a vzhľadom na to, že mám večernú smenu, tak aj keby som si nezapálila, tak sa z toho vzduchu tam prefajčím. takže si proste zapálim, aby som z toho dačo mal.
@waagbistritz69 vôbec! nefajčiara beriem ako človeka, ktorý nefajčieva bežne, napr. dnes bude takýchto fajčiacich nefajčiarov viac ako v iné dni, keďže je piatok.
@waagbistritz69 taká otázka — keď niekto pije čaj, ktorý obsahuje kofeín, ktorý možno považovať za návykový, môže sa právom označovať ako člen straight edge kultúry? a keď si niekto príležitostne, asi raz za tri dni, zabafká niečo tabakové, sa môže hrdiť týmto členstvom?
@alpynus podľa mňa nie, aj keď teda neviem, zase čaj nepovažujem za návykový, resp. ja ani kávu, ale viem že niekedy býva, tabakových výrobkov sa ale isto nemôžeš ani dotknúť, a nieeee, neprestávaj s drogami ešte!
@burble no som z tej kávy/čaju zmätený, lebo podľa definície na » en.wikipedia.org/wiki/Straight_e... by sa mohla piť káva a čaj, no zas inde som našiel, že by sa mali vyhýbať káve a čaju; tak teraz neviem.
a neboj neprestávam až tak veľmo, len odkedy mi pošli všetci díleri, tak zisťujem, že mám teraz akési nadprirodzené schopnosti
@burble no napríklad nespím jak lemra 10 hodín denne ale v noci štyri a potom cez deň ešte dve a rýchlejšie rozmýšľam, som pozornejší, krátkodobá pamäť mi šlape a aj v profesii sa mi lepšie darí.
napríklad kompletne celý február som hral poker a vkuse húlil a skončil som break-even a odkedy od apríla popri hraní a vlastne ani inokedy nehúlievam, tak mám jeden z najvyšších winrateov v brandži.
Už som si ráno zapálil a nevedel som že bol svetový deň proti tabaku či čo Ale aj tak mi to je jedno, ako keby to niečo zmenilo? ak niekto fajčí tak deň bez tabaku mu akurát tal pridá na nervozite, nič viac
@alpynus spevák z kapiel minor threat a fugazi a vlastne zakladateľ sXe sa vyjadril jasne
ale vážne, podľa mňa kofeín rozhodne neovplyvňuje vedomie a správanie takým spôsobom ako alkohol a cigarety, ani nijaká závislosť mi na ňom ešte nevznikla aj keď ho okrem kávy, kadejakých limonád a čierneho/zeleného čaju obsahuje aj kakao alebo fazuľa
je to rozdiel musieť si kávu dať každé ráno aby niekto fungoval a dať si ju raz za čas pre chuť s tým že sa ráno zobudí a plnohodnotne funguje.. inak skrz straight-edge.sk sa dá zohnať kvalitná fair trade káva kto chce
a takisto neviem či to neberieš trochu jak mafiu, ja keby som chcel si zabafkať niečo tabakové tak by som si a nikto by mi to nezakazoval lebo to je viacmenej moja vec, takisto ale nie som až taký pokrytec a neradil by som sa ku sXe keď tak
inak čo sa týka vzťahu abstinencie a nefajčiarstva s vegánstvom zo zdravotného hľadiska, tak čo sa týka tabakových výrobkov testovaných na zvieratách to je jasné a alkohol sa často pije aj preto že má schopnosť štiepiť živočíšne tuky, preto napríklad u abstinentov mäsožravov je väčšie riziko infarktu a u vegánov čo veľa pijú je zas možnosť že ich chlast rozožerie zaživa
ale aj z iných hľadísk sa tam dá nájsť paralela že keď je niekto abstinent + nefajčiar + neberie drogy + nekurví sa tak to znamená že sa asi snaží konať podľa svojich zásad bez ohľadu na nejaký pomyselný komfort a k tomu pasuje aj to veg(etari)ánstvo, naopak zase veg(etari)án ak hovorí o zdravotných výhodách svojho stravovania a potom sa na koncerte ožerie a dá 20 žvár, tak čo ja viem, môže to spochybňovať relevantnosť jeho tvrdení
(inak abstinencia, nefajčiarstvo, odpor k drogám a promiskuite nemusí znamenať nutne sXe keďže to je okrem toho aj o spriaznenosti s hardcore/punk muzikou a scénou a ide tam aj o vytvorenie komunity v rámci tej scény)
@grietusha hej no ako opity clovek ma podla mna tak 5 x vacsiu chut na cigaretu ako triezvy, ale zvlastne ze fakt ludia ktori vobec nefajcia ale ked sa opiju tak chcu fajcit
@alpynus v kave a caji je kofein, kofein je psychotropna latka, psychotropna latka je vsetko co ovplyvnuje cinnost mozgu a s toho aj tela. skus vypit tak 4-5 energy drinkov a uvidis ze je to diametralne odlisny stav ako ked nemas v sebe ziadny proste je to kultura ktora opovrhuje akymikolvek psychotropnimi latkami, takze ano nemali by pit ani kavu a caje ktore obsahuju kofein
@waagbistritz69 neovplyvnuje to nie samozrejme ze nie.. ale to iste co pisem vyssie, skus si dat 5 energy drinkov a potom sa ta spytam ci kofein nijako neovplyvnuje vedomie. KOFEIN JE PSYCHOTROPNA LATKA,ovplyvnujuca mozog, vedomie, psychicky a fyzicky stav cloveka..
