Pred par dnami som zacala brat antikoncepciu, lenze vsade zrazu pocujem len o jej nepriaznivych ucinkoch atd...Lenze mne o tom doktorka nic nevravela, a nejak sa mi to nezda...Tak ja nwm Baby, ake s tym mate skusenosti?
na kazdu ma antikoncepcia rozne ucinky,zavisi to od tvojho zdrav. stavu a ked ti doktorka povedala ze je to vpohode tak myslim ze viem o com hovori a nepredpisala by ti nieco co by ti uskodilo
to fakt to som este nepocula..ja som najviac pocula ze zo zaciatku mala kamaratka problemy s tym ze ju vsetko svrbelo,ale potom ju to preslo proste organizmus si an to musel zvyknut a este ze daktore baby s toho priberaju inak take vaznejsie veci som ani nepocula..a nechut k sexu?no to by som povedala ze od kedy ju kamosa bere by sexovala furt
Aj ja som zacal brat antikoncepciu pred niekolkymi tyzdnami... akoze vedlajsie ucinky.. trochu mi narastli prisa cim som max spokojna... a to nechut k sexu je blbost podla mna...@7 a aj to ze alkohol znizuje ucinnost antikoncepcie... a fajcenie.. no fajcit by si nemala lebo aj fajcenie zuzuje cievy aj antikoncepcia... akze z toho mozu byt nejake zdravotne problemy.. tolko
nechuť na sex je realita. Stáva sa to rovnako často ako napríklad bolesti hlavy či podbruška, ale rovnako ako bolesti je aj nechuť na sex spôsobená väčšinou len nesprávnym výberom antikoncepcie. Ako sa vraví, jednej sadne, inej nie. Preto ak do 3 mesiacov neustúpia nežiadúce vedľajšie účinky, je dôležité požiadať lekára o zmenu tabletiek.
Čo sa týka neplodnosti, to je úplná hlúposť. HAK nespôsobuje žiadne zmeny v plodnosti ženy. Niektoré druhy antikoncepcie sa dokonca využívajú na liečbu istých ochorení spôsobujúcich neplodnosť či neschopnosť donosiť dieťa.
Ty kks...myslim ze moj sexualny zivot je absolutne moja vec...a myslim ze nic nie je zle na tom, ze v 15tich sexujem...ak ste si vy nevedeli zohnat babu v 15 a cakali ste do 20 to je vasa sracka...a mimochodom, beriem ju z uplne inych pricin, predpisala mi ju zenska pre nieco uplne ine ale to uz je MOJ problem
ja ju uzivam uz pol roka..prve dva mesiace ma sice dost bolievali prsia a nemala som moc chut na sex,ale to postupne preslo a teraz uz ani nevnimam,ze nieco uzivam...sa stala z toho asi taka rutina ako umyvanie zubov...co sa tyka toho,ze ti z nej moze prist zle,ale to zavisi od organizmu kazdej baby a od jednotliveho druhu antikoncepcie-mne napriklad zle z nej nebyvalo,kamoske len pri urcitom druhu a dalsej takmer pri kazdom druhu..takze tak...
tak co ja som mala prvu antiku tak uzivala som ju 10 mesiacov a za tu dobu mi vyoadala pola vlasov a vsetky sa lamali tak ze sa mi skratili o 20 cm...no hroza teraz sa z toho este dostavam...teraz mam inu newiem je to trosku lepsie ale nic moc
HAK (hormonalna antikoncepcia) je velke svinstvo..nikdy som ju nebrala, nikdy ju brat nebudem..je to velky priliv hormonov, co nema dobry vplyv na organizmus, to snad kazdy pochopi
brala by som ju len zo zdravotnych dovodov, aj to len ako nejaku poslednu moznost. mozno pri uzivani HAK nezaznamenate nejake vedlajsie ucinky, ale neviete co moze prist ked s HAK prestanete..odporucam prestudovat
ale ak sa niekomu paci brat ju uz od 15tich a popritom si veselo sexovat, tak ja sa len divim kde tento svet speje..
baby, kvoli chlapom sa taketo svinstvo brat neoplati
@jackleen - je veľmi ľahké niečo takéto tvrdiť, ale ty si to NIČÍM nepodložila. Takže ak chceš, môžme si podiskutovať - čo konkrétne myslíš pod "zlým vplyvom na organizmus, ktorý každý pochopí?"
