Ja si celkom náročne vyberám svojich kamarátov, aj keď samozrejme im to nedávam vedieť a nevedia, ako sa mojimi kamarátmi stali.
Po prvé, musí to byť človek, ktorý mi rozumie a ktorému ja rozumiem. Musíme sa vedieť porozprávať na väčšinu bežných tém, aj keď nemusíme mať rovnaký názor.
Ďalšia vec je, že kamarátstvo sa tvorí postupne a musí si prejsť istými "skúškami". Napríklad mu poviem niečo osobné (ale nie až tak) a až keď vidím, že to nikomu nepovedal dlhodobejšie, tak mu poviem niečo osobnejšie ...
Musí s tým človekom fungovať komunikácia - neurazí sa, keď mu poviem niečo, čo sa mu nepáči, môžem sa ho opýtať čokoľvek (aj keď nie vždy mi musí odpovedať) a keď mame problém, vieme si ho hneď odkomunikovať bez omáčok a útočenia.
Tých vecí je viac, ale tieto sú asi najpodstatnejšie. A samozrejme potom sa pozerám na to, aké nároky má môj "potenciálny kamarát" na mňa a či mu ich viem splniť. Ak by to mal byť niekto, kto so mnou potrebuje komunikovať denne a keď mu jeden deň neodpíšem urazí sa, alebo mu bude vadiť, že pre mňa nie je dôležitejší ako moje vzdelanie napríklad... tak to by bol celkom problém...
kamarát, aby vedel šoférovať a ja si mohol vypiť koňak, aby bol zručný a vedel aspoň pribiť klinec, vedel sa slušne správa a variť, aby som mohol vychutnávať papanie, mal záľubu v cestovaní, turistike, športe a napokon, aby nežgrianil odo mňa éčka, tak ako množstvo iných, ktorých som musel vykopnúť zo svojho života...
láska nie je o peniazoch, pretvárke a jednostrannom pochopení...
Mal by byť weird, vtipný, lojálny a úprimný.
Nemal by byť pičus a zlý človek.
V podstate na ľahkú a primitívnu identifikáciu dobrého kamaráta využívam prítomnosť ticha. S dobrým kamarátom mi je i dlhšie ticho veľmi príjemné a netrápne.
jednoducho sa musím pri tom človeku cítiť uvoľnene, prirodzene a nemusím si dávať pozor na to čo poviem, vtedy je to tak, ako to má byť @jesusmariajozefee ja ľúúúúúúbim teba ťa!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
.."ja vezmem lopatu a ty vyber miesto na to kam ho zahrabeme "
Po prvé, musí to byť človek, ktorý mi rozumie a ktorému ja rozumiem. Musíme sa vedieť porozprávať na väčšinu bežných tém, aj keď nemusíme mať rovnaký názor.
Ďalšia vec je, že kamarátstvo sa tvorí postupne a musí si prejsť istými "skúškami". Napríklad mu poviem niečo osobné (ale nie až tak) a až keď vidím, že to nikomu nepovedal dlhodobejšie, tak mu poviem niečo osobnejšie ...
Musí s tým človekom fungovať komunikácia - neurazí sa, keď mu poviem niečo, čo sa mu nepáči, môžem sa ho opýtať čokoľvek (aj keď nie vždy mi musí odpovedať) a keď mame problém, vieme si ho hneď odkomunikovať bez omáčok a útočenia.
Tých vecí je viac, ale tieto sú asi najpodstatnejšie. A samozrejme potom sa pozerám na to, aké nároky má môj "potenciálny kamarát" na mňa a či mu ich viem splniť. Ak by to mal byť niekto, kto so mnou potrebuje komunikovať denne a keď mu jeden deň neodpíšem urazí sa, alebo mu bude vadiť, že pre mňa nie je dôležitejší ako moje vzdelanie napríklad... tak to by bol celkom problém...
láska nie je o peniazoch, pretvárke a jednostrannom pochopení...
Nemal by byť pičus a zlý človek.
V podstate na ľahkú a primitívnu identifikáciu dobrého kamaráta využívam prítomnosť ticha. S dobrým kamarátom mi je i dlhšie ticho veľmi príjemné a netrápne.
@agort hej?
@jesusmariajozefee ja ľúúúúúúbim teba ťa!