Stvorenie sveta je v Biblii opísané obrazne
A podľa mňa sa človek z opice nevyvinul ale jednoznačne k nej smeruje
+ keby je z opice tak prečo niektoré vo vývoji zastali? Prečo sa zo všetkých nestali ľudia ?
@chlorofyl a ten kto sa vyzná na takú otázku vždy odpovie že je to žvást, lebo je mu jasné že ak sa niekto pýta túto otázku tak je zbytočné snažiť sa mu vysvetliť všetku tú symboliku za tým.
o všetkom sa dá polemizovať.. aj o tom že ked zomrieš "zaspiš" fakt? podla mna človek "nezaspí" určite sa niečo deje..človek ked spí tak je normalnej farby..ale ked umrie je inej
@silvered
"aj o tom že ked zomrieš "zaspiš" fakt? podla mna človek "nezaspí" určite sa niečo deje..človek ked spí tak je normalnej farby..ale ked umrie je inej "
?
a nehovor že "to bol vtip", tomu síce verím, ale to tú vetu vôbec neobhajuje
@silvered to nie je o tom čo si myslím, ale o tom čo je pravda.
a pravda je, že to z čoho sme my a z čoho sú opice, sa nezvykne nazývať opicami, a nebolo by asi tak úplne správne to tak nazývať. ľudoop, keď už, ale aj to už sú druhy PO tom čo sa vývojové vetvy opíc a ľudí rozdelili. konkrétne ten druh kde sa to rozdelenie zvykne datovať nemá nejaký samostatný "hovorový" názov, bohužiaľ.
@jamjuch
1. rajská záhrada -> územie úrodného polmesiaca -> eufrat a tigris, kolíska prvej ľudskej civilizácie alebo možno druhu samotného. každopádne tam niekde, alebo v afrike, nastal ten odštep rodu homo.
2. tmavá pleť -> výsledok prírodnej selekcie, melanín chráni DNA pred UV žiarením a zabraňuje jej poškodeniu, čiže svetlopleťové exempláre umierali skôr a ich genetický kód degradoval, niečo také.
3. po presune do chladnejších pásiem "anomálie" so svetlejšou pleťou mohli prežiť, lebo slabšie UV žiarenie, čiže menšie poškodenie genómu, a taká intenzívna tvorba melanínu je pre organizmus energeticky náročná práca navyše, takže časom vymizla.
@jamjuch
jo, a ešte prečo sa začali sťahovať do vyšších končín - lebo začala končiť doba ľadová, čiže vyššie končiny začali byť obývateľné čo sa týka teplôt, a dokonca vtedajšej forme... "človeka" aj príjemnejšie než ich pôvodné bydliská v rovníkových pásmach (ktoré v tej dobe čerstvo začínali byť niečím na štýl nášho mierneho pásma, to na nich bolo príliš teplé asi).
...čo ma vedie k myšlienke že to neboli ani tak černosi v tom zmysle ako dnes, skôr srstnatí ľudoopi, v oboch pásmach potom postupne strácali srsť, a v tých rovníkových im buď ostala tmavá pigmentácia ktorá bola pod srsťou, alebo sa začala tvoriť ako reakcia na to že ich už pred slnkom nekryla srsť...
...ehm... no jo... tak dajako...zhruba... ... ale pre jednoznačnejšie informácie odporúčam ísť si o tom nájsť niečo z lepších zdrojov
@lepka neviem či neni človek z kolača náhodou.. @midnight tvoja teória je fakt dobra a presvedciva. Takéto témy sú dosť nadlho a aj tak pochybujem ze sa ti to chce vysvetľovať Ak by si hodil nejaký link bol by som ti vďačný, nastudujem si to..
Všetci sme s jednej pra bunky a áno prví ľudia s najväčšou pravdepodobnosťou boli v západnej Afrike a boli čierni.
To musí byť šok pre tých znáckovatelých z vás podaktorých.
@mm47 to si nevieš predstaviť aký to bol šok pre moju matku, ked som jej to povedla, ona je taký malý rasisťáčik tak na mňa nakričala, až som to vzala späť
@mm47 ja to mame furt vravím že ak bude svoje rasistické sklony pri mne prejavovať, že ma už nikdy neuvidí, tak sa trošku ukludní no ae ako obrovský paradox je, že robí v detskom domov, kde sú samí čierni briatia.. tooo jej nevadí nerozumiem O.o
@weasley7
neviem ti dať žiadny konkrétny link, lebo to čo som napísal je tak nejak popamäti zlepenec informácií z niekoľkých dokumentov: o tom prečo sa začali sťahovať prvé ľudské kmene, o tom ako prebiehal koniec poslednej doby ľadovej, o samotnom území úrodného polmesiaca, dačo z tých evolučných... a pochopiteľne sa mi nechce ti hľadať a kompilovať zoznam.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
@sisi092
A podľa mňa sa človek z opice nevyvinul ale jednoznačne k nej smeruje
+ keby je z opice tak prečo niektoré vo vývoji zastali? Prečo sa zo všetkých nestali ľudia ?
