Ahojte, prosím zahlasujte v ankete a ak máte chviločku času napíšte aj do komentu kolko máte rokov a niečo krátke ak by Vás napadlo. Potrebujem vzorku ludi, ktorí odpovedia, Ďakujem.
Kym viem ze sa to nenarodi do vhodnych socialnych podmienok - tj. vlastny byt minimalne (+ dostatocna fin. rezerva) tak ziadne decko neprichadza v uvahu.
Mám 16 a pol a toto by sa mohlo stať len pod vplyvom veľa veľa omamných látok a musela by som byť vedľa a v momente prítomná len fyzicky (ako inak samozrejme) dobrovoľne by sa nič nekonalo.
Dúfam že môj koment ti veľmi pomohol
Mám 23, o rok končim Mgr stupeň, čiže plány nenaruši a nevadilo by mi to, bola by som rada ale keby to zistim v tejto chvili, že som tehotna, naruši mi to jedine to že o 5 mesiacov by som skakala na koncerte s bruchom
problém by bol ten, že by som nemala nárok na materskú keďže nemám nič odpracované, takže spočiatku by som bola "na obtiaž". ďalší problém - frajer by stál pred dilemou, či študovať ďalej (čo by som mu nerada prekazila) alebo sa vykašľať na svoje plány a postarať sa o nás...
v každom prípade, urobila by som všetko pre to, aby počiatočné problémy boli len dočasné a aby bolo o drobca čo najlepšie postarané
sila , ako veľa z vás je stopercentne rozhodnutá pre interupciu... len sa troška nad tym zamyslite , že vy , možno svojou nerozvážnosťou , možno omylom to je jedno... ale že ste stvorili maly životik , človeka , a nie len takeho .. vaše dieťa ktoré má vašu krv , je kus z vás... a len tak tu napišete že interupcia , mi to pride dosť bezcitné že tu takto pišete o vražde a verejne sa k nej priklánate... ja niesom žiadny zarytý kresťan , sú pripady v ktoych sa to da pochopiť ... ale toto je moc , sa uvedomte...
Viem že by som sa rozplakala od šťastia že jeeeee babeno, potom bola taká trochu že chcem ale nechcem lebo... Je priskoro aj prineskoro.. Potom mala strach z pôrodu a nakoniec zas že jeeeeee babeno ^.^
samozrejme je dôležité kedy a s kým ... ale pravdepodobne by som to prijal (pretože dovoliť si zaváhať v sexe by som si dovolil len s niekym výnimočným)
Mám 14 rokov,teda v mojom veku by to bolo viac než nevhodné.O tom,ako by som reagovala v takej situácii ani nerozmýšľam.Je to totižto veľmi ťažké..To by som už musela byť priamo v tej situácii,aby som to začala riešiť,ale áno,asi interrupcia,lebo.. čo iné v tomto veku?
Keby mám ale 20+ a aj napriek tomu,že študujem,pracujem alebo proste by tu bol iný dôvod,prečo by sa dieťa ešte nehodilo,nešla by som na interrupciu,aj keby ma partner núti.Lebo viem,že aj keď by bolo teraz dieťa nevhodné,o pár rokov by som toto rozhodnotie mohla veľmi oľutovať.
A tiež musím apelovať na to,o čom písala @22 ...je až udivujúce,koľko mladých ľudí by sa zbavilo zodpovednosti takýmto spôsobom.Kde by ste boli teraz vy,keby vaši rodičia tak uvažujú? Tiež nie som zaritý kresťan,a je to každého osobná vec,ale toto bolo trocha iritujúce,hlavne tá ľahkovážnosť a,samozrejme,nemyslím prípady,kedy je interrupcia nutná,pr. zo zdravotných dôvodov a i.
