určite neber auto na lízing.. a keď ho budeš obzerať určite si všimneš že tam nebudeš mať koberčeky alebo niečo bude polamané a gumy možno ani nedostaneš.. a priprav si cca 110 za čistenie vozidla o ktorých ti doteraz nikto nič nepovedal. a tá výmena vozidla do 7 dní je sprostosť.. ibažeby si neprešla 100 km.. sú to svine čo k tomu..
tak vies ake su nato nazory,napriek tomu tam chces kupit auto a zároven sa dalej pytas na tie názory....chápeš tvoju logiku? lebo ja nie
Napíšem ti to čo ti povie kazdy.... AAAuto ojebavaju najviac jak sa da ,no novinka? Asi nie,ale aj tak si nedáš povedat a kupis to tam,lebo inak by si nad ty uz ani nerozmyslala,ked poznáš názory
Fakt dpč je tažké si zohnať človeka na to aby ti doniesol z nemecka auto o tretinu lacnejšie v super stave? ?? A to auto pôjde jak lusk a minimálne dodatočné náklady?
Na slovensku ta len odrbu
@2 chcem rady a nie názory, vieš, zas keby ojebali úplne každého tak už asi nefungujú, preto budem rada ak mi niekto povie čomu sa fakt vyhnúť a čo môže byť v pohode...
@1 chcem auto v hotovosti určite lol čistenie vozidla dobre no,ďakujem
to ze si trafila kkta cez netove bazare je len smola.
ak budes kupovat od bazaru a od AAA obzvlast (aka koktavy) tak sa ojebet uz istotne. Cez net sa ojebes len mozno.
to ze ti to preda koktavy jebko neznamena ze papiere budu v poriadku , to vobec.
len pekne spat na internetove bazary a hladaj nieco normalne za normalne sumy. dufam ze nechces kupit audi A6 2012 za 5000€ a nech to ma idealne len do 100.000 nabehane
@erjedna dobre,so súkromnými inzerátmi mám zlú skúsenosť
s bazarmi majú zlé skúsenosti ostatní
na nové auto nemám
nepoznám nikoho kto by mi ho doviezol zo hraničia
z kadial mám teda kúpiť auto?
@depropex hatchback napr. peugeot 206,307, vw polo atď všetko toto som našla na nete do 2000-2500 jasné, že sú to staršie autá ale mne to na pár rokov úplne stačí.
autobazar.eu si pozri..poznám pár ľudí čo s tamadiaľ kúpilo a neľutujú , samozrejme je možnosť zlej kúpy. Inak , aaaauto som veľa krát počul aj od ľudí čo tam robili že stáčajú kilometre .. dokonca predávajú aj búrané auta ktoré prelakujú. Osobne by som nikdy nekúpil auto z akéhokoľvek bazáru bez mechanika vedľa mňa (nejakého čo poznám ) . Osobne by som pozrel autobazar eu , našiel auto , zavolal im , opýtal sa naň (či je garažované napr.) a šiel pozrieť. A opýtaj sa toho týpka čo mu budeš volať či mu nebude vadiť ak príde aj tvoj kamarát mechanik pozrieť .. možno ti hned zloží lebo bude vedieť že mechanik príde na to či bolo búrané alebo nejak menené (to som zažil). Fakt , aaaauto by som sa vyhol , našiel si mechanika (alebo aspoň týpka čo sa do aut vyzná viac ako žena) a oslovil súkromnikov čo predávajú. Toť môj názor
@abbey4real sak chod do neakeho poriadneho autoservisu s tym autom co ides kupit bazar/sukromnik/dovezene na diagnostiku a tam ti uz povedia ze ci je to auto suce alebo ci je nieco zle alebo tak stoji to okolo 30e prezretie celeho auta a mas nazor mechanika a nie internetoveho odbornika
@abbey4real a ty odkial vies ci som niekomu poradil alebo nie? sledujes kazdy moj prispevok ci co? v kazdej teme kde bola normálne polozena otázka,alebo téma mala zmysel som reagoval normálne
Ale ked niekto povie,ze vie ake nazory su na AAAuto (a to aj od ludi ,ktorí tam pracovali) ale nariek tomu tam chce to auto kupit tak ho povazujem za idiota a dam mu aj taku odpoved
my sme kúpili už niekoľkokrát autá z bazoša, len treba mať známosti a overiť si všetko, čiže aj majiteľa aj auto. Keď ocino kupuje auto tak pritom mu radí X ľudí z každého smeru, aby bolo všetko v poriadku s aaa máme asi ako každy strašné skúsenosti....
