@johnny89 ale veď sme NEPRIDALI ŽIADNU NOVÚ FUNKCIU!
Len dve grafické veci:
1. miesto DVOCH MENU na vrchu - je JEDNO SPOLOČNÉ MENU, aby sme sprehľadnili BIRDZ
2. to, čo bolo v ľavom stĺpci - pridávatko stavov, som dal hore, aby sa mi ľavý stĺpec na hlavnej stránke uvolnil, aby som mohol viac propagovať kvalitných bloggerov na hlavnej stránke, ktorá sa trochu upraví, aby tam bolo viac informácií...
dnes som sa po dlhšom čase prihlasil o5 na birdz a reku kukám, že dofrasa už aj tátok stranka ide kopirovať. Jakoby nestačilo, že Pokec je komplet cez kopirák ani písmo sa nepokúšali zmeniť a ten idiot Dubec ešte vyhlási, že Pokec to už mal skôr ako keby už len FB kopírovalo od ich...
Neviem čo je to za mániu vykrádať web Facebooku.. toto sa deje pomaly na každej socialnej sieti. Zatial je to tu ok. Netvrdim, že autori inych webov nemožu nejaký prvok prevziať, alebo sa inšpirovať. Problémom je keď skopírujú takmer všetky prvky (ako Pokec) a ešte ich vydávajú za svoje originalne napady (ako Pokec).
Tá lišta je nepochybne inšpiráciou z FB ale je to iba jeden prvok a celkovo sa web nezmenil a dufam ze sa na FB velmi ani menit nebude lebo tri fejsbuky na slovenskom webe sa asi dost tazko uzivia
Úplne najhoršia vec, podľa mňa, na týchto zmenách je to, že čím ďalej roztrieštuje Birdz.
Ten vraj "neprehľadný" Facebook robí aspoň zmeny logické, lebo musí počítať s tým, že užívateľom stále rastie počet priateľov a aby v tom bol prehľad tak sa menila nástenka alebo upravovali profily, no všetko má aspoň jednotný vzhľad.
Človek si odvykne od chodenia na Birdzu a vždy keď sem príde prečítať si niekoho známeho blog, je to tu iné, ale čo je najlepšie vzhľadovo to nedáva žiaden súvis, lebo všetky prvky su rozhádzané kade-tade. Na každej stránke je inak lišta, inde sa dáva stav, inde vidno priateľov alebo to nevidno vôbec, ako aj nové webky, ktoré sa ešte ani nespustili a už ich treba redesignovať do stavu, aby to bolo zhodné s titulkou alebo inými častami webu.
Teda, povedať napríklad, že Facebook, ktorý používa x tisíc viac ľudí a blondýnok, celkom úspešne, že je neprehľadný oproti Birdzu, je... no... smiešne.
Ale ja o weboch veľa neviem, no keby som vedel, tak toto by mi prišiel ako najhoršií webový prehrešok: Roztrieštiť a znepríjemiť web pri používaní.
Skalní samozrejme ostanú, noví budú mať čím ďalej tým horšie sa prispôsobiť.
Teda, open eyes, nevymýšlať si dôvody prečo je toto dobré alebo sa spoliehať na riťolezský feedback, lebo dôvod "zmenili sme to, aby bolo len jedno menu" je divné podľa mňa.
@trtken nuž neviem, BIRDZ má hornú lištu už rok, len boli dve, a obidve lišty, ktoré EXISTOVALI sa spojili do jednej lišty (ktorá obsahuje funkcie ktoré Facebook v lište hornej NEMÁ), tak nechápem prečo to niekto volá "vykrádanie webu Facebooku".
tá lišta je spojením dvoch líšť (nad menu bola lišta Môj BIRDZ, Blogy, Fórum, Fotoalbumy atď - čiže rubriky) a pod menu bola osobná lišta (štvorček s krížikom na odhlásenie, nick s linkou na webku, počet správ, počet kamarátov online) a tieto dve lišty som dal do jednej.
