Máte vôbec stres? Ako proti tomu bojujete, ako relaxujete? Vystačíte si sami, potrebujete psychológa alebo ostávate naďalej uzlíkom nervov, prípdadne beriete nejaké lieky (aké?)? Ja som tiež taký stressman (alebo stresswoman), niekedy si pripadám dosť psy
hudba a cigy, to každodenne. a samozrejme víkendové akcie s kamarátmi - koncerty, chaty, stanovačky, festivaly, ožieračky, hulistiky.. aj spánok dosť pomáha podla mňa aj keď si odklikávam nejaké pičovinky na nete, nejaké hry, to je tiež dosť v pohode alebo si zapnem film, prečítam knížku
Kedy ako. Niekedy sa sama upokojím naladím sa pozítivne, poviem si, že všetko bude fájn, že nemám prečo stresovať. Inokedy, keď som veľmi vystresovaná tak mám len nervy na všetko naokolo, ale tiež sa dokážem rýchlo ukľudniť , vyčistiť si hlavu a naladiť na pozitívnu vlnu . A keď som naozaj veľmi vystresovaná tak či chcem či nie, plačem. Nezastaviteľne a veľa
@9 ale uz sa to trosku lepsi, odkedy prisli fakt vazne zdravotne problemy, ale to vzdy len tak chvilkovo si uvedomim, a potom som zas v starych kolajaaaach
@lenuli mám to presne tak isto, ale tiež sa to vždy vráti... mám pocit, že by som fakt potrebovala niečo účinnejšie, keď si s tým neviem dať rady a dosť ma to štve, potom aj celkovo som taká rozladená, nerada chodím medzi ľudí...
SSom velmi kludna. Mavam stresy len z novych situacii,no i to sa uz meni,lebo som zacala vyuzivat intuiciu a silu zodpovednosti za svoje konanie. Snazim sa jednoducho robit veci najlepsie ako viem,ak to totalne. skazim,poviem si,ze to tak zrejme je lepsie,nemam na to,idem dalej,hlavne je nebat sa. Opakuj si v stresovej situacii: pozicia kludu...stale dokola...zarucene to vzdy pomaha.
Cez školu stresujem skoro furt a potom nikdy nedonesiem plne čreva domov ale musím ísť na WC v škole
A keď nieje škola (prázdniny) tak stresujem z toho že za par dni zase škola... A na tom je dosť vtipné že som od 7 ročníka sa ani raz neučil doma známky mam väčšinou 2-3 (z matiky vždy 4ka od 6. ročníka sa so mnou nesie).. Ale proste aj tak stresujem aj keď nič počas školy nerobím furt mam z tej školy stres NEZNAŠAM ŠKOLU -.-"
ja stresujem skoro vždy .... a neviem nejaké sa branim voči tomu tým čo je mi prijemne a vnutorne sa snažim upokojovať... hladam zachytne body ktoré maju služik ako placebo.... a žujem žuvačky
ja mám stres takmer vždy, dokonca aj keď idem volať alebo volajú mne a bojím sa normálne úplne spotené ruky, pocit na vracanie, bolesť brucha
a ako sa s tým vyrovnávam? jem! a snažím sa na to nemyslieť, ale keď stresujem je mi aj veselo akosi, takže sa smejem a robím si z daných vecí na ktoré sa stresujem srandu, to je asi taký obranný mechanizmus
Ked sa mi toho nakopi, tak ma boli hlava, stresujem, revem, trochu sa zosypem a idem nanovo.
Ale minule ked mi volali, ze mala kamaratka havarku, sa mi tak triasli ruky ze som si nevedela cigaretu trafit do ust, medzi prstami sa mi triasla uplne.