Ale sú rôzne typy ľudí: Jeden, ktorý keď mu povieš nechytaj sa tej pece lebo sa sa popáliš tak to zbytočne neriskuje a počúvne lebo pozná dôsledky. A druhý, keď mu povieš to isté si povie to je blbosť, mne sa nič nestane a skúsi to aj keď bol tisíckrát varovaný.
A je aj extrém(veľa ich je), ktorí sú takí, že sa tej pece chytia znovu a znovu. A vedia ako to bolelo predtým, čo si vytrpeli ale aj tak to spravia.
a to že oni km nestáčajú je somarina...kamoš tam predal forda čo mal nabehané cez 317 tis km. ...zo srandy som tam prišiel o týždeň s dalším kamošom a auto malo cca 240 tis. a bolo v super stave (samozrejme kamarátovi povedal, že je v dezolátnom)
ja som 3x kupil auto cez inzerat od sukromnika a 3x nelutujem, pokial si overis VIN a auto ma celu servisnu historiu tak nevidim v tom problem, ze by bolo pisane na exekuciu a podobne, vsetko sa da zistit a predsa mas kupnu zmluvu s ktorou sa vies branit.
Takže čo si pochopila slečna? Aké ponaučenie si berieš? Všetci chápeme tvojej otázke, len som zvedavý čo nakoniec spravíš a či si si do budúcna zobrala niečo z naších príspevkov. Môžno by som ti vedel dohodiť auto zo zahraničia Len to je chlapík potrebuje vedieť približne aké auto a cenu. Lebo čo máme známeho on aj dedovi doviezol auto z Nemecka 5 rokov dozadu (auto malo 4roky). Auto má teraz 9 rokov, funguje jak hodinky, ani raz sa tam nič nepokazilo a pravidelne ho servisuje. Keď dal naposledy meniť olej tak servisák ho chcel od neho kúpiť. Ale tak možno je to s autami aj o šťastí.Len zatiaľ mám len dobré skúsenosti. Ten istý týpek strýkovi 2 roky zohnal nové Mitsubishi Outlander (rok starý model) z Belgicka za smiešných 20000€ a normálne stálo 25000+€. Chcem len podotknúť, že na Slovensku je to neporovnateľné so zahraničím. U náš ťa chce každý šklbať. Fakt známych sa popýtaj či nevedia o niekom takom možno k cene auta pôjde navyše niečo (prihlásenie zo zahraničia a niečo týpkovi čo ti to donesie) ale zaplatíš menej jak kúpiš na Slovensku a nebudeš ľutovať.
@v3nty Preto treba s rozumom kupovať. A známy tie autá osobne ide vyberať, prehliadne ich a potom sa rozhodne. Je to týpek čo sa tým živí. Je iné ak ide laik kupovať a to je jedno kde preto treba niekoho kto sa vyzná.
@abbey4real rovnako ako Jurito, ani ja nechápem tvoju logiku... a to vôbec, myslím, že sa tu všetci zhodli, že (nebudem robiť tým podvodníkom reklamu menovaním) ..., je to jednoducho skok do jamy levovej... Chápem, že si tvrdohlavá ako baran, ale aspoň sa zamysli nad dôsledkami.
ja osobne som s autami odmalička zžitý, popri práci sa živím reštaurovaním aj dovozom, síce nekupujem autá, aké si menovala ani kupovať nikdy nebudem, poradím ti jednoducho, začni na internete o tom čítať a zapájať sa do rôznych diskusií na fórach, tam aspoň spoznáš ľudí, čo sú v tom doma, trošku sa okrešú tvoje názory a privedieš sa na správnu cestu. :happy:
Moja rada znie: napíš si inzerát resp. zadaj dopyt: Kúpim osobné auto ...to a to... tvoje požiadavky čo všetko chceš, uvidíš kto a s čím sa ti ozve, z toho nie je problém vyfiltrovať zaujímavú ponuku a ak aj potom bude problém, tak radím navštíviť MUDr. Chocholouška.
Na záver.
Orientoval by som sa na nezmar Toyota Corolla alebo Honda Civic, ideálne s LPG. Skús si ich poprípade aspoň vyskúšať.
na aaaauto som pocu iba zle veci, fakt iba zle, tak odporucit it nemozem. a ak si chces kupit auto zo zahranicia tak si v zahranici aj over jeho historiu, hlavne nekupuj na slovensku uz dovezene .... ak sa neda nekupovat....... ved popozeraj si znamosti a kup si to auto s niekym kto sa tomu rozumie alebo si zaplat nejakeho technika, na autach sa strasne ojebava....
