Ty sa pýtaš na dve rozdielne otázky:
1. s akým výsledkom skončí referendum: teda čo referendum odhlasuje
2. Aký bude reálny vásledok tohto referenda .- teda co sa na zaklade neho bude diat dalej
pretoze to su dost rozdielne otazky pretoze Krym a jeho obcania su proruski kedze vacsina je povodom Rusov (to uzemie bolo do tusim 60. rokov ruske.
cize som presvedcena ze sa zhodnu na tom, ze chcu byt sucastou Ruska.
avsak nebude to znamenat prakticky nic, pretoze ho vyhlasila krymska autonomna vlada co nema pre Ukrajinu ziadny zavazok. A aby bolo platne, muselo by sa uskutocnit na celom uzemi.
cize ludia sa vyslovia za "prechod" nazad k Rusku, ale bude im to na nič.
Na Kryme je asi 60% Rusov, 13% Tatárov a 27% ukrajincov...
Nové zákony čo uzákonila nová vláda v Kyjeve su jednoznačne nevyhovujuce a diskriminujuce obyvatelov Krymu.
Takže sa dá predpokladať že okrem Tatárov bude každý za pripojenie k Rusku kedže tých Ukrajincov stále považuje Kyjev za Rusov a chce ich diskriminovať.
Maju aj ruské pasy..........Podla mna možno tí Tatári budu chcieť ostať v Ukrajine, a zvysok bude chcieť ísť k Rusku...
Je tu kdosi kdo si este myslí že Krym ostane Ukrajine?
A myslíte si že tie volby budu pravé, alebo sfalšované?
Alebo... Ako to napísať... Myslíte, že "ruský" vojaci so samopalmi v ruke budu "pomáhať" občanov Krymu sa rozhodnuť?
@rayennn ale ved je to logicke, ti ludia su Rusi a chcu patrit nazad k Rusku, d o polovice 20. sotrocia to bola predsa ruska oblast. ani ich k tomu nemusi nik nutit.
ale pochopis, ze toto referendum nema absolutne ziadnu platnost?
nema ziadnu záväznosť, nebude akceptované.
a Ukrajinská vláda nebude robiť tak ťi tak žiadne kroky na to aby krymu pomohla k pripojeniu sa znovu k "domovine" pretoze neda dobrovolne take strategicke uzemie.
@ssnehulienka "čo myslíte, aký je najväčší problém tejto spoločnosti? Nevedomosť alebo nezáujem?" "Neviem a ani ma to nezaujíma"
to hovorí za všetko... ani neviem, že sa tam niečo deje...
@ssnehulienka Tak ja si myslím že ked to tam amju všetko pod palcom ruský vojaci tak sfalšované nebude, jednoducho to referendum bude platné, Rusi povedali že ak sa občania rozhodnu, vezmu Krym pod svoju ochranu a dokonca už aj plánuju výstavbu mosta z Južného Ruska do krymu.......
Krym povedal že to bude platné a on je autonomna republika..
Aj v Skotsku bude toto isté, no a nebude sa rozhodovať v celej Británii...
@hanka12 @sugy1
Jak môže byť toto niekomu jedno?
Ja mám plnu hlavu politiky a nedokážem ani vysloviť že mi je jedno jak to dopadne s Krymom..
@rayennn niekto politiky, niekto maturity a pardon, ale tá sa ma týka trochu viac, ako referendum, ktoré aj tak ničomu nepomôže... nám by pri vpáde vojsk Varšavskej zmluvy snáď pomohlo referendum? ale nesranduj...
TOTO REFERENDUM NEBUDE PLATNE pretoze je vyhlaseen autonomnou vladou, kapisto?
samozrejme rusi maju v prdeli obcas vsetky zakony takze nemozno vylucit, ze sa im tam nastahuje pomaly cela Ruska armada...
lol Skotsko...... Skotsko nie je autonomnou castou Británie, come on O.o
referendum sa musi konat na celom uzemi krajiny ak ma byt platne, rozumies?
@ssnehulienka Pozri sa... Aj v Spanielsku bude referendum že či sa nejaká provincia odtrhne od zvyšku Spanielska alebo ostane a hlasovať sa bude len v tej provincii...
A to je autonomna republika.......
Ako môže hlasovať celá krajina ked sa jedná len o Krym?
A jednoducho platné bude, povedali to Rusi, povedal to Krym, už to uznal aj Západ že to bude platiť...
Svet nemáš že zákon, ktorýn platí. Zákoni su tvorené ludmi, a preto môžu byť nimi aj menené.