... :letim:
som proti interrupciám a nedokážem si predstaviť, že by som moju genetickú informáciu nevidela vyrastať, takže určite by som si dieťa nechala, ale nemám na to momentálne v živote vhodné podmienky. mám síce 23 a prácu, ale s partnerom sme spolu krátko, nemáme žiadne spoločné zázemie a navyše ja pracujem fyzicky a on chce ísť do septembra na VŠ na denné štúdium... chce to proste čas kým on doštuduje, ja sa pracovne pohnem ďalej, niečo spolu vybudujeme... a tak...
bábo by som si nechala volal/volala by sa Edmund ale určite by sa mi zrútil svet... nechcem si predstaviť že by som sa mala kvôli dieťaťu celý život výdavať, alebo dokonca žiť s tým, s kým sexuálne žijem
@warble ak by náhodou došlo k tomu že by som otehotnela.... tak žiť s otcom absolútne neprichádza do úvahy... ani to že by som sa s ním musela kvôli bábu stretávať...
najprv by som sa potesil ze som mal asi sex ked teda budem otcom a potom by ma jeblo ale ne no ono najprv musi mat clovek sex aby mal decko cize mne to nehrozi
@kosmiklove@warble nehľadajte za tým žiadnu vedu nemala by som problém vychovávať bábo ktoré by vzniklo nehodou, len bez neho, lebo on proste nie je typ ktorému záleží na svojej žene a ktorý by bol verný jednej žene... neschopný postarať sa o domácnosť... a tak...
@iwss niee ale keby nahodou, nebrala by som to tragicky
Potrebujem to na jeden taky projekt s deckami a mladými, tak sa aj pýtam a hovorim si, že na birdzi je to anonymne, ze tu snad ludia povedia pravdu
je to pre mna tazko predstavitelna vec. po detoch skor netuzim a momentalne som v situacii kedy sa mi to maximalne nehodi. takze by som sa asi najskor snazil vyuzit vsetky mozne dostupne prostriedky na to, aby som sa tomu "byt otcom" vyhol.
Mam 19 a narusilo by to mne aj frajerovi plany vyrazne.. ake zacali sme spolu spat ked sme mali kratko pred 17 a uz vtedy sme sa rozpravali , ze ak by sa nahodou nieco stalo, tak berieme na seba plnu zodpovednost takze neni o com.
moj nazor je, ze kto nie je ochotnt niest toto riziko a nasledne niest nasledky nech nesexuje. socialne podmienky a ine dristy si ciste chujoviny.. je tisic inych moznosti a ked sa chce da sa vsetko.
Tému dieťaťa máme vyriešenú. A mám pocit, že keby to príde, tak sa úplne vytešujeme
A moje všetky plány sú také, ktoré sa dajú realizovať aj s dieťaťom. Síce by niektoré boli sťažené ale zvládnuť sa dá všetko :letim:
záležalo by s kým .. v každom prípade by to ale nemalo vplyv na dieťa. To by bolo skôr o "nás" dvoch. Snáď to budem riešiť s tou správnou ženou na celý šťastný, zdravý a úspešný život.
Mám 19 rokov a v lete sa chystám do zahraničia na viac rokov, našetriť peniažky a tak, narušilo by to veľmi výrazne plány ale v mojom veku by som sa jednoducho nedokázala vzdať dieťaťa s mojím stálym partnerom, ktorého nadovšetko milujem. Našťastie sa chránim, nemyslím si, že by sa mi niečo také mohlo prihodiť. Ale ak áno, moje rozhodnutie je jasné!
A je mi úprimne ľúto teba @kittan ... Tu by nešlo o to či sa chceš alebo nechceš postarať, ak by teraz tvoja frajerka otehotnela, porodila by dieťa v tvojej 18 a MUSEL by si sa o neho starať. Nemusel by si ho navštevovať, ale ty alebo tvoji rodičia by mali vyživovaciu povinnosť a ty by si mal súdom určené hodiny na stretávanie sa! Dúfam že sa pri sexe aspoň náležito chrániš, keď máš takýto bezcitný a sebecký názor. Chudák tvoja frajerka... Určite vie, že sa na teba môže spolahnúť. A sa priprav ak by išla na interupciu, že to niečo stojí, takmer 300€ , takže treba cálovať. a nie len ona ale aj ty!
@ladyblady Je mi smutno z toho, ak niekto takúto vážnu vec ako je splodenie dieťaťa berie v zmysle: "Ak by sa náhodou niečo stalo..." Veď tu hovoríme o spôsobe ako sa stať rodičom (tomu dieťaťu). To nie je nejaká príhoda, ktorá len prejde okolo nás. Mám dvadsaťšesť. Myslím si, že splodenie dieťaťa má byť rozhodnutie. Samozrejme to nemyslím v zmysle: "Poďme teraz hneď splodiť dieťa." Ale má to byť prirodzeným poslaním manželov, ktorí sa navzájom milujú pretože si to sľúbili a rozhodli sa tak slobodne. Nie hazardovanie aj s vlastným zdravým. A so zdravým vzťahu.
