@lofi27 najradšej máš čistú, ale v robote si dáš veľa cukru a veľa mlieka, lebo to je zadarmo? To má aký zmysel Zober si radšej kilo cukru a krabicu mlieka domov
Keď mi raz niečo chutí čisté, budem si do toho dávať niečo navyše, len preto, lebo je to zadarmo? Ach, to slovenské myslenie
kedze momentalne skuskujem tak vypijem denne asi 3 kavy ... bez mlieka a bez cukru ... ale ked ju chcem do seba rychle naliat tak si tam cvrknem trochen mlieka na ochladenie :-d
P.S. prave som jednu vychlastal ... mozem sa ist ucit
@fleur1301 nebud mudra. doma nemam take vymozenosti ako v praci,resp.neviem si spravit presso,sparene mlieko, k tomu sa mi hodi CUKOR! aj všetko naokolo. vtedy to nie je pre mna normalna kava, aku si davam k uceniu, ale skvor nieco ako " koktejl " . nechcela som to tu tak konkretne rozpisovat. ale ak ta to zaujima, doma pijem turecku bez cukru a bez vsetkeho, vtedy je to kava ako pohanadlo do ucenia.
kedysi som si kavu nedokazala predstavit bez mlieka, nadovsetko zboznovala latte a frappe a potom mi zistili na laktozu alergiu takze...
" velke presso bez mlieka poprosim " a popravde ked mi minule nahodou priliala aj to mlieko, zistila som, ze mi to absolutne ale vobec ani trosku nechuti
a doma kafe nepijem skoro nikdy, po skole cestou cez mesto presso v kaviarni tak 2x do tyzdna... a raz za cas aspon mesacny detox na precistenie
@fleur1301 zo začiatku sa Ti zdá, že ťa povzbudzuje, ale skutočonosť je iná... a je tam nezdraví kofeín, ktorý je nezdraví a môže vyvolať závislosť... ale veď keď chceš, tak si vychutnávaj kávičku
súhlas s @mielikki a druhá vec - zamyslela si sa niekedy nad tým, že tu veci píšeš dosť...ako to nazvať - vyrývačne? Podráždene? Prchko? Ironicky?
"Rob si čo chceš"
"...ale veď keď chceš, tak si vychutnávaj kávičku" (s absolútne ironickým podtónom...
Všimla som si to pri viacerých tvojich komentoch. Nevieš napísať svoj názor normálne? Ako dospelý človek by si už mohla vedieť komunikovať na úrovni. Ak máš tých 34 naozaj....
@fleur1301 normálne som povedala, rob si čo chceš... áno, možno reagujem prchko a ironicky, to preto lebo ma niektoré veci dokážu strašne vytočiť, napríklad pitie kávy. maj sa krásne, už neodpisujem.
@fleur1301 každý je nejaký a každého rozčúli niečo iné, tebe to príde vtipné... rozčuluje ma to preto, lebo v tom nevidím žiaden význam a nechápem, prečo to niekto pije, sú to len zbytočne vyhodené peniaze.
@camilla chápala by som, keby ťa rozčuľovali drogy...násilie na ľuďoch, na zvieratách...genocída...testovanie kozmetiky na zvieratách...utrácanie zvierat v útulkoch kvôli tomu, že sa nenájdu majitelia - lebo ľudia kupujú zvieratá s PP alebo od množiteľov, aj keď sú plné útulky...vraždenie zvierat pre kožušiny...nespravodlivé tresty (za drobnú krádež toľko isto ako za vraždu dvoch 19 ročných dievčat) a mnoho iných....
Ale pitie kávy??? Preboha....to, kto na čo minie peniaze, je jeho vec. Radšej nech si kúpi pixlu kávy a pre mňa za mňa, nech je na nej závislý, nech mu škodí - ale radšej ako kožuch z bielej líšky alebo činčíl alebo iných zvierat.
Treba si uvedomiť, že pitím kávy nikto nikomu (okrem seba) neubližuje.
@fleur1301 teraz si tu vymenovala to najhoršie z najhoršieho, aby môj hnev vyzeral ako nepodstatná malichernosť... ale to je jedno... počkať, snáď si nemyslíš že sa rozčulujem iba nad pitím kávy? násilie na zvieratách a testy na nich sú to najhoršie z najhoršieho !!!!
Ach bože. Si strašne ješitná, domýšľavá a vzťahovačná, vieš to?
Nemusím to porovnávať s tým najhorším z najhoršieho. Rozčuľovanie sa nad pitím kávy JE malichernosť. Keď ty niečo neješ/nepiješ, ok, je to tvoja vec, ale kto si, aby si súdila ostatných? Keby sme sa bavili o FAKT zlých veciach - o drogách, o fete... tak ok, ale KÁVA?!
