ja newem. ako ano... boh ho stvoril ale ako??? podla mna rovnako ako a nejakej mrtvole same od seba vzniknu cervy tak proste tu na zemi boli dobre podmienky. bolo tu teplo voda...... a zacalo sa to tu nejako vyvyjat.... daco take....
život vznikol v oceane z radikalov sa zacali utvarat bielkovinové zhluky, a z bielkovin bunky...a z buniek zivocichy..samozrejme ze to nebolo tak ako ja pisem, trvalo to stovky miliuard rokov...ale je to teoria ktora sa mi zda najpravdepodobnejsia
ale to je naozaj dobra otazka. ako sme vznikli? hmm samozrejme, ze to bola postupnost urcita ale aj tak by ma to velmi zaujimalo. A ak nas stvoril boh tak kto stvril jeho? ci bum a bol? fakt toto je na dlhu diskusiu.
mozno fakt existuje a mozno len bol velky tresk vznikla planeta zem. ufoni doniesli velke vajcia a boli dinosauri a tak to bolo aj z ludmi. ktovie
odpoveď typu že ho stvoril pán Boh si nevyžadujú žiadne uvažovanie a preto sú aj najednoduchšie...ale keby sme sa fakt mali zamyslieť???ale aj ja som toho názoru že ho stvorila nadprirodzená a vyžšia bytosť ako je Boh...je to najzmysuplnejšie vysvetlenie.podľa mna
to je otazka, ktorej odpoved je velmi obtiazne zahrnut len do niekolkych slov, na to existuje kopec teorii, kazda veda vysvetluje na nejakej urovni tvoju prilis vseobenu otazku
vezmi si botaniku, ta riesi otazku, ako vznikli prve rastliny...je tam zahrnutanejaka endosymbioticka teoria o prokaryotach
zoologia...to iste, teoria o tom, ako vznika prva eukaryta (blizsie povedane jedna bunka eukaryoticka, ktora potom prešla nejakou tou evoluciou az postupne vznikali mnohobunkovce, kde patri na konci clovek)...organely typicke pre eukaryotu vznikali mimo prokaryoty a potom sa dostali do kontaktu, jasne ze nie za jeden den...a prve eukaryoty nemohli mat vsetko to, co maju teraz, prve zivoty vznikli vo vode, voda je podstata zivota, voda skryvala predpoklady pre zivot, organizmy nepotrebovali slnecnu energiu ako my, vytvorili sa im vlastne moznosti, ako mat v dostupnosti ziviny alebo aj ten kyslik
potom si vezmi bakterie, ako mohli len tak sa vytvorit? no predchádzaju im vírusy..co su len "uboha" molekula nukleovej kyseliny, neviditelne volnym okom, a pokial ide o ne, tak viry su posledne, ktore opustia nasu planetu...mikroby vo vesmire urcite su, a mozno sa dostali sem, neviem, o niecom takom som este necitala
a ked si odmyslime bunku, molekulu NK, koncime pri atomoch, fyzikalnych silach...tam podla mna zacal vznikat zivot, zijeme vdaka prvkom
Zivot stvoril Boh, prvých ludí ktory zhrešili preto su aj dnešný ludia zly a rodia sa aj zly ludia nie len dobry. Zeny trpia viac ako muži, kvoli Eve,ktorá zhrešila. Jeziš sa musel obetovať na krizi aby nás zachranil. Ked príde spať vráti všetko tak ako ma byť
minule om o tom citala...nejaky strasne mudry matematiky fyzik astronom a este neviem jaky fras povedal ze zivot vlastne vznikol tak ako sa nam pise v ucebniciach ale to vsetko co bolo MUSEL NIEKTO STVORIT....vlastne ze je nerealne aby nieco take genialne vzniklo samo od seba..
Keďže celý vesmír je riadený úžasným systémom, musí existovať ak pôvodca tohto systému. Napríklad, ak by zem bola čo len o pár kilometrov bližšie alebo ďalej od slnka, život v takej podobe ako existuje na zemi by nebol možný. Ak by pomer prvkov v našej atmosphere bol čo len o pár percent odlišný, všetky živé bytosti na zemi by zahynuli.
Pravdepodobnosť náhodného vzniku jedinej bielkovinovej molekuly je 1 k
10 na 243 (to je 10 s 243 nulami/. A jediná bunka pozostáva z miliónov bielkovinových molekúl.