@dandybrendy ano, bohuzial tieto stavy poznam aj ja a cim som starsia tym viac si uvedomujem ze ten moj negativizmus je zdrojom vlastne vsetkych mojich problemov.
rozmyslala som ze by som sa prihlasila na jogu alebo nejaku podobnu relaxacnu somarinku.
inak z takych beznych veci mi pomaha horuca sprcha, plavanie (celkovo voda), bohuzial u mna aj dobre jedlo, vinko, pokec s tymi najblizsimi dusami, vypadnut niekam mimo BA, hudba atd...to je taky dlhodobejsi stres.
pri akutnom strese som strasne podrazdena, ironicka, placem a mam tendenciu zapalit si.
Najlepsie je spravit si zodpovedne vsetky povinnosti, potom sa vyhnem stresu. Ale ked mam nieco nedorobene/odflaknute/odlozene...tak som v strese. A neda sa s tym bojovat , len vsetko dotiahnut do konca. Vtedy sa citim dobre.
som veľmi stresu odolná, vždy vydržím do voľna bez toho aby som ubližovala náhodným okoloidúcim. prinajhoršom si udriem do niečoho neživého naokolo nepotrebného (vankúš, krabica)
pomáha mi počúvať obľúbenú hudbu, sprcha, nejaká fyzická aktivita (behať, inliny) alebo sa len tešiť na nejaké blížiace sa podujatie na báze teraz je zle, lepšie bude. vyrozprávať sa..
alebo keď neberiem veci až tak vážne výrazne si tým znížim tvorenie stresu samo o sebe.
Doma, mam jedno miesto, kam sa chodim prechadzat, tam len ja hudba a moje miesto, tam najradsej chodim sam. Tu na jazero, popripade cez vikend skocim do Alp a tam tiez dokazem oddychovat
@dandybrendy poznám, ja sa tiež bojím a som úzkostlivá a každý si nájde to svoje ako sa odventilovať... aktivity ktoré uvoľnujú endorfíny (šport,tanec)... zvieratá vedia dodať takú pozitívnu energiu, pobyt v prírode... a ja si zvyknem spievať a pomáha mi to a keď je stresujúca udalosť dýchať zhlboka do brucha
@wilbebetter Ja keď som zavretá doma alebo nie som v meste, kde bývam, tak som úplne v pohode, ničoho sa väčšinou nebojím, len ak si na niečo spomeniem, ale tu doma to proste nezvládam, najradšej by som nič a nikoho nepoznala... je to tu pre mňa malé, mám pocit, že sa potrebujem skryť.
@poke poznáme A dopredu si aspoň 2x zopakujem, čo to vlastne chcem... A prechádzam sa po izbe a rozhadzujem rukami, keď niečo vysvetľujem do telefónu, aj keď to dotyčný nemôže vidieť
@zajkousko napríklad ma vie vytočiť aj to, keď niekto viackrát za sebou napíše rodicou, ale taktiež aj mnohé iné veci a choroba ma moc neospravedlňuje, dá sa žiť aj s horšími vecami, je to o tom, ako berieme život (a obdivujem takých ľudí, čo ho berú pozitívne a s humorom) Čítala som, že myslením sa dokonca dokážeme sami vyliečiť, ale to by musela byť teda fakt silná viera.
V strese som momentalne kazdy den v robote.. Vyrovnavam sa s tym tak, ze kazdy den si po praci pozriem jeden diel harryho pottera s kamilkovym cajom v ruke a je to fajn fajn fajn fajnovy. Presne to robim aj teraz inak, akurat mam zazvorovy caj
Ale ked ide o nieco vaznejsie, tak sa snazim uplne vypnut, nezdviham telefon, a bud si citam alebo sa ideme s kamaratmi niekam najest, s kurtiskom do bistra alebo poskladam partiu a ideme sa opit.
A hlavne, odkedy som zo stresov zvracala, spala iba s xanaxom a na tvari sa mi vyhodil ekzem, snazim sa chillovat a nebrat si na seba viac, nez zvladnem.