Je to ich(naša) vec a každý človek by mal mať v sebe dostatok tolerantnosti a mal by byť do istej miery natoľko ľahostajný voči ostatným a ich zdraviu, ktoré je ICH, že by ťa takéto veci nemali rozčuľovať...ale koniec koncov, je to tvoja vec...ale zachvíľu ťa týmto štýlom porazí.
Nie, nemyslím si o tebe, greenpiecáčke, že ťa rozčuľuje iba pitie kávy. Ale oproti tomu ostatnému to malichernosť JE. Na svete sú ďaleko väčšie problémy ako pitie kávy a podotýkam - káva škodí iba tomu, kto ju pije. Tým, že ju niekto pije, neubližuje nikomu inému, ani životnému prostrediu. Takže je to pre mňa nepochopiteľné, že sa niekto dokáže rozčúliť nad tým, že niekto iný pije kávu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
bu I still miss my morning cup of coffee....
Keď mi raz niečo chutí čisté, budem si do toho dávať niečo navyše, len preto, lebo je to zadarmo? Ach, to slovenské myslenie
P.S. prave som jednu vychlastal ... mozem sa ist ucit
" velke presso bez mlieka poprosim " a popravde ked mi minule nahodou priliala aj to mlieko, zistila som, ze mi to absolutne ale vobec ani trosku nechuti
a doma kafe nepijem skoro nikdy, po skole cestou cez mesto presso v kaviarni tak 2x do tyzdna... a raz za cas aspon mesacny detox na precistenie
A aby som ti to teda objasnila, niektorí ľudia pijú kávu vyslovene iba ako povzdbudzovač, niektorí preto, lebo ju vychutnávajú.
@lofi27 ty, "nebuď múdra", pozerám, že si to napísala tak, že som nebola sama, ktorá sa udivila nad tým komentom, viď @15.
Nemusíš sa hneď odúvať
Ale ak naozaj nepovzbudzuje, občas je to aspoň dobré placebo
Áno, o tom, že káva sa môže stať závislosťou viem, tak isto ako o čokoláde, sexe, jedle, hrách a i...
"Rob si čo chceš"
"...ale veď keď chceš, tak si vychutnávaj kávičku" (s absolútne ironickým podtónom...
Všimla som si to pri viacerých tvojich komentoch. Nevieš napísať svoj názor normálne? Ako dospelý človek by si už mohla vedieť komunikovať na úrovni. Ak máš tých 34 naozaj....
(Btw, v jednotnom čísle nezdravÝ kofeín...)
- zníženie rizík Alzheimera a stareckej demencie
- zníženie rizík žlčníkových kameńov
- // - parkinsona, dny....
Ale pitie kávy??? Preboha....to, kto na čo minie peniaze, je jeho vec. Radšej nech si kúpi pixlu kávy a pre mňa za mňa, nech je na nej závislý, nech mu škodí - ale radšej ako kožuch z bielej líšky alebo činčíl alebo iných zvierat.
Treba si uvedomiť, že pitím kávy nikto nikomu (okrem seba) neubližuje.
Ach bože. Si strašne ješitná, domýšľavá a vzťahovačná, vieš to?
Nemusím to porovnávať s tým najhorším z najhoršieho. Rozčuľovanie sa nad pitím kávy JE malichernosť. Keď ty niečo neješ/nepiješ, ok, je to tvoja vec, ale kto si, aby si súdila ostatných? Keby sme sa bavili o FAKT zlých veciach - o drogách, o fete... tak ok, ale KÁVA?!
Je to ich(naša) vec a každý človek by mal mať v sebe dostatok tolerantnosti a mal by byť do istej miery natoľko ľahostajný voči ostatným a ich zdraviu, ktoré je ICH, že by ťa takéto veci nemali rozčuľovať...ale koniec koncov, je to tvoja vec...ale zachvíľu ťa týmto štýlom porazí.
Nie, nemyslím si o tebe, greenpiecáčke, že ťa rozčuľuje iba pitie kávy. Ale oproti tomu ostatnému to malichernosť JE. Na svete sú ďaleko väčšie problémy ako pitie kávy a podotýkam - káva škodí iba tomu, kto ju pije. Tým, že ju niekto pije, neubližuje nikomu inému, ani životnému prostrediu. Takže je to pre mňa nepochopiteľné, že sa niekto dokáže rozčúliť nad tým, že niekto iný pije kávu.
A myslím, že mi nemôžeš oponovať.