Aj keď sa obávam, že som nepochopil otázke, aj tak odpoviem...
Dúfam, že si sa pýtal ako si zaregistruješ doménu.
Najprv by si si mal zaregistrovať doménu na » www.sk-nic.sk/... . Po registrácií zvolenej domény, ak je voľná, dostaneš kód nejaký (ešte som to nerobil)
Potom treba nájsť nejaký hosting pre tvoju stránku. Napríklad ten RedHost ako hovoríš...
No ale ďalej už fakt netuším, keďže, ako som už hovoril, niekdy som to nerobil...
Dúfam, že ostatní ma doplnia...nechcem písať o krokoch ktoré neovládam...
a k SK domene niekde aj potrebujes ramcovu zmluvu z sknicu, ak je potrebna, tak na hostingovej stranke budes mat link a dojde ti aj postou, s nou si zbehnes k notarovi, overi, ze ci mas 18 rokov a posles to do nicu do blavy
Jaj, tak musis si vybavit to take... registratorstvo
to je dalsia zmluva z sk-nicu
a potom si niekde prenajmi server(napr yegon), urob si stranku, ze predavas hostingy a domeny a je to.
ale nieje to sranda
server prenajaty stoji cca 8tis mesacne(ak to chces mat kvalitne), musis platit technika, davat si pozor na bandwith, starat sa o marketing, pocuvat klientov(niektori klienti su dokonca aj zeny a maju dost vytacajuce otazky) a robit servis
Takze, v prvom rade si zozen peniaze, budes nejake urcite potrebovat.
Potom by sa ti zisiel nejaky ten server, ze. Tak kup odladenu masinku povedzme od HP alebo Dellu, ak sa v tom vyznas tak si z OVERENYCH komponentov poskladaj vlastnu masinu. Rozhodne nekupuj nejake shity, bude to nieco stat. A hlavne si kup serverovy harddisk.
Potom nahod nejaky ten linux alebo FreeBSD, kup knizku a nauc sa nakonfigurovat server.
Potom si na ten server, pripadne na dalsie, najdi priestory a daj si do nich zaviest poriadnu linku.
Dalej by si mal podpisat zmluvu s SK-NIC aby si mohol byt registrator domenm, a spravit si stranku s ponukou sluzieb.
Tak ako píše wheeler, až na to, že nemusíš byť registrátorom, ani mať žiadne licencie. Stačí ti mať svoj kvalitný server, kvalitnú webstránku, kvalitnú zákaznícku podporu a dobrý marketing. A tiež budeš potrebovať nejakú podnikateľskú formu napríklad živnosť, alebo sro. Ak to chceš poskytovať známym a kamarátom, tak nič extra, ale keď chceš poskytovať profesionálny webhosting, tak to je náročné. Možno lepšie je byť reseller už fungujúcich webhostingov, ako zakladať nový. Pozri napríklad tieto: » www.najlepsihosting.com
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Dúfam, že si sa pýtal ako si zaregistruješ doménu.
Najprv by si si mal zaregistrovať doménu na » www.sk-nic.sk/... . Po registrácií zvolenej domény, ak je voľná, dostaneš kód nejaký (ešte som to nerobil)
Potom treba nájsť nejaký hosting pre tvoju stránku. Napríklad ten RedHost ako hovoríš...
No ale ďalej už fakt netuším, keďže, ako som už hovoril, niekdy som to nerobil...
Dúfam, že ostatní ma doplnia...nechcem písať o krokoch ktoré neovládam...
normalne ides na web hostingovej spolocnosti
napr.: » freeserver.sk/...
tam do vyplnis a posles prachy na ucet
ked budu na ucte, tak do 24hodin ti to uz funguje
a k SK domene niekde aj potrebujes ramcovu zmluvu z sknicu, ak je potrebna, tak na hostingovej stranke budes mat link a dojde ti aj postou, s nou si zbehnes k notarovi, overi, ze ci mas 18 rokov a posles to do nicu do blavy
to je vsetko
to je dalsia zmluva z sk-nicu
a potom si niekde prenajmi server(napr yegon), urob si stranku, ze predavas hostingy a domeny a je to.
ale nieje to sranda
server prenajaty stoji cca 8tis mesacne(ak to chces mat kvalitne), musis platit technika, davat si pozor na bandwith, starat sa o marketing, pocuvat klientov(niektori klienti su dokonca aj zeny a maju dost vytacajuce otazky) a robit servis
Takze, v prvom rade si zozen peniaze, budes nejake urcite potrebovat.
Potom by sa ti zisiel nejaky ten server, ze. Tak kup odladenu masinku povedzme od HP alebo Dellu, ak sa v tom vyznas tak si z OVERENYCH komponentov poskladaj vlastnu masinu. Rozhodne nekupuj nejake shity, bude to nieco stat. A hlavne si kup serverovy harddisk.
Potom nahod nejaky ten linux alebo FreeBSD, kup knizku a nauc sa nakonfigurovat server.
Potom si na ten server, pripadne na dalsie, najdi priestory a daj si do nich zaviest poriadnu linku.
Dalej by si mal podpisat zmluvu s SK-NIC aby si mohol byt registrator domenm, a spravit si stranku s ponukou sluzieb.
Nezabudaj na marketing.
No a ides