To čo ma zaujíma riešia tam a nie komunálny poslanci(niekde na dedine). Chcela by som sa venovať zmene(čiastočne) Slovenska, ale to sa dá len cez vysokú politiku. Je možné sa tam dostať mám 24, nemám VŠ, som ZŤP pacient(takže čo sa týka sociálnych vecí a čo je naozaj problém týchto ľudí viem(myslím s prácou to ako to je "veľký" problém pre zamestnávateľov ako stále hľadajú výhovorky ako sa to nedá ako to je náročné týchto ľudí zamestnať...atď, rovnako som mladý človek takže chápem aj názory mladých ľudí ale zároveň si vážim našich dôchodcov ľudí čo tento štát vybudovali, nie som čistý liberál ale ani konzervatívec nejaký tvrdý, ale mám určité zásady...atď...a či sa to niekomu páči alebo nie nie som ani zastáncom aby poslanci mali také prehnane vysoké platy aj keď to by ich asi nepotešilo nepotrebujem luxusné dovolenky niekde v Karibiku alebo tak neznášam teplo... vodičák mať asi nikdy nebudem takže o drahé auta mi nejde a nie som fanúšik ani rodinných domov/vily keďže som vyrastala v byte a v rodine ktorá bola normálna a nie nejaký zbohatlíci, tak takéto potreby nemám) moje názory sa prikláňajú už k jednej existujúcej strane, ale chcem sa opýtať ako sa tam dostať. Viem že mi stačí si podať prihlášku ale...vyzniem hrubo ale nemienim 10+ rokov nafukovať balóniky alebo niečo také ako to mladých nechávajú robiť. Stále hovoria strany že potrebujú mladých ľudí dostať do politiky ale nedávajú im šancu stále sú to tie isté mená... A keď im ju dajú tak miesto na kandidátke je také že nemajú šancu sa dostať do NRSR. Viem že väčšine(alebo skôr všetkým) to príde absurdné, že mladý človek bez politickej skúsenosti, bez VŠ a k tomu zťp chce ísť do vysokej politiky ale sú toto jediné dôležité veci ktoré treba, alebo treba mať zdravý, triezvy rozum, poznať problémy slovákov a nápad ako niečo zmeniť a hlavne chcieť to zmeniť(nejde to lúsknutím prstov ako si niektorí myslia ale možné to je len v tomto štáte akoby nik nechcel...hlavne medzi poslancami...česť výnimkám)? A aby som nezabudla som introvert Tak čo myslíte je tam nejaká šanca aj keď mám problémy aké mám a do r*t* sa pchať neviem. Alebo sa na túto myšlienku mám vykašľať?
Je pekne ze by si to tu chcela zmenit a ze ti vadia ich vysoke platy ale vacsina z nich to urcite robi prave kvoli nim a kvoli dalsim peniazom ktore ziskaju podvodmi, uplatkami a podobne a este asi aj kvoli pocitu moci a nadradenosti nad celym statom
@torpedo08@3 a pritom sú to rovnaký ľudia ako obyčajný občania aj tak všetci skončíme x metrov pod zemou jedného dňa. Nie som názoru že politik je niečo viac
Chceš ísť do politiky kvôli tomu aby si spasila Slovensko? Správne tomu chápem? OMG, toto je príliš veľká utópia a fantasmagoria aj na mňa A že vraj ja som mimo To je proste nemožné moja milá Môžeš byť neviem ako čestná a altruistická a nezmeníš nič. V politike by proste nič nezmenil ani Dalajlama. Jediné riešenie je rozjebať tento systém a zaviesť hodnoty, ktoré presahujú materializmus, kapitalizmus, či iné materialne - izmy. Odporúčam ti prečítať tento môj blog: » www.birdz.sk/darksider96/blo...
Väčšinou komunálne voľby sú dobrým odrazovým mostíkom. Keď sa dostaneš ako poslanec do mestského zastupiteľstva, tak potom to už nie je problém kandidovať aj ako poslanec do NR SR za nejakú stranu. Takto sa tam dostal môj známy z mesta, Tomáš Šudík.
Ešte mi napadá aj príbeh modelky a tenistky Romany Tabakovej, ktorej stačilo, že si iba sadla na schodíky a sledovala Matoviča pri nejakom z protestov.
Treba byť spoločensky aktívny a vedieť sa spropagovať. Potom ťa nejaká strana možno využije na kriesenie svojich percentíčok.
A myslím si že dostať sa do parlamentu by problém nebol... ale niečo meniť môže byť už ťažšie
Stať sa členom nejakej strany nie je problém, stačí sa prihlásiť, ale aby si sa dostal na vyššie miesto na kandidátnej listine a získal dosť hlasov, musíš sa ako bolo spomenuté spropagovať a byť aktívny. A myslím že v parlamente by mali byť aj ľudia ako ty, ľudia so zdravotným postihnutím a seniori, kedže to nemáte ľahké a mali by ste mať svojich zástupcov vo vláde.
