@antifunebracka Nadviazal by som na teba. Problémom je teda potreba deliť na skupiny - čo vedie ku konceptu "My a Oni". Dokiaľ budeme My a nejaký neurčitý / resp. konkrétny Oni - vždy sa nájdu Rozdiely, a Dôvody na rozpor. Možno by to chcelo celosvetovú federáciu so silno decentralizovanou vládou - teda silný stupeň autonómie, pričom by sa delenie na skupiny odstránilo.
@james98 Ty si dobry komunista. Rovnost je somarina. Ludia niesu rovnaki a niesu si vsetci rovni. Exte nikde nikdy nefungoval system zalozeny na rovnosti a nikdy ani nebude pretoze je to sprostost.
@qwer28 Tak sa zmier s predstavou, že najmenej zopár miliónov ľudí je ti nadradených - a čím to je, že sú ti nadradený a iný podradený? Ekonomikou? Majetkom? či nebodaj Kognitívne?
@james98 Ja som s tym zmiereny. Som k sebe uprimny. Rovnost su len keci ktorymi sa snazi vyssia stredna vrstva naklonit na svoju stranu nizsiu vrstvu s cielom prevziat moc od najvyzsiej vrstvi. Ak sa to podari tak vyssia a stredna vsetrva sa prehodi a vsetko pokracuje po starom. A k tvojej otazke, zavisi od situacie.Majetkom, postavenim, mocou, inteligenciou, niekedy aj fyzickou silou.
egoizmus v zlom slova zmysle. kvôli tomu ludia nie sú ochotní prijať pravdu, ktorá by išla proti ich presvedčeniu. a tak svet po generácie vyznáva choré princípy.
Najväčší problém ľudstva je podľa mňa ľudstvo samotné... to ako sme sa v priebehu rokov vyvinuli v to čo sme teraz... a to už bude len horšie a horšie...
@antifunebracka Ak myslíš globálny Kapitalizmus (nadvláda trnasnacionálnych korporácií tak to áno). napr. filozof Egon Bondy tvrdí, že svet ovláda približne 30 000 ľudí, ktorí sú súčasťou práve najväčších korporácií (mimo konšpiračných teórií - niečo na tom je). A tento globálny systém, o ktorom hovoríš, spôsobuje maximálnu nerovnosť a delenie skupín. Ale ja hovorím o koncepte, ktorý aktuálne nerezonuje v teóriách (možno tak pred 80 timi rokmi). Myslím svet, ako úzku federáciu s decentralizovaným rozhodovaním - a teraz tu máme presný opak. Len potrebuješ nejakú ideológiu, ktorá by to dokázala previazať (nemôže to byť Fukuyamovská liberálna demokracia). Už pred tými 80 timi rokmi tvrdili geopolitici, že jedinou možnostou pre svetový mier je práve úzka svetová federácia (tak ako som o nej vravel) - potom prišli iní teoretici - iné smery. Tým netvrdím že to je reálne či bez chýb - ale predstavy mať treba.
@james98 ono je to hlavne utopia. kym ludia nebudu mat kolektivne vedomie (ako napr. mravce), tak budu rozpory skor ci neskor VZDY, aj keby na svete ostali len dvaja ludia. nasa rozmanitost je nam zaroven najvacsou prekazkou v mieri
@antifunebracka Samozrejme, že je to utópia a teória. napr. Liberál Rawls hovorí o ideál - type v podobe závoja nevedomosti - kedy preváži Kolektivizmus (kolektívna rovnosť), ale len preto, lebo sa ľudia snažia o individálne (sebecké dobro). V tomto bode je dobré poznať ako funguje morálka - (aj morálka kolektivizmu). Ako však píše psychológ morálky Haidt - niesme na tom v tomto ohľade najlepšie - konáme v oblasti morálky značne Intuitívne a emocionálne - pričom to závisí aj od konkrétnej spoločenskej reality aj od predizpozícii jedinca. V tejto oblasti to je zas len negatívne - takže riešenia zatiaľ nieto. A ako vravíš, budeme sa brodiť utópiami - ale všetko je lepšie ako stagnovať.
