ako mam schudnut do leta?chcem schudnut 7-10 kg ale neviem ci sa mi to podari,,,,,chcem sa chodit kupat ale nemozem lebo som tlsta....moja vyska je 169 a vaha 66kg je to vela?pomozte mi ty ktory ste schudli...rozmyslala som nad tym ze nebudem vobec jest l
To Angel: Presne tak výdaj energie>príjem energie. Pravidelná strava+pravidelné cvičenie.
Denne by si mala mať aspoň 2 väčšie jedlá a aspoň 3 malé. Teda jesť 5 krát denne. Začni raňajkami - sú najpodstatnejšie, lebo naštartujú ráno tvoj metabolizmus, odporúčam müssli. Potom desiata - niečo ľahké, obed - ako obvykle,ale menšie množstvo, olovrant - opäť niečo menšie a nakoniec večera - niečo sýte a diétne - tvarov, cottage cheese, kuracie prsia a pod. Večera by pritom nemala byť neskôr ako okolo 18:00 najneskôr však o 19:00. V žiadnom prípade nehladuj, lebo tým dosiahneš len dočasný efekt a v konečnom dôsledku skôr pribereš ako schudneš. snaž sa dodržať približne rovnaké časy jedenia. Začni poriadne cvičiť. Denne aspoň 1,5 hodiny - aerobik, fitness a pod. Ono je toho plno v časopisoch. takže budem zbytočne rozpisovať. Dodržuj pitný režim - denne vypi aspoň 3 litre tekutín ,najlepšie vodu. A ešte ti poradím ,nesleduj si svoju váhu denne, teda neváž sa stále, ale meraj. Meraj si objemy tvojich partií, pretože sledovanie váhy je frustrujúce a málo smerodatné. Ak budeš totižto pravidelne cvičiť, tak sa postupne tvoja tuková vrstva nahradí svalmi a tie keďže sú čo do hmoty hustejšie sú aj ťažšie. Preto sa môže stať, že budeš vypadať štíhlejšie, ale v porovnaní s tým nebudeš vážiť o moc menej. Preto sa meraj a tak sleduj koľko si zhodila. Na porovnanie - 160 cm vysoká fitnesska, môže pri súťažení aj keď je veľmi štíhla vážiť aj cez 60kg. A prito je štíhla.
Aj ja som toho nazoru ze aby si schudla musis cvicit...ja som sa snazila co to zhodit do vianoc a myslim ze sa aj celkom podarilo aj ked este mam co zlepsovat som jadla tiez tak 5krat denne-nie moc ale tk aby som nebola hladna a zacala som viacej cvicit (take ze svihadlo a spol.)acelkom sa podarilo..taak zelam vela stastia
Po 18ej nejedz (neskor po 17ej, resp. podla toho, kedy chodievas spat) a mozes zravat, co budes chciet. Samozrejme, nie doma sediet na riti, ale hybat sa, aj ked len prechadzky.
musis proste cvicit a nezrat sladke a slane veci ....a môzes napriklad ist na bicykel alebo korcule alebo si zabehat alebo si kup svihadlo a skac doma aspon 45min kazdy den a ja by som neodporucal ze po 18:00 nejest to je kravina podla mna ved jest môzes aj vecer ale daj si naprikald zeleninu alebo banany tie ti zazenu hlad a nejec hodinu pred spanim minimalne lebo to nestihnes stravit a potom je to blbe ...ale najlepsie je cvicit cvicit a cvicit....ale cvicenie je zivotny styl nie ze budem cvicit teraz 4 mesiace do leta a potom sa na to uplne vyserem ked chces zacat cvicit tak tomu sa venuj po cely rok nie len na leto...a este ze ked nebudes napriklad po mesiaci vidiet ziadny rozdiel tak sa na to nevyser lebo to potom nema cenu ..vysledok tu bude ale nebude o tyzden ci o mesiac...a ked ta vôbec nebavi cvicenie tak sa na to vyser uz teraz lebo aj tak ti to nevydrzi....tak dufam ze hej a drzim palce
putrig: a to je kravina co si napisal ze fitneska môze mat pri 160cm 60kg lebo to sa nezda ale oni su lahky jak svina väcsinou tie baby co sutazia nemaju viac ako 55kg a to su vysie ako 160cm ....ved aj kulturisti niesu niaky tazky ved preco su potom sutazne kategorie do 65kg 70kg 75kg a vyzeraju jak keby ta mali zabit ale su lahky ved 75kg neni vôbec vela na to ako vyzeraju
To Seco123: Lebo to čo ty vidíš na tých súťažiach to je výsledok po 2 dňovej odvodňovacej kúre, a keďže voda je "ťažká" ťažšia ako tuk tak sú logicky ťažší a na súťaži samozrejme o to ľahší. Ale priznávam, že s tými 160 cm a 60 kg to nie je celkom presné, ale aj tak keď si zoberieš takú modelku tak pri 170cm má 50 kg, ale taká fitnesska nemá menej ako 55 kg a to nemá viac ako 165cm. Proste je to tak, svaly sú čo do váhy ťažké ale čo do objemu menšie ako tuková vrstva. To je proste biológia.