@silvered
jasné že je to žvást.
neeeext!
to, že to tak mohlo byť, vôbec neznamená, že to tak aj určite na 100 % bolo. (tým netvrdím, že teória Adama a Evy dáva väčší zmysel, to nedáva)
Na strednej škole by sa zišlo pár hodín evolučnej biológie.
"aj o tom že ked zomrieš "zaspiš" fakt? podla mna človek "nezaspí" určite sa niečo deje..človek ked spí tak je normalnej farby..ale ked umrie je inej "
?
a nehovor že "to bol vtip", tomu síce verím, ale to tú vetu vôbec neobhajuje
@all btw nie, ľudia nevznikli z opíc, opice sú to čo tu žije teraz, opice aj ľudia vznikli zo spoločného predka, to je rozdiel.
a pravda je, že to z čoho sme my a z čoho sú opice, sa nezvykne nazývať opicami, a nebolo by asi tak úplne správne to tak nazývať. ľudoop, keď už, ale aj to už sú druhy PO tom čo sa vývojové vetvy opíc a ľudí rozdelili. konkrétne ten druh kde sa to rozdelenie zvykne datovať nemá nejaký samostatný "hovorový" názov, bohužiaľ.
1. rajská záhrada -> územie úrodného polmesiaca -> eufrat a tigris, kolíska prvej ľudskej civilizácie alebo možno druhu samotného. každopádne tam niekde, alebo v afrike, nastal ten odštep rodu homo.
2. tmavá pleť -> výsledok prírodnej selekcie, melanín chráni DNA pred UV žiarením a zabraňuje jej poškodeniu, čiže svetlopleťové exempláre umierali skôr a ich genetický kód degradoval, niečo také.
3. po presune do chladnejších pásiem "anomálie" so svetlejšou pleťou mohli prežiť, lebo slabšie UV žiarenie, čiže menšie poškodenie genómu, a taká intenzívna tvorba melanínu je pre organizmus energeticky náročná práca navyše, takže časom vymizla.
niečo na ten štýl.
jo, a ešte prečo sa začali sťahovať do vyšších končín - lebo začala končiť doba ľadová, čiže vyššie končiny začali byť obývateľné čo sa týka teplôt, a dokonca vtedajšej forme... "človeka" aj príjemnejšie než ich pôvodné bydliská v rovníkových pásmach (ktoré v tej dobe čerstvo začínali byť niečím na štýl nášho mierneho pásma, to na nich bolo príliš teplé asi).
...čo ma vedie k myšlienke že to neboli ani tak černosi v tom zmysle ako dnes, skôr srstnatí ľudoopi, v oboch pásmach potom postupne strácali srsť, a v tých rovníkových im buď ostala tmavá pigmentácia ktorá bola pod srsťou, alebo sa začala tvoriť ako reakcia na to že ich už pred slnkom nekryla srsť...
...ehm... no jo... tak dajako...zhruba... ... ale pre jednoznačnejšie informácie odporúčam ísť si o tom nájsť niečo z lepších zdrojov
Evolúcia,prispôsobovanie sa prostrediu atď tak vznikly iné rasy...
Človek je z ryby mimochodom
@midnight tvoja teória je fakt dobra a presvedciva. Takéto témy sú dosť nadlho a aj tak pochybujem ze sa ti to chce vysvetľovať Ak by si hodil nejaký link bol by som ti vďačný, nastudujem si to..
To musí byť šok pre tých znáckovatelých z vás podaktorých.
takmer všetko pochádza z morských živočíchov,všetko to začínalo vo vode.
K tým opiciam
neviem ti dať žiadny konkrétny link, lebo to čo som napísal je tak nejak popamäti zlepenec informácií z niekoľkých dokumentov: o tom prečo sa začali sťahovať prvé ľudské kmene, o tom ako prebiehal koniec poslednej doby ľadovej, o samotnom území úrodného polmesiaca, dačo z tých evolučných... a pochopiteľne sa mi nechce ti hľadať a kompilovať zoznam.