Nie je v Pravidlách Vesmíru že musí hlasovať celý národ. Nebude. Co sa stane? nič.........
Referendum bude platné...
@rayennn samozrejme ze to povedali aj rusi aj Krym ale NEPOVEDALA TO UKRAJINSKA VLAD, co je v tomto pripade klucove, pretoze ona vladne ukrajine, pod ktoru spada aj Krym.
strasne mi prides zabavny
porozpravame sa o tom, ked ti to potvrdia aj ludia, ktorym zjavne doverujes viac, okej? lebo neviem, opakovat ti to 4.krat asi nema zmysel.. alebo ked zistis ze krym ostal ukrajinskym uzemim aj po referende dovtedy ciao.
@ssnehulienka Ale... ťažko sa rozpráva ked ja ti chcem vysvetliť čosi iné a ty mne čosi iné
Ja viem že by MALA rozhodovať Ukrajinská vláda!
Ale ako som povedal, zákony su len akoby virtuálne... Tvorené ludmi.
CO sa stane ak si Krym Rusi privlastnia ked bude rozhodovať len Krym o svojom osude?
Co sa stane? Ukrajina má aké slovo? Koho bude zaujímať že mala rozhodovať vláda?
Nikoho...
Západ tiež dobre vie že Rusi si Krym proste vezmu tak aj Západ uznáva toto referendum, BUDE platiť, jednoducho bude chápeš, ja chápem že to nie je podla pravidiel, ale aj tak platiť bude..........
Ja sa tiež opakujem...
Vsak uvidíš o 2 dni........
Ukrajina bude vykrikovať že mal rozhodovať celý národ, no a?
Ukrajina nemá slovo proste žiadne.
Myslíš že sa bude USA pusťať do konfliktu s Ruskom kvôli bezvýznamnej Ukrajine? Ked vedia že Krym si Rusi budu brániť aj za cenu vojny?
Pochop ma čo ti chcem povedať.
Poviem ti to v príklade:
Hrá sa futbal.
jeden hráč kopne loptu za svoju bránu, a druhý tým by mal mať roh...
Ale tréner povie, že sa bude rozohrávať normálne, žiadny roh...
No a niaky bezvýznamný jeden hráč povie že má byť roh.
Ale tréner povie že nebude.
A tréner rozhoduje!
On môže pretvárať pravidlá.
A ostatní hráči nepovedia nič lebo vedia že tréner rozkazuje...
A roh nebude!
@19 no a zaujíma ma že jak ostane Krym Ukrajinským uzemím ked su tam Ruské vojská čo su 1000-krát lepšie vycvičené jak Ukrajinské.
Lety z Krymu do zvyšku Ukrajiny su zrušené!
Krymania si tam jednoducho robia čo chcu, už teraz sa správaju akoby boli iný stát, Rusi tam už začínaju stavať most, proste sa z tade Rusi neodsťahuju, a čo Ukrajina?
Nemôže na Krym poslať ani svoje lietadlo už teraz...
No tak to bude super jej uzemie ked nebude mať nad ním kontrolu a Rusi si tam budu stavať, zavedu tam rubel...
Ty vidíš svet akoby niaky počítačový program kde je všetko podla pravidiel, bez podvodov, bez poruch..
Ale toto je svet, aj hranice státov su len virtuálne...
Rusi si tam budu robiť čo chcu.
Krym má svoje vlastné banky........
jednoducho iný svet jak Ukrajina...
uz na zaciatku hlasovali poslanci Krymu s ruskymi vojakmi za chrbtom, teraz taketo referendum... a rusofili dobre ze neonanuju nad Putinom, chore hlavy
@baggy Toto môžeš povedať len ked vidíš situáciu len z novín SME, presne Západné noviny
Rusi si len chránia občanov.
Ukrajina sa im otočila chrbtom, tak si privlastnia Krym a znárodnia všeličo z Ukrajiny, je to už bordel Ukrajiny.............................
A choré hlavy? Keby ti odstavili plyn a ropu, hned by si im bozkával topánky... nech vrátia ...