25) mas pravdu, nepodlozila, pretoze veci okolo nepriaznivych ucinkov antikoncepcie je na internete neurekom..citam si rozne diskusie zien uz trosku skusenejsich a dospelejsich, ktore maju s HAK bohate skusenosti, ja tieto skusenosti nemam, pretoze HAK neberiem, ale zato v skole na roznych prednaskach nam o tychto nepriaznivych vplyvoch hovorili (studujem biolu) a velmi dobre si pamatam slova jednej profky, ktora nas doslova prosila, aby sme nebrali antikoncepciu, to si snad do konca zivota zapamatam
ale ok, tu su niektore: tromboembolicka choroba, infarkt myokardu (toto riziko vyrazne zvysuje fajcenie, vysoky tlak, cukrovka, hyperlipidemia), hypertenzia - vysoky tlak (riziko vzniku hypertenzie u zien uzivajúcich HAK je zhruba 3-6x vyssie), gastrointestinalne poruchy: choroby zlcových ciest, cholestaticka hepatoza, nador pecene, ischemicke poskodenie hrubeho creva, karcinom (u uzivateliek HAK sa zvysuje hlavne riziko karcinomu prsnika, krcka maternice a zhubnych nadorov pecene)atd..
takze len si dalej papajte tabletky a podporite si vznik mozno aj takychto ochoreni a chorob..a myslim, ze tu nemozem davat odkazy na ine portaly, tak ak mas zaujem, mozem ti do ts odporucit nejake fora, kde diskutuju o tychto veciach zeny, ktore ozaj mali problem s HAK
26- aj tak o tom a tolko nevies, pretoze tieto neziaduce ucinky, ktore si napisala sa neprejavuju vzdy, ale iba pri niektorych situaciach. mozem ti nieco skopirovat napr. : Trombóza - obštrukcia ciev: Zvlášť ohrozené sú nasledujúce skupiny:
- ženy, ktoré veľa fajčia (najmenej 15 cigariet denne) a sú staršie ako 35 rokov.
- ženy, ktoré trpia vysokým krvným tlakom -diabetičky s cievnym poškodením
- ženy s poruchami metabolizmu tukov
- ženy s výraznými krčovými žilami, alebo inými cievnymi chorobami
- ženy s režimom dlhodobého kľudu na lôžku (dlhá hospitalizácia, úrazy, operácie...)
U žien, ktoré nepatria do týchto skupín sa riziko behom užívania HAK nezvyšuje.
Vysoký krvný tlak-postihuje len 3-5 percent pacientok... atd atd a to by som mohla pisat este dost vela...
a antikoncepcia ma aj dost vyhod, napr na tejto stranke ktoru som otvorila je:
Regulujú menštruačné krvácanie
- Premenštruačný syndróm
- Prevencia zápalov v oblasti malej panvy
- Prevencia nádorových ochorení vaječníka
- Prevencia rakoviny maternice, nezhubných ochorení maternice a prsníka
ahoj uz asi 3 mesiace mam pohlavny styk z mojim chalanom ktori ma 19 rokov a chce aby som si dala antikoncepciu ale ja sa stale neviem odhodlat pomozes mi?
o antikoncepcii sa popisalo vela,aj hodne blbosti,tu je napriklad par slov z netu o udajnom priberani z hak(webnoviny):
Hormonálna antikoncepcia nespôsobuje priberanie. Estrogén, prítomný v kombinovanej hormonálnej antikoncepcii, spôsobuje zadržiavanie vody v tele a tým pádom mierny nárast hmotnosti. V súčasnosti však existuje hormonálna antikoncepcia, ktorá obsahuje hormón drospirenón, zabraňujúci zadržiavaniu vody v tele.
...a tu sa este na inom mieste vtipne vyjadrila jedna doktorka:
"S obľubou hovorievam svojim pacientkam, že ak nebudú každú tabletku zajedať 4 francúzskymi krémešmi, tak z hormónov sa nepriberá."
...a o naburani cyklu a akoze skodlivej chemii bolo tiez vela popisane, toto su vsak fakty:
Moderná hormonálna antikoncepcia už dnešným ženám prináša prirodzený estrogén, identický s tým, ktorý produkuje ženské telo. Navyše táto antikoncepcia svojím dynamickým dávkovaním napodobňuje prirodzený cyklus ženy.
