Chcem sa opýtať čo by mal všetko ovládať grafik? Viem že Photoshop, Illustrator a inDesign(sú už hlavná podmienka) ale musí každý grafik ovládať aj web dizajn a UI/X dizajn. Chcela by som pracovať ako grafička ale všade v ponukách je web dizajn a UI/X...
...Pokiaľ ide o programovanie tak som ľavá a s UI/X dizajnom nemám skúsenosti. V minulosti som skúšala programovať ale mňa to ani trochu nebaví a mám k tomu negatívny vzťah. Viete mi poradiť čo by som mala robiť? Alebo je práca grafika naozaj podmienená v dnešnej dobe tým vedieť naprogramovať niečo. V pohode by som urobila dizajn jeho návrh keď by mi programátor dal rozmery atď(ale potom nech to už on nahodí do toho kódu). Chcela by som pracovať s grafikou ale čo sa týka týchto dvoch(troch) vecí to nie je pre mňa. Ak tu sú grafici vedeli by ste mi dať rady na čo sa zamerať?
Nie som grafik ale tak v prostredi co pracujem vzdy nejaku su.. alebo ich je treba a nie su. Tie podmienky v inzeratoch su casto od HR co nevedia aky je rozdiel medzi Photoshop a skicarom.
Rovnako aj tych nastrojov je vela, napriklad Figma je popularna teraz, Photoshop, Sketch, Illustrator. Mat v tom prehlad a niekde skusit zacat.
@lela96@1 web dizajnom pre grafika sa podla mna nerozumie ovladanie css a pod, ale vediet navrhnut web, ktory by splnal UX pravidla.
Teda aspon ja som sa este nestrwtol s grafikom, ktory by ten web realne kodil.
@majky538 Figmu nepoznám ale už roky robím vo photoshope ale stále si netrúfam seba označiť za experta ako chcú v inzerátoch alebo sama by som sa neoznačila ani za profesionála lebo viem že je to tak rozsiahli program že tam stále človek objavuje nové veci(a viem že jednu vec ide urobiť aj viacerými spôsobmi a každému vyhovuje iný) . A čo sa týka Illustratora s tým som pred nedávnom začala ale v ponuke v inzerátoch nehľadáme seniora/experta grafika....a potom svätá trojica od Adobe úroveň expert. To ma vždy odradí ale tiež si myslím že niekedy tí HR ani nevedia rozdiel mňa najviac baví úprava/rekonštrukcia starých fotografií, logá, bannery, plagáty(zatiaľ to mám len ako koníček ale rada by som sa tomu do budúcna venovala len v meste kde bývam si prácu moc v tomto nenájdem tak hľadám že práca z domu keďže sa mi sťahovať do BA nechce)
@varlatan tak myslím že predstavu návrhu webu by som vedela povedať programátorovi kde čo dať a potom na to urobiť nejaký dizajn a on by to už hodil do kódov, ale niekedy mi príde že ľudia hľadajú aj na internete 2v1
@lela96@4 nenechaj sa odradit, ked som pozeral nejake profily, v US ludia po skole a online kurze/ intershipe pytaju neskutocne peniaze a pracuju v najvacsich firmach... stale sa je co ucit, niekde treba zacat a potom to uz pojde
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
Rovnako aj tych nastrojov je vela, napriklad Figma je popularna teraz, Photoshop, Sketch, Illustrator. Mat v tom prehlad a niekde skusit zacat.
Programovat nepotrebujes vediet, skor nice-to-have.
Zaloz si LinkedIn, skus nejake weby/loga podla seba vytvorit v ramci portfolia.
Kurzy, napriklad Udemy.
Inspiracia ... » dribbble.com/...
Orientoval by som sa na web/app UI/UX design, ak ta to bude bavit tak za par rokov mozes robit remote kde chces a brat par tisic evri.
Teda aspon ja som sa este nestrwtol s grafikom, ktory by ten web realne kodil.