@alpynus si skureny hraval poker caasto? no neviem ale podla mna na poker potrebujes 100 percentne rozmyslat a na to samozrejme musis mat 100 percentne cisty mozog..
aj ked taky isildur alebo sahmies hraju 48 hodin vkuse tak len hlupak by si myslel ze nesu na kokaine...popripade jeden enrgy drink za druhym
@mrxxx lol my to máme tak že aj kofeín je zdravší ako nacizmus, snáď tu ty nejdeš dávať rozumy čo je a nie je sXe (a necháp ma zle, nie že ja by som mal na to patent iba to podľa mňa nejak vzniklo a každý kto sa k tomu hlási by to mal mať na pamäti alebo to aspoň nenegovať )
a inak vyprával som o kofeíne v malých dávkach, neviem o žiadnom edgerovi ktorý by ho prijímal vo veľkých (celkovo neviem ktorý človek by vypil 5 energeťákov mysliac si že mu to nič neurobí) a takisto ani o žiadnom z tých ktorí ho neprijímajú, že by aj odmietal kakao a fazuľu v ktorých je kofeín tiež
@waagbistritz69 ja sa nehram na ziadneho odbornika, len skratka hovorim ze ked je to o tom ze ziadne psychotropne latky tak pravdepodobne asi ani kofein,ani v malych davkach.. taktiez abstinent je clovek ktory vobec nepije alkohol, aj clovek co si da raz za mesiac 2-3 deci cerveneho vina alebo 2 piva tak nie je abstinent..
Prívrženci Straigh Edge odmietali drogy, ktoré boli neoddeliteľnou súčasťou hardcorepunkovej scény osemdesiatych rokov. Ich základnou myšlienkou bola snaha žiť život bez akoholu, tabaku a iných návykových látok, taktiež vyhýbanie sa častému striedaniu sexuálnych partnerov – promiskuite. Niektorí členovia tohto hnutia rovnako odmietali konzumáciu kofeínu, iní sa stali vegetariánmi alebo vegánmi.
v kazdom pripade 0 alkohol, 0 cigarety,0 drogy.. ten kofein v malych davkach je diskutabilny no..
@mrxxx neviem ako ty ale na mňa kofeín v malých dávkach nemá nijaké psychotropné či skôr zahmlievacie účinky ako pár panákov a ani mi závislosť nespôsobuje ako aktívnym fajčiarom čo sú nervózni jak sviňa keď si chvíľu nezapália
to už potom by som mohol úplne odmietať aj pastu na zuby, mentol, lieky, cukor, hormóny v tele, adrenalín a tak, nech žije totálny asketický hardline kláštor
@mrxxx@54 hej, to je zhruba pravda, šak sú aj edge kids čo odmietajú kofeín úplne (napr. starý fotor Greg Bennick z kapely Trial ktorý to spomenul nedávno v Oblude keď tam mal prednášku v rámci svojho spoken word turné), ja len vravím že to zďaleka nie je pravidlo tak ako ani to veg(etari)ánstvo (napr. v poslednej dobe často počúvam skupinu Slapshot ktorí túto ideu odmietajú až trochu moc extrémne - aj keď ja sám som vegetarián na ceste k vegánstvu
@waagbistritz69 akože je mi jasné, že sxe nie je nejaký ultradogmatický smer prikazujúci toto môžeš a toto nemôžeš; len som sa skrátka jakživ nevedel dopátrať k tomu, ako tí real strejtedžáci pristupujú k mäkším drogám než marihuana. no a z teoretického hľadiska ma zaujímalo, či človek, ktorý povedzme vypije 2 dl fair-trade kávy alebo 5 dl fair-trade zeleného čaju denne sa môže nepokrytecky považovať za člena tejto kultúry.
