@elmsi ked si prides objemna a pritom vazis malo, tak budes mat vela tuku a malicko svalov. (Alebo si stihlejsia, nez sa samma vnimas.)
...ale to ti ziadna "sofistikovana" kalkulacka operujuca len s vyskou vahou a vekom nepotvrdi, lebo nepozna tvoje miery
24,44 - ale bmi ckom sa fakt ludia neriadte prosim mozes byt stihla, vysportovana a suepr zdrava a pritom byt v bmi "nadvahe". Ked som si bola merat tuk a svaly tak co mi o tom rozpraval typko, nadherny vymakany svalnaty chlap, tak vravel ze on je v BMI v nadvahe ze to netreba riesit ked vidis proste ze za rok si nabrala 20kg svalov
bmi je len orientacne. je vedecky dokazane ze ludia s vyssim bmi okolo 25 -27 su na tom z hladiska kvality zivota lepsie. ale ide o ludi ktori maju viac svalovej hmoty nez tuku.
to nieje smerodajne dolezite su percenta tuku a svalov zober si kulturistu 120kg a vysoky 180cm typek je na rastovom hormone a ma 5% tuku po cely rok co mu asi vyjde
ach jaj. bmi by som zakazala. jasne, nieco to ukaze, ked mas bmi 35 tak samozrejme nieco nie je v poriadku, ale absolutne to neberie do uvahy pomer tuku a svalov a vsetko mozne, takze je to v principe nie len zbytocne, ale hlavne zavadzajuce.
@petronellaaa no jasne, ale naco je ten udaj? ak mas bmi pod 18, znamena to ze 1. zjavne mas nizku vahu, nemusis si kvoli tomu pocitat bmi, 2. ak mas bmi pod 18, je fyzicky zjavne ze nie je nieco ako to ma byt, a sam clovek o tom zrejme vie, bmi nie je nejaka magicka formulka, kvoli ktorej zrazu odhalis nejake tajomstvo. zato je to nepresny vypocet, ktory cloveka akurat pomyli. lebo taka @h8u moze pri bmi byt niekde na hranici nadvahy, co je ale uplny bullshit lebo uz na pohlad je zjavne ze ma perfektnu, a hlavne zdravu postavu. takze tak.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
-hmotnosť v kilogramoch
-výška v metroch
moja výška v metroch = 1,72
moja hmotnosť v kg = 72
BMI = 72 / (1,72 x 1,72) = 72/ 2,9584 = 24,33
-hlasujem 24
» primar.sme.sk/kalkulacky/vypo...
» www.zdravie.sk/kalkulacka/2725...
...ale to ti ziadna "sofistikovana" kalkulacka operujuca len s vyskou vahou a vekom nepotvrdi, lebo nepozna tvoje miery
Zaujímavé, čakal by som viac, aj keď je to tesne, no. Mám dosť tuku aj svalov.