Spletitá a dokonalá bunka - Keď pozorujeme bunku elektrónovým mikroskopom, je udivujúce vidieť, že štruktúra bunky je taká zložitá a
dokonalá ako pulzujúca metropola. V jadre jedinej bunky sú reťazce DNA,
a u človeka sú tieto dlhé 1,5m. Je tam zakódovaných 5 000 000 000
rôznych genetických znakov. A všetko toto možno nájsť v jadre jedinej bunky, ktorú len-len že možno vidieť pomocou mikroskopu. Z toho je
zrejmé, že je nemožné, aby sa dokonca čo i len jedna bunka vyvinula alebo vznikla náhodou.
V tvojom mozgu sa nachádza 14 000 000 000 nervových buniek a každá z nich je zložitejšia a dokonalejšie vytvorená než elektronický počítač.
Navyše všetky tieto bunky spolupracujú a sú vo vzájomnom vzťahu.
Obnova 1 200 000 000 000 buniek v ľudskom tele - Tvoje telo sa skladá z obrovského množstva buniek - približne - 600 000 000 000 000 - rôznych charakteristík. Z toho asi 2% alebo 1 200 000 000 000 buniek je čerstvo vytvorených, staré bunky sú zničené a odstránené z tela, a to všetko denne. Neexistuje vedec, ktorý by
vytvoril čo i len jednu jedinú bunku. Kto
vytvára 1 200 000 000 000 buniek každý deň a udržuje ťa pri živote? Nie je to nikto iný než všemohúci a vševedúci Boh.
Týmto spôsobom sa za stodvadsať dní prostredníctvom metabolizmu úplne
vymení krv, svaly tvojho tela a dokonca proteíny v 14 000 000 000 mozgových bunkách. Ako je potom možné, že nestratíš silu ani sústredenie? Ani sa neprejaví žiadna zmena v uvedomovaní si seba. Je to z dôvodu, že duša nie je produktom materiálnych zložiek, ktoré tvoria
našu fyzickú podstatu. Faktom je, že dušu dal človeku BOH a duch sa vráti k Bohu, ktorí ho bude súdiť za jeho činy... , buď peklo alebo nebo.
Stvoril ťa Boh: Zober si napríklad svoje oči. Sú oveľa zložitejšie než najpresnejší fotoaparát. Zaostrovanie a prispôsobovanie svetelnosti sú
úplne automatické. Obrazy vidíme farebne, v troch dimenziách a sú spojité. Dokonca fotoaparát ma svojho tvorcu - nevznikol náhodou. Ako môžeme povedať, že oči, ktoré sú omnoho podivuhodnejšie než fotoaparát, sa vyvinuli evolučnou náhodou? Čím starostlivejšie a podrobnejšie študuješ svoj mozog, tvar svojich orgánov, štruktúru tela, krvi, tým viac si začínaš uvedomovať, ako úzkostlivo, podivuhodne a výberovo si bol utvorený.
A tak budeš uvažovať zaradom nad každým svojím orgánom, potom pochopíš, že tvoje telo sa nevyvinulo v prírodnom procese evolučnej náhody, ale že ho utvoril všemohúci a vševedúci Boh vo svojej nekonečnej múdrosti.
Taktiež spoznáš, že fungovanie dýchania a tlkot srdca riadi Boh a že nežiješ svojou vlastnou silou, ale Božou mocou.
Viete aká je pravdepodobnosť náhodného vzniku človeka? Koľko je to núl?
Že človek vznikol náhodou je také pravdepodobné, že keby tornádo prešlo cez skládku odpadu, tak z toho odpadu by vznikol Boening a ešte by sa aj sám naštartoval a odletel.
to, co pises, su iba dnesne vedecke vysledky, ktore si uz raz zverejnil v nejakej diskusii...prosím ta, keby si ty studoval do väcsej hlbky kostnu dren, tvorbu erytrocytov, mozog, nervacku, hormoniky..., nepisal by si toto, alebo by si pisal trochu inac v suvislosti s Bohom, Boh vedu neriesi, preco miesas vodu s ohnom? obe su podstatne pre zivot, ale spolu nevytvoria nic, ani sa nevytvaraju navzajom
za vsetkym stoja sily, niektore veci ohladom nich nie su jasne, ale su z neznamych pricin...k vzniku niecoho predchadza skusanie, ako skuska z matematiky, skusas, kym ju nespravis zdlhavy proces
Otázky tohto typu sú podľa mňa úplne irelevantné. Zbytočne len rozvíria hladinu medzi tými, ktorí majú vedecký názor avšak stále nedokonalý, a tými, ktorí všetko doteraz pre nás nepochopiteľné zhrnú do jediného slova: boh.