ešte by som sa rád spýtal, či príležitostné pitie malého množstva piva alebo vína alebo fajčenie tabaku netestovaného na zvieratách sa principiálne odmieta a ešte či príležitostné užitie psychedelík typu lsd či lysohlávky sa principiálne odmieta.
@mrxxx hej hej, dosť často som hrával zhúlený alebo aj mierne pripitý (absinth). akože nehral som nejak extrémne zle, len bol som väčší optimista, než by sa patrilo a taktiež som bol lenivý podrobne rozmýšľať a nájsť si konkrétnejšie informácie o situácii. napríklad keď som niekoho v blind vs blind situácii na BB 3-betol s niečím ako AQo, tak som si síce pozrel jeho fold to 3-bet na SB, ale nepozrel som si, aký má fold to 5-bet a tak som si nemohol pripraviť plán, či v prípade, že ma 4-betne, shovnem alebo foldnem alebo callnem. alebo som ho s tým AQo len bojazlivo callol, čím som si možno odoprel možnosť viac +EV hry.
no a čo sa tých maratónskych sessions týka — sám mávam občas 20-25 hodinové non-stop sessions a trúfam si povedať, že počas nich nehrám zle; takže si myslím, že lepší hráči odo mňa môžu kľudne zvládať aj 30+ hodinové sessions.
@alpynus hádam si sa dopátral že sXe kids sú sXe kids preto lebo chcú byť furt triezvi teda pri plnom vedomí, čo teda zhúlený alebo vytripovaný človek asi nie je
malé množstvo piva - niektorí občas pijú nealkoholické pivo ale tí ktorí sXe chápu aj ako formu politického bojkotu - v tomto prípade hlavne bojkotu tabakového a alkoholového priemyslu principiálne odmietajú aj tento ťah pivárenských korporácií ako zarobiť aj na šoféroch a iných ktorí alko nemôžu ja ho pijem málokedy, ostatné nealkoholické nápoje mi chutia rozhodne viac
víno existuje aj nealkoholické aj keď ho u nás asi nedostať a problém tam môže byť rovnaký čo pri pive a neviem načo to komu je, hádam všetko pozitívne čo obsahuje víno obsahuje aj hrozno a hroznová šťava
tabak netestovaný na zvieratách je síce vhodný pre veg(etari)ánov ale závislosť a iné neduhy spôsobuje asi rovnako ako každý iný
@waagbistritz69 hej hej, to o tom plnom vedomí som sa dočítal. lenže si myslím, že pojem "plné vedomie" je dosť vágny a nerád by som niektoré iné formy vedomia diskriminoval na úkor bežného vedomia. človeku za istých okolností môže také lsd alebo lysohlávky poskytnúť veľmi číre a veľmi plné vedomie (~2 roky som v tomto veľmi aktívne experimentoval, takže trochu tuším, o čom vravím), čo môže byť v long-terme veľmi užitočná záležitosť a tak neviem, či sxe kultúra musí aj tieto veci nevyhnutne principiálne odmietať.