To vytváranie horných menu je prirodzený trend v dnešných weboch. Sprehľadňuje to a vytvára to viac priestoru pre obsahovú časť. Vlastne spojili sa 2 takmer rovnaké menu do jedného. To že to tak má Facebook neznamená že to všetci teraz kopírujú. Rovnako statusy. Všetci píšu že o tom ako sa kopíruje dizajn a funkcie FB ale nikto sa nezamyslí nad tým že aj FB kopíruje nápady. Napr FB kradne nápady twitteru. Twitter sa ale nepresadil pretože je len v angličtine ak sa nemýlim. Veď aj statusy tu boli skôr ako ako vypukol boom z FB. Ľudia si myslia že napr pokec okopíroval dizajn FB lenže nikto si neuvedomuje že je to vlastne súčasný módny trend tento dizajn. A aj keby sa inšpirovali, je to prirodzené sa inšpirovať u konkurencie
tomas, nehovorim o tej liste navrchu. Ta mi FB velmi neevokuje ani funkciami ani vzhladom. Ale bavim sa o tom prvku co je hned vedla loga - stavovy riadok. To mi FB pripomina. A taktiez hovorim, že pokial je to takto tak mi to nevadi. O vykradaní FB som hovoril v suvislosti s Pokecom a nie Birdzom.
@James144 nebud smiesny prosim ta To, ze poznas facebook par mesiacov neznamena, ze je tu kratsie nez twitter. Twitter este ani neprdel do plienok, ked Facebook pouzivali miliony uzivatelov na celom svete..
@james144 je prirodzene inšpirovať sa u konkurencie ale sposob aky to urobil napriklad Pokec je fakt nechutny. Tak ked uz zrobim nejaku stranku, ktora je skoro rovnaka ako ma konkurencia aspon nebudem tvrdit ze su to vlastne moje napady.Mnozstvo ludi potvrdilo, že stary dizajn Pokecu bol daleko lepsi ako ten novy. Bol taky svojsky a vyhovoval. Ved to bol iba anonymny chat a nie databaza skutocnych ludi. Takymto smerom iba prichadzaju o uzivatelov. Co sa tyka hornej listy ta sa pouzivala davno pred FB akurat ze pre socialne siete bola praktickejsia. Akurat ze tam mohli dat nejaky tool, ktory by drzal listu navrchu stranky aj pri rolovaní dole.
@Tomas Nemám nič proti zmenám... aj tú dnešnú (či včerajšiu? považujem za krok vpred... ale @Mayo má pravdu, fakt by to už chcelo nejaký jednotný vzhľad...
@insomnya ano pokúšam sa polepšiť... napr. starý vrch nebol kompatibilný s novými webkami, tento nový vrch v nových webkách, ktoré už sú, len ich ešte nevidíte už kompatibilný je a aj vám sa bude ľahšie skinovať v CSSku jedno menu, než dve...
@tomas a henta stavova kokotina tam navrchu JE UPLNE ODKOKOTA DANÁ, NEVIEM NA KTORÚ PIČU, EŠTE AJ NEVKUSNE A NEHODIAC SA TAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DAJTE TO DOPIČE!!!!!!!!!!!!!! aj celú tú hornú lištu!!! nech je to tu ako pred troma hodinami do piče!!!!!!!!!!!!!!!! LEBO SI TU AKO KOKOT NA FUCKBOOKU PRIPADÁM!!!!!!!!
ja bi som navrhoval ze nech je moznost prepnut si na "starii" vzhlad a novy. nech si kazdii nastavii ako mu to viac vyhovuje. ved aj pokec dal najprv tie nove (otrasne) rp, a potom pridaly (asi vela ludiii im pisalo) moznost prepnut na stare dobre(ovela lepsiii!!!) rp.
zial, co sa tika tzv. vlastnej tvorby na bridzi, tento zamer, "vdaka" novym pridavanim funkciam upada, a bude dalej podla mna aj upadat. to iste aj z zoznamovanim ludii. snad sa urobia zmeny ktore to dobre nechaju, a tie nove funkcie budu len ako pridavok, vylepsenia, ktore nebude nutne pouzivat.
birdz bol aj tak najlepsi ked tu nebolo tolkoto vela hundrajucich ludi, ked modra nebola modrou ale takou zlto hnedou neviem akou (tou pred 1.7.08) stare dobre casy mi chybaju
keby to tu bolo ako facebook ver tomu že by som tu nebola ani chvíľu.. chvalabohu to tu také nie je... a preto tu chodím veľmi rada.. a okrem toho táto zmena sa mi páči.. ja som za všetko nové..či už dobré alebo nie.. jednoducho všetko sa vyvíja..