OK ale ked nas stworil boh taq potom ako alebo kto stworil jeho ako je mozme ze wesmir je nekonecny predstawte si ze poletite do wesmiru a mate na sebe oblek a nechate sa wihodit kde by ste dopadli?,,ja newiem a ja si myslim ze sa to ani neda zistit lebo clowek nieje az taky mudrc aby na to prisiel lebo darmo je rok 2008 ale swet je este stale zaostali a nedokonali to je moj nazor na to wsetko co sa tu pisalo a boh?,,ok riadi nasu dusu ale ako a potom kto riadi jeho respaktiwe jeho kto stworil ja si myslim ze to boli bakterie a molekuli spomonte si nasa zem pred colwekom bola zaliata wodow zoberte si wo wesmire su wseliake bakterie no "takze bakterie sa nieako dostali na nasu zem a presnejsie spadli do wody a pririda to zacala tworit sama aj prostrednictwom slnecnych lucow ako je mozne ze sa stworili planety?
Neviem čo tu riešite Je predsa nad slnká jasnejšie že svet vznikol po rom čo prvotný oheň z Muspelheimu roztopil prvotný ľad z Nilfheimu. Tak vznikol Ymir. nadájala ho nebeská krava ktorá prežila olizovaním ľadovca. Tým sa zrodil Búri, praotec bohov. Jeho vnuk, Odin, zabil Ymira a z jeho tela vytcoril svet.
Skrátené podanie stvorenia sveta podľa Severských povestí
Teórií je toľko že tvrdiť že len jedna je pravdivá je pekná hovadina navyše keď ide o rovnaký mýtus ako je tento.
Problem je v polozenej otazke a este v tom, ako definujeme zivot.
Pretoze aby sme si dokazali vznik zivota nejako predstavit, potrebujeme si predstavit cas- kedy to bolo, miesto-kde to bolo, pricinu-preco to bolo(alebo nejaky prvotny hybatel). Ak potom operujeme v tychto hraniciach, tak logicky vysvetlit vznik zivota asi nie je mozne, lebo argumentovat, vyvracat fakty a spekulovat sa da do nekonecna. Tym nechcem znevazovat akekolvek vytvorene teorie, iba naznacujem, ze ziadna nie je dokonala a ziadna neodpovie dostatocene uspokojivo.
Druhy problem je, ako si definujeme zivot. Biologovia maju svoju definiciu - ta sa vsak vztahuje len na zivot vo fyziologickom slova zmysle. Ale da sa vymysliet tisic dalsich definicii, rovnako ako sa da prepokladat 1000 dalsich svetov....
Život začal existovať, lebo ho nebavila neexistencia. Osobne, ani mňa by to veľmi netešilo. A tak sa začal baviť, najprv s hmotou, so svetlom, potom so svetelnou hmotou a na konci bolo jedno veľké kýchnutie si a hups - Ecce Homo! Zaujímalo by ma, koľko párov (nielen ľudí) si pri akte fyzickej lásky kýchne. Vypracoval by som štatistiku... ale ako poznám ľudí, naschvál by pri tom kýchali, len aby to mali z krku. : p
Takže tak to nejako bolo s tým všetkým... možno nie som správny teoretik, nemám ani doktorát a na vedu ledva dovidím, ale mám také predstavy. Výstavy? Zástavy. Čierne. Niekto zomrel? Kdeže, oslavujeme tmu. Prístavy sú plné. Života? Dajme tomu, že hej.
Skús si predstaviť, že tu nie je život. Dokážeš to? Okolo nás nič nie je, len organické chemické reakcie, my sami sme to isté - kvas aminokyselín. Ak sa na vec dokážeš dívať týmto spôsobom, po čase nájdeš odpoveď. /Asi správne tušíš: Musíme zísť z piedestálu seba obdivu, a tak nájdeme svoje skutočné miesto vo vesmíre./
Každý čo hovoril, že ho stvoril Boh mi odpovedzte: Kto stvoril Boha? Odpoveď "Ten už bol" si nechajte pre seba. Lebo ako by mohol byť Boh tak by mohol byť život.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
Kladol som tam podobnu otazku...