@rayennn je mi luto, asi si nebudeme rozumiet, ja uznavam v zivote ine hodnoty ako ropu a plyn a bohuzial nic z tychto hodnot nenajdem v sucasnom Rusku
si typicky predstavitel ruska, clovek ma iny nazor a hned sa operuje s ropou a plynom a podobne
ano mas pravdu, sme zavisli od ruskeho plynu a bolelo by nas keby ho odstavili, ale to su tie ruske chute, natlakom, silou a vydieranim si vynutit poslusnost
skutocne uzasna idea, ach rusofili rusofili, vam slovo ako hodnoty nikdy nic nevravelo
@baggy Takže podla teba ma byť Krym okupovaní Ukrajinou, aj napriek tomu že 100% obyvatelov Krymu skoro chce ísť k Rusku? že nové zákony čo su v Kyjeve jednoznačne diskriminuju Krym kvôli Ruskej národnosti, že Ukrajina chce čo najmenej ekonomicky spolupracovať s Ruskom a vstupiť do Nato atd, a v Krym žije 60% Rusov a Ukrajinci tam maju ruské pasy, budu sikriminovaní, mali mať podla zákona menšie platy jak zvysok ukrajiny, mensie práva, dokonca sa diskutovali že by nemali právo ani voliť ..........
Toto všetko a Rusi si tam prídu chrániť svojich, a akože to je vojenský utok?
Zabili tam už niekoho, Zabiju možno ak sa budu chrániť.......
Utok nezačnu.......
A pozri sa kolko ludí zabilo USA za posledné roky, kolko štátov napadlo, a vraj štát čo má byť príkladom mieru..................
Ved ja som o Kryme napisal iba, ze v referende otazka navratu k Ukrajine ani nie je, to bola fakticka poznamka k tvojej ankete, ziadny nazor na Krym som nenapisal.
Ale ako vidim, ty si mi do ust vlozil cele vety o tom co si myslim
A celu Ukrajiny beriem iba ak sucast mozaiky, vobec nechapes co myslim, jednoducho Europa a Rusko uznava ine hodnoty a ja nikdy nechcem ocitnut na ruskej strane
inak mam rad rusku literaturu, filmi, divadlo a kulturu, ale co sa tyka ich velmocenskej, nacionalistickej, autoritarskej politity, tak dakujem neprosim
@baggy Ha-ha-ha, že Rusko má nacinalisticku politiku...
A to že tam nie je možnosť ostať s Ukrajinou píšu noviny SME ktoré su financované Západom.......... Inde to nikde nie je
A divné že sa o tom vie ked Ruskí vojaci na Krym nepustili nikoho, ani pozorovatelov OBSE, NIKOHO, okrem domácich.........
Cize o tom sa vediet nemôže ake su tam možnosti...
A pozri sa aké podvody robí EU...
Na to tvoje nacionalistické Rusko ti poviem jedno - Británia bojovala s Argentínou o Farelské ostrovy, tvrdé boje, a aj Lavrov povedal že pre Rusov je Krym viac kao pre GB tie ostrovy, a Británia vojensky utočila kvôli tým ostrovom...
Rusko zatiaľ nikoho nezabilo na Kryme......
A ako som napísal, USA pozabíjalo za posledné roky miliony ludí, zautočilo na X státov.........
To je teda fakt ANTInacionalizmus ti poviem.........
Kdo zachránil Sýriu? A Severnu Koreu?
Hmm?
inak, ja som aj z toho tvojho predchadzajuceho prispevku cital iba prve dve vety, cize je zbytocne aby si sa rozpisoval, mna vobec nezaujima co si myslis
kludne dalej onanuj nad Putinom a nenechaj sa vyrusovat
@baggy akoze nehnevaj sa namna ale myslim si zeby si nemal ostat na strane Europy a za ziadnu cenu neprestupit na stranu Ruska len tak. Mal by si mat nato aj dovod a posudzovat fakty podla reality a nie podla toho ze ci ten vojensky zakrok robi Rusko alebo Europska Unia
@rayennn Su to Faerske nie Farelske ostrovy ty vylizany mozog. A o tie poslednych 200 rokov nikto nebojoval, patria Dansku, pricom Briti s nimi nic nemaju. Britania bojovala o Faklandske ostrovy, ktore su na uplne opacnom konci zemegule. Tolko k tvojim genialnym vedomostiam. Peace.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
1. s akým výsledkom skončí referendum: teda čo referendum odhlasuje
2. Aký bude reálny vásledok tohto referenda .- teda co sa na zaklade neho bude diat dalej
pretoze to su dost rozdielne otazky pretoze Krym a jeho obcania su proruski kedze vacsina je povodom Rusov (to uzemie bolo do tusim 60. rokov ruske.
cize som presvedcena ze sa zhodnu na tom, ze chcu byt sucastou Ruska.
avsak nebude to znamenat prakticky nic, pretoze ho vyhlasila krymska autonomna vlada co nema pre Ukrajinu ziadny zavazok. A aby bolo platne, muselo by sa uskutocnit na celom uzemi.
cize ludia sa vyslovia za "prechod" nazad k Rusku, ale bude im to na nič.
