Netuším. Prečo práve by mal mať jedno meno/ale mal mať meno vôbec?! Napríklad podľa kabaly (tej autentickej, nie komerčného hybridu určeného na zarábanie Philipa Berga) nemá B-h len jedno, ale až 72 mien.Medzi hlavné mená však (podľa mňa) patrí Tetragrammaton, Hashem, Adonai, prípadne Elohi(m). V zásade sa však na vec dívam hermeticky, takže nezáleží na mene. Vyšší univerzálny princíp/esencia (doplň si čo ti je milé) meno mať môže, ale nemusí, čo už záleží od tvojich osobných preferencií.
@paracelsus tak to si musím prejsť základy Hermetizmu, síce to nie je moj hlavný smer ale každá vedomosť sa hodí.. máš nejaké tipy alebo odporúčania na knihy?
keby sme ho vedeli vyslovit tak ako prve by bolo znicit sprostych ludi ako ty. proste totalne predstavy o nabozenstve a o bohu mimo reality. prave kvoli tejto stupidite sme v takej sracke akej sme
ľudia ja už neviem, ale ak je tu nejaký kresťan, (ateistom sa nečudujem) mal by vedieť, že Boh je v tojjedinnej osobe Otec, Syn a Duch svätý...
to sú ich mená
@paulieevans ale vieš ja nehovorím len o tom komente, v takmer každom fóre sa robí hádka, ktorou si aj ty jej súčasťou, tou tvojou provokáciou, hovorím to všeobecne. Áno je to urážlivé, no nech si hovoria čo chcú, logciky to myslia ironicky a z tvorca tohto fóra si takmer všetci robia piču. Na nich ani nereagujem, pretože týmto mozgom chýba rozum.
@xxar3s Nie som bigontná ateistka, mám vlastnú definíciu Boha, života po smrti a celkovo o nadprirodezene mám názor ktorý je vybudovaný čisto mojou hlavou. Ideológia, ktorá sa najviac podobá tej mojej je napísaná v tejto knihe čo pripkladám na obrázku, pozn. objavila som ju až potom čo som mala vo svojej hlave jasno ako to asi funguje, takže ak ťa skutočne zaujíma môj názor a môj pohľad na Boha, prečítaj si tú knihu, ahoj.
@paulieevans zakopajme vojnovú sekeru a poviem to takto. Viem, že som si vybral teba, teda zameral som sa na teba a v skutočnosti len to lebo si ma rozčúrila v jednom fóre, v ktorom som s tebou nesúhlasil aj keď som tam nič nepísal. No tak sry, skrátka ser na to.
@google123 A takto to tu je so všetkými, každý vidí iba to že nadávam a som nahnevaná sem tam ale nikto si to neprečíta, resp. sa po prečítaní nezamyslí. Žiadnu sekeru nezakopem s nikým už, bol si ku mne hnusný, tak isto sa k tebe budem správať ja, ešte si o mne aj fórum založil, môžem ťa jebís skutočne, nenechám sa tu osočovať viac neprávom, maj sa.
@paulieevans ja som o tebe fórum nezaložil. Vidím, že si pekne hlúpa keď si si neprečítala o čom to bolo. Bolo to o tom, že koho na birdzi nemáte rád, bolo to všeobecne. Ty si potom pekná krava, chcel som sa udobriť a ty tu na mňa vykročíš. Ako serem na teba. Ja debil ešte som sa chcel udobriť. S takým tupým a tvrdohlavým dievčaťom sa nrbudem baviť. Sa nedivím jak s tebou môže niekto žiť.
@google123 Prečítala som si o čom bolo, ale založil si ho len preto aby si tam mohol vyjadriť názor na mňa. Ja nie som tupá a hlúpa zatože ti nevyhovujú moje názory, to ty si tupý a hlúpy že nedokážeš prijať fakt že nie každý sme kresťan a maximálne morálny a proste iný ako ty. A mimochodom nemá kresťan milovať nepriateľa svojho ako seba samého? ... či to na teba neplatí? Jaj bože prečo sa vôbec bavím s 15 ročným tupým deckom čo ešte pravdepodobne robilo tento rok len monitor...
@paulieevans takých ľudí ako ty neznášam. Čo sa bavia s ľuďmi len podľa toho koľko majú rokov. Ja proste neviem, to fórum už to pochop kur*a nebolo zamerané na teba. Bolo to všeobecne. A len som tam napísal ako príklad koho ja nemám rád a nedal som tam len teba. Sa spamätaj. Trnavčania z teba nemajú veľkú radosť. Vieš ja som rozmýšľal, že to fórum vymažem ale ne! Aby si vedela, že si tvrdohlavá >
@google123 fórum môže vymazať len admin... Neviem čo do toho pletieš ešte aj mesto... isto každý kto prejde okolo mňa v Trnave si odpluvne že : "fuj to je to hanebné neveriace dievča z Birdzu" keby si bol inteligentný 15 ročný človek tak nemám problém ale zatiaľ sa prejavuješ presne na tvoj vek, ak nie horšie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
» lovelace-media.imgix.net/uploads/528/d7d...
» supernatural.wikia.com/wiki/God...
@7
to sú ich mená
pripadá mi to tu ako v údolí dutých hláv
@kittyboo koneecne som sa dostal na najvyssi post
"BOH" je jeho meno.
Marcello111 dokaz to ze existuje.
Bigotny ateista a bigotny katolik su dve strany tej istej mince.