A ešte k tomu jedeniu po 18 resp. po 19 tej hodine. Zabudol som dopísať, že ak predsi len budeš pociťovať hlad tak si kľudne môžeš dať niečo ale niečo ľahké - ovocie, zelenina a pod. Žiadne blbosti.
S tým cvičením má Seco123 pravdu. Nemá zmysel cvičiť, len pokiaľ chceš schudnúť a potom sa vrátiť späť k pôvodnému životnému štýlu. Keď raz začneš tak v tom aj zotrvaj, len tak si zabezpečíš trvalý výsledok.
K tomu cvičeniu ešte: najlepšie sa cvičí vo dvojici, takže buď s kamarátkou alebo ak máš priateľa tak zapoj aj jeho. Navzájom si pomôžete aj sa podržíte. A bude to väčšia zábava, pretože cvičenie a v podstate aj chudnutie nemá byť drina. Ak to človek robí s nechuťou a nasilu, tak ťažko dosiahne uspokojivé výsledky.
Ti Fanzine: Keď chceš poradím aj Tebe, ak to potrebuješ. Potrebuješ?
Ono je to tak. Ak je niekto zo sebou spokojný, tak je všetko v poriadku. Ale ak to tak nie je, mal by s tým niečo spraviť. Kraska1 žiadal o radu, tak som poradil, čo na tom, že som chalan. Čo sa týka mňa všetko čo som tu radil, som aplikoval na sebe, takže to funguje. Samozrejme ináč je to u chlapov a ináč u žien,ale princíp zostáva - výdaj energie > príjem. Mojej priateľke som tiež takto poradil a fungovalo to aj u nej. Keď sme sa spoznali nebola bohvieako spokojná so svojou postavou, hlavne na zadku a stehnách. Chcela poradiť, poradil som a teraz je o 7 kg ľahšia,a to už 2 a pol roka. Stále cvičí, stravuje sa pravidelne, pije veľa vody a vôbec sa neobmedzuje čo sa týka jedla, v podstate je všetko...
Seco123, nehovor o niecom, co si neskusal. Zaludok si bez problemov zvykne nejest vecer, ma to len jednu nevyhodu , ked som si bol napr. vecer sadnut s kamosmi, vypil som ledva jednu kolu, lebo moj zaludok uz spal
A este detail, cca 2,5 dcl vody zaludok uplne stravi za cca 30 min, tak nehovor este o zranici, 1h pred spanim nejes preto, aby ti nebolo zle, aby si sa necitil plny.
Boha ja mam zas opacny problem, sedim w priemere cca 10-11h denne za PC (cize ziadny pohyb), zerem jak prasa a furt wyzeram jak deti w somalsku wazim 64kg a meriam 182cm. Co s tym?
1ka: to si povedal dobru kravinu ved nezeres vodu ale tuhe jedlo a to ti urcite taz 30 min nestravi tak sa uvedom a neplet sa stale do niecoho ked ani nevies
prestat jest??? ved len priberies hned potom, co sa ulakomis na jedlo...hoci len nejaky ten nevinny cokoladovy zakusok...zakladom vsetkeho je zdrava vyziva a pravidelny pohyb. musis vylucit z jedalneho listku vsetko, co je mastne a take nieco...jedz kazde 2 hodiny nieco mensie. telo si zvykne na pravidelny prisun jedla a nebude si vytvarat tzv.zasoby a ukaze sa to aj na vahe. ak pridas cvicenie (co ti radim) tak to bude uplne super...no ale to, ze si tak trocha pri sebe moze byt sposobene dedicnostou alebo niecim inym a tak neviem ci to pomoze. ale zdrava vyziva a pohyb je aj tak super pre zivot
v pohode mas vahu, no a? ja mam o tri kila menej a tu istu vysku s jednym centakom naviac ale ak chces vediet, mam dake nie vlastne skusenosti ale z okolia, najlepsi recept je nejest po veceroch, po tej siestej uz, mozes si to si to regulovat postupne, najprv po osmej ze nebude sjest nic, ptom po trsistvrte na osem, po pol siedmej a tak daaale, je to zaruceny recept, inak cez den jedz normalne, lebo aj ked jes vela sa to vytravi, ak chodis minimaln edo skoly, aj to je aktivita!
