Ja by som strašne chcela pretlačiť Hamrana z Demokratov... A k nemu trebárs Letanovskú. Ale nie som si istá, ako to funguje, nikdy som na eurovoľbách nebola. Čím má strana viac hlasov, tým si môže vybrať viac europoslancov? A keď majú Demokrati len tesne nad 5 percent, mohli by si vybrať len jedného? Či až dvoch?
volila by som pirátov, ale nemôžem, lebo nie som zapísaná do zoznamu voličov a nemala som povolený pobyt najmenej 45 dní pred prvým dňom volieb takže tentokrát vynechám a někdy příště!
@azizi@1 Strana si nebude nikoho vyberať. Platí to ako pri voľbách do NR SR - v prvom rade ide o to, koľko dostane strana mandátov. A v druhom rade ide o to, kto sa prípadne prekrúžkoval (ak sa neprekrúžkoval nikto, tak do Európskeho parlamentu pôjdu kandidáti podľa toho, v akom poradí sú na kandidátke)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Áno. Akurát tieto mandáty nie sú zlučiteľné, takže ak by europoslanca ľudia zvolili do NR SR, musel by si vybrať, či pojde do NR SR alebo zostane v EP