úprimne mi je to jedno, ale konečne nejaká zmena, je to prehľadnejšie, no facebook mi to nepripomína, no a ak by náhodou aj pripomínal nie je to jedno ?
@tomas všetky zmeny čo sú tu zatiaľ sú fajn, ale tie "STAVY" hore v strede plus s fotkou tak to sa mi na BIRDZ absolútne nehodí... nieje to náhodou tak že STAVY sú na birdzi len ozaj doplnkovou funkciou a hlavné sú BLOGY, FÓRA a proste veci od užívateľov ?
Je to síce pekné využitie priestoru, neviem ako sa to ostatným ľuďom páči ale ja osobne som proti STAVOM takto v strede. Skôr by mohla vzniknúť anketa či sa to ľuďom páči, alebo nie...
A kam zmizlo čo bolo v hlavnom menu "Čo je nové?" ? To slúžilo na dobrú propagáciu nových vecí...
A aby som len nekritizoval, BIRDZ je stále lepší , kôli svojmu obsahu od užívateľov.. včera som našiel nádherné blogy
šak mi to ani stary stav neukazuje,a čakal som že kedy ho budem mat 1000hodinovy,že si ho vtedy zmenim,no jebem na to,to stavove okno sa tam vobec nehodi, TSky na zlom mieste.... CELE ZLE!
keby sa to aspon dalo vždy všetko prepnut na stary dizajn
Je tu strašne veľa ľudí, ktorí akúkoľvek zmenu prijímajú zle, aj keby bola neviem aká.
Podľa mňa také diskusie napríklad zakladateľa birdzu dosť deprimujú, čo tak zbytočne nekritizovať po polsekunde prihlásania na Birdzi, ale napísať svoj názor na nový vzhlad/funkcie napríklad po týždni, ked ich aj použijete a bude to objektívne.
Mne na birdzi neprekáža že sa neustále mení vzhlad, iba to, že sa tu to zmenila na stránku, kde je asi súťaž o to, kto bude najviac na všetko pi.ovať a to sa netýka len na zmenu dizajnu, ale na všetko, čo sa tu napíše, urobí a podobne. :/
podla mna je to fajn ta lista hore sa len doplnila a zmyzlo toho dost zavadzajuceho stav je stav mal by byt na ociach
@peterkoo v tych dobach sa tu citali viac blogy ako forum niekedy v septembry 08 sa forum rozbehlo a zacali vznikat desiatky diskusii denne
@fxx peterko vravel o casoch pol roka predtym ako si ty sem dosiel uz ked si dosiel ty bolo to ine
casy sa menia nemoze to tu byt rovnake ako pred 4rokmi ludia sa menia doba sa meni deti v 14 sa chodili hrat a bicyklovat teraz chodia pit a fajcit (pripadne aj fetovat tie extremne )
@johnny89 pravda ci ine portaly alebo azet tiez nerobili anketu "chcete zmenu dizajnu na takyto? " a obrazok
nie je to zvykom pokial ja viem sa pytat uzivatelov ci chcu bla bla bla dufam ze si pochopil ze nikde to nefunguje tak leby kazdemu sa paci nieco ine a zmena je zivot takze nechaj tak ako je a zvykni si
videl som novu hlavnu stranku ktora coskoro pribudne a ze tam je ovela vacsi doraz na blogy tvorbu a podobne ze preto to tomas dal prec z laveho stlpca aby mu to tam nezavadzalo uz ju len dofarbuje aby sa vsetkym pacila podlozil som jeden navrh dufam ze snim bude tomas suhlasit a spravi to
@freedomko čiže na hlavnej stránke sa opäť vráti to čo bolo v časti "čo je nové" ?
Ale inak nemám problém si zvyknúť na to čo sú tie stavy tam hore, a je dobré že sa konečne už viacmenej robí jednotný dizajn všetkych sekcií. Akurát si myslím že práve na stavy by som dával na birdzi najmenší dôraz, keďže napríklad také blogy aké sú tu (od mladých ľudí) niesú nikde inkde na slovenskom internete (sú blogy na sme, ale tam je v tom trošku chaos a sú tam poväčšine starší)
Stále sa mení dizajn (minimálne u Masla a hlavnej stránky k horšiemu, na fórum som si zvykla, ale stále musím najprv pár minút hľadať to onô na pridávanie tém), kiežby sa takou rýchlosťou vylepšovali funkcie..