Raz som zažila poriadne stresujúci deň,lietala som na wc,divná chuť v ústach,smädná som bola,ledva som vedela rozprávať a bolo to strašné.dúfam,že to už nikdy nezažijem.
ale pred skúškou alebo tak nejak,len som nervózna a viem sa s tým normálne vysporiadať,nič extra.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
cry all day
cry all night
v 15. a stresy? z čoho, máš prázdniny, rodičou čo ti všetko dajú a jedina povinnosť, ktorú máš je pomáhať v domácnosti a cez rok sa učiť...
všetko ostatné si umele vyvolávaš, nechci byť v 15 dospela, užívaj si detstvo a starosti nechaj na rodičou...
ospravedlňuje ťa iba choroba ak nejakou trpíš, lebo tu znáša každy ináč
A keď nieje škola (prázdniny) tak stresujem z toho že za par dni zase škola... A na tom je dosť vtipné že som od 7 ročníka sa ani raz neučil doma známky mam väčšinou 2-3 (z matiky vždy 4ka od 6. ročníka sa so mnou nesie).. Ale proste aj tak stresujem aj keď nič počas školy nerobím furt mam z tej školy stres NEZNAŠAM ŠKOLU -.-"
a ako sa s tým vyrovnávam? jem! a snažím sa na to nemyslieť, ale keď stresujem je mi aj veselo akosi, takže sa smejem a robím si z daných vecí na ktoré sa stresujem srandu, to je asi taký obranný mechanizmus
Ale minule ked mi volali, ze mala kamaratka havarku, sa mi tak triasli ruky ze som si nevedela cigaretu trafit do ust, medzi prstami sa mi triasla uplne.
stres sa najčastejšie prejavuje u mna vyrážkami, alergiou
rozmyslala som ze by som sa prihlasila na jogu alebo nejaku podobnu relaxacnu somarinku.
inak z takych beznych veci mi pomaha horuca sprcha, plavanie (celkovo voda), bohuzial u mna aj dobre jedlo, vinko, pokec s tymi najblizsimi dusami, vypadnut niekam mimo BA, hudba atd...to je taky dlhodobejsi stres.
pri akutnom strese som strasne podrazdena, ironicka, placem a mam tendenciu zapalit si.
pomáha mi počúvať obľúbenú hudbu, sprcha, nejaká fyzická aktivita (behať, inliny) alebo sa len tešiť na nejaké blížiace sa podujatie na báze teraz je zle, lepšie bude. vyrozprávať sa..
alebo keď neberiem veci až tak vážne výrazne si tým znížim tvorenie stresu samo o sebe.
Ale tak ci tak top miesto je to na SK
A teraz nestresujem
@poke poznáme A dopredu si aspoň 2x zopakujem, čo to vlastne chcem... A prechádzam sa po izbe a rozhadzujem rukami, keď niečo vysvetľujem do telefónu, aj keď to dotyčný nemôže vidieť
@zajkousko napríklad ma vie vytočiť aj to, keď niekto viackrát za sebou napíše rodicou, ale taktiež aj mnohé iné veci a choroba ma moc neospravedlňuje, dá sa žiť aj s horšími vecami, je to o tom, ako berieme život (a obdivujem takých ľudí, čo ho berú pozitívne a s humorom) Čítala som, že myslením sa dokonca dokážeme sami vyliečiť, ale to by musela byť teda fakt silná viera.
Ale ked ide o nieco vaznejsie, tak sa snazim uplne vypnut, nezdviham telefon, a bud si citam alebo sa ideme s kamaratmi niekam najest, s kurtiskom do bistra alebo poskladam partiu a ideme sa opit.
A hlavne, odkedy som zo stresov zvracala, spala iba s xanaxom a na tvari sa mi vyhodil ekzem, snazim sa chillovat a nebrat si na seba viac, nez zvladnem.
ale pred skúškou alebo tak nejak,len som nervózna a viem sa s tým normálne vysporiadať,nič extra.