Na to zabudni. Bez známosti, veľkých prachov a fakt premakanej stratégie si ani neškrtneš. Jasné, je easy založiť stranu a nazbierať podpisy. Ale čo potom? Málo ludí volí neznámych, plus aj kebyže sa dostaneš do parlamentu, skončíš skôr než si začal. Svine ťa ku korytu proste nepustia
No inak nebolo by zlé získať najprv skúsenosti na regionálnej úrovni, nie sa hned hrnúť na tie najvyššie poschodia. Aj podľa Webera je politika remeslo, ktoré sa treba naučiť, a komunálna politika môže byť dobrý zdroj skúseností.
Tiež si myslím, že najskorej cez tie známosti, ako aj všade (aj napríklad do "vychytenej" roboty). Kontakty je dobré mať, ja ich až tak mnoho nemám, tak v mnohých veciach trpím a mám to ťažšie (aj keď nechcem sa ľutovať)..
To nieje len tak Najprv si musíš overiť svoje schopnosti v praxi A na to sú vhodné štruktúry ako táto napríklad : » bystriny.sk/ako-spajame.htm... Ak máš ambície , znalosti a skúsenosti ako píšeš , môžeš ich smelo využiť Držím palce
@darksider96@9 spasila Slovensko?...nie to nejde veľa ľudí si myslí že to urobia politici ale nik si neuvedomuje že musí začať sám od seba....Máme demokraciu a to je kapitalizmus a kapitalizmus je viac menej založený na materializme(kapitalizmus=vykorisťovanie človeka človekom). A čo je možné to jeden človek nezmení ale niečo ako tretia cesta by bolo fájn(len nie tak ako ju podali v minulosti na západe to by u nás nefungovalo)
@cltr0n@15 to mi je jasné že niečo meniť je ťažšie ale práve preto sú tam stále tí istí ľudia. A najhoršie je že chcú mladých do politiky ale k ničomu mladých nepripustia nedajú im šancu. Pokiaľ človek nemá známosti a ja a ani moja rodina nemáme žiadne známosti
@riddler92@16 spropagovať sa len ako keď síce nápady mám zaujímam sa o témy ktoré rezonujú 21. storočím atď...ale keď sa v nejakej strane objavia mladí ľudia tak sú to buď známosti alebo musia mať vš titul...a keď nemáš ten aby sa človek s ním mohol predvádzať tak mi to príde ako nemožné....a ďakujem, myslím si že tí páni ing, mgr, JUDr, MUDr....nikdy plne nepochopia problémy zťp alebo ľudí ktorí to v živote nemali/jú ľahké...
@alex458@17 veď práve toho sa obávam...že oni ma ani nepustia na tú kandidátnu listinu....a to chcú mladých ľudí v politike
@kerrang@20 známosti. Tie ja nemám ani moja rodina
@drejka@22 kladiem takúto otázku sem, lebo potrebujem nejako poradiť(nemám sa koho opýtať, kamarátov nejako extra nemám, nemám ich veľa a ich politika nezaujíma skôr zábava atď sú to extroverti dosť veľký + ich pohľad na vec je iný a moja rodina tú politika tiež nezaujíma a na nejakú politickú tému sa so mnou ani nebavia...)...a na birdzi sú mladí ľudia(väčšinou myslím ). Ja som si to premyslela už v hlave x krát ale mňa baví riešiť takéto otázky ktoré riešia oni a snažiť sa nájsť riešenie, možnosť akoby to išlo a čo by naopak niečomu neprospelo atď, čo zlepšiť a ako.....nechcem skončiť len ako zťp ktorý žije stále s rodičmi do konca života lebo z inv. dôchodku sa vyžiť nedá....ale to neznamená že mi ide o peniaze ja k životu veľa nepotrebujem takže to čo majú poslanci ma nezaujíma...príde mi to ako otrava skôr než ako potešenie....ale to platí pre mňa....
@swamper@25 tak keby sa s tym oboznámim ako to všetko funguje, prečo nie. Zvládli to aj horší tak myslím že áno. A keď niekto niečo predkladá tak sa aj tak poradí s právnikmi(pokiaľ nie je právnik) alebo s ekonómami ...atď záleží o čo ide ale bezhlavo niečo predkladať je blbosť
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
A myslím si že dostať sa do parlamentu by problém nebol... ale niečo meniť môže byť už ťažšie
@cltr0n @15 to mi je jasné že niečo meniť je ťažšie ale práve preto sú tam stále tí istí ľudia. A najhoršie je že chcú mladých do politiky ale k ničomu mladých nepripustia nedajú im šancu. Pokiaľ človek nemá známosti a ja a ani moja rodina nemáme žiadne známosti
@riddler92 @16 spropagovať sa len ako keď síce nápady mám zaujímam sa o témy ktoré rezonujú 21. storočím atď...ale keď sa v nejakej strane objavia mladí ľudia tak sú to buď známosti alebo musia mať vš titul...a keď nemáš ten aby sa človek s ním mohol predvádzať tak mi to príde ako nemožné....a ďakujem, myslím si že tí páni ing, mgr, JUDr, MUDr....nikdy plne nepochopia problémy zťp alebo ľudí ktorí to v živote nemali/jú ľahké...
@alex458 @17 veď práve toho sa obávam...že oni ma ani nepustia na tú kandidátnu listinu....a to chcú mladých ľudí v politike
@kerrang @20 známosti. Tie ja nemám ani moja rodina