Najmenej kolko hod musite spavat, aby ste vedeli dlhodobo normalne fungovat? Ako sa u vas prejavuje, ak spite ovela menej, pripadne jednu celu noc spanok uplne vynechate? Kedy a ako to pocitujete na svojom zdravi?
tak ja spávam vždy pekne, dlho, často chodím spávať už o siedmej-ôsmej večer, aby som dobre vstala ráno do školy. Keď ale spím menej, že idem spať dajme tomu do 11tej, max. 12 tej, len sa mi ťažko vstáva, keď sa rozbehnem, normálne fungujem. A keď spím úplne málo, som unavená, nič nevnímam, som ako na drogách. Keď nespím vôbec, to isté, len ma ráno vždy začne bolieť brucho a je mi zle.
vsade naokolo pocuvam, ako to ludia normaln zvladaju, ja som spala predvcerom 4 hod, vcera 6 hod, dnes uz takmer 8 a citim sa uplne nanic vacsinu casu, este aj dnes - unava sa da potlacit, ale zvysok - zima, zvysene busenie srdca...a dnes sa zas prilis nevyspim, mam pocit, ze hazardujem so svojim zdravim...mavate este niekto podobne priznaky?
dospim pred, alebo po narocnych dnoch. A vynechat spanok v noci sa obcas tiez podari, najma v lete. Kazdopadne nic co by sa nedalo zvladnut. Jedine tazke a zle je zliezanie z postele a to je jedno kolko hodin spim
Tak bolo už tak,že som spala denne 3h pár týždňov a v poho.
Teraz spím tak 5-7 a tiež nemám problém fungovať celý deň(i keď na tretej prednáške po sebe to je už iný masaker nezaspať)
na svojom fyzickom zdraví nijako, ale na psychickom sa to prejavuje tak, že som najskôr strašne unavená, potom sa troška preberiem a čerpám zo seba aj poslednú energiu a potom keď už som totálne ale úplne brutálne vyčerpaná, tak sa smejem a všetko mi príde strašne smiešne
mam pocit, ze po 4 hodinach spanku ani ma budik nezobudi, ze ho nepocujem, ale postupne je to lepsie a lepsie, na strednej smo potrebovala spanok aspon 12 hodin cez vikend, kedze cez tyzden som spavala tak 7 hodin, idealnych je prem na9, ale to je luxus, takze papam guaranu a spim tak 6 hodin denne, poslednu noc to bolo 5 a celkom fungujem ..
cez strednu som spavala asi 5 hod cez tyzden a cez vikend 7 a bola som ok.. poobede som nespavala takmer vobec a na vyske som teraz zlenivela.. spim cez tyzden asi 6 - 6 a pol a vikendy aj 8
inak som ten typ co aj ked spi iba 2 hod vie v poho fungovat a v zivote som neprespala budik.. nastastie
@tomas55555 už mesiac, nie práveže fungujem bez kávy a iných vecí normálne čo som prekvapená ...a toto sa mi opakuje, proste 2 týždne naspím cez noc 6-7 hodín dokopy a nič. ja už len čakám kedy ma zalomí a budem spať celé dni ale to sa ešte nestalo.
@silentcry zaujimave . Skus ist na krvne vysledky. Pri takomto malom mnozstve spanku by si mala mat zvysene rozne stresove faktory v krvi . Ja ale tiez spim malo a ako tak vladzem . Ja spim ale hlavne strasne prerusovane uz asi 2 tyzdne ze proste spim trebars 2,5 hodiny + 4 krat po hodine .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
inak ak nespím dosť, tak zívam a neviem sa sústrediť.
a potrebujem min 7 hodín žeby som bola vyspatá
Teraz spím tak 5-7 a tiež nemám problém fungovať celý deň(i keď na tretej prednáške po sebe to je už iný masaker nezaspať)
zvlast,ak ma dake pice zobudia vecer aj rano rachotom a tienohrou svetla a este vacsieho svetla.
Ale cez vikend spim max 7 hodin cca
inak som ten typ co aj ked spi iba 2 hod vie v poho fungovat a v zivote som neprespala budik.. nastastie
no to je tiež nanič ...