Evu11 - dalsi nick, Nebo?
mozno fakt existuje a mozno len bol velky tresk vznikla planeta zem. ufoni doniesli velke vajcia a boli dinosauri a tak to bolo aj z ludmi. ktovie
vezmi si botaniku, ta riesi otazku, ako vznikli prve rastliny...je tam zahrnutanejaka endosymbioticka teoria o prokaryotach
zoologia...to iste, teoria o tom, ako vznika prva eukaryta (blizsie povedane jedna bunka eukaryoticka, ktora potom prešla nejakou tou evoluciou az postupne vznikali mnohobunkovce, kde patri na konci clovek)...organely typicke pre eukaryotu vznikali mimo prokaryoty a potom sa dostali do kontaktu, jasne ze nie za jeden den...a prve eukaryoty nemohli mat vsetko to, co maju teraz, prve zivoty vznikli vo vode, voda je podstata zivota, voda skryvala predpoklady pre zivot, organizmy nepotrebovali slnecnu energiu ako my, vytvorili sa im vlastne moznosti, ako mat v dostupnosti ziviny alebo aj ten kyslik
potom si vezmi bakterie, ako mohli len tak sa vytvorit? no predchádzaju im vírusy..co su len "uboha" molekula nukleovej kyseliny, neviditelne volnym okom, a pokial ide o ne, tak viry su posledne, ktore opustia nasu planetu...mikroby vo vesmire urcite su, a mozno sa dostali sem, neviem, o niecom takom som este necitala
a ked si odmyslime bunku, molekulu NK, koncime pri atomoch, fyzikalnych silach...tam podla mna zacal vznikat zivot, zijeme vdaka prvkom
minule om o tom citala...nejaky strasne mudry matematiky fyzik astronom a este neviem jaky fras povedal ze zivot vlastne vznikol tak ako sa nam pise v ucebniciach ale to vsetko co bolo MUSEL NIEKTO STVORIT....vlastne ze je nerealne aby nieco take genialne vzniklo samo od seba..
taaakze ten zaklad bol stvoreny
Mame realisticke modely na vyvoj vesmiru vratane zivota od tych najmensich zlomkov sekundy po Velkom tresku...
mna by viac zaujímalo ako vznikol vesmír, a čo bolo na začiatku, ako sa mohli sformovať tie prvky ak tam bolo vákuum?
Keďže celý vesmír je riadený úžasným systémom, musí existovať ak pôvodca tohto systému. Napríklad, ak by zem bola čo len o pár kilometrov bližšie alebo ďalej od slnka, život v takej podobe ako existuje na zemi by nebol možný. Ak by pomer prvkov v našej atmosphere bol čo len o pár percent odlišný, všetky živé bytosti na zemi by zahynuli.
Pravdepodobnosť náhodného vzniku jedinej bielkovinovej molekuly je 1 k
10 na 243 (to je 10 s 243 nulami/. A jediná bunka pozostáva z miliónov bielkovinových molekúl.
Spletitá a dokonalá bunka - Keď pozorujeme bunku elektrónovým mikroskopom, je udivujúce vidieť, že štruktúra bunky je taká zložitá a
dokonalá ako pulzujúca metropola. V jadre jedinej bunky sú reťazce DNA,
a u človeka sú tieto dlhé 1,5m. Je tam zakódovaných 5 000 000 000
rôznych genetických znakov. A všetko toto možno nájsť v jadre jedinej bunky, ktorú len-len že možno vidieť pomocou mikroskopu. Z toho je
zrejmé, že je nemožné, aby sa dokonca čo i len jedna bunka vyvinula alebo vznikla náhodou.
V tvojom mozgu sa nachádza 14 000 000 000 nervových buniek a každá z nich je zložitejšia a dokonalejšie vytvorená než elektronický počítač.
Navyše všetky tieto bunky spolupracujú a sú vo vzájomnom vzťahu.
Obnova 1 200 000 000 000 buniek v ľudskom tele - Tvoje telo sa skladá z obrovského množstva buniek - približne - 600 000 000 000 000 - rôznych charakteristík. Z toho asi 2% alebo 1 200 000 000 000 buniek je čerstvo vytvorených, staré bunky sú zničené a odstránené z tela, a to všetko denne. Neexistuje vedec, ktorý by
vytvoril čo i len jednu jedinú bunku. Kto
vytvára 1 200 000 000 000 buniek každý deň a udržuje ťa pri živote? Nie je to nikto iný než všemohúci a vševedúci Boh.
