Čaute, tak skúsim popísať moju situáciu:
Som chalan, za pár dní 15 ročný, v poslednom týždni ma docela chytilo programovanie, teraz sa snažím niečo robiť v Pythone a myslím že za ten čas som dosiahol docela veľký progres, a teraz:
ako sa start-upnúť? do l
Neviem či dobre rozumiem. A čo vlastne myslíš tym start-upnuť. Ak hľadáš zdokonalenie sa riešením nejakého projektu a chcel by si niečo kodiť nie len tutorialy dookola tak skús pomôcť s riešením problému niekoho iného možno ti dovolí zapojiť sa.... (Na rôznych fórach nájdeš ľudí čo aktuálne riešia projekty tak im skús navrhnúť nezištnú pomoc). Ak si tým myslel vytvoriť niečo na čom zarobíš tak mi to príde trochu odporujúce s tým, že "v poslednom týždni ma chytilo". Tvorbu vačšieho projektu "do leta" asi najskôr predchádza riešenie menších projektov a zbierania skúsenosti.
@kajooooooooooooooooooooooooooo neuč sa Javu čo je objektový programovací jazyk kým nevieš základný neobjektový programovací jazyk a to je C, uč sa Cčko a keď budeš ako tak Cčku chápať a dokážeš pochopiť aspoň 99% toho čo Herout píše presuň sa na to čo chceš ty... Je to akoby si sa dal na vysokú matematiku bez toho aby si poznal malú a veľkú násobilku... .C je alma mater, nauč sa to a potom sa presuň na to čo chceš.
Musíš postupovať od nuly. Python, a ostatné webovky sú ľahké programovacie jazyky ale nedajú sa ani moc programovaním nazvať, žiadny challenge... Keď sa ti podarí zvládnuť Cčko do podoby, že dokážeš v Cčku myslieť potom choď tam kde chceš. Máš 15 rokov a tým predpokladám, že celú strednú na to aby si sa to učil, čo ti brutálne ulahčí život na výške aj v kariérnom živote. Na každej výške sa učí C, tak prečo sa to neučiť už teraz? Keď zvládneš C do akceptovatelnej podoby tak sa presuň kam chceš, urči si ciel.. ale neorientuj sa na weby, keď máš jedinečnú možnosť sa rozvíjať už teraz v skutočnom programovaní. Je to ťažké, ale keby to bolo ľahké, nie sú za to také prachy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
Urči si ciele, veci, ktoré túžiš naprogramovať a pracuj na sebe. Máš jedinečnú príležitosť zdokonalovať sa už v útlom veku (čo by som za to dal).
@1 od herouta mam uz programovani v jazyku java, docela hardcore, absolutna nechapacka dokym som nenarazil na python
Musíš postupovať od nuly. Python, a ostatné webovky sú ľahké programovacie jazyky ale nedajú sa ani moc programovaním nazvať, žiadny challenge... Keď sa ti podarí zvládnuť Cčko do podoby, že dokážeš v Cčku myslieť potom choď tam kde chceš. Máš 15 rokov a tým predpokladám, že celú strednú na to aby si sa to učil, čo ti brutálne ulahčí život na výške aj v kariérnom živote. Na každej výške sa učí C, tak prečo sa to neučiť už teraz? Keď zvládneš C do akceptovatelnej podoby tak sa presuň kam chceš, urči si ciel.. ale neorientuj sa na weby, keď máš jedinečnú možnosť sa rozvíjať už teraz v skutočnom programovaní. Je to ťažké, ale keby to bolo ľahké, nie sú za to také prachy