Je tu vela fór o oblúbených kapelách, spevákov/speváčiek a preto by som rád vedel aký je napr. u vás oblubený gitarista a prečo.... čím vás tak zaujal...
u mňa je to napr. James Hetfield, dobre hrá a popritom aj spieva.
ehh...kedysi by som ti vypísala zoznam aj na 3 strany, ale teraz fakt netuším asi Izzy Stradlin z Guns n Roses, a preto, že im zložil najlepšie pesničky, a čo som videla/čítala je to veľmi príjemný človek.
jaco pastorius-O Pastoriusovi sa hovorí, že urobil revolúciu v poňatí jazzovej basgitary. Predtým veľa jazzových hudobníkov hralo na klasickom kontrabase. Jaco Pastorius z basovej gitary vytrhal pražce a bezpražcová basgitara je dnes v jazze úplný fenomén.Pastorius je zaujímavý aj ako nehudobná osobnosť. V jeho krvi kolovala čiastočne indiánska krv. Ako väčšina géniov, aj on trpel manicko-depresívnymi stavmi. Bol veľmi impulzívny, nevedel byť sám, musel byť stále obklopený ľuďmi. Nakoniec prepadol alkoholu a drogám. Skočil ako bezdomovec. Keď si chcel zahrať, musel si požičať nástroj, pretože svoju basgitaru mal v záložni. Hudobníci, ktorí vedeli o jeho genialite, ho často volali, aby si s nimi išiel zahrať. Zomrel v bare, kde išiel na pódium. Vyhadzovač ho nespoznal, vyprovokoval incident a keď dostal od vyhadzovača ranu, spadol, udrel si hlavu a deň nato skonal.“
Vymenujem gitaristov, u ktorych hladam inspiraciu a zanechali vo mne stopu. Miloš Železňák, Andrej Šeban, Ľuboslav Petruška, Pavol Bereza, Matej Morávek je veľký talent, Jimi Hendrix, slovenský jimi hendrix René Lacko, Dávid Kollar z Prešova, Tommy Emmanuel je famózny, Peta Lukács, Vicente Amigo, Tomatitto, Paco de Lucia, John Scofield, John Mayer, Eric Johnson...
ale inak jimmy hendrix, billy gibson, slash,ritchie blackmoore, mark tremontti, miles kennedy, steve vai, joe satriani, john petrucci...kopa ich..jedna strana by asi nestačila
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
Ale inak som bola vždy skôr na bassákov
a z takých tých ostatných fakt neviem...veľmi sa v tom nevyznám aleee ten z Metallici sa mi páči
@majys minulý rok odohral koncerty na bicích. on je pán!
ale najobľúbenejší môj drahý
ale inak jimmy hendrix, billy gibson, slash,ritchie blackmoore, mark tremontti, miles kennedy, steve vai, joe satriani, john petrucci...kopa ich..jedna strana by asi nestačila
Este Page, Mustaine, Schuldiner a ujo Yngwie
poznám vás? áno no, tak o čom sa tu bavíme
to sa nestáva často, bacha ale my si niekedy spolu zahráme