@antifunebracka Ale v podstate som chcel na začiatku povedať niečo úplne iné. Že nemienim apriorne niekoho odsudzovať kvôli Rase, Pohlaviu, Náboženstvu, jeho Bohatstvu / Chudobe, jeho Sociálnemu postaveniu atd. (dosadiť sa dá hoci čo). A hovoriť, že niekto, hoci kto - je nadradený inému. Čo môžme posudzovať, aj to v závislosti od kultúry, je morálka a prístup k životu. Niekto môže byť bezcitný a tupý a pritom sa narodiť ako syn najbohatšieho človeka (neviem či to je teraz Slim alebo kto) a považovať ho za automaticky nadradeného. Alebo sa narodiť v chudobnom ghete a byť inteligentným a súcitným - a považovať ho za podradeného, len kvôli vonkajším podmienkam. To je nezmysel. Niekomu to tak ale očividne vyhovuje
nemáme pod kontrolou emócie, čo znamená že sa nevieme ovládať tak aby sme ich pod kontrolou mali a nevznikalo by to čo vzniká ... myslím že toto je náš jediný najhlavnejší problém, že nás ovláda viac emócia ako zdravý rozum
@teflondon neviem nakolko je v tom komente humor a nakolko vážnosť ale ak uplna vážnosť tak dodám len to že som tu moju odpoved myslel uplne inak ako ty tu svoju
Tzv. výskumné inštitúty, ktoré o. i. financujú „spontánne ľudové povstania“ dosiahli celkový konsenzus v záležitosti jednopolárneho (Nového) svetového poriadku „medzinárodných zákonov“ a „medzinárodných inštitútov“, ktoré sú nad národnými suverenitami, pričom zároveň prišiel čas potvrdiť túto zvrchovanosť – alebo ju aj stratiť. To len pre prípad, že sa ľudia začnú prebúdzať z kómy nevedomia ohľadom neľudí. Toto bolo úplne jasne vyjadrené v materiáloch Brookings Institute, ktorý sa nazýva „Líbyjský test Nového svetového poriadku“ešte vo februári r. 2011. V tomto dokumente sa nijako netaja, že intervencia do Líbye je „skúška, ktorú musí medzinárodné spoločenstvo nevyhnutne podstúpiť. Jej neúspech by totiž mohol v budúcnosti otriasť dôveru ľudí v tomto regióne v nástup epochy Nového svetového poriadku a nadvlády medzinárodného zákona“.
Tieto „spontánne ľudové povstania“ je povinnosť brániť (responsibility to protect – R2P), čo sa v praxi aplikuje ako impulz, ktorý musí potvrdiť zodpovedajúci „medzinárodný zákon“. Ľahko sa dá vidieť, že oná R2P prichádza po tom, ako v krajine-obeti vypukne ohnisko násilia, ktoré je štedro kŕmené a plne riadené spoza hraníc. Takto sa dá poľahky vidieť, že onen „medzinárodný zákon“ je vlastne slabo zamaskovaná zámienka na imperialistickú vojenskú inváziu, čo sme dobre videli v Líbyi a len tak tak že nie v Sýrii. Termín „medzinárodný“ v skutočnosti označuje evolučnú fázu anglo-amerického imperializmu, v rámci ktorej dochádza k demontážam a potláčaniu národných vlád po celom svete.
@james98@6 čiže niečo ako NWO to potom nebudú my alebo oni v tej tvojej celosvetovej federácii áno rozdieli sa odstránia ale len u tých čo budú hrdláčiť na malé percentov ktorí sa od nás budú deliť ako vládnuca kasta..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
o čom nerozmýšľa?
?
a vobec podla mna je chujovina ze vobec ludia su ....
Ale aj napriek tomu...som rád že ako ľudstvo existujeme...a najmä technológie a pokrok.
@james98 fuu globalna vlada zlozene z autonomnych buniek? sak to svojim sposobom mame uz teraz
Spíme.
Tzv. výskumné inštitúty, ktoré o. i. financujú „spontánne ľudové povstania“ dosiahli celkový konsenzus v záležitosti jednopolárneho (Nového) svetového poriadku „medzinárodných zákonov“ a „medzinárodných inštitútov“, ktoré sú nad národnými suverenitami, pričom zároveň prišiel čas potvrdiť túto zvrchovanosť – alebo ju aj stratiť. To len pre prípad, že sa ľudia začnú prebúdzať z kómy nevedomia ohľadom neľudí. Toto bolo úplne jasne vyjadrené v materiáloch Brookings Institute, ktorý sa nazýva „Líbyjský test Nového svetového poriadku“ešte vo februári r. 2011. V tomto dokumente sa nijako netaja, že intervencia do Líbye je „skúška, ktorú musí medzinárodné spoločenstvo nevyhnutne podstúpiť. Jej neúspech by totiž mohol v budúcnosti otriasť dôveru ľudí v tomto regióne v nástup epochy Nového svetového poriadku a nadvlády medzinárodného zákona“.
Tieto „spontánne ľudové povstania“ je povinnosť brániť (responsibility to protect – R2P), čo sa v praxi aplikuje ako impulz, ktorý musí potvrdiť zodpovedajúci „medzinárodný zákon“. Ľahko sa dá vidieť, že oná R2P prichádza po tom, ako v krajine-obeti vypukne ohnisko násilia, ktoré je štedro kŕmené a plne riadené spoza hraníc. Takto sa dá poľahky vidieť, že onen „medzinárodný zákon“ je vlastne slabo zamaskovaná zámienka na imperialistickú vojenskú inváziu, čo sme dobre videli v Líbyi a len tak tak že nie v Sýrii. Termín „medzinárodný“ v skutočnosti označuje evolučnú fázu anglo-amerického imperializmu, v rámci ktorej dochádza k demontážam a potláčaniu národných vlád po celom svete.