@alpynus no za to dám asi aj ruku do ohňa že neexistujú ludia čo sa považujú za sXe a zároveň berú lysohlávky, LSD apod., ja osobne som to nikdy neskúšal a ani užívanie žiadnych takýchto halucinogénnych látok nemám pri potrebe, načo
@waagbistritz69 tak samozrejme, nie je nevyhnutné skúšať tieto veci, lebo mimo iného sa ten stav vedomia dá dosiahnuť aj bez externalít, no dlhšie to trvá a je to zložitejšie.
ja som s tým začal experimentovať kvôli zvedavosti, potom som na sebe dlhodobo testoval lsd a zistil som kopu zaujímavostí. napríklad som si na jednom online šachovom serveri, kde hrávali najlepší hráči sveta, vytvoril konto s príznačným názvom lsdthinks a hrával som tam jednominutovky (imho najťažšia šachová disciplína) len pod vplyvom lsd. odohral som tam okolo ~1000 partii, dostal som sa medzi top 100 hráčov sveta a s najlepšími šachistami som síce väčšinou prehrával, ale dosť tesne. na druhom konte, kde som nehrával pod vplyvom lsd, mám štatistiky bežného nadpriemerného hráča a určite som nebol ani v prvej tisícke.
ako určite na základe tohto nechcem vravieť, že má človek pod vplyvom lsd plné a čisté vedomie; ale chcem naznačiť, že ten stav mysle nemusí byť nehodnotný.
(ináč, tie partie mám volade na nejakom harddisku uložené a keď si spomeniem, cez leto to nejak spracujem.)
@waagbistritz69 ináč, doteraz neviem, ako mám tie výsledky správne interpretovať, no najviac zmyslu mi dáva teória, že za istých okolností má človek pod vplyvom lsd buď veľmi zrýchlený tok myšlienok alebo veľmi spomalené vnímanie času (čo je v podstate asi to isté) a tak som počas tej minúty prepočítal oveľa viac variánt, robil menej chýb a viac využíval chyby súperov a preto som mohol konkurovať najlepším hráčom sveta; ktorí ma za iných okolností porážajú asi tak s 95% úspešnosťou.
no dosť napiču, že o tom viem až teraz ale vlastne aj keby som o tom vedela, vyšlo to na piatok a ja proste MUSÍM fajčiť, keď som najebaná, takže asi nič
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
68 komentov
ani som nevedela že je beztabakový deň
a ja zas rozdávam inú formu tabaku... . tak ma už prosím takto netagovať
a prečo mám pocit, že ten deň bez tabaku je aspoň raz do mesiaca aby nám kazil svedomie?
za triezva
@waagbistritz69 ty si sXe že?
si straightedgista už?
a neboj neprestávam až tak veľmo, len odkedy mi pošli všetci díleri, tak zisťujem, že mám teraz akési nadprirodzené schopnosti
čo obnášajú tie schopnosti? lebo ja si žiadnych na sebe nevšímam a preto predpokladám že to bude pôsobením iných faktorov.
napríklad kompletne celý február som hral poker a vkuse húlil a skončil som break-even a odkedy od apríla popri hraní a vlastne ani inokedy nehúlievam, tak mám jeden z najvyšších winrateov v brandži.
ale vážne, podľa mňa kofeín rozhodne neovplyvňuje vedomie a správanie takým spôsobom ako alkohol a cigarety, ani nijaká závislosť mi na ňom ešte nevznikla aj keď ho okrem kávy, kadejakých limonád a čierneho/zeleného čaju obsahuje aj kakao alebo fazuľa
je to rozdiel musieť si kávu dať každé ráno aby niekto fungoval a dať si ju raz za čas pre chuť s tým že sa ráno zobudí a plnohodnotne funguje.. inak skrz straight-edge.sk sa dá zohnať kvalitná fair trade káva kto chce
a takisto neviem či to neberieš trochu jak mafiu, ja keby som chcel si zabafkať niečo tabakové tak by som si a nikto by mi to nezakazoval lebo to je viacmenej moja vec, takisto ale nie som až taký pokrytec a neradil by som sa ku sXe keď tak
inak čo sa týka vzťahu abstinencie a nefajčiarstva s vegánstvom zo zdravotného hľadiska, tak čo sa týka tabakových výrobkov testovaných na zvieratách to je jasné a alkohol sa často pije aj preto že má schopnosť štiepiť živočíšne tuky, preto napríklad u abstinentov mäsožravov je väčšie riziko infarktu a u vegánov čo veľa pijú je zas možnosť že ich chlast rozožerie zaživa