Nové zákony čo uzákonila nová vláda v Kyjeve su jednoznačne nevyhovujuce a diskriminujuce obyvatelov Krymu.
Takže sa dá predpokladať že okrem Tatárov bude každý za pripojenie k Rusku kedže tých Ukrajincov stále považuje Kyjev za Rusov a chce ich diskriminovať.
Maju aj ruské pasy..........Podla mna možno tí Tatári budu chcieť ostať v Ukrajine, a zvysok bude chcieť ísť k Rusku...
Je tu kdosi kdo si este myslí že Krym ostane Ukrajine?
A myslíte si že tie volby budu pravé, alebo sfalšované?
Alebo... Ako to napísať... Myslíte, že "ruský" vojaci so samopalmi v ruke budu "pomáhať" občanov Krymu sa rozhodnuť?
ale pochopis, ze toto referendum nema absolutne ziadnu platnost?
nema ziadnu záväznosť, nebude akceptované.
a Ukrajinská vláda nebude robiť tak ťi tak žiadne kroky na to aby krymu pomohla k pripojeniu sa znovu k "domovine" pretoze neda dobrovolne take strategicke uzemie.
x ---> 0
Ak by to niekomu exra vadilo dopadne to zle...
to hovorí za všetko... ani neviem, že sa tam niečo deje...
Krym povedal že to bude platné a on je autonomna republika..
Aj v Skotsku bude toto isté, no a nebude sa rozhodovať v celej Británii...
@hanka12
@sugy1
Jak môže byť toto niekomu jedno?
Ja mám plnu hlavu politiky a nedokážem ani vysloviť že mi je jedno jak to dopadne s Krymom..
TOTO REFERENDUM NEBUDE PLATNE pretoze je vyhlaseen autonomnou vladou, kapisto?
samozrejme rusi maju v prdeli obcas vsetky zakony takze nemozno vylucit, ze sa im tam nastahuje pomaly cela Ruska armada...
lol Skotsko...... Skotsko nie je autonomnou castou Británie, come on O.o
referendum sa musi konat na celom uzemi krajiny ak ma byt platne, rozumies?
A to je autonomna republika.......
Ako môže hlasovať celá krajina ked sa jedná len o Krym?
A jednoducho platné bude, povedali to Rusi, povedal to Krym, už to uznal aj Západ že to bude platiť...
Svet nemáš že zákon, ktorýn platí. Zákoni su tvorené ludmi, a preto môžu byť nimi aj menené.
Nie je v Pravidlách Vesmíru že musí hlasovať celý národ. Nebude. Co sa stane? nič.........
Referendum bude platné...
strasne mi prides zabavny
porozpravame sa o tom, ked ti to potvrdia aj ludia, ktorym zjavne doverujes viac, okej? lebo neviem, opakovat ti to 4.krat asi nema zmysel.. alebo ked zistis ze krym ostal ukrajinskym uzemim aj po referende dovtedy ciao.
Ja viem že by MALA rozhodovať Ukrajinská vláda!
Ale ako som povedal, zákony su len akoby virtuálne... Tvorené ludmi.
CO sa stane ak si Krym Rusi privlastnia ked bude rozhodovať len Krym o svojom osude?
Co sa stane? Ukrajina má aké slovo? Koho bude zaujímať že mala rozhodovať vláda?
Nikoho...
Západ tiež dobre vie že Rusi si Krym proste vezmu tak aj Západ uznáva toto referendum, BUDE platiť, jednoducho bude chápeš, ja chápem že to nie je podla pravidiel, ale aj tak platiť bude..........
Ja sa tiež opakujem...
Vsak uvidíš o 2 dni........
Ukrajina bude vykrikovať že mal rozhodovať celý národ, no a?
Ukrajina nemá slovo proste žiadne.
Myslíš že sa bude USA pusťať do konfliktu s Ruskom kvôli bezvýznamnej Ukrajine? Ked vedia že Krym si Rusi budu brániť aj za cenu vojny?
Pochop ma čo ti chcem povedať.
Poviem ti to v príklade:
Hrá sa futbal.
jeden hráč kopne loptu za svoju bránu, a druhý tým by mal mať roh...
Ale tréner povie, že sa bude rozohrávať normálne, žiadny roh...
No a niaky bezvýznamný jeden hráč povie že má byť roh.
Ale tréner povie že nebude.
A tréner rozhoduje!
On môže pretvárať pravidlá.