@mayo mas pravdu v jednej veci. Je hlupost menit nieco naco su uzivatelia zvyknuty. Toto byva casto chyba. Ak je uzivatel na nieco zvyknuty to pouzivat a zrazu to niekto zmeni iba preto, ze jemu sa to zda dobre tak tu je problem.
Tvorcovia casto nevedia ako je web uzivatelmi pouzivany a robia si podla seba. Taka pouzitelnost webu tu casto niekomu unika a ide smerom - dizajn, dizajn, dizajn.
Myslim, ze dizajn, ktory ohrozuje pouzitelnost ci pristupnost webu je vopred odsudeny na neuspech. Mozno prehanam a v praxi to az tak nefunguje, ALE...
Mas pravdu mayo, ty nevies nic o weboch najviach zo vsetych tu nieco vie @freedomko
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
Ani nie jasne jeden kopiruje druheho niet co dodat furt to tak bolo a furt to tak je
Len dve grafické veci:
1. miesto DVOCH MENU na vrchu - je JEDNO SPOLOČNÉ MENU, aby sme sprehľadnili BIRDZ
2. to, čo bolo v ľavom stĺpci - pridávatko stavov, som dal hore, aby sa mi ľavý stĺpec na hlavnej stránke uvolnil, aby som mohol viac propagovať kvalitných bloggerov na hlavnej stránke, ktorá sa trochu upraví, aby tam bolo viac informácií...
Tá lišta je nepochybne inšpiráciou z FB ale je to iba jeden prvok a celkovo sa web nezmenil a dufam ze sa na FB velmi ani menit nebude lebo tri fejsbuky na slovenskom webe sa asi dost tazko uzivia
Ten vraj "neprehľadný" Facebook robí aspoň zmeny logické, lebo musí počítať s tým, že užívateľom stále rastie počet priateľov a aby v tom bol prehľad tak sa menila nástenka alebo upravovali profily, no všetko má aspoň jednotný vzhľad.
Človek si odvykne od chodenia na Birdzu a vždy keď sem príde prečítať si niekoho známeho blog, je to tu iné, ale čo je najlepšie vzhľadovo to nedáva žiaden súvis, lebo všetky prvky su rozhádzané kade-tade. Na každej stránke je inak lišta, inde sa dáva stav, inde vidno priateľov alebo to nevidno vôbec, ako aj nové webky, ktoré sa ešte ani nespustili a už ich treba redesignovať do stavu, aby to bolo zhodné s titulkou alebo inými častami webu.
Teda, povedať napríklad, že Facebook, ktorý používa x tisíc viac ľudí a blondýnok, celkom úspešne, že je neprehľadný oproti Birdzu, je... no... smiešne.
Ale ja o weboch veľa neviem, no keby som vedel, tak toto by mi prišiel ako najhoršií webový prehrešok: Roztrieštiť a znepríjemiť web pri používaní.
Skalní samozrejme ostanú, noví budú mať čím ďalej tým horšie sa prispôsobiť.
Teda, open eyes, nevymýšlať si dôvody prečo je toto dobré alebo sa spoliehať na riťolezský feedback, lebo dôvod "zmenili sme to, aby bolo len jedno menu" je divné podľa mňa.
A píšem toto sem, lebo chcem pomôcť.
tá lišta je spojením dvoch líšť (nad menu bola lišta Môj BIRDZ, Blogy, Fórum, Fotoalbumy atď - čiže rubriky) a pod menu bola osobná lišta (štvorček s krížikom na odhlásenie, nick s linkou na webku, počet správ, počet kamarátov online) a tieto dve lišty som dal do jednej.
Zmeny sú prirodzený vývoj v oblasti webu a trendov, mumáci by ešte mohli poďakovať, že vďaka Birdzu potom niesu vyhúkaní, že čo je ten Facebook.
» fwd.etrend.sk/fwd-internet/fa...
dalej sa mi nechce hľadať...
Pokec moc nepoužívam ale teraz sa mi páči oveľa viac ako ten starý.