ale aj z iných hľadísk sa tam dá nájsť paralela že keď je niekto abstinent + nefajčiar + neberie drogy + nekurví sa tak to znamená že sa asi snaží konať podľa svojich zásad bez ohľadu na nejaký pomyselný komfort a k tomu pasuje aj to veg(etari)ánstvo, naopak zase veg(etari)án ak hovorí o zdravotných výhodách svojho stravovania a potom sa na koncerte ožerie a dá 20 žvár, tak čo ja viem, môže to spochybňovať relevantnosť jeho tvrdení
(inak abstinencia, nefajčiarstvo, odpor k drogám a promiskuite nemusí znamenať nutne sXe keďže to je okrem toho aj o spriaznenosti s hardcore/punk muzikou a scénou a ide tam aj o vytvorenie komunity v rámci tej scény)
aj ked taky isildur alebo sahmies hraju 48 hodin vkuse tak len hlupak by si myslel ze nesu na kokaine...popripade jeden enrgy drink za druhym
a inak vyprával som o kofeíne v malých dávkach, neviem o žiadnom edgerovi ktorý by ho prijímal vo veľkých (celkovo neviem ktorý človek by vypil 5 energeťákov mysliac si že mu to nič neurobí) a takisto ani o žiadnom z tých ktorí ho neprijímajú, že by aj odmietal kakao a fazuľu v ktorých je kofeín tiež
v kazdom pripade 0 alkohol, 0 cigarety,0 drogy.. ten kofein v malych davkach je diskutabilny no..
to už potom by som mohol úplne odmietať aj pastu na zuby, mentol, lieky, cukor, hormóny v tele, adrenalín a tak, nech žije totálny asketický hardline kláštor
ešte by som sa rád spýtal, či príležitostné pitie malého množstva piva alebo vína alebo fajčenie tabaku netestovaného na zvieratách sa principiálne odmieta a ešte či príležitostné užitie psychedelík typu lsd či lysohlávky sa principiálne odmieta.
no a čo sa tých maratónskych sessions týka — sám mávam občas 20-25 hodinové non-stop sessions a trúfam si povedať, že počas nich nehrám zle; takže si myslím, že lepší hráči odo mňa môžu kľudne zvládať aj 30+ hodinové sessions.
malé množstvo piva - niektorí občas pijú nealkoholické pivo ale tí ktorí sXe chápu aj ako formu politického bojkotu - v tomto prípade hlavne bojkotu tabakového a alkoholového priemyslu principiálne odmietajú aj tento ťah pivárenských korporácií ako zarobiť aj na šoféroch a iných ktorí alko nemôžu ja ho pijem málokedy, ostatné nealkoholické nápoje mi chutia rozhodne viac
víno existuje aj nealkoholické aj keď ho u nás asi nedostať a problém tam môže byť rovnaký čo pri pive a neviem načo to komu je, hádam všetko pozitívne čo obsahuje víno obsahuje aj hrozno a hroznová šťava
tabak netestovaný na zvieratách je síce vhodný pre veg(etari)ánov ale závislosť a iné neduhy spôsobuje asi rovnako ako každý iný
neviem; neexistuje náhodou nejaká odnož sxe, ktorá neodmieta rekreačné užívanie psychedelík?
ďakujem za objasnenie alkoholov a tabakov; nemám k tomu pripomienky
ja som s tým začal experimentovať kvôli zvedavosti, potom som na sebe dlhodobo testoval lsd a zistil som kopu zaujímavostí. napríklad som si na jednom online šachovom serveri, kde hrávali najlepší hráči sveta, vytvoril konto s príznačným názvom lsdthinks a hrával som tam jednominutovky (imho najťažšia šachová disciplína) len pod vplyvom lsd. odohral som tam okolo ~1000 partii, dostal som sa medzi top 100 hráčov sveta a s najlepšími šachistami som síce väčšinou prehrával, ale dosť tesne. na druhom konte, kde som nehrával pod vplyvom lsd, mám štatistiky bežného nadpriemerného hráča a určite som nebol ani v prvej tisícke.
ako určite na základe tohto nechcem vravieť, že má človek pod vplyvom lsd plné a čisté vedomie; ale chcem naznačiť, že ten stav mysle nemusí byť nehodnotný.
(ináč, tie partie mám volade na nejakom harddisku uložené a keď si spomeniem, cez leto to nejak spracujem.)
aj stat je dobre pokrytecky v tomto, ze bojuje proti niecomu, co sam predava ô_____ô