Týmto spôsobom sa za stodvadsať dní prostredníctvom metabolizmu úplne
vymení krv, svaly tvojho tela a dokonca proteíny v 14 000 000 000 mozgových bunkách. Ako je potom možné, že nestratíš silu ani sústredenie? Ani sa neprejaví žiadna zmena v uvedomovaní si seba. Je to z dôvodu, že duša nie je produktom materiálnych zložiek, ktoré tvoria
našu fyzickú podstatu. Faktom je, že dušu dal človeku BOH a duch sa vráti k Bohu, ktorí ho bude súdiť za jeho činy... , buď peklo alebo nebo.
Stvoril ťa Boh: Zober si napríklad svoje oči. Sú oveľa zložitejšie než najpresnejší fotoaparát. Zaostrovanie a prispôsobovanie svetelnosti sú
úplne automatické. Obrazy vidíme farebne, v troch dimenziách a sú spojité. Dokonca fotoaparát ma svojho tvorcu - nevznikol náhodou. Ako môžeme povedať, že oči, ktoré sú omnoho podivuhodnejšie než fotoaparát, sa vyvinuli evolučnou náhodou? Čím starostlivejšie a podrobnejšie študuješ svoj mozog, tvar svojich orgánov, štruktúru tela, krvi, tým viac si začínaš uvedomovať, ako úzkostlivo, podivuhodne a výberovo si bol utvorený.
A tak budeš uvažovať zaradom nad každým svojím orgánom, potom pochopíš, že tvoje telo sa nevyvinulo v prírodnom procese evolučnej náhody, ale že ho utvoril všemohúci a vševedúci Boh vo svojej nekonečnej múdrosti.
Taktiež spoznáš, že fungovanie dýchania a tlkot srdca riadi Boh a že nežiješ svojou vlastnou silou, ale Božou mocou.
Že človek vznikol náhodou je také pravdepodobné, že keby tornádo prešlo cez skládku odpadu, tak z toho odpadu by vznikol Boening a ešte by sa aj sám naštartoval a odletel.
za vsetkym stoja sily, niektore veci ohladom nich nie su jasne, ale su z neznamych pricin...k vzniku niecoho predchadza skusanie, ako skuska z matematiky, skusas, kym ju nespravis zdlhavy proces
A NA TO ABY BOL TVOJ ZIVOT FAJN TO ANI NEPOTREBUJES VEDIET.
aj ked uznavam, kedysi si ludia tiez mysleli ze ked prsi alebo hrmi ze to ujo boh ...
Skrátené podanie stvorenia sveta podľa Severských povestí
Teórií je toľko že tvrdiť že len jedna je pravdivá je pekná hovadina navyše keď ide o rovnaký mýtus ako je tento.
Pretoze aby sme si dokazali vznik zivota nejako predstavit, potrebujeme si predstavit cas- kedy to bolo, miesto-kde to bolo, pricinu-preco to bolo(alebo nejaky prvotny hybatel). Ak potom operujeme v tychto hraniciach, tak logicky vysvetlit vznik zivota asi nie je mozne, lebo argumentovat, vyvracat fakty a spekulovat sa da do nekonecna. Tym nechcem znevazovat akekolvek vytvorene teorie, iba naznacujem, ze ziadna nie je dokonala a ziadna neodpovie dostatocene uspokojivo.
Druhy problem je, ako si definujeme zivot. Biologovia maju svoju definiciu - ta sa vsak vztahuje len na zivot vo fyziologickom slova zmysle. Ale da sa vymysliet tisic dalsich definicii, rovnako ako sa da prepokladat 1000 dalsich svetov....
Takže tak to nejako bolo s tým všetkým... možno nie som správny teoretik, nemám ani doktorát a na vedu ledva dovidím, ale mám také predstavy. Výstavy? Zástavy. Čierne. Niekto zomrel? Kdeže, oslavujeme tmu. Prístavy sú plné. Života? Dajme tomu, že hej.
to čo sa deje teraz je, že sme sa ešte neprinavrátili k pôvodnosti...
keď sa všetko prinavráti k pôvodnosti, nastane nič...
a potom... znova vznikne pohyb...