...laik veri tomu comu chce verit, ten co sa vyzna faktom, problemom je ze nemoze byt kazda z nas zien odbornikom na hak, tak sa musime na nejake informacie spolahnut, najlepsie mat znameho doktora alebo aspon v rodine
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
Čo sa týka neplodnosti, to je úplná hlúposť. HAK nespôsobuje žiadne zmeny v plodnosti ženy. Niektoré druhy antikoncepcie sa dokonca využívajú na liečbu istých ochorení spôsobujúcich neplodnosť či neschopnosť donosiť dieťa.
tak podla mna,len pozitiva...
inak @13 ma pravdu, je skoro ale radsej to ako v sestnastich rodit
len tak dalej
brala by som ju len zo zdravotnych dovodov, aj to len ako nejaku poslednu moznost. mozno pri uzivani HAK nezaznamenate nejake vedlajsie ucinky, ale neviete co moze prist ked s HAK prestanete..odporucam prestudovat
ale ak sa niekomu paci brat ju uz od 15tich a popritom si veselo sexovat, tak ja sa len divim kde tento svet speje..
baby, kvoli chlapom sa taketo svinstvo brat neoplati
a čo príde keď prestaneš?
som zvedavá, čo nové sa dozviem.
ale ok, tu su niektore: tromboembolicka choroba, infarkt myokardu (toto riziko vyrazne zvysuje fajcenie, vysoky tlak, cukrovka, hyperlipidemia), hypertenzia - vysoky tlak (riziko vzniku hypertenzie u zien uzivajúcich HAK je zhruba 3-6x vyssie), gastrointestinalne poruchy: choroby zlcových ciest, cholestaticka hepatoza, nador pecene, ischemicke poskodenie hrubeho creva, karcinom (u uzivateliek HAK sa zvysuje hlavne riziko karcinomu prsnika, krcka maternice a zhubnych nadorov pecene)atd..
takze len si dalej papajte tabletky a podporite si vznik mozno aj takychto ochoreni a chorob..a myslim, ze tu nemozem davat odkazy na ine portaly, tak ak mas zaujem, mozem ti do ts odporucit nejake fora, kde diskutuju o tychto veciach zeny, ktore ozaj mali problem s HAK
- ženy, ktoré veľa fajčia (najmenej 15 cigariet denne) a sú staršie ako 35 rokov.
- ženy, ktoré trpia vysokým krvným tlakom -diabetičky s cievnym poškodením
- ženy s poruchami metabolizmu tukov
- ženy s výraznými krčovými žilami, alebo inými cievnymi chorobami
- ženy s režimom dlhodobého kľudu na lôžku (dlhá hospitalizácia, úrazy, operácie...)
U žien, ktoré nepatria do týchto skupín sa riziko behom užívania HAK nezvyšuje.
Vysoký krvný tlak-postihuje len 3-5 percent pacientok... atd atd a to by som mohla pisat este dost vela...
a antikoncepcia ma aj dost vyhod, napr na tejto stranke ktoru som otvorila je:
Regulujú menštruačné krvácanie
- Premenštruačný syndróm
- Prevencia zápalov v oblasti malej panvy
- Prevencia nádorových ochorení vaječníka
- Prevencia rakoviny maternice, nezhubných ochorení maternice a prsníka
- Prevencia aterosklerózy (kôrnatenia ciev)
- Prevencia benígnych cýst vaječníka
- Liečebný efekt na niektoré kožné syndrómy
Hormonálna antikoncepcia nespôsobuje priberanie. Estrogén, prítomný v kombinovanej hormonálnej antikoncepcii, spôsobuje zadržiavanie vody v tele a tým pádom mierny nárast hmotnosti. V súčasnosti však existuje hormonálna antikoncepcia, ktorá obsahuje hormón drospirenón, zabraňujúci zadržiavaniu vody v tele.
...a tu sa este na inom mieste vtipne vyjadrila jedna doktorka:
"S obľubou hovorievam svojim pacientkam, že ak nebudú každú tabletku zajedať 4 francúzskymi krémešmi, tak z hormónov sa nepriberá."
...a o naburani cyklu a akoze skodlivej chemii bolo tiez vela popisane, toto su vsak fakty:
Moderná hormonálna antikoncepcia už dnešným ženám prináša prirodzený estrogén, identický s tým, ktorý produkuje ženské telo. Navyše táto antikoncepcia svojím dynamickým dávkovaním napodobňuje prirodzený cyklus ženy.
...laik veri tomu comu chce verit, ten co sa vyzna faktom, problemom je ze nemoze byt kazda z nas zien odbornikom na hak, tak sa musime na nejake informacie spolahnut, najlepsie mat znameho doktora alebo aspon v rodine