@tomas a henta stavova kokotina tam navrchu JE UPLNE ODKOKOTA DANÁ, NEVIEM NA KTORÚ PIČU, EŠTE AJ NEVKUSNE A NEHODIAC SA TAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DAJTE TO DOPIČE!!!!!!!!!!!!!! aj celú tú hornú lištu!!! nech je to tu ako pred troma hodinami do piče!!!!!!!!!!!!!!!! LEBO SI TU AKO KOKOT NA FUCKBOOKU PRIPADÁM!!!!!!!!
zial, co sa tika tzv. vlastnej tvorby na bridzi, tento zamer, "vdaka" novym pridavanim funkciam upada, a bude dalej podla mna aj upadat. to iste aj z zoznamovanim ludii. snad sa urobia zmeny ktore to dobre nechaju, a tie nove funkcie budu len ako pridavok, vylepsenia, ktore nebude nutne pouzivat.
Je to síce pekné využitie priestoru, neviem ako sa to ostatným ľuďom páči ale ja osobne som proti STAVOM takto v strede. Skôr by mohla vzniknúť anketa či sa to ľuďom páči, alebo nie...
A kam zmizlo čo bolo v hlavnom menu "Čo je nové?" ? To slúžilo na dobrú propagáciu nových vecí...
A aby som len nekritizoval, BIRDZ je stále lepší , kôli svojmu obsahu od užívateľov.. včera som našiel nádherné blogy
Lebo mne sa to teda absolutne nepači...
a @peterkoo hej,stare časy tu už nikdy nebudu
keby sa to aspon dalo vždy všetko prepnut na stary dizajn
Podľa mňa také diskusie napríklad zakladateľa birdzu dosť deprimujú, čo tak zbytočne nekritizovať po polsekunde prihlásania na Birdzi, ale napísať svoj názor na nový vzhlad/funkcie napríklad po týždni, ked ich aj použijete a bude to objektívne.
Mne na birdzi neprekáža že sa neustále mení vzhlad, iba to, že sa tu to zmenila na stránku, kde je asi súťaž o to, kto bude najviac na všetko pi.ovať a to sa netýka len na zmenu dizajnu, ale na všetko, čo sa tu napíše, urobí a podobne. :/
@peterkoo v tych dobach sa tu citali viac blogy ako forum niekedy v septembry 08 sa forum rozbehlo a zacali vznikat desiatky diskusii denne
@fxx peterko vravel o casoch pol roka predtym ako si ty sem dosiel uz ked si dosiel ty bolo to ine
casy sa menia nemoze to tu byt rovnake ako pred 4rokmi ludia sa menia doba sa meni deti v 14 sa chodili hrat a bicyklovat teraz chodia pit a fajcit (pripadne aj fetovat tie extremne )
@johnny89 pravda ci ine portaly alebo azet tiez nerobili anketu "chcete zmenu dizajnu na takyto? " a obrazok
nie je to zvykom pokial ja viem sa pytat uzivatelov ci chcu bla bla bla dufam ze si pochopil ze nikde to nefunguje tak leby kazdemu sa paci nieco ine a zmena je zivot takze nechaj tak ako je a zvykni si
Ale inak nemám problém si zvyknúť na to čo sú tie stavy tam hore, a je dobré že sa konečne už viacmenej robí jednotný dizajn všetkych sekcií. Akurát si myslím že práve na stavy by som dával na birdzi najmenší dôraz, keďže napríklad také blogy aké sú tu (od mladých ľudí) niesú nikde inkde na slovenskom internete (sú blogy na sme, ale tam je v tom trošku chaos a sú tam poväčšine starší)
PREČ STAVY Z HLAVNEJ OBRAZOVKY !!
nechaj sa prekvapit co bude ako bude a ked bude nove napis tomasovi do odkazovacu ze je to krasne a bud rad coskoro bude vsetko
Tvorcovia casto nevedia ako je web uzivatelmi pouzivany a robia si podla seba. Taka pouzitelnost webu tu casto niekomu unika a ide smerom - dizajn, dizajn, dizajn.
Myslim, ze dizajn, ktory ohrozuje pouzitelnost ci pristupnost webu je vopred odsudeny na neuspech. Mozno prehanam a v praxi to az tak nefunguje, ALE...
Mas pravdu mayo, ty nevies nic o weboch najviach zo vsetych tu nieco vie @freedomko