Zdravím Poraďte mi ako by som si mohol lepšie pametať svoj sen. Napríklad ráno sa prebudím a pametám si z celého sna len miesto kde sa odohrával a 1 osobu. A aj to zriedka...
keď sa zobudíš, zavri oči, nesadaj nič a snaž sa rozpamatať....
ja si máloekdy pamatám sen 3 roky... lebo buď ma zobudí budík a musím hneď kmitať alebo manka alebo ma sestra azčne kúsať do zadku, búchať knižku o hlavu "Bajka stavaj stavaj, upatovať" čiže na hentaké rituály nejak nemám čas
ráno vstávať pokojne, neotvárať oči tak máš ešte minimum rušivých vplyvov že si sen stále pamätáš, alebo pomáha aj snový denník, kde si zapisuješ všetky sny ktoré si pamätáš, teda aj zistíš o čom sa ti najčastejšie sníva, a zase sa rozpamätáš na viac snov
ja si pametám ešte aj nočnú moru keď som mala 4 roky :/ a nič pritom nerobím, ja si pametám každú debilinu zato keď sa mám učiť napr do školy, tak si to neviem pametať ani deň ...
Mať pri posteli zápisník a zapisovať si to, čo si pamätáš. Dnes je to len osoba alebo miesto, ale po čase si na to zvykneš a možno to bude aj celý sen.
@mmartin01 Skús hádať prečo si chcem sny pametať ide o to,že sny si moc často nepametám a myslím si že sa mi nič nesníva... a ako môžem dosiahnuť lucidný sen do čiernej tmy? preto mi ide o to ako si pametať sny a vedieť čo sa mi snívalo každý deň
@pope si to pohľadaj na nete.. ked zaspavaš, skus si uvedomovať že zaspavaš ... že schadzaš po rebriku napr. uvedomuj si že dýchaš, atd .. su na to navody ... alebo si rob testy ... aj cez bežný deň ... počítaj si prsty (ked máš 5 si v realite, v sne by si aj 7 napočitala ) ... skus si dať prst do kože a chodiť si s ním v ruke .... pozri sa na nejaký obraz, zatvor oči, pozri sa nanho znova a ked je zmenený tak sa ti to sníva ... rob to normalne počas dna aj 50 krat .. a potom to podvedome spraviš aj vo sne a voilááá ... lietaš, stavaš si budovy, robíš čo chceš...a potom si to nasledne rano cele pamatáš ... ja si svoj každý lucidný sen pamatam ..
ja si takmer všetko pamatám a som zistil že viem lucídne snívať a aj ked bdiem alebo ked sa prebudím zo sna že mi treba na zachod tak viem vo sne pokračovať.... prosto mám bujnú fantáziu a vymašlam si v hlave obrazy
@mmartin01 stačé ak máš bujnú fantáziu a napriklad ja si predstavujem ked idem do školy každý jeden krok ale zrýchlene, ako keby som leital a prechádzam i cez steny a predstavujem si hmotu, látku prosto material cez ktorý prechádzam... myslím že takto fungujú sny lebo mne to funguje, ale nejak to často nepraktizujem z toho, že tvrdo spím
mnohokrát si pamätám to čo sa mi sníva a už niekoľko krát sa mi stalo že som v danej situácii vedel a povedal veci, ktoré sa ešte len mali stať, tesne pred tým ako sa stali. Netrénujem pamäť, skôr mám čistú hlavu celý čas a ono to prichádza nejak Samo. Ale rozhodne si neviem predstaviť že by som to mal po prebudení zapisovať.
nechoď pred spaním cikať.... zobudíš sa nadránom, pôjdeš na wc a potom ešte pôjdeš na chvíľku spať.... vtedy sa ti bude snívať a keďže už nebudeš mať taký hlboký spánok, tak si ho zapamätáš
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
ja si máloekdy pamatám sen 3 roky... lebo buď ma zobudí budík a musím hneď kmitať alebo manka alebo ma sestra azčne kúsať do zadku, búchať knižku o hlavu "Bajka stavaj stavaj, upatovať" čiže na hentaké rituály nejak nemám čas