz som ti raz písal, že keď si tu trápnu bolesť kŕamov nikdy neprežil, tak si to nemáš šancu ani predstavit, tak ako si nemáš ani šancu predstavit ženský porod (nie že ja viem, ale aspoň mám pre to pochopenie).
@mrnesmely podľa všetkého nie sme v praveku ale v 21.storočí. Ale doprial by som ti 3 dni takú neznesitelnu bolest, že by si od bolesti nevládal ani plakať, potom by si snáď prestal mať nutkanie označovat tu niekoho za ľudské trosky.
Nie ze o par rokov, ale par rokov..
A rozdiel je v tom, ze tie vakciny ma drzia pri zivote (nie, ze by som nevladal vstat z postele, ale uz by som bol mrtvy) a nepoznam nic, cim by som ich mohol nahradit. Tabletku na bolest nahradis vselicim, len treba najst to prave orechove.. ibalgin spravi akurat to, ze ti otupi mozog (nelieci pricinu) a ako som spominal, ten kludne mozes otupit neskodnym poldecakom domaceho, ked ti tak strasne vadia liecive rastliny.. Btw ked ma bolesti, tak preco neodstrani pricinu?
Kramy som nezazil to mas pravdu, ale metody na zmiernenie bolesti existuju.. Tabletky su vo vacsine pripadov len ludska pohodlnost.. Lenze kazda pohodlnost so sebou nesie aj negativne ucinky..
@nenay nechuti ani mne, ale radsej nebudem fajnovi a pretrpim chut poldecaku (preferujem alpu, ta ma sama o sebe liecive ucinky), ako by som sa mal pomaly ale isto zabijat liekmi..
sypane caje tiez nie su vzdy uplne ono, pretoze z rastlin castokrat potrebujes suseny koren a nie listy, pripadne len vylisovat stavu z cerstvej rastliny atd. Odporucam zajst za nejakou bylinkarkou, pripadne za nejakou 80 rocnou babkou.. Oni maju lieku na vsetko mozne a cudovala by si sa, ale oni skutocne pomahaju..
Metódy na zmiernenie existuju - každý prípad je individuálny, mojej sestre este nepomohlo nič okrem tabletiek, čo ma teda robit? A najst príčinu... Lekári sa o to pokúšajú tisícrocie a doteraz nevedia čím to je spôsobené,že pri kramoch niekoho brucho neboli vôbec, niekoho trochu a niekto sa nemoze ani pohnúť.
1x 400
Keď ste proti všetkému chemickému a proti *zbytočnému* pchaniu tabletiek do seba, tak to ste aj proti HAK? Asi nie, myslim, ale rád si vypočujem aj váš názor na tuto tému
Lebo teraz neviem čo je väcsie zlo, dať si za mesiac dve tabletky ibalginu alebo dlhé roky pravidelne cpat do seba hormony len kvôli niekoho pohodlnosti.
raz keď mama mama videla ako ležím mokrá od potu a mučeníckym výrazom na ksichte tak sa rozplakala, takže to musel byť zrejme pekný pohľad... takže ja ľudská troska vsádzam na tabletky, lebo na čo trpieť keď mi môže byť lepšie....
Ale tak sa mi zdá, že @tommyhot niekde písal, že proti HAK vôbec nič nemá a zrazu je v tejto diskusii proti všetkému chemickému, to sa mi moc férové nezdá, preto mi to nedalo, aby mi to objasnil
Btw HAK je najucinnejsia antikoncepcia, i ked je pravda ze som radsej za rozne masticky s podobnou ucinnostou (uz si nespomeniem na nazov), lenze presvedc mlady par, ktoremu sa odmalicka tlaci do hlavy, ze jedine hak alebo kondomy, aby zacali pouzivat nieco ine, menej skodlive... A zas kondom je skor prevencia proti chorobam, nez proti otehotneniu. Ved uz aj tie posrate akoze kvalitne durexy sa trhaju rad za radom..
» www.birdz.sk/forum/problem/4...
, cela diskusia je zaujímavá (ako by si to bol ochotný priateľke aj zaplatiť len kvôli svojej *pohodlnosti* a pekný je aj príspevok 47, kde si Hak dokonca obhajujes)...
A v tom mi napadlo, že tvrdo tu bojujes proti pár tabletkam ibalginu , ale HAK ten je už úplne v poriadku. Teda pozerás sa na to z toho uhla pohladu, ktorý vyhovuje tebe, tak sa mi zdá. Aj keď je to v podstate jedno, ale nedalo mi to, aby som to po tých tvojich všetkých príspevkov o prírodnej medicíne nespomenul
A to že je to najúčinnejšie proti otehotnemiu - jasne, ale to nie je ospravedlnenie, zvlášť keď existujú nahrady (tuším si mal na mysli pharmatex).
Takže nabudúce buď trosku objektívnejsi