Z toho teda vyplýva, zakladanie partnerských vzťahov na trvalých rozhodnutiach smerujúcich k manželskému, rodinnému životu. Nie zakladať partn. vzťahy na pocitoch. (zamilovania, túžby po sexe...). Možno to niekomu znie smiešne. Ale v realite partnerského vzťahu muža a ženy, ktorí chcú byť spolu do smrti, to funguje. Akurát je potrebné, aby každý z nich na tom osobne pracoval a tiež na sebe. Pretože, je to o zodpovednosti za toho druhého, podobne ako v prípade rodičovstva. :letim:
@georg21 súhlasím s tebou ja mám podobný názor. Nemalo by sa k tomu pristupovať spôsobom, že interrupcia=antikoncepcia :/ v podstate sa snažim týmto prieskumom trochu priniesť osvetu medzi mladých ludí, ale prijímam každý názor, živo o tom diskutujem (neovplyvňuje ma viera ani nič podobné)
Rozprávala som sa s veľkým počtom ludí, 15-25 ročných a rekacie boli rozne. Najhoršie na tom je, že vela 16ročných bab mi povedalo, že no mám sex s mojim priatelom ale nijako sa nechránime, lebo kondom je mu nepohodlny a ja sa hormonmi pchať nebudem, priatel jej povedal že si dá pozor ALE ved maju tých 300€ na interr. ...smutné
Keď sa pýtaš, ako by som ja zareagovala, no mám vek taký, že by som si dieťa na 99,5% nechala. Narušilo by mi to velmi moje plány, lebo študujem súbežne na 2 školách, na EUBA, čo mi dava veľmi zabrať a sociologiu, kde teraz robim diplomovku kvoli ktorej robím aj tento výskum tak by som to všetko musela nechať a zahodiť za hlavu, ale snažím sa ku všetkemu stavať zodpovedne
Ďakujem Ti za názor, pomohol mi inak, koľko máš rokov skutočne (chcela by som zaradit nazor k veku)
@ladyblady Mám to tam napísané. Osobne si myslím, že riešiť to antikoncepciou tiež nie je lepšie, nie to ešte v čase kedy sa telo stále dosť vyvýja. Asi je zložité pre veľa ľudí v partnerských vzťahoch dávať prednosť prežívaniu vzťahu cez vnútornú, duševnú priazeň k tomu druhému a sebe samému. A chcieť si zakladať rodinu, bez toho, že by som si chcel niečo s niekým skúšať a ešte aj s čo najväčším počtom ľudí. Tu sa totiž otvára cesta k vnútorným zraneniam, ktoré si zamieňame pojmom "skúsenosť". Reálne keď sa rozprávam s nejakým dievčaťom, chlapcom tak nevidím ich šťastných z toho, že ich niekto opustil. Ale vnútorne smutných.
A teda ja poznám veľmi veľa ľudí, ktorí žijú, snažia sa žiť svoj život v sex. abstinencii pretože to vnímajú ako niečo jedinečné, čo chcú darovať svojmu manželovi, manželke. Láska je radikálna.
Nemáš začo, rád som ti pomohol. Nech sa ti darí, obdivujem že sú ľudia, ktorí študujú viac škôl súbežne.
Mam 20,narušilo by mi to jedine štúdium na VS, co vsak nie je pre mna osobne velky problem, ale ak by som s priatelom otehotnela teraz, tak si babatko urcite nechame, aj on sice študuje, nebolo by to lahke, ale s pomocou rodicov by sa to dalo urcite. Aj ked nie kazdy ma take stastie ako my...
Sice sa este na to necítim, tesim sa na den ked budem matkou. My sme sa raz na tuto temu bavili a uz mame aj mena vybrate
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
74 komentov
Muž: "Čože?! Veď my sme ešte spolu ani nemali sex!"