A ostatní hráči nepovedia nič lebo vedia že tréner rozkazuje...
A roh nebude!
Neviem či som uviedol dobrý príklad...
Lety z Krymu do zvyšku Ukrajiny su zrušené!
Krymania si tam jednoducho robia čo chcu, už teraz sa správaju akoby boli iný stát, Rusi tam už začínaju stavať most, proste sa z tade Rusi neodsťahuju, a čo Ukrajina?
Nemôže na Krym poslať ani svoje lietadlo už teraz...
No tak to bude super jej uzemie ked nebude mať nad ním kontrolu a Rusi si tam budu stavať, zavedu tam rubel...
Ty vidíš svet akoby niaky počítačový program kde je všetko podla pravidiel, bez podvodov, bez poruch..
Ale toto je svet, aj hranice státov su len virtuálne...
Rusi si tam budu robiť čo chcu.
Krym má svoje vlastné banky........
jednoducho iný svet jak Ukrajina...
Prsote už je Ruský...
P.S.
Nemusíš reagovať....
» www.sme.sk/c/7134801/za-uk...
uz na zaciatku hlasovali poslanci Krymu s ruskymi vojakmi za chrbtom, teraz taketo referendum... a rusofili dobre ze neonanuju nad Putinom, chore hlavy
Rusi si len chránia občanov.
Ukrajina sa im otočila chrbtom, tak si privlastnia Krym a znárodnia všeličo z Ukrajiny, je to už bordel Ukrajiny.............................
A choré hlavy? Keby ti odstavili plyn a ropu, hned by si im bozkával topánky... nech vrátia ...
si typicky predstavitel ruska, clovek ma iny nazor a hned sa operuje s ropou a plynom a podobne
ano mas pravdu, sme zavisli od ruskeho plynu a bolelo by nas keby ho odstavili, ale to su tie ruske chute, natlakom, silou a vydieranim si vynutit poslusnost
skutocne uzasna idea, ach rusofili rusofili, vam slovo ako hodnoty nikdy nic nevravelo
nezabudni mi vypnut plyn doma !
Toto všetko a Rusi si tam prídu chrániť svojich, a akože to je vojenský utok?
Zabili tam už niekoho, Zabiju možno ak sa budu chrániť.......
Utok nezačnu.......
A pozri sa kolko ludí zabilo USA za posledné roky, kolko štátov napadlo, a vraj štát čo má byť príkladom mieru..................
Ved ja som o Kryme napisal iba, ze v referende otazka navratu k Ukrajine ani nie je, to bola fakticka poznamka k tvojej ankete, ziadny nazor na Krym som nenapisal.
Ale ako vidim, ty si mi do ust vlozil cele vety o tom co si myslim
A celu Ukrajiny beriem iba ak sucast mozaiky, vobec nechapes co myslim, jednoducho Europa a Rusko uznava ine hodnoty a ja nikdy nechcem ocitnut na ruskej strane
inak mam rad rusku literaturu, filmi, divadlo a kulturu, ale co sa tyka ich velmocenskej, nacionalistickej, autoritarskej politity, tak dakujem neprosim
A to že tam nie je možnosť ostať s Ukrajinou píšu noviny SME ktoré su financované Západom.......... Inde to nikde nie je
A divné že sa o tom vie ked Ruskí vojaci na Krym nepustili nikoho, ani pozorovatelov OBSE, NIKOHO, okrem domácich.........
Cize o tom sa vediet nemôže ake su tam možnosti...
A pozri sa aké podvody robí EU...
Na to tvoje nacionalistické Rusko ti poviem jedno - Británia bojovala s Argentínou o Farelské ostrovy, tvrdé boje, a aj Lavrov povedal že pre Rusov je Krym viac kao pre GB tie ostrovy, a Británia vojensky utočila kvôli tým ostrovom...
Rusko zatiaľ nikoho nezabilo na Kryme......
A ako som napísal, USA pozabíjalo za posledné roky miliony ludí, zautočilo na X státov.........
To je teda fakt ANTInacionalizmus ti poviem.........
Kdo zachránil Sýriu? A Severnu Koreu?
Hmm?
inak, ja som aj z toho tvojho predchadzajuceho prispevku cital iba prve dve vety, cize je zbytocne aby si sa rozpisoval, mna vobec nezaujima co si myslis
kludne dalej onanuj nad Putinom a nenechaj sa vyrusovat
A nenávidíš Rusko pretože sa zdravo zachovalo v otázke buzerantstva a zároven to začalo odsudzovať?
a čo je napísane to sa musí stať.....