Zajtra píšem písomku z 2.svetovej vojny a môj problém je učebnica dejepisu lebo táto učebnica je hrôza a des. Není prehľadná a je v nej plno prázdnych slov a naozaj sa mi nechcú všetky tieto zbytočnosti čítať. Preto by som vás chcela poprosiť o nejaký výc
začiatok vojny/ vpád do Poľska / napadnutie Sovietov Nemcami /spojenie USA /Sovietov/ "Tábory smrti- odhalenie"/ Koniec vojny v EU- kapitulacia Nemecka/ kapitulacia Japonska po zhodení atomovky (Hirošima/ Nagasaki) víťaztvo spojencov / neskoršie studená vojna a čo ja viem čo ešte také zaujímavé tam bolo asi nič
ešte k tomu čo je napísané vyššie koncetráky, prvý deport zo slovenska, niečo o Pearl Harbor, vylodenie v Normandii, a potom také tie pikošky ako sa Nemci prezlekli za poliakov a zaútočili na svoj vyslielač a tym sa vlastne začala druhá svetová, a hlavne základné dátumy - začiatok, koniec v EU koniec vo svete
Ja som tiez neznasal ucebnice dejepisu a celu tu osnovu. Myslim si ze daleko prehladnejsie a zrozumitelnejsie by bolo keby sa ucili dejiny celej europy chronologicky naraz a nie izolovane dejiny jednotlivych statov. A okrem toho je tam vela bludov. Mnozstvo vynalezov co sa v dejepise pise v skutocnosti vynasli cinania daleko skor.
ale veď O.o no tak... skús zadať "2. svetová vojna" do googla že koľko asi odkazov ti vypľuje... keď sa ti nebude páčiť, skús pridať výrazy ako "stručne" a podobne.
moja odpoveď trvala viac než 3 vyučovacie hodiny a dostal som sa len po rok 1943 a písomky som nemusel písať. A záleží či chce skutočnosť alebo tie bludy ktoré rozpráva náš prezident a západ alebo Ukrajinci o tom že ZSSR napodlo Hitlerovo nemecko a že účasť ZSSR nebola podstatná!!!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
» sk.wikipedia.org/wiki/Druhá_sve...
@20barbi8 np