@v3nty u Filipa Turka som často býval, asi sa nepoznáme, skôr som v cz, ja som iného názoru vzhľadom na to, že na pohonných hmotách človek jednoducho ušetrí viac ako pri výmene celého motora raz povedzme za 100 000 a viac kilometrov, keď sa jedná o lacné auto, 50 eur na 1000 kilometrov, na servise určite neušetríš pri Corolle alebo podobnej káre bez plynu
dokonca poznám človeka čo je taký šetrílek, že si kúpil za 15 000 kč starý mercedes s piano motorom a tankuje do toho prepálený fritovací olej a nemá ani príhrev toho oleja v zime ani nič, jazda 100 kilometrov ho výjde možno 1 euro
Ahoj, ja som kupoval auto cez AAA auto a mozem povedat, ze mam dobru skusenost. Zobrak som so sebou mechanika, dali sme auto na zdvihak, prezreli ho, previezli sa. Doteraz na nom jazdi moja zena
@abbey4real cauko..nasiel som celkom zaujimave rady, mozno ti pomozu pri rozhodovani..
ODPORÚČANIE NEZÁVISLEJ spotrebiteľskej organizácie SOVA
1. Kupovať ojazdené vozidlá od bazárov, ktoré sú majiteľmi vozidiel, alebo za prítomnosti skutočného majiteľa
2. Vždy kupovať vozidlo jedine na základe podpísanej zmluvy a za prítomnosti skutočného majiteľa
3. Požadovať garanciu vrátenia kúpnej ceny pri zistení nezrovnalostí v právnom pôvode vozidla
4. Požadovať možnosť dôkladnej prehliadky technického stavu vozidla, pretože mnoho drobných predajcov dokáže veľmi dobre maskovať vážne závady
5. Vždy kontrolovať rok výroby, počet najazdených kilometrov a pravosť VIN kódu vozidla
6. Vždy preverovať, či vozidlo nie je v leasingu, zástave, súdnej úschove, atď.
s ackami ma par znamych v pohode skusenosti, najbliozsie by som ich skusil. urcite nedavaj ziadny dovoz, to je to iste ako sa nechat okaslat. pozri ako to ma sova, na zaklade dacoho tak radia.....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
56 komentov
Napíšem ti to čo ti povie kazdy.... AAAuto ojebavaju najviac jak sa da ,no novinka? Asi nie,ale aj tak si nedáš povedat a kupis to tam,lebo inak by si nad ty uz ani nerozmyslala,ked poznáš názory
Na slovensku ta len odrbu
@1 chcem auto v hotovosti určite lol čistenie vozidla dobre no,ďakujem
ak budes kupovat od bazaru a od AAA obzvlast (aka koktavy) tak sa ojebet uz istotne. Cez net sa ojebes len mozno.
to ze ti to preda koktavy jebko neznamena ze papiere budu v poriadku , to vobec.
len pekne spat na internetove bazary a hladaj nieco normalne za normalne sumy. dufam ze nechces kupit audi A6 2012 za 5000€ a nech to ma idealne len do 100.000 nabehane
čo sa týka ceny /stavu atd tak to mám reálne predstavy isto nie nič podobné tomu, čo si uviedol
kup nieco od sukromnika najlepsie, su aj poctive bazare ale tych je strasne malo.
neuvadzas co a za kolko chces kupit.
no zachvilku sa dovali jeden tunajsi odbornik ktory povie ze tu tliapem picoviny a poradi ti nieco preborne a filozoficky podlozene
s bazarmi majú zlé skúsenosti ostatní
na nové auto nemám
nepoznám nikoho kto by mi ho doviezol zo hraničia
z kadial mám teda kúpiť auto?
predstav si, že sa moja momentálna situácia môže o pár mesiacov zmeniť a budem jazdiť aj každý deň wow to je nepredstavitelné že ?
Ale ked niekto povie,ze vie ake nazory su na AAAuto (a to aj od ludi ,ktorí tam pracovali) ale nariek tomu tam chce to auto kupit tak ho povazujem za idiota a dam mu aj taku odpoved
A je aj extrém(veľa ich je), ktorí sú takí, že sa tej pece chytia znovu a znovu. A vedia ako to bolelo predtým, čo si vytrpeli ale aj tak to spravia.
pýtala som sa na nejaké rady, nepovedala som, že zajtra tam idem a kupujem
V BBB si nekupuj ani kavu z automatu .
a to že oni km nestáčajú je somarina...kamoš tam predal forda čo mal nabehané cez 317 tis km. ...zo srandy som tam prišiel o týždeň s dalším kamošom a auto malo cca 240 tis. a bolo v super stave (samozrejme kamarátovi povedal, že je v dezolátnom)
NIKDY NIKDY NIKDY AAA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
odpoviem ti iba jednou vetou:
vyhni sa kupe auta z autobazaru. kup si na vlastnu pasť.