Dúfam že môj koment ti veľmi pomohol
problém by bol ten, že by som nemala nárok na materskú keďže nemám nič odpracované, takže spočiatku by som bola "na obtiaž". ďalší problém - frajer by stál pred dilemou, či študovať ďalej (čo by som mu nerada prekazila) alebo sa vykašľať na svoje plány a postarať sa o nás...
v každom prípade, urobila by som všetko pre to, aby počiatočné problémy boli len dočasné a aby bolo o drobca čo najlepšie postarané
Keby mám ale 20+ a aj napriek tomu,že študujem,pracujem alebo proste by tu bol iný dôvod,prečo by sa dieťa ešte nehodilo,nešla by som na interrupciu,aj keby ma partner núti.Lebo viem,že aj keď by bolo teraz dieťa nevhodné,o pár rokov by som toto rozhodnotie mohla veľmi oľutovať.
A tiež musím apelovať na to,o čom písala @22 ...je až udivujúce,koľko mladých ľudí by sa zbavilo zodpovednosti takýmto spôsobom.Kde by ste boli teraz vy,keby vaši rodičia tak uvažujú? Tiež nie som zaritý kresťan,a je to každého osobná vec,ale toto bolo trocha iritujúce,hlavne tá ľahkovážnosť a,samozrejme,nemyslím prípady,kedy je interrupcia nutná,pr. zo zdravotných dôvodov a i.
... :letim:
Potrebujem to na jeden taky projekt s deckami a mladými, tak sa aj pýtam a hovorim si, že na birdzi je to anonymne, ze tu snad ludia povedia pravdu
moj nazor je, ze kto nie je ochotnt niest toto riziko a nasledne niest nasledky nech nesexuje. socialne podmienky a ine dristy si ciste chujoviny.. je tisic inych moznosti a ked sa chce da sa vsetko.
@51 kralovna
A moje všetky plány sú také, ktoré sa dajú realizovať aj s dieťaťom. Síce by niektoré boli sťažené ale zvládnuť sa dá všetko :letim:
Z toho teda vyplýva, zakladanie partnerských vzťahov na trvalých rozhodnutiach smerujúcich k manželskému, rodinnému životu. Nie zakladať partn. vzťahy na pocitoch. (zamilovania, túžby po sexe...). Možno to niekomu znie smiešne. Ale v realite partnerského vzťahu muža a ženy, ktorí chcú byť spolu do smrti, to funguje. Akurát je potrebné, aby každý z nich na tom osobne pracoval a tiež na sebe. Pretože, je to o zodpovednosti za toho druhého, podobne ako v prípade rodičovstva. :letim:
Ako by si zareagovala ty?
Rozprávala som sa s veľkým počtom ludí, 15-25 ročných a rekacie boli rozne. Najhoršie na tom je, že vela 16ročných bab mi povedalo, že no mám sex s mojim priatelom ale nijako sa nechránime, lebo kondom je mu nepohodlny a ja sa hormonmi pchať nebudem, priatel jej povedal že si dá pozor ALE ved maju tých 300€ na interr. ...smutné
Keď sa pýtaš, ako by som ja zareagovala, no mám vek taký, že by som si dieťa na 99,5% nechala. Narušilo by mi to velmi moje plány, lebo študujem súbežne na 2 školách, na EUBA, čo mi dava veľmi zabrať a sociologiu, kde teraz robim diplomovku kvoli ktorej robím aj tento výskum tak by som to všetko musela nechať a zahodiť za hlavu, ale snažím sa ku všetkemu stavať zodpovedne
Ďakujem Ti za názor, pomohol mi inak, koľko máš rokov skutočne (chcela by som zaradit nazor k veku)
A teda ja poznám veľmi veľa ľudí, ktorí žijú, snažia sa žiť svoj život v sex. abstinencii pretože to vnímajú ako niečo jedinečné, čo chcú darovať svojmu manželovi, manželke. Láska je radikálna.
Nemáš začo, rád som ti pomohol. Nech sa ti darí, obdivujem že sú ľudia, ktorí študujú viac škôl súbežne.
ach, dobre som sa pobavil
Sice sa este na to necítim, tesim sa na den ked budem matkou. My sme sa raz na tuto temu bavili a uz mame aj mena vybrate
ber to ako znamenie, muhahaha,