ax jaj no vidim ze eto sa blizi ci pekne obdobie tema hmotnost sa zacina aktualizovat ja napriklad som sa tiez nastvala zacla som cvicit chodim na aerobik posilujem, hravam squash denne chodim pesi co najviac pohybu.. obmedzila som jedlo ze uz nezerem take mnozstva ako predtym a hlavne vecer ale zas nedrzim nejkau striktnu dietu ked mam chut na cokoladu tak ju proste zbodnem..... a okrem toho tvoja vyska a vaha nie je to tak zle si myslim... (osobna skusenost) a dalsia vec neviem kto to spominal ze radsej na vahu nepozeraj ale pozeraj na seba je to pravda ja tiez vaha sa moc nepohla ale vidim to na postave..howgh DDDDDDDDD
no ja ti radim co najrychlejsie zabudnut na myslienku, ze by si nejedla. a suhlasim s tym, ze nie je zbtyocne obmedzit jedenie vecer, mozes to skusit postupne. napr. aj ja by som do leta rada zhodila take 2 kilecka, aj ked mi za to vsetci nadavaju, ale proste nechcem drzat ziadnu drasticku dietu alebo co, ani nebudem viac cvicit, lebo myslim ze cvicim dost (treningy, tanecna,...). iba prestanem jest tolko sladkosti a podobnych veci ale zacnem papat ovocie a tak. inac drzim ti teda palceky fakt nech sa ti to podari ked to chces. a naozaj myslim ze je blbe nepapat, ale skor zvaz, co papas. napr. ja jem to co mi chuti, a to su bohuzial skoro same susienky, syr, jablka a raciochlebiky a to tiez nie je nic moc takze asi uz fakt prechadzam na ovocie... zdrava strava forever a ked si este aj zacviciis... vies ono ide o to byt so sebou spokojna ja viem, ani ja nie som
hloavne sa nesnaz schudnut naraz vela, lebo sa ti to hned vrati a neni to zdrave, hlavne nie pre babu (problemy s menzesom atd.) tak kilo - dve za mesiac.. ja som tak schudla 5 kil pred troma rokmi stale si tu vahu drzim a pritom jem vsetko aj sladkosti obcas
Už je po lete! Už nemusíte chudnúť, ale začať sa poriadne obliekať ...ale nie, byť štíhla a fit je fajn po celý rok. Takže naštudujte baby, čo treba papať, ako treba cvičiť na » www.dietyachudnutie.sk a budete chudučké nielen pred letom ale po celý rok. Takže žiadne drsné diéty, ale zdravá strava! Howgh!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
musi platit ze vydana energia musi byt vacsia ako prijmana-to je cele tajomstvo
Denne by si mala mať aspoň 2 väčšie jedlá a aspoň 3 malé. Teda jesť 5 krát denne. Začni raňajkami - sú najpodstatnejšie, lebo naštartujú ráno tvoj metabolizmus, odporúčam müssli. Potom desiata - niečo ľahké, obed - ako obvykle,ale menšie množstvo, olovrant - opäť niečo menšie a nakoniec večera - niečo sýte a diétne - tvarov, cottage cheese, kuracie prsia a pod. Večera by pritom nemala byť neskôr ako okolo 18:00 najneskôr však o 19:00. V žiadnom prípade nehladuj, lebo tým dosiahneš len dočasný efekt a v konečnom dôsledku skôr pribereš ako schudneš. snaž sa dodržať približne rovnaké časy jedenia. Začni poriadne cvičiť. Denne aspoň 1,5 hodiny - aerobik, fitness a pod. Ono je toho plno v časopisoch. takže budem zbytočne rozpisovať. Dodržuj pitný režim - denne vypi aspoň 3 litre tekutín ,najlepšie vodu. A ešte ti poradím ,nesleduj si svoju váhu denne, teda neváž sa stále, ale meraj. Meraj si objemy tvojich partií, pretože sledovanie váhy je frustrujúce a málo smerodatné. Ak budeš totižto pravidelne cvičiť, tak sa postupne tvoja tuková vrstva nahradí svalmi a tie keďže sú čo do hmoty hustejšie sú aj ťažšie. Preto sa môže stať, že budeš vypadať štíhlejšie, ale v porovnaní s tým nebudeš vážiť o moc menej. Preto sa meraj a tak sleduj koľko si zhodila. Na porovnanie - 160 cm vysoká fitnesska, môže pri súťažení aj keď je veľmi štíhla vážiť aj cez 60kg. A prito je štíhla.
Ono je to tak. Ak je niekto zo sebou spokojný, tak je všetko v poriadku. Ale ak to tak nie je, mal by s tým niečo spraviť. Kraska1 žiadal o radu, tak som poradil, čo na tom, že som chalan. Čo sa týka mňa všetko čo som tu radil, som aplikoval na sebe, takže to funguje. Samozrejme ináč je to u chlapov a ináč u žien,ale princíp zostáva - výdaj energie > príjem. Mojej priateľke som tiež takto poradil a fungovalo to aj u nej. Keď sme sa spoznali nebola bohvieako spokojná so svojou postavou, hlavne na zadku a stehnách. Chcela poradiť, poradil som a teraz je o 7 kg ľahšia,a to už 2 a pol roka. Stále cvičí, stravuje sa pravidelne, pije veľa vody a vôbec sa neobmedzuje čo sa týka jedla, v podstate je všetko...