@night ved hej, ja mam dost dobry sluch, vsetko zahram z hlavy na viacerych nastrojoch a dovolim si povedat ze na mna platili vsetky tie vyssie definicie, len asi na nikoho ineho koho poznam neplatia vsetky
Sadni si ku klaviru alebo klavesom a skus si zahrat nejake oblubene melodie...to ako ti to pôjde, podla mna to dost napovie o hudobnom sluchu. Skus napriklad zahrat stupnicu -ked ju budes pocut, zvladnes vychytat tie tony skoro hoci si nikdy predtym na tom nastroji hrat nemusela. Ja som nariklad pri takomto namatkovom hrani/experimentovani spontanne zacal objavovat zakladne akordy, ako su tony ulozene v takte a ine drobnosti, ktore patria k zakladom a daju sa pocut...
@gaborik8282 ... no nieje to o tom ci vies spievat . ja napriklad neviem spievat ... je to o tom ze napriklad na niecom vies zahrat nejake melodie len z pocutia ... a niektory dokazu aj tony rozoznat z pocutia ... to je absolutny sluch xP ... a tak D
taký hudobnejší spôsob je, že si donesieš nejakého muzikanta a ten ti bude hrať akordy, najprv durové potom mólové a ty ich budeš rozoznávať podľa toho či sú konzonantné(zvučné, pozitívne) alebo dizonantné(také... špatné), ide o to že základom je to že keď niekto spieva v stupnici kde sú tóny c d e f g a h c, tak keď zaspieva tón fis, mala by si to počuť, poučenie ------> začni s hudobnou
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov