Vsetko je to len o zvyku.. Na linuxe mam GIMP 2.4 ,na widlach aj GIMP aj PS CS3, no kedze som na gimp zvyknuty tak vzdy, ked si otvorim PS tak som v nom strateny.
Mozno niekomu viac vyhovuje PS, lenze mne osobne sa nepaci uz len koli tomu, ze kazdy *** (dopln si tam co chces) si tam nahadze milion patsto brushov a mysli si, ze aky je on velky grafik. Ked si pozries rozne prace na deviantart tak minimalne 50% z nich su len same frkanice na jedno kopyto. Zo zasady ked vidim web, kde je co i len jeden splash brush, v momente ho zatvaram. Aj debil vie frkat vselikade po obrazku. V tom umenie nevidim.
Trosku som odbocil od temy, takze este raz, je to len o zvyku a mne viac vyhovuje gimp (ale grafik nie som, takze mi to je v podstate jedno..)
Gimp ? naj vecicka ja som for linux takze moj nejlepsi kamarat photoshop je skor pre tych co chcu robit grafiku vsade ... totis na photoshope vie robit kazdy ale na gimpe ??/ skoro nikdo ......a na gimpe ide robit presne to iste ako na photoshope
Moje skúsenosti z GIPMom ve2mi dobre je to super graficky 2D editor na prvý pohľad vypadá neškodne z par funkciami ale pokiaľ sa nato pozrieš lepšie tak uvidíš že je to fakt parádna vec + ma vlastný skriptovací jazyk a to PS ne aj keď PS je fakt super ja používam obi 2 aj spomínaný Incskape je parádny
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
podla mna je najlepsi PAINT.NET
mozno v niecom este lepsi nez photoshop ale aj gimp je dobra vecicka, na linuxe je nenahraditelny
Mozno niekomu viac vyhovuje PS, lenze mne osobne sa nepaci uz len koli tomu, ze kazdy *** (dopln si tam co chces) si tam nahadze milion patsto brushov a mysli si, ze aky je on velky grafik. Ked si pozries rozne prace na deviantart tak minimalne 50% z nich su len same frkanice na jedno kopyto. Zo zasady ked vidim web, kde je co i len jeden splash brush, v momente ho zatvaram. Aj debil vie frkat vselikade po obrazku. V tom umenie nevidim.
Trosku som odbocil od temy, takze este raz, je to len o zvyku a mne viac vyhovuje gimp (ale grafik nie som, takze mi to je v podstate jedno..)
..podľa mňa sa tam celkom fajn robia veci(retušovanie napr. ..ale človek sa musí hodnú chvíľu povenovať kde čo a ako sa robí..potom je to už v pohode.
zo začiatku bolo ťažké zvyknúť si, lepšie povedané zaučiť sa... ale pomôžu všelijaké tutorialy či už video alebo len napísané.
Je to skvelý program a na to, na čo ho používam mi postačuje.