aaaauto isto nie ale to plati o všetkých autobazaroch, ojebu ťa ako maleho chlapca a ešte im budeš vdačný
predaju ti črep v zlatej pozlátke za 5 násob
ahoj budem mať napredaj citroen Xsara 2002 145tisíc poctivé km
Klima ABS servo, palubny pc , 4x airbag spotreba 5litrov poistka 90e
2.0hdi 66kw letné/zimné pneu na elektronoch cherry farba
Pred rokom menené brzdy, terz idem meniť čapy a silenbloky na nápravach. Zadna naprava stojí pekne nevrzga neklepe
Alebo potom 1.6 feldičku cukovatú taktiež clima ABS servo , modernejsie sedaky 2x bag letne/zimne pneu vyvarene lemi kufor spravený na 100%
175tisíc, problematická hlava po GO Jto rkušak čiže vovybave a lepsia povrchova uprava voci hrdzi ... 800euričko ...
a moc v zahraničí odkupené nemáš, aaačko je zlatý svet voči tlstým turkom
Nemecko,rakusko, belgicko sa oplatí kupovať len od sukromných osob, ale tí si zapýtajú viac jak v bazáre
Vacsinou dovezenky autá su burané alebo inak poskodené
Toho by som sa ale vobec nebál, k je to spravené naporiadok a nedaju sa polske diely (čo oravaci robia jak na beziacom páse) tak je to ok ..
A vtej cennovej kategorii co su autá cca 15rokov staré tam nestriekané auto nekupiš
BTW- dnes som robil 2 rocnu fabiu striekane kufrové dvere, prvý majitel on to robiť nedával. Kuknes do výrobných zaznamov a tam opravované dvere
Takže toho by som sa vobec nedržal ...
ked mam dobre zaplatenú lakovčku tak ju spravím pod 280um
Kolko že si ty opravil aut ? dve ? brzdy na felde (hej vieme to tu bolo 25fotiek) a na 306 combi sa len rozcvičuješ ?
Inak máš s AAA pravdu, ono ale hlavne žije z 2-3rocných áut...
A tie 15 rocne kokotiny čo sa tam ocitnú, to je akási medzizastávka cestou na šrotovisko
ja osobne som s autami odmalička zžitý, popri práci sa živím reštaurovaním aj dovozom, síce nekupujem autá, aké si menovala ani kupovať nikdy nebudem, poradím ti jednoducho, začni na internete o tom čítať a zapájať sa do rôznych diskusií na fórach, tam aspoň spoznáš ľudí, čo sú v tom doma, trošku sa okrešú tvoje názory a privedieš sa na správnu cestu. :happy:
Moja rada znie: napíš si inzerát resp. zadaj dopyt: Kúpim osobné auto ...to a to... tvoje požiadavky čo všetko chceš, uvidíš kto a s čím sa ti ozve, z toho nie je problém vyfiltrovať zaujímavú ponuku a ak aj potom bude problém, tak radím navštíviť MUDr. Chocholouška.
Na záver.
Orientoval by som sa na nezmar Toyota Corolla alebo Honda Civic, ideálne s LPG. Skús si ich poprípade aspoň vyskúšať.
Reštauruješ autá? Odkial si ? možno sa poznáme a ani o tom nevieme...
a ak ides na otvaracku do TN v sobotu tak sa vidíme
2.) - plyn do auta nepatrí(ak to nieje aspon 3liter) nech si hovorí kto chce čo chce dojebáva to motor neskutočne
dokonca poznám človeka čo je taký šetrílek, že si kúpil za 15 000 kč starý mercedes s piano motorom a tankuje do toho prepálený fritovací olej a nemá ani príhrev toho oleja v zime ani nič, jazda 100 kilometrov ho výjde možno 1 euro
naštastie poznam prave opačných ludí ...
ODPORÚČANIE NEZÁVISLEJ spotrebiteľskej organizácie SOVA
1. Kupovať ojazdené vozidlá od bazárov, ktoré sú majiteľmi vozidiel, alebo za prítomnosti skutočného majiteľa
2. Vždy kupovať vozidlo jedine na základe podpísanej zmluvy a za prítomnosti skutočného majiteľa
3. Požadovať garanciu vrátenia kúpnej ceny pri zistení nezrovnalostí v právnom pôvode vozidla
4. Požadovať možnosť dôkladnej prehliadky technického stavu vozidla, pretože mnoho drobných predajcov dokáže veľmi dobre maskovať vážne závady
5. Vždy kontrolovať rok výroby, počet najazdených kilometrov a pravosť VIN kódu vozidla
6. Vždy preverovať, či vozidlo nie je v leasingu